O πάμπλουτος κληρονόμος του οίκου #Hermès θέλει να αφήσει την περιουσία του στον κηπουρό του

Ο 80χρονος Nicolas Puech κληρονόμος του διάσημου οίκου #Hermès αποφάσισε να υιοθετήσει και να αφήσει την περιουσία του στον Μαροκινό κηπουρό του.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο 80χρονος Γάλλος μεγιστάνας, ανύπαντρος και άτεκνος, απόγονος πέμπτης γενιάς του Thierry Hermès, ιδρυτή της εταιρείας το 1837 και πρώτου μετόχου της, αποσύρθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του οίκου το 2014, αλλά εξακολουθεί να κατέχει το 5,7% των μετοχών του οίκου μόδας, γεγονός που τον καθιστά κάτοχο μιας περιουσίας που εκτιμάται στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Nicolas Puech είναι ένας από τους πλουσιότερους άνδρες στην Ελβετία, όπου σήμερα διαμένει στην πολυτελή έπαυλή του στο La Fouly. Επιθυμία του λοιπόν  είναι να υιοθετήσει «τον πρώην κηπουρό και βοηθό του» για να τον κάνει κληρονόμο της περιουσίας του.

Πρόκειται για έναν 51χρονο Μαροκινό, παντρεμένο με Ισπανίδα και πατέρα δύο παιδιών, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό και τον οποίο θέλει να ευχαριστήσει για την πολυετή πίστη και εργασία του.

Την 1η Δεκεμβρίου, τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι, δεδομένης της προχωρημένης ηλικίας του, ο μεγιστάνας είχε στείλει επιστολή στον δικηγόρο του τον Οκτώβριο του 2022, στην οποία ζητούσε να πραγματοποιηθεί η υιοθεσία προκειμένου να αφήσει την περιουσία του στον κηπουρό του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η διαδικασία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αλλά αν επιτύχει, ο δικαιούχος θα μπορούσε να κληρονομήσει «τουλάχιστον το ήμισυ» της περιουσίας του, στην προκειμένη περίπτωση 5 δισ. ευρώ.

Ποιοι αντιδρούν

Το 2011, ο Nicolas Puech υπέγραψε ένα κληρονομικό συμβόλαιο – πιο δεσμευτικό από διαθήκη – υπέρ ενός ιδρύματος με έδρα τη Γενεύη που ονομάζεται «Ισοκράτης».

Αλλά σε «ένα χειρόγραφο σημείωμα» με ημερομηνία «Φεβρουάριος 2023», το οποίο συμβουλεύτηκε η εφημερίδα, ο δισεκατομμυριούχος έκανε «στροφή», εξηγώντας ότι «προτίθεται να κάνει άλλες διαθήκες».

Το Ίδρυμα δήλωσε ότι «πρόσφατα έμαθε για την πρόθεση του ιδρυτή του να ακυρώσει το κληρονομικό συμβόλαιο» αλλά «δεν γνώριζε για άλλες διατάξεις».

Δειτε Επισης

Οι δυναμικές κυρίες του επιχειρείν, έκλεψαν τις εντυπώσεις και στο Red Carpet των 16ων #INBusinessAwards
Δήμητρα Μακρυγιάννη & Στέλλα Στυλιανού παρουσίασαν την λαμπερή βραδιά των 16ων #INBusinessAwards
Η γνωστή επιχειρηματίας, Πόλυ Χατζηγεωργίου παρουσιάζει τις νέες ultra sexy & chic Raffia bags, των Blue Turtle
Στέλιος Κουδουνάρης: Η συμβουλή του στις γυναίκες & τι πρέπει να έχει μια γυναικεία ντουλάπα
Η Celine Dion, επέστρεψε με μια τόπλες φωτογράφιση στην #Vogue – Όσα είπε για την ασθένειά της
Lewis Hamilton και George Russell με Tommy Hilfiger στο Grand Prix της Σανγκάης
H Victoria Beckham γιόρτασε τα 50α γενέθλιά της - Ο χορός με τις Spice Girls και o ιππότης David Beckham
Grand reopening για το Nammos Limassol και το The Retail Village
Όταν η Καίτη Γαρμπή είχε φωτογραφηθεί μαζί με τον Roberto Cavalli στην έπαυλή του - Το μήνυμα της
Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Roberto Cavalli