Δεσμεύουν τα ακίνητα της χήρας του Γιώργου Τράγκα, Μαρίας Καρρά και της αφήνουν τη σύνταξη χηρείας

Την δέσμευση συγκεκριμένων ακινήτων τα οποία είτε της ανήκουν εξ ολοκλήρου είτε έχει ποσοστά επί αυτών η Μαρία Καρρά αλλά και κάθε είδους λογαριασμών, επενδυτικών στοιχείων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων όπως και τραπεζικών θυρίδων της αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, τα μέλη του οποίου συνήλθαν στις 27 Νοεμβρίου προκειμένου να αποφανθούν για την υπόθεση Τράγκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Με το υπ αριθμό 3607/2023 βούλευμα που εκδόθηκε μια μέρα μετά, τα μέλη του Συμβουλίου ζητούν να εξαιρεθεί εν μέρει ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός της Μαρίας Καρρά ώστε να είναι δυνατή η ανάληψη της μηνιαίας σύνταξης χηρείας που κατατίθεται από το ΕΔΟΕΑΠ και τον ΕΦΚΑ για τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρία Καρρά είχε ασκήσει προσφυγή κατά της απόφασης της Αρχής για το ξέπλυμα και ζητούσε μεταξύ άλλων την αποδέσμευση του εν λόγω τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο καταβάλλεται μηνιαίως η σύνταξη χηρείας, η οποία κατά την ίδια αποτελεί το μοναδικό μέσο βιοπορισμού της.

Με το 2743/2022 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών η προσφυγή της Μαρίας Καρρά είχε απορριφθεί.

Στη συνέχεια η σύζυγος του Γιώργου Τράγκα κατέθεσε την από 28-9-2022 νέα αίτηση τροποποίησης της υπ. αρίθμ. 90/2022 διάταξης του Προέδρου της Αρχής και ζήτησε την άρση της δέσμευσης του πιο πάνω λογαριασμού όσον αφορά την καταβολή της σύνταξης χηρείας της καθώς και να αρθεί η απαγόρευση εκμισθώσεων των τριών ακινήτων της, των δυο μεζονετών στην Κηφισιά, επί της οδού Λευκάδος και της εξοχικής κατοικίας της Μυκόνου. Επί της άνω αίτησης εκδόθηκε βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο δέχθηκε εν μέρει την αίτηση, διατάσσοντας την μερική αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού ώστε να είναι δυνατή η λήψη από την Μαρία Καρρά της μηνιαίας σύνταξης χηρείας αλλά και η ανάληψη του ποσού της σύνταξης που έχει ήδη πιστωθεί στο λογαριασμό αυτό και δεν έχει αναληφθεί, ενώ απέρριψε την αίτηση ως προς το αίτημα για άρση της απαγόρευσης εκμίσθωσης ακινήτων ως άνευ αντικειμένου.

Στη συνέχεια με το 606/2023 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και ενώ η προκαταρκτική εξέταση ήταν σε εξέλιξη, διατάχθηκε η παράταση για άλλους εννέα μήνες, ήτοι μέχρι 2-12- 2023 της δέσμευσης που επιβλήθηκε με την 90/2022 Διάταξη του Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για τα περιουσιακά στοιχεία.

Ποια ακίνητα δεσμεύονται

Τώρα, σύμφωνα με το τελευταίο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών απαγορεύεται η εκποίηση ή μεταβίβαση των παρακάτω ακινήτων:

  • - του οικοπέδου των τριών στρεμμάτων με διώροφη κατοικία 219 τμ στον Παρνασσό, το οποίο ανήκε στον σύζυγο της,
  • - ενός ακόμη παρόμοιου σε τ.μ ακινήτου στην ίδια περιοχή,
  • - οικοπέδου ενός στρέμματος με κτίσμα τριών ορόφων, συνολικού εμβαδού 331, 68 τμ στο Δήμο Άγρας,
  • - ενός μικρότερου οικοπέδου 655 τμ στην ίδια περιοχή,
  • - ενός άλλου γεωτεμαχίου 7 στρεμμάτων στο Δήμο Βρυτών.

tragkas.width-800

Από την δέσμευση δεν εξαιρούνται ούτε οι μεζονέτες της Κηφισιάς επί της οδού Λευκάδος, ούτε η εξοχική κατοικία στη Μύκονο στη θέση Άγιος Λάζαρος που ανήκει στη Μαρία Καρρά.

Επιπλέον, διατάσσεται η δέσμευση διαμερίσματος 100 τ.μ. που βρίσκεται σε πολυκατοικία στην Αθήνα, στη θέση Σερπετσέ, όπως και η δέσμευση ενός ελαιοκτήματος, άρτιου και οικοδομήσιμου, εκτάσεως περίπου 6 στρεμμάτων με οικεία συνολικής επιφάνειας 336 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση Ράχες στην Κέρκυρα, τα οποία ανήκουν στην εταιρία Μανοργκολντ Λιμιτεντ.

61b8470473d3f.width-800

Δειτε Επισης

Πέγκυ Ζήνα: «Πρέπει να μεγαλώσω την κόρη μου ως δυνατή τύπισσα, να μπορεί να αντιμετωπίζει τα τέρατα»
Οι δύο αισθητικές επεμβάσεις της Ιωάννας Τούνη: «Βρήκα καλό β@ζ@γιατρό! Θα με δείτε και με νέα μύτη!»
Υπόθεση Πέτρος Φιλιππίδης: «Υπάρχουν στοιχεία για τις καταγγέλλουσες που θα δώσουν άλλη τροπή»
Εριέττα Μανούρη: «Δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι, να σταθώ, ήμουν ράκος»
Ερωτευμένος ξανά ο Φίλιππος Σοφιανός! Ζευγάρι με τη θεατρική παραγωγό Άρτεμις Γεωργιακάκη
Πένθος για την Έλενα Παπαρίζου και την οικογένειά της: «Άγγελέ μου, καλό ταξίδι»
Οι δηλώσεις της Κάτιας Δανδουλάκη για τη φωτιά στην αποθήκη του θεάτρου της: «Πέταξαν γκαζάκι από το τζάμι»
Νίκος Γκέλια: «Είδα τον θείο και τη μητέρα μου να κρατούν το διαμελισμένο σώμα του ξαδέλφου μου»
Γιώργος Παράσχος: «Περίμενα ότι θα “φύγει” ο πατέρας μου, αλλά δεν ήμουν προετοιμασμένος γι’ αυτό»
Χριστίνα Βίδου «Είναι πολύ δυνατή η κόρη μου, έγινε με την απώλεια της γιαγιάς στα 9 & του μπαμπά της στα 11»