Η δεύτερη γυναίκα η οποία κατήγγειλε τον Φιλιππίδη «σπάει» τη σιωπή της

Η επιστολή της δεύτερης καταγγέλουσας: «Πολλές φορές σκέφτηκα πως κακώς τον κατήγγειλα» - Μιχάλης Δημητρακόπουλος: «Θα δώσουμε μάχη στο Εφετείο για την αθώωση του» - H αγωγή στην Αναστασοπούλου & το δημόσιο μήνυμά Φιλιππίδη στη Σίσσυ Χρηστίδου – Η αντίδραση της παρουσιάστριας

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε ομόφωνα αθώος, λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία του βιασμού και ένοχος για τις δύο απόπειρες.

Η εκπομπή #XamogelaKaiPali παρουσίασε τις πρώτες δηλώσεις της δεύτερης καταγγέλλουσας, η οποία όπως ανέφερε, πέρασε μια έντονη περίοδο καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης. Μάλιστα, η ίδια έφτασε στο σημείο να θεωρεί πως κακώς μπήκε σε όλη αυτή την διαδικασία, μετανιώνοντας αρκετές φορές για την καταγγελία κατά του ηθοποιού, η οποία επιβάρυνε ιδιαίτερα την ψυχολογία της.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Ο Zαχαρίας Σαλούστρος, δικηγόρος δευτέρου θύματος απόπειρας βιασμού από τον Πέτρο Φιλιππίδη μίλησε στην πρωινή εκπομπή #XamogelaKaiPali για την απόφαση του δικαστηρίου για τον Πέτρο Φιλιππίδη, παρουσιάζοντας την επιστολή του δεύτερου θύματος.

«Από την αρχή, η τακτική της εντολέας μου ήταν να μην βγούμε στα κανάλια, δεχτήκαμε επίθεση από την πλευρά της υπεράσπισης του κ. Φιλιππίδη, η οποία έβγαινε και έδινε λάθος πληροφορίες και για την έκβαση της δίκης και διαστρέβλωναν τα όσα γινόντουσαν στο δικαστήριο. Τώρα νιώθουμε διακαιωμένοι, για αυτό και επιλέξαμε να βγούμε τώρα. Η εντολέας μου Σ.Μ είχε ζητήσει δίκη όχι κεκλεισμένων των θυρών ώστε να ακουστούν ό,τι έγινε αλλά είχε ζητήσει να μην διαρρεύσει το όνομά της», ανέφερε ο δικηγόρος της δεύτερης καταγγέλουσας.

Η επιστολή του δεύτερου θύματος απόπειρας βιασμού από τον Πέτρο Φιλιππίδη είναι η εξής:

«Με αυτήν την επιστολή, σπάω για λίγο τη σιωπή μου και το κάνω, ΜΕΤΑ την πρωτόδικη και ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου, η οποία έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για την απόπειρα βιασμού μου τοπ 2010 στο θέατρο Μουσούρη. Είμαι η δεύτερη καταγγέλλουσα στην υπόθεση Φιλιππίδη όπως αναφέρουν όλοι τόσο καιρό και έτσι θέλω να παραμείνω διότι ο σκοπός μου δε3ν ήταν ποτέ να γίνω γνωστή μέσα από αυτή την υπόθεση κι ας κατηγορήθηκα στην αρχή τουλάχιστον, ότι αυτή ήταν η σκοπιμότητα της καταγγελίας μου. Ότι δηλαδή ήμουν ένα ανέντιμο και ανήθικο άτομο που κατηγόρησα εν γνώσει μου ψευδώς έναν άνθρωπο για αν αποκτήσω δημοσιότητα.

Στη συνέχεια και στο τέλος αυτής της δίκης κατηγορήθηκα ως ‘’εθελόντρια’’ σε ένα κακόβουλο σκοτεινό οργανωμένο σχέδιο κάποιων με σκοπό να ‘’εξοντώσουμε’’, να ‘’εξαφανίσουμε’’ τον κ. Φιλιππίδη. Τόσο ασυνείδητη και αδίστακτη με παρουσίαζαν επί μήνες οι συνήγοροι του κ. Φιλιππίδη μέσα στη δικαστική αίθουσα αλλά και σε ΄’όλα τα μέσα που μιλούσαν για εμένα άνθρωποι που δεν με γνώριζαν! Όμως, ευτυχώς αυτοί που είχαν την ευθύνη και το δικαίωμα να κρίνουν έκριναν ορθά και δεν παρασύρθηκαν από ψεύδη και συκοφαντίες προς το πρόσωπό μου, από τις επιθέσεις και τις προσβολές κατά της τιμής και της υπόληψής μου και στηρίχθηκαν μόνο σε αποδείξεις, μαρτυρίες, γεγονότα.

Αισθάνομαι απόλυτα ικανοποιημένη και συγκινημένη από την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης. Δεν είμαι ούτε ‘’ενθουσιασμένη’’ ούτε ζητωκραυγάζω επειδή ένας άνθρωπος καταδικάστηκε σε οχτώ χρόνια κάθειρξης και που ίσως να πάει φυλακή.

Η απόφαση αυτή, δεν κλείνει τις πληγές μου, θα συνεχίσω τη ζωή μου, όπως και πριν το καταγγείλω. Όμως, τώρα θα είμαι ήσυχη με τη συνείδησή μου, ότι μίλησα και ότι βοήθησα, ώστε ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΥΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ από αυτόν τον άνθρωπο. Γιατί δεν σας κρύβω πως εδώ και ένα χρόνο που διήρκησε αυτή η δίκη, πολλές φορές σκέφτηκα ότι κακώς το κατήγγειλα, κακώς έμπλεξα σε αυτή την κόλαση, λύγισα, είπα δεν αντέχω άλλο, είπα θέλω πίσω τη ζωή μου χωρίς δικαστήρια.

Επί πέντε ημέρες κατέθετα απαντώντας σε λεπτομερείς λεπτομέρειες του δικαστηρίου και της υπεράσπισης. Μιας υπεράσπισης που σκοπό είχε να με εξευτελίσει, να με μειώσει ως γυναίκα και ως καλλιτέχνη, να με εξαντλήσει και να με αποδυναμώσει. Έγιναν πολλά εντός της δικαστικής αίθουσας, που δυστυχώς δεν είδαν το φως της δημοσιότητάς. Ευτυχώς, όμως, έλαμψαν στα μάτια των δικαστών και των ενόρκων.

Μέσα στη δικαστική αίθουσα έφεραν προσωπική μου φωτογραφία όταν ήμουν έγκυος 9 μηνών και φαινόταν η κοιλία μου γυμνή για αν υποστηρίξουν ότι είμαι ελαφρών ηθών, με χλεύαζαν όταν με έπιανε κρίση πανικού, έλεγαν πως ‘’θεατρινίζω’’ μέχρι και αφίσα θεατρικής παράστασης έδειξαν όπου φορούσα τα ρούχα του ρόλου για αν δείξουν ότι δήθεν δεν είμαι άξια σεβασμού; Ότι ντύνομαι προκλητικά; Ότι αφού εμφανιζόμουν έτσι άξιζα να βιασθώ;

Αλήθεια τι ήθελαν να αποδείξουν αναρωτιέμαι ακόμα! Υποστήριξαν ότι είμαι όμορφη κοπέλα, αλλά όχι τόσο όμορφη για να με βιάσουν! Έλεγαν ότι το κίνητρο της καταγγελίας, ήταν η δημοσιότητα και η επαγγελματική μου αποκατάσταση!

Ευτυχώς δεν ήμουν μόνη σε αυτή την μάχη, είχα το σύζυγό μου βράχο δίπλα μου σε κάθε λεπτό της διαδικασίας. Είχα τους φίλους μου και τους ευχαριστώ που ποτέ δεν με αμφισβήτησαν, ποτέ δεν με εγκατέλειψαν. Απέκτησα δύο νέες φίλες, τις άλλες καταγγέλλουσες που μαζί ανεβήκαμε τον Γολγοθά της ακροαματικής διαδικασίας που πάλευαν να αντέξουν κι αυτές. Η υπόθεση αυτή ένωσε με κάποιο τρόπο τις ζωές μας  για πάντα.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους δικηγόρους μου, Ζαχαρία Σαλούστρο και Νίκη Ρουσσή και είμαι περήφανη που οι δικοί μου δικηγόροι, στάθηκαν με ήθος και αξιοπρέπεια κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Προσπαθώ να σκεφτώ τι θέλω να πω σε ανθρώπους που έχουν κακοποιηθεί και φοβούνται να μιλήσουν… Θα τους πω να απευθυνθούν στη δικαιοσύνη, να συμβουλευθούν δικηγόρο και να επιλέξουν έναν ψυχολόγο να τους στηρίξει γιατί είναι απαραίτητο σε αυτό που πρόκειται να περάσουν. Το πιο σημαντικό είναι να μάθουν πως ο νόμος από το 2021 άλλαξε. Τα θύματα πια αντιμετωπίζονται διαφορετικά και έχουν υποστήριξη στην προδικασία και στην ακροαματική διαδικασία. Οι νόμοι αλλάζουν, ο κόσμος σιγά σιγά αλλάζει… ας προσπαθήσουμε όλοι να τον κάνουμε καλύτερο».

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha και της δημοσιογράφου, Γιώτας Κηπουρού, στο πλευρό του ηθοποιού βρίσκεται μέχρι σήμερα η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου με την οποία αποφάσισαν να μετακομίσουν σε άλλο σπίτι στο κέντρο της Αθήνας, αφήνοντας πίσω την πολυτελή μεζονέτα τους στο παλαιό Ψυχικό.

Μάλιστα κατάφεραν να την πουλήσουν έναντι ενός πολύ μεγάλου χρηματικού ποσού, με το οποίο ξεπληρώθηκαν τα χρέη που υπήρχαν σε εφορία και τράπεζα.

Όσο για το θέατρο και την τηλεόραση ο Πέτρος Φιλιππίδης γνωρίζει πολύ καλά πως δεν υπάρχει χώρος για αυτόν. Σήμερα ο ίδιος, παρόλο που νιώθει ικανοποίηση για την απόφαση του δικαστηρίου στο σκέλος που αφορά την αθώωση του δηλώνει μέσω των συνηγόρων του πως θα συνεχίσει τη μάχη και σε δεύτερο βαθμό προκειμένου να δικαιωθεί πλήρως.

Για την αγωγή που προτίθεται να κάνει ο Πέτρος Φιλιππίδης στην Πηνελόπη Αναστασοπούλου μίλησε σήμερα ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος στη Σίσσυ Χρηστίδου. Ο δικηγόρος, μάλιστα, αποκάλυψε στην παρουσιάστρια το μήνυμα που της έστειλε ο ηθοποιός.

Ο κ. Δημητρακόπουλος μίλησε για την υπόθεση«Μετά την πρόταση της εισαγγελέως πιστεύαμε ότι οι τακτικοί δικαστές θα ακολουθούσαν την πρότασή της, ότι δηλαδή θα ήταν αθωωτική απόφαση για τους δύο τετελεσμένους βιασμούς και απόφαση ενοχής για τις απόπειρες βιασμού. Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν ότι οι ένορκοι θα συντάσσονταν με την πλευρά των τακτικών δικαστών, που επί 10 μήνες αποδόμησαν τις δύο απόπειρες. Προς έκπληξη μας, ένορκοι που έκαναν ερωτήσεις που κονιορτοποιούσαν την αξιοπιστία των καταγγελλουσών, ξαφνικά είδαμε να τάσσονται με την πλειοψηφία και τους τακτικούς δικαστές, αναφορικά με τις απόπειρες», είπε αρχικά.

«Ήταν μια ζυγισμένη απόφαση γιατί και οι δύο πλευρές είμαστε και ευχαριστημένοι και δυσαρεστημένοι. Είχαμε μία πρόεδρο η οποία ήταν εξαιρετική, παρόλο που ήταν για πρώτη φορά πρόεδρος στο Μικτό Ορκωτό. Πήρε πρωτοβουλίες και κάλεσε μάρτυρες που συνέβαλαν στην αθώωση του Πέτρου Φιλιππίδη κάτι που η ανακρίτρια δεν έκανε. Δεν έχουμε παράπονο με τη διαδικασία ακόμα και εάν η απόφαση δε μας ευχαριστεί. Θα δώσουμε μάχη στο Εφετείο για την αθώωση του Πέτρου Φιλιππίδη. Ο ηθοποιός κρατάει την πικρία για τις αποφάσεις αλλά του έφυγε ένα βάρος για την αθώωσή του στις κατηγορίες», συμπλήρωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Το 99% των αποφάσεων των δικαστηρίων είναι λόγω αμφιβολιών. Ο κ. Φιλιππίδης έχει αθωωθεί για τους βιασμούς και δεν μπορεί να αρθεί αυτή η απόφαση δεν μπορεί να γίνει έφεση. Ο κ. Φιλιππίδης θα προχωρήσει αγωγές, καθώς τον αποκαλούν ακόμα, βιαστή. Δικαιώθηκε από τη δικαιοσύνη, τι άλλο να κάνει;», κατέληξε.

Ο δικηγόρος, μάλιστα, αποκάλυψε στην παρουσιάστρια το μήνυμα που της έστειλε ο ηθοποιός.

«Όποιος αυτή τη στιγμή εξακολουθεί και λέει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι βιαστής, τι πιστεύετε ότι θα κάνει ο Πέτρος Φιλιππίδης; Δεν θα ασκήσει τα έννομα δικαιώματά του; Δεν θα κάνει μια αγωγή; Για την κυρία Αναστασοπούλου η εντολή που έχει δώσει ο κύριος Φιλιππίδης είναι να προχωρήσουμε στις αγωγές.

Εγώ θα κάνω ακόμα μια προσπάθεια στον κύριο Φιλιππίδη γιατί ανασκεύασε λίγο τις δηλώσεις της η κυρία Αναστασοπούλου. Εμένα δεν μου αρέσει να κάνω άσκοπες αγωγές γιατί η ουσία τώρα είναι το εφετείο. Αλλά αν ο κύριος Φιλιππίδης επιμείνει, οι αγωγές θα γίνουν από Δευτέρα», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος μετέφερε και το μήνυμα του Πέτρου Φιλιππίδη στη Σίσσυ Χρηστίδου: «Δημόσια σας λέω ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αναγνωρίζει ότι μέσα από την εκπομπή σας κυρία Χρηστίδου τού δώσατε τη δυνατότητα να ακουστεί και η άλλη πλευρά. Αυτό σας το λέω γιατί μου είπε ο Φιλιππίδης να σας το πω».

Η Σίσσυ Χρηστίδου απάντησε: «Νομίζω ότι αυτό προσπάθησαν να κάνουν όλες οι εκπομπές, κύριε Δημητρακόπουλε, δεν νομίζω να έχετε παράπονο. Η πλευρά σας έχει ακουστεί παντού».

«Όλες οι εκπομπές, και του Λιάγκα και της Καινούργιου, αλλά  όμως εσείς δώσατε περισσότερο βήμα. Όχι ότι βάλατε σε δεύτερη μοίρα τις γυναίκες που καταγγέλλουν. Πάντα οι γυναίκες θα πρέπει να καταγγέλλουν γρήγορα, θα είμαστε δίπλα τους και το metoo θα επικρατήσει», απάντησε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Οι αναρτήσεις της κόρης του Τόλη Βοσκόπουλου, Μαρίας για τα τρία χρόνια από τον θάνατό του πατερα της
Σπύρος Μπιμπίλας για Αλέξη Κούγια: «Δεν θα πέσω στο επίπεδό του. Περιμένω διακαστική απόφαση τον Οκτώβριο»
Τα βίντεο και οι φωτογραφίες της Carla Bruni και του Nicola Sarkozy από τις διακοπές στην Ελλάδα
Παντρεύονται Θανάσης Τσαλταμπάσης και Αγοραστή Αρβανίτη
Η Δέσποινα Βανδή θα κινηθεί νομικά μετά το επεισόδιο στην Τουρκία; Τι αναφέρει ο δικηγόρος της
Στράτος Τζώρτζογλου: «Οι γονείς μου είχαν πει: Μη γίνεις ηθοποιός, θα πρέπει να περάσεις από κρεβάτια. Ισχύει»
Αναστασία Γιούσεφ: «Μου έχουν ζητήσει περίεργα, ανώμαλα πράγματα. Να τους ουρήσω»
Ελεύθεροι με εγγύηση οι τράπερ Light και Thugslime για την υπόθεση Lamanif και τη διαρροή σεξουαλικού βίντεο
Κατερίνα Στανίση: «Δεν είναι ωραίο να μπλέκουν τη μουσική με αυτά. Να μην ζούμε με αυτά συνέχεια»
Ξέσπασε η Κατερίνα Καινούργιου: «Ντρέπομαι για το ανθρώπινο είδος»