Κατακραυγή για την κτηνωδία στον Όλιβερ στην Αράχωβα – Οι αντιδράσεις σε τηλεόραση & διαδίκτυο

Η φρικιαστική, βάναυση και απάνθρωπη υπόθεση κακοποίησης του χάσκι, του 8 ετών Όλιβερ στην Αράχωβα, έχει «παγώσει» το πανελλήνιο

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Οι Αρχές αναζητούν ακόμα τον δράστη του εγκλήματος, εξετάζοντας προσεκτικά όλο το υλικό που έχει στα χέρια της, με σκοπό την ταυτοποίηση και σύλληψη του δράστη ή των δραστών. Ο κηδεμόνας του χάσκι, πάντως, κλήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης για συμπληρωματική κατάθεση, παρουσία της δικηγόρου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου, Βασίλη Λαμπρόπουλου στο #LiveNews, στην Αράχωβα μετέβη άμεσα κλιμάκιο Ασφάλειας Αττικής που ασχολείται με ανθρωποκτονίες προκειμένου να ερευνήσει διεξοδικά το συμβάν με τον Όλιβερ.

Επιπλέον, και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να βρεθεί το σημείο ταφής του σκύλου έτσι ώστε να γίνει εκταφή του και να μεταφερθεί στο πανεπιστήμιο Αθηνών για λεπτομερή εξέτασή του.

Ραγδαίες εξελίξεις φαίνεται να προκαλεί το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι έρευνες για την κακοποίηση και τον θάνατο του χάσκι στην Αράχωβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση πλέον περνά στα έμπειρα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής και μάλιστα του τμήματος Ανθρωποκτονιών αν και πρόκειται για θάνατο ζώου.

Όλα από την αρχή

Επίσης, οι έρευνες ξεκινάνε από την αρχή γεγονός που δείχνει ότι η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως ιδιαιτέρως σοβαρή λόγω και των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει και των επιπτώσεων στην τοπική κοινωνία της Αράχωβας.

Την ίδια ώρα, αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για μια περίεργη υπόθεση με πολλές ιδιαιτερότητες που εμπλέκονται διάφοροι παράγοντες. Στην Αράχωβα έχουν μεταβεί δύο στελέχη του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ενώ αποφασίστηκε να γίνει εκταφή του χάσκι προκειμένου να γίνει νέα κτηνιατρική έκθεση αυτή τη φορά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Βρέθηκε το χάσκι

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ουσιαστικά δεν έγινε κάποια εκταφή αλλά παρουσία των δυο αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής εντοπίστηκε το σημείο που είχαν αφήσει τον σκύλο μέσα σε μια σακούλα με λίγο χώμα και περισυνελέγησαν οστά και ότι άλλο είχε απομείνει.

Αυτά τα ευρήματα θα μεταφερθούν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και θα εξετασθούν από τον έμπειρο Καθηγητή Κτηνιατροδικαστικής Δημήτρη Τόντη.

Πλέον οι έρευνες ξεκινούν από την αρχή και όλα είναι ανοιχτά.

Αυτό σημαίνει ότι θα εξετασθούν και πάλι όλα τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί και θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις εκ νέου όσοι έχουν εμπλακεί στην υπόθεση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Σε αυτό το πλαίσιο κλήθηκε σήμερα το απόγευμα για τέταρτη φορά να καταθέσει ο κηδεμόνας-ιδιοκτήτης του χάσκι.

Γιατί ελέγχεται ο κηδεμόνας

Η αστυνομία έχει στα χέρια της 6 βίντεο από την περιοχή χωρίς ωστόσο να δείχνουν κάτι που να οδηγούν έστω σε κάποιον ύποπτο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από αυτά τα βίντεο δείχνουν το χάσκι να κινείται μόνο του δίνοντας την εικόνα ενός εγκαταλελειμμένου, ταλαιπωρημένου και γενικά απεριποίητου ζώου.

Και ένας λόγος για τον οποίο ζητούνται εξηγήσεις από τον κηδεμόνα του είναι αυτός ακριβώς, αφού με τον ισχύοντα νόμο για τα ζώα συντροφιάς, φέρει ευθύνη για αυτή την εικόνα του σκύλου και φυσικά για την ασφάλεια και την προστασία του.

Παράλληλα θα εξεταστούν εκ νέου καταγγελίες που έχουν γίνει στην Αστυνομία είτε ανώνυμες είτε από φιλοζωικές οργανώσεις που δείχνουν ύποπτους χωρίς στοιχεία όμως που να τους εμπλέκουν άμεσα στην κακοποίηση του σκύλου και στον θάνατό του.

Πληθαίνουν διαρκώς οι αντιδράσεις για την υπόθεση κακοποίησης, του χάσκι από την Αράχωβα.

Αρκετοί εκπρόσωποι από τον χώρο των media μίλησαν στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, Super Κατερίνα εκφράζοντας την αγανάκτησή τους.

«Για μένα είναι σαν την αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής αυτό που συνέβη στην περιοχή της Αράχωβας. Ζητάμε δικαίωση και λέω ζητάμε, γιατί είμαι σίγουρη ότι μιλάω για όλους τους νοήμονες ανθρώπους. Εκφράζω το μέσα μου. Δε νοείται για μένα η μη σύλληψη αυτού του ανθρώπου και μάλιστα πρέπει να γίνει σύντομα. Η κοινωνία βράζει», είπε η Κατερίνα Ζαρίφη.

«Τα τελευταία χρόνια, ντρέπομαι που το λέω, συνηθίζει το αυτί μας να ακούει τέτοια πράγματα, με αποτέλεσμα να μένουμε άπραγοι. Είναι ο τρόπος, και οι λεπτομέρειες, διάβαζα και ξαναδιάβαζα την είδηση… Πραγματικά απογοητεύομαι με τον ανθρώπινο είδος. Αυτό που νιώθω ότι είναι ανάγκη να γίνει, είναι ο νόμος να μπει πάνω ώστε να αποθαρρύνει τον κάθε αδίστακτο εκεί έξω να βλάψει αυτά τα πράγματα», δήλωσε από τη δική του πλευρά ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης.

«Είναι από τις πιο φρικιαστικές ιστορίες κακοποίησης ζώου που έχουμε γνωρίσει. Ευελπιστώ ότι αυτή η κινητοποίηση που γίνεται μέσα από τα social θα πιέσει λίγο παραπάνω τους αρμόδιους για να βρεθεί ο ένοχος. Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια λαμβάνω πολλά μηνύματα που μου στέλνουν άνθρωποι, και μου λένε ότι βλέπουν σκυλάκια δεμένα σε μπαλκόνια και με ρωτάνε τι να κάνουν. Όσο μπορώ τους παραπέμπω στους αρμόδιους» ήταν τα λόγια της Μαίρη Συνατσάκη.

«Τόσα χρόνια που ασχολούμαι με τα δικαιώματα των ζώων, νόμιζα ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσε να με σοκάρει. Αυτό πραγματικά το βρήκα τραγικό. Δε θέλω να σκέφτομαι τι πέρασε αυτό το πλάσμα, το οποίο έχασε και τη ζωή του και οι τελευταίες του στιγμές ήταν τόσο τραγικές. Βρίσκω επίσης τραγικό ότι δε μιλούν γι’ αυτό. Δε μπορεί να μην το ξέρει κανείς. Αυτό το πράγμα στιγματίζει, όχι μόνο αυτόν που το έκανε, αλλά και την Αράχωβα, το μέρος και ολόκληρο τον λαό» είπε η Άννα Ανδριανού.

«Πραγματικά σοκαρίστηκα, πάγωσε το αίμα μου, δε μπορούσε να το χωρέσει το μυαλό μου. Παρότι έχουμε συνηθίσει να ακούμε καθημερινά πάρα πολύ άσχημες ειδήσεις, αυτό ξεπέρασε τα όρια. Είμαι πραγματικά θυμωμένος με όλη αυτή την ιστορία. Είναι κάποιος άνθρωπος που γνωρίζουν ποιος είναι και τον καλύπτουν. Αυτό πρέπει να ξεσκεπαστεί. Πρέπει να τιμωρηθεί και να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά. Συμφωνώ με τον αποκλεισμό που πάει να γίνει στην περιοχή, υπάρχει μια συγκάλυψη και μια σιωπή. Αυτοί που συμφωνούν είναι το ίδιο τίποτα με τον άνθρωπο που έκανε αυτό το κακούργημα» ανέφερε εκνευρισμένος ο Χάρης Γρηγορόπουλος.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Untitled

Το hashtag #Αράχωβα είναι στην κορυφή των trends στο twitter, με πολλούς να κάνουν να επιθυμούν το #cancel της περιοχής.

Κατερίνα Ζαρίφη και Δημήτρης Αλεξάνδρου ζήτησαν στον αέρα του Open δικαίωση για τον χαμό του Όλιβερ. Μάλιστα, το μοντέλο έκανε έκκληση να ανοίξουν τα στόματα στην περιοχή όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά.

«Κάποια σκυλάκια δεν στάθηκαν δυστυχώς τόσο τυχερά. Πρέπει και απαιτεί όλη η ελληνική κοινωνία δικαίωση για τον Όλιβερ. Ακούμε τραγικές περιγραφές για το τι συνέβη σε αυτόν τον σκύλο ορόσημο για την Αράχωβα, πρέπει να ανοίξουν στόματα και πρέπει σε λίγο χρονικό διάστημα να μάθουμε ποιος είναι ο υπαίτιος του προβλήματος. Δεν θα χαρακτηρίσω αυτούς τους ανθρώπους, θα πω ότι είναι επικίνδυνοι για όλους μας και πάνω από όλα για τα κατοικίδιά μας που είναι σαν οικογένεια» είπε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Ζαρίφη.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Αλεξάνδρου, ο οποίος τόνισε: «Δικαίωση για τον Όλιβερ και μη ξεχνάμε ότι το θέμα μας είναι ο σκύλος και η αποτρόπαια πράξη. Όχι ό,τι συμβαίνει γύρω στην κοινωνία, πρέπει να στιγματίζεται μία συγκεκριμένη κοινωνία. Πρέπει να σταθούμε πάνω στο αποτρόπαιο έγκλημα που έγινε, να βρεθεί ο ένοχος και να υπάρχει λύση. Είμαστε χώρα με νόμους και όποιος γνωρίζει να ανοίξει το στόμα του. Κι όχι αυτό που συμβαίνει, το μπάχαλο που κάποιος λέει «είδα κάτι». Να πας με το όνομά σου στις Αρχές και να τα πεις. Αυτή η Τανζανία που γίνεται στα social που ο καθένας γράφει και κατηγορεί, είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί.

Δεν γίνεται κάποιος να γράφει ασυναρτησίες, επειδή ο ψυχικός κόσμος του δεν είναι καλά, και μπορεί να κατηγορήσει κάποιον άνθρωπο που ενδεχομένως δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό. Πρέπει να βοηθάμε και να λέμε τη γνώμη μας. Δεν πρέπει να κατηγοριοποιούμε, να σηκώνουμε το δάχτυλο και να κάνουμε cancel! Πρέπει οι Αρχές να πάρουν επιτέλους θέση! Είμαστε μία χώρα που έχουμε νόμους».

Με βίντεο στο Tik Tok ο Άρης Σοϊλέδης ξεσπά για την φρικιαστική πράξη που προκάλεσε τον θάνατο ενός χάσκι στην Αράχωβα, το οποίο κακοποιήθηκε βάναυσα.

Ο γνωστός ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να πιστέψει τις λεπτομέρειες που ακούσει στα media για την κτηνωδία, ζητώντας άμεση τιμωρία, σε αυτόν που στέρησε τη ζωή από το τετράποδο ζώο.

«Πώς γίνεται ρε παιδιά να υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσά μας που φέρονται έτσι σε ένα ζώο… Τι μπορεί να έχεις στο σκ@τοκεφάλι σου μέσα για να φερθείς έτσι σε ένα ζώο; Δεν μπορώ να το διανοηθώ πραγματικά. Από το πρωί έχω τρελαθεί, μου το στείλαμε αρκετοί για να το ανεβάσω και δεν μπορώ να το πιστέψω ότι ένας άνθρωπος έχει κάνει κάτι τέτοιο σε ένα σκυλί», αναφέρει ο Άρης Σοϊλέδης.

Και σχολιάζει: «Αυτός ο άνθρωπος, όχι απλά πρέπει να πάει φυλακή, αλλά να του κάνουμε νομίζω κάτι αντίστοιχο για να καταλάβει το λάθος του. Αν και τι νόημα έχει; Υπάρχουν άνθρωποι που είναι τόσο άρρωστοι στο μυαλό που ειλικρινά δεν θα καταλάβουν ποτέ το τι έχουν κάνει», λέει ο Άρης Σοϊλέδης στο TikTok.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή έγραψε στο instagram..

tsimtsili

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου έστειλε το δικό της μήνυμα μέσα από το Instagram

DORETTA

Το ίδιο έκανε και η Ιωάννα Τούνη

j.touni_1701594654_3249533964735613246_1583564848-1-864x1536

Κατερίνα Καινούργιου

370155575_1393226904881427_7142695367957939221_n-870x1536

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

anartisi1

Μαριαλένα Ρουμελιώτη

roumelioti

Μικαέλα Φωτιάδη

anaritsi3

Κόνι Μεταξά

anartisi2

Νατάσα Ράγιου

387501049_999700651138543_8833849592621221969_n

Ναταλία Γερμανού

1

Πέτρος Κουσουλός

Untitled

Δειτε Επισης

Η νέα φωτό της νεογέννητης κόρης της Ιλάειρα Ζήση: «Μέσα από εσένα, αγάπησα ξανά και εμένα»
Δώρα Χρυσικού: «Αναλογίζομαι τα όσα πάλεψα & παλεύω, όσα ονειρεύτηκα & γίνονται πραγματικότητα»
Χριστίνα Σάλτη: «Δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω μια ρομαντική σχέση στην εποχή μας, δεν εμπιστεύομαι»
Θάνος Μπίρκος: «Μπαίνω σε μαγαζιά που δεν έχει νούμερα για μένα και λέω… απλώς κοιτάζω»
Aποθέωση της iconic Celine Dion έξω από το ξενοδοχείο της στο Παρίσι
Η ερώτηση που την εξόργισε την Ιωάννα Τούνη: «Ως εδώ και μη παρέκει! Πόσο να αντέξω»
Η Βάνα Μπάρμπα ξεσπά ξανά για την καταγγελία εις βάρος της: «Είναι ντροπή! Είναι ρουφιανισμός»
Δημήτρης Ουγγαρέζος για Γιώργο Λιάγκα: «Θα χαιρετηθούμε, εκτός αν γυρίσει & φύγει»
Ο Πύρρος Δήμας φωτογραφίζεται με τον Snoop Dogg λίγο πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»