Το LPM Restaurant & Bar ανακοινώνει τον Global Pastry Chef του, Benjamin Clement

Κορυφαίος ζαχαροπλάστης με πάνω από 12 χρόνια εμπειρίας σε όλη την Ευρώπη, ο Benjamin Clement εντάσσεται στην ομάδα του LPM Restaurant & Bar 16 Φεβρουαρίου 2023, Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα — Το LPM Restaurant & Bar καλωσορίζει το νέο του Global Pastry Chef (Παγκόσμιο σεφ ζαχαροπλαστικής) Benjamin Clement, έναν κορυφαίο επαγγελματία ζαχαροπλαστικής, ο οποίος επιβλέπει όλα τα venues της επωνυμίας ανά τον κόσμο, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται διαρκώς.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Ο σεφ Benjamin γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαλλία, διαθέτει πάνω από 12 χρόνια εμπειρίας στην τέχνη του, έχοντας εργαστεί σε διάφορες υψηλού κύρους επιχειρήσεις στην πατρίδα του, στην Ελβετία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού.

Αποστολή του Benjamin Clement είναι να υιοθετεί μια σύγχρονη προσέγγιση όσον αφορά στις γαλλικές λιχουδιές που προσφέρουν τα venues του LPM Restaurant & Bar.

Μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις του στα ταλαντούχα μέλη της ομάδας του, ο σεφ Benjamin θα βοηθήσει στην ανάπτυξη μοναδικών και απολαυστικών λιχουδιών που θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις της ζαχαροπλαστικής.

Ο σεφ Benjamin απέκτησε το επαγγελματικό του δίπλωμα στα Τρόφιμα, την Αρτοποιία και τη Ζαχαροπλαστική στο Lycée Hôtelier Les Petites Bruyères το 2011.

Από εκεί συνέχισε να επεκτείνει τις γνώσεις του αποκτώντας πιστοποιητικό στις Μαγειρικές Τέχνες και λαμβάνοντας εκπαίδευση Σοκολατοποιΐας το 2014 στο Centre de Formation d'Apprentis du Roannais στη Γαλλία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών του, έκανε πρακτική άσκηση σε ευυπόληπτες επιχειρήσεις όπως το Maison Demont στη Γαλλία και σε άλλα πολυτελή ξενοδοχεία στο Βίλνιους της Λιθουανίας και της Λοζάνης, όπου συνέχισε να τελειοποιεί τις γνώσεις του στον κλάδο της ζαχαροπλαστικής στο πλευρό ομάδων ζαχαροπλαστικής σε πληθώρα εστιατορίων με αστέρια Michelin.

Το ιδιαίτερο ταλέντο του, του έδωσε την ευκαιρία να εργαστεί στο Maison Troisgros ως Commis Pâtissier (βοηθός ζαχαροπλάστης) το 2013, όπου λίγο αργότερα έγινε Chef de Partie Pâtisserie.

Το εστιατόριο απέσπασε τρία αστέρια Michelin και βαθμολογήθηκε με 19 στα 20 από τον οδηγό Gault&Millau—ένα πραγματικά αξιόλογο επίτευγμα στον κόσμο της μαγειρικής, το οποίο κατάφερε να επαναλάβει όταν εργάστηκε ως Sous-Chef Pâtissier (βοηθός σεφ ζαχαροπλαστικής) στο Flocons De Sel το 2015, στο The Connaught ως Head Pastry Chef (επικεφαλής σεφ ζαχαροπλαστικής) το 2019, και αργότερα την ίδια χρονιά έγινε υπεύθυνος της ομάδας ζαχαροπλαστικής στο Helene Darroze.

Σήμερα, ο σεφ Benjamin συνεχίζει να εργάζεται στον κλάδο ως Global Pastry Chef (παγκόσμιος σεφ ζαχαροπλαστικής) του LPM Restaurant & Bar.

O σεφ Benjamin δηλώνει πως είναι τιμή του που αποτελεί μέλος της ομάδας του LPM Restaurant & Bar. «Από τη στιγμή που μπήκα στην ομάδα του LPM, έχω ένα όραμα για το πώς θα αναβαθμίσω μια επωνυμία που είναι καθιερωμένη και γνωστή για την ποιότητά της.

Η δουλειά μου θα είναι να εργαστώ σε όλα τα εστιατόρια σε παγκόσμιο επίπεδο, με στόχο να φέρω καινοτομία στο μενού των επιδορπίων μας, να ενσωματώσω εποχιακές γεύσεις με διαφορετικά συστατικά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, διατηρώντας παράλληλα την ιδέα του κοινού concept του LPM.

Τα επιδόρπια πρέπει να είναι απλά αλλά εξαιρετικά, με κάθε γεύση να μπορεί να σας μεταφέρει σε μια πολύ μακρινή ανάμνηση. Αυτό ανυπομονώ να προσφέρω και θα χρησιμοποιήσω τις ικανότητές μου για να το πετύχω.»

Ο Nicolas Budzynski, Global Operations Director του LPM Restaurant & Bar δήλωσε για τη νέα πρόσληψη: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που θα έχουμε τον Benjamin στην ομάδα μας και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα εισαγάγουμε κάποιες καινοτομίες στο μενού μας διεθνώς, ενώ παράλληλα θα επικεντρωθούμε στη διατήρηση των επιδορπίων και των προτύπων μας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Αυτός είναι ο λόγος που μας έχουν αγαπήσει τόσο πολύ οι επισκέπτες μας τα τελευταία 15 χρόνια και δεν θα παρεκκλίνουμε από αυτό. Το σχέδιο με τον Benjamin δεν είναι να αλλάξουμε δραματικά κάτι που ήδη λειτουργεί, αλλά να το τελειοποιήσουμε προς όφελος των πελατών μας. Ο Benjamin φέρνει στο τραπέζι τεχνογνωσία ζαχαροπλαστικής παγκόσμιας κλάσης και ανυπομονούμε να ανακαλύψουμε τις γευστικές εκπλήξεις που έχει να μας προσφέρει.»

 

  

 

 

 

Δειτε Επισης

Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»
Το βίντεο του Γιάννη Καλλιάνου με δάκρυα στα μάτια: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν»
Ο Πύρρος Δήμας μιλά για την αλλαγή επιθέτου της κόρης του και το θέμα που κάποιοι δημιούργησαν
Το δημόσιο μήνυμα του Γρηγόρη Πετράκου - Μετά τον κορωνοιό, αμφισβητεί και την αφρικανική σκόνη
Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές: με την Πλεύση Ελευθερίας - Μαζί του ο Κωστής Σαββιδάκης
Φουρέιρα Vs. Αργυρός: Κόντρα του N.1 και Ν.2 της ελληνικής δισκογραφίας για το πρώτο Diamond άλμπουμ!
Κόλαφος o Γιώργος Λιάγκας κατά Κυριάκου Βελόπουλου: «Ξεπέρασες τα εσκαμμένα. Χυδαίες οι αναφορές σου»
Απίστευτο! Ο Elon Musk αποθεώνει την Ελένη Τσολάκη: «Πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»
H Μαρίνα Σάττι εντυπωσιάζει ξανά την #Eurovision με live διασκευή, παραδοσιακού τραγουδιού της Νάουσας