Η Τaylor Swift ανακηρύχθηκε το πρόσωπο της χρονιάς για το 2023

Eίναι η μόνη γυναίκα που έχει καταφέρει να γίνει το «πρόσωπο της χρονιάς» δύο φορές, από την ίδρυση του περιοδικού, το 1927 - «Kαρφώνει» την Κim Kardashian και Kanye West για όσα της έκαναν στο παρελθόν

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η Τaylor Swift είναι το πρόσωπο της χρονιάς για το 2023, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό #Time.

Η Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα βρίσκεται στο εξώφυλλό του ως ο πιο επιδραστικός άνθρωπος στον κόσμο για τη χρονιά που ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες.

«Μεγάλο μέρος αυτού που επιτέλεσε η Τaylor Swift το 2023 είναι απροσμέτρητο (…)

Υποσχέθηκε να δώσει αξία στα όνειρα, στα αισθήματα και τις εμπειρίες των ανθρώπων, ιδιαίτερα των γυναικών που αισθάνονται παραμελημένες και συστηματικά υποτιμημένες», δήλωσε ο διευθυντής του #Time.

Σύμφωνα με το #Time, η Taylor Swift «γράφει ιστορία», καθώς είναι η μόνη γυναίκα που έχει καταφέρει να γίνει το «πρόσωπο της χρονιάς» δύο φορές, από την ίδρυση του περιοδικού, το 1927.

Πρώτη φορά ανακηρύχθηκε ως πρόσωπο της χρονιάς το 2017.

Στη συνέντευξη της Taylor Swift στο περιοδικό #Time, όπου τιμήθηκε ως πρόσωπο της χρονιάς, έριξε φως στις βαθιές επιπτώσεις που είχε η διαμάχη της με την Kim Kardashina και τον Kanye West, στην ψυχική της υγεία και την καριέρα της.

Στη συνέντευξη, η Taylor Swiftμίλησε για το περιβόητο τηλεφώνημα που διέρρευσε και οδήγησε στο να κάνει ένα διάλειμμα από τη δημοσιότητα. Τόνισε το σημαντικό τίμημα που είχε η κατάσταση για εκείνη, δηλώνοντας απερίφραστα ότι καταστράφηκε η καριέρα της.

Πώς ξεκίνησε η κόντρα

Όλοι θυμούνται την περιβόητη στιγμή στα VMA του 2009, όταν ο Kanye West ανέβηκε στη σκηνή κατά τη διάρκεια της ομιλίας της Taylor Swft για την κατηγορία Καλύτερου Γυναικείου Βίντεο για το «You Belong With Me», για να της πάρει το μικρόφωνο από τα χέρια και να μοιραστεί τις σκέψεις του.

Η Taylor Swift μόλις είχε κερδίσει και ο ράπερ φώναξε σε όλο τον κόσμο πως η Beyoncé ήταν εκείνη που έπρεπε να κερδίσει, γιατί είχε ένα από τα καλύτερα βίντεο όλων των εποχών για το το «Single Ladies (Put a Ring On It)

Η συγκεκριμένη φάση έγινε μια από τις πιο διαβόητες στιγμές στην ιστορία της ποπ κουλτούρας. Οι δυο τους συμφιλιώθηκαν δημόσια στα MTV Video Music Awards 2015, όταν η Taylor Swift απένειμε στον Κanye West το βραβείο Michael Jackson Video Vanguard.


Παρά τη συμφιλίωση, το δράμα… ανανεώθηκε το 2016 με το τραγούδι του West, «Famous», το οποίο περιελάμβανε σεξουαλικούς στίχους για την τραγουδίστρια. «Νιώθω ότι εγώ και η Taylor μπορεί να κάνουμε ακόμα σεξ / Γιατί; Έκανα εκείνη τη σκύλα διάσημη», τραγουδάει.

Όταν ο Kanye West κυκλοφόρησε αυτό το τραγούδι, υπήρξε πολύς θυμός για τους στίχους και ο εκπρόσωπος της τραγουδίστριας είπε στο #People πως η Taylor Swift «τον προειδοποίησε να μην κυκλοφορήσει ένα τραγούδι με τόσο έντονο μισογυνιστικό μήνυμα, η Taylor δεν ενημερώθηκε ποτέ για τους στίχους που την αφορούσαν».

actual-kanye-west-famous-video


Το τηλεφώνημα που διέρρευσε

Το σκάνδαλο οδήγησε την Κim Kardashian να δημοσιεύσει ψεύτικα πλάνα από ένα τηλεφώνημα μεταξύ του Kanye West και της Taylor στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που φαινόταν σαν η Swift να είχε εγκρίνει τους στίχους. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε η κατηφόρα για την ίδια, και οι φαν στράφηκαν εναντίον της, με προσβλητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που την αποκαλούσαν «φίδι».

Η Taylor Swift τόνισε στη συνέντευξη στο #Time, ότι το τηλεφώνημα που διέρρευσε ήταν χειραγωγημένο και ενορχηστρωμένο, περιγράφοντάς το ως ένα «προσεκτικά κατασκευασμένο σκηνικό» που την άφησε να αισθάνεται ευάλωτη και δύσπιστη.

«Μετακόμισα σε μια ξένη χώρα. Φοβόμουν να πάρω τηλεφωνήματα. Έδιωξα τους περισσότερους ανθρώπους στη ζωή μου γιατί δεν εμπιστευόμουν πια κανέναν», αναφέρει η Taylor Swift στη συνέντευξή της.

Η Taylor Swift δικαιώθηκε το 2020 όταν κάποιος διέρρευσε το κανονικό τηλεφώνημα διάρκειας 25 λεπτών που έγινε το 2016. Στην πραγματικότητα, ο West είχε παραλείψει να της πει ότι θα χρησιμοποιούσε τη λέξη «σκύλα» στους στίχους του.


Οι επιπτώσεις που στην ψυχική υγεία της Taylor Swift

Μιλώντας για το δράμα, η Taylor Swift είχε δηλώσει στο #Rolling Stone: «Μην κάνετε λάθος – η καριέρα μου καταστράφηκε».

Η Taylor Swift τόνισε πως όσα συνέβησαν την οδήγησαν σε ένα μέρος ψυχολογικά που δεν είχε βιώσει ποτέ και είχε τεράστιες επιπτώσεις στον τρόπο που έζησε τη ζωή της, κυρίως ιδιωτικά. Η τραγουδίστρια είπε ότι απώθησε τους περισσότερους ανθρώπους στη ζωή της επειδή δεν εμπιστευόταν κανέναν.

Πλέον η Taylor Swift έχει ανακτήσει τη θέση της ως μία από τις πιο δημοφιλείς και επιδραστικές καλλιτέχνιδες. Η δημοσιοποίηση αμοντάριστου υλικού από το τηλεφώνημα το 2020 τη δικαίωσε στα μάτια του κοινού της.

Το 2023, η Taylor Swift έγινε η πρώτη καλλιτέχνιδα που έλαβε τον τίτλο "Πρόσωπο της Χρονιάς" από το περιοδικό #Time, ενώ έχει πετύχει πολλές άλλες διακρίσεις, μεταξύ των οποίων η ανακήρυξή της ως κορυφαία καλλιτέχνιδα της χρονιάς από το #Billboard και ως πέμπτη ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο από το #Forbes. Παρά τις προκλήσεις που δημιούργησε η περιβόητη διαμάχη, προσβλέπει σε ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον.

Taylor-Swift-TIME

Δειτε Επισης

Διαδικτυακή μαγειρική «εκπομπή» της Νατάσσας Θεοδωρίδου με τη μητέρα της
Διέρρευσαν πλάνα από την πρόβα της Lady Gaga στον Σηκουάνα για τους Ολυμπιακους Αγώνες
#HelloWorld: Αυτό είναι το τραγούδι των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 με την Gwen Stefani!
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»
H σπαρακτική ανάρτηση της Έλενας Παπαρίζου για τον θάνατο του αγαπημένου της συνεργάτη
Όλη η αλήθεια για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα: «Ο χρόνος θα δείξει»
Αλέξανδρος Λογοθέτης: «Μεγάλωσα στην ουσία χωρίς πατέρα, ο Ηλίας δεν ήταν εκεί»
Η ανάρτηση της πρώην συζύγου της Ντέμης Γεωργίου και η απουσία της από την κηδεία της
Κώστας Μπερικόπουλος: «Παρενόχλησε την αδελφή μου ο παπάς στην κηδεία του πατέρα μας»
To μήνυμα της Celine Dion πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων: «Eίμαι τόσο ευτυχισμένη που επέστρεψα!»