Παραμονής Πρωτοχρονιάς 1996-Όταν ο Σχοινάς σόκαρε την Καίτη και το πανελλήνιο

Ήταν Παραμονή Πρωτοχρονιάς 1996, όταν ο Διονύσης Σχοινάς έκανε μία κίνηση που έμεινε στην τηλεοπτική -και όχι μόνο - ιστορία, κι αυτή δεν είναι άλλη από την πρόταση γάμου στην Καίτη Γαρμπή, στον αέρα της εκπομπής "Μπράβο" με οικοδέσποινα -φυσικά- τη Ρούλα Κορομηλά.

Καλεσμένοι στην εκπομπή για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, λίγο πριν μπει το 1997, ήταν η Καίτη Γαρμπή και ο Διονύσης Σχοινάς. Οι τραγουδιστές που ήταν και ζευγάρι, είχαν μόλις κυκλοφορήσει ένα ντουέτο μαζί - το θρυλικό κομμάτι "Ζήσαμε"- και ετοιμάζονται να το τραγουδήσουν για το τηλεοπτικό κοινό.

Η Ρούλα -προφανώς επειδή γνώριζε- λέει στον Διονύση Σχοινά να πει ό,τι θέλει για να καλωσορίσει το νέο έτος. Και τότε ο νεαρός τραγουδιστής, εμφανώς αγχωμένος, κάνει αυτό που δεν περίμενε κανείς τηλεθεατής και φυσικά ούτε η Καίτη Γαρμπή! Βγάζει από την τσέπη του ένα κουτάκι με ένα δαχτυλίδι και της ζητά να τον παντρευτεί.

Η Καίτη Γαρμπή σοκάρεται και αρχίζει να κλαίει συγκινημένη πίσω από την τεράστια ανθοδέσμη με τα κόκκινα τριαντάφυλλα. Ο Διονύσης τής περνά το δαχτυλίδι κι έτσι ξεκινά ένα παραμύθι που κρατά έως σήμερα, αφού το ζευγάρι, 25 χρόνια μετά παραμένει μαζί και τρελά ερωτευμένο, έχοντας αποκτήσει κι έναν γιο, τον Δημήτρη.

​​​​​​Ήθελα "να ανοίξει η γη να με καταπιεί", παραδεχόταν μετά από χρόνια ο Σχοινάς για την γενναία του απόφαση να ζητήσει την Καίτη Γαρμπή σε γάμο μπροστά σε όλη την Ελλάδα. Το στιγμιότυπο της πρότασης γάμου έχει καταγραφεί χωρίς αμφιβολία στα πιο ξεχωριστά της ελληνικής τηλεόρασης.

Ενόψει της Πρωτοχρονιάς, η ΕΡΤ έκανε μια αναδρομή στα παλιά και θυμήθηκε μερικά από τα αξέχαστα ραβεγιόν στη δημόσια τηλεόραση.

Το κλιπ προβλήθηκε στην εκπομπή «Δύο στις 10», με πρωταγωνιστές μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου και της μουσικής.

Από το 1968 με τις ευχές από την εγκυμονούσα Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο σπίτι τους, ως τους εμβληματικούς ηθοποιούς του «χρυσού» ελληνικού σινεμά και τον Διονύση Σαββόπουλο το 1988, το βίντεο φέρνει στη μνήμη, τα ρεβεγιόν του παρελθόντος, με μουσική, χορό και λαμπερές εμφανίσεις.

Δειτε Επισης

#MyManCan: Ο #SuperFM Φάνης Λαμπρόπουλος, είπε ψέματα για να βάλει ζευγάρι να τσακωθεί!
#J2US: Tο κοινό ανέτρεψε την βαθμολογία και τους έστειλε πρόωρα σπίτι
Η θεαματική πρεμιέρα Κωνσταντίνου Αργυρού! Η μαγεία επέστρεψε στη νυχτερινή Αθήνα!
Η πρώτη του ανάρτηση του Χριστόφορου Παπακαλιάτη μετά από τη συγκλονιστική πρεμιέρα του #Maestro 2
Γιώργος Τσαλίκης: «Να βρει η ΕΡΤ κανένα πιτσιρίκι για τη #Eurovision η Μαρίνα Σάττι δεν είναι πιτσιρίκα»
Προβλέπεται καύσωνας! Αντώνης Ρέμος - Ελένη Φουρέιρα Live στην πιο fuego νύχτα του καλοκαιριού!
To νέο πολύ κοντό, punk rock μαλλί, της Απόλυτης - To ανατρεπτικό look στο αναπάντεχο νέο videoclip
Η Μαρίνα Σάττι είναι η νέα βασίλισσα! Έσπασε όλα τα ρεκόρ & τα trends μετά τη #Eurovision - Μας πήγε τάπα!
Η αποκάλυψη του Σάββα Γκέντσογλου για το φλερτ στο #SurvivorGR: «Το έκοψα για να μην το δει ο γιος μου»
To #MonAmour έσπασε τα ρεκόρ - Το 1ο γαλλικό τραγούδι στην ιστορία του #Spotify - Ανακοίνωσε World Tour