Αντώνης Καφετζόπουλος: «Έφυγα από παράσταση επειδή ο σκηνοθέτης ήταν γαϊδούρι - Τα έκαναν μαντάρα στην ΕΡΤ»

#EnwpiosEnwpiw: Πώς o Αντώνης Καφετζόπουλος από το ταμείο του θεάτρου, βρέθηκε στη σκηνή δίπλα στην Έλλη Λαμπέτη - «Μου είναι συμπαθής σαν lifestyle ο Στέφανος Κασσελάκης. Το ότι είναι ανοιχτά γκέι και παντρεύτηκε»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Την Πέμπτη το βράδυ ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε στο «Ενώπιος Ενωπίω» τον Αντώνη Καφετζόπουλο.

Πώς βρέθηκε από το ταμείο του θεάτρου στη σκηνή, ως ηθοποιός;

Η συνεργασία του με την Έλλη Λαμπέτη και οι στιγμές που τον οδήγησαν στην επιτυχία στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

Τα σήριαλ, στα οποία πρωταγωνίστησε στην τηλεόραση και έγραψαν ιστορία.

Πόσο επηρέασαν οι ρόλοι που έπαιξε, την προσωπική του ζωή;

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος αναφέρθηκε στα πρώτα του βήματα στο θέατρο και πώς κατάφερε να συνεργαστεί με την Έλλη Λαμπέτη.

«Για ένα διάστημα ήμουν στη CBS με γραμματέα και γραφείο. Πήγαινα ταυτόχρονα στη δραματική σχολή και παραιτήθηκα λόγω μιας επιτυχίας που δεν θεωρούσα σωστή. Θεώρησα ότι συνέλαβα ότι να γίνει φίρμα η Ραφαέλα Καρρά και το θεώρησα απαράδεκτο. Προδοσία στη ροκ συνείδησή μου και ζήτησα δουλειά από τον Γιάννη Σμυρναίο και του είπα να γίνω ηχολήπτης».

«Η ιδέα ότι μπορώ να το κάνω, ότι μπορώ να γίνω ηθοποιός ήρθε πολύ νωρίς. Ήρθε όταν ήμουν ταμίας σε ένα πολύ μικρό θέατρο, στο ανοιχτό θέατρο του Γιώργου Μιχαηλίδη. Και έφυγε ένας ηθοποιός δέκα λεπτά πριν την παράσταση. Και ήρθε στο ταμείο ο Γιώργος Μιχαηλίδης με τη Σοφία τη Σπυράτου και με κοίταξαν με μελοδραματικό ύφος και είπα “μην το σκέφτεστε, αποκλείεται”. Κάνοντας το αυτό για κανά δίμηνο κατάλαβα ότι μπορώ να το κάνω. Είναι μέσα στις δυνατότητές μου, αλλά δεν με ενδιέφερε. Ήθελα το σινεμά και με τη μουσική είχα αποσυρθεί αυτοβούλως, γιατί δεν το είχα. Είχα αποφασίσει να ασχοληθώ με την σκηνοθεσία, κάπως. Επειδή με είδαν και οι υπόλοιποι ότι το καταφέρνω, μου είπαν “πήγαινε ρε παιδί μου σε μια δραματική σχολή”.

Πολύ αργότερα, όταν τέλειωσε η μεταπολίτευση, τέλειωσε το ανοιχτό θέατρο κλπ., είχα την τύχη, ενώ ήμουν ηχολήπτης πια, δέκα χρόνια μετά, με πήγε η Όλγα Λαζαρίζου σε μια οντισιόν, όπου ο Μάουρο Μπολονίνι ετοίμαζε μια παράσταση, με την Λαμπέτη. Με πήρανε και για ένα διάστημα ήμουν το πρωί ηχολήπτης, το βράδυ ηθοποιός. Αμέσως μετά ήρθε η πρόταση για την “Αστροφεγγιά και έπρεπε να αποφασίσω ποιον δρόμο θα πάρω».

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος μίλησε για τη συνεργασία του με την Έλλη Λαμπέτη στο ξεκίνημα της καριέρας του. Μάλιστα σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε αναφέρει ότι η σπουδαία ηθοποιός του είχε πει πως «Ό,τι λέει ένας ηθοποιός θα πρέπει να βγάζει μια ουσία, μια δύναμη».

«Όταν μου το είπε θεώρησα πως είναι ένα ακόμη τσιτάτο της Λαμπέτη», είχε αρχικά ο ηθοποιός. Και συνέχισε, τονίζοντας ότι «Μετά από χρόνια κατάλαβα ότι ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος για έναν ηθοποιός για να προσεγγίσει την παρουσία του στη σκηνή μέσα από έναν ρόλο. Ό,τι καθετί που λέει, οφείλει είτε προσθέτει ένα λιθαράκι στην ανάπτυξη του χαρακτήρα είτε να προσθέτει κάτι στην ανάπτυξη της ιστορίας. Στη μυθοπλασία. Αν κάτι από αυτά δεν συμβαίνει, έλεγεη Έλλη “ή ο συγγραφέας έχει κάνει λάθος ή δεν έχουμε καταλάβει τι εννοεί και καλύτερα να το κόψεις, να το σβήσεις. Μην λες πράγματα που δεν έχουν νόημα ποτέ”».

«Ήταν ομιλητική και προσπαθούσε πάντα να βοηθάει τους συναδέλφους της πάνω στη σκηνή  και γύρω από τη σκηνή. Είχε αυτή την πετριά. Ήθελε να είναι χρήσιμη. Παρότι είχε τη φήμη ότι ήταν σκληρή. Ήταν σκληρή, αλλά ήταν και με τον εαυτό της. Μαζί με τον Διονύση (σ.σ: τον Σαββόπουλο) είναι τα δύο πρόσωπα που με έχουν επηρεάσει ίσως περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στη ζωή», είπε καταλήγοντας ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος μίλησε και για τις συνεργασίες του και αν έχει αναγκαστεί να αποχωρήσει από κάποια παράσταση.

«Έχω εκνευριστεί πολύ με σκηνοθέτες και όχι με συναδέλφους», είπε αρχικά ο ηθοποιός.

Και συνέχισε λέγοντας ότι: «Ερχόμαστε από μία παράδοση σε αυτό το χώρο που σκηνοθέτες, πρωταγωνιστές, ακόμα και άνθρωποι με αξία κατά τ’ άλλα, είχαν μία συμπεριφορά, κατά καιρούς, παραβατική. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ανάμεσα μας και έχουν υποστεί τέτοιες συμπεριφορές. Υπήρξε και μία κατηγορία που είναι μετρημένη στα δάχτυλα του ενός χεριού, που η συμπεριφορά τους εξακολουθούσε να είναι τέτοια τα τελευταία χρόνια και κάποιοι υπερέβησαν και την κόκκινη γραμμή της παραβατικότητας και περάσανε σε πράξεις που ελέγχονται από τη δικαιοσύνη.

Δεν είναι ένα γενικευμένο φαινόμενο. Τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν από τους νέους ανθρώπους σοβαρές και ενδιαφέρουσες αντιστάσεις. Δηλαδή, δεν είναι πλέον εύκολο να “βασανίζεις” τους συναδέλφους σου. Παλιά έχω υπάρξει μάρτυρας και τέτοιων συμπεριφορών. Έχω φύγει και από παραστάσεις, έχω φύγει και στη μέση της πρόβας γιατί ο σκηνοθέτης ήταν γαϊδούρι».

Νέος ήμουν πολύ πιο δύσκολος άνθρωπος. Όσο περνάνε τα χρόνια μαθαίνεις (…). Δε σήκωνα μύγα στο σπαθί μου. Είχα απόλυτες απόψεις. Ήμουν ασυμβίβαστος. Μετά τα καταλαβαίνεις ότι μία από τις μεγάλες ευτυχίες της ζωής, είναι να συμβιβάζεσαι με έναν ακέραιο τρόπο».

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος αναφέρθηκε στη συνέντευξή του στην τελευταία του τηλεοπτική δουλειά στην ΕΡΤ, με την σειρά «Τρίτος Όροφος».

Η τηλεοπτική σύζυγος, Λυδία Φωτοπούλου, αναφερόμενη στη σειρά και το γρήγορο τελείωμα της από την ΕΡΤ, είπε: «Λυπάμαι πάρα πολύ Αντώνη μου που ο 40χρονος… γάμος μας τελείωσε μέσα σε τρεις μήνες, αλλά ελπίζω ότι θα ξαναβρεθούμε κάποια στιγμή κάτω από άλλες συνθήκες».

Με τη σειρά του, ο Αντώνης Καφετζόπουλος τόνισε ότι «Νομίζω ότι τα κάνανε μαντάρα. Κρίμα και για προσωπικούς λόγους, γιατί αυτό που λέει η Λυδία είναι αμοιβαίο. Δηλαδή, χάρηκα πάρα πολύ που θα ήταν η Λυδία στο ρόλο, χάρηκα πάρα πολύ όσο δουλεύαμε, μου είναι πολύ αγαπητή και μου ήταν πολύ ευχάριστη η συνεργασία και νομίζω ότι δέσαμε και πολύ καλά και είναι κρίμα όλο αυτό».

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, μάλιστα, ο καλός φίλος και συνάδελφος του ηθοποιού, Άκης Σακελλαρίου μίλησε με όμορφα λόγια για εκείνον τόσο ως προς την τηλεοπτική όσο και την θεατρική τους συνύπαρξη.

Αμέσως μετά, όμως, ο Αντώνης Καφετζόπουλος θέλησε να μοιραστεί με τον παρουσιαστή της εκπομπής και το τηλεοπτικό κοινό μια άγνωστη ιστορία από τα γυρίσματα του επιτυχημένου σίριαλ «Σκορπιός» του ΑΝΤ1. «εκείνη η σκηνή ήταν μια στιγμή… Άλεκ Μπάλντουιν, που σκότωσε κατά λάθος την διευθύντρια φωτογραφίας. Θα μπορούσε ο Άκης κυριολεκτικά να έχει σκοτωθεί. Τουλάχιστον εγώ που ήμουν στο από πίσω αυτοκίνητο, γιατί ήταν ένα κυνηγητό με τρία αυτοκίνητα είδα το αυτοκίνητο του Άκη να φεύγει στον γκρεμό. Νομίζω ότι δεν έχω κατέβει ποτέ πλαγιά στη ζωή μου, ούτε υπήρχε περίπτωση να κατέβω, τόσο γρήγορα όπως κατέβηκα και έφτασα μέχρι εκεί. Ήταν μια στιγμή στην οποία μπορούσαμε να έχουμε χάσει τον Άκη. Άνετα».

«Η περιοχή εκεί είναι γεμάτη γκρεμούς και από καλή τύχη το συγκεκριμένο σημείο είχε έναν βράχο, που σταμάτησε το αυτοκίνητο χωρίς να τουμπάρει και χωρίς να γίνουν άλλα πράγματα. Ήταν μια πάρα πολύ, πάρα πολύ όμως, δύσκολη σκηνή σε μια σειρά που όλα πήγαιναν στραβά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο δημοφιλής πρωταγωνιστής.

«Θέλαμε ήλιο και έβρεχε για τρεις μέρες, θέλαμε βροχή και είχε λιακάδα για έναν μήνα. Όλα πήγαιναν στραβά αλλά αυτή ήταν η κορυφαία στραβή πραγματικά. Ήταν τρομακτικό. Νόμιζα ότι τελείωσαν όλα» συμπλήρωσε, εν συνεχεία, ο Αντώνης Καφετζόπουλος στο talk show του ΑΝΤ1.

Μια σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση έκανε ο Αλέκος Κολλιόπουλος, για χάρη του καλού του συναδέλφου, Αντώνη Καφετζόπουλου. Οι δυο άνδρες, άλλωστε, συνεργάστηκαν στο δημοφιλές σίριαλ «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή» το οποίο και ολοκληρώθηκε το μακρινό 2000.

Ειδικότερα, εμφανώς αλλαγμένος από τον «μπάρμαν Νίκο» όπου ερμήνευε πριν πολλά χρόνια στη σειρά, ο Αλέκος Κολλιόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ο Αντώνης Καφετζόπουλος είναι ένας ταλαντούχος ηθοποιός, ο οποίος όντως ποιεί ήθος και είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά που νιώθω όταν αναλογίζομαι τη συνεργασία μας. Πολίτης, στην κυριολεξία γιατί φέρνει τον αναζωογονητικό αέρα του μείζονος ελληνισμού τον οποίο τόσο έχουμε ανάγκη. Άξιος πολίτης και μέσα στην κοινωνία γιατί πάντα είχε την παρρησία να διατυπώνει με θάρρος τις απόψεις του χωρίς να υπολογίζει το προσωπικό του όφελος».

«Έχει μια βαθιά καλλιέργεια και μια οξύτατη θεατρική διαίσθηση. Αφήνεται με πάθος στη στιγμή και γι’ αυτό είναι πάντα άμεσος. Μέγας πασαδόρος, γεμάτος γενναιοδωρία για τους συναδέλφους του και μπορεί να σου εμπνεύσει μεγάλη εμπιστοσύνη όταν βρίσκεσαι αιωρούμενος στο θεατρικό ικρίωμα».

«Του εύχομαι υγεία και μεγάλες, ακόμα περισσότερες, καλλιτεχνικές επιτυχίες» πρόσθεσε, με χαμόγελο, ο Αλέκος Κολλιόπουλος στην κάμερα του ΑΝΤ1.

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος εξέφρασε και την προσωπική του άποψη για τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανο Κασσελάκη.

«Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη δεν ήταν αναμενόμενη αλλά το ότι θα ακολουθούσε μια δραματική κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ νομίζω ότι όλοι το αντιλαμβανόμασταν. Καταλαβαίναμε ότι αυτό το πράγμα, μετά από τις δύο απανωτές ήττες και με τον τρόπο που έγιναν, θα περνούσε μια πολύ μεγάλη κρίση. Η εκλογή Κασσελάκη είναι από αυτά τα τυχαία γεγονότα που έδωσε έναν τόνο εύθυμο στην όλη κατάσταση, για να μη χρησιμοποιήσω άλλες εκφράσεις και θεωρηθώ αλλιώς» ανέφερε αρχικά ο ηθοποιός.

«Δεν είναι το πρόβλημα ο Κασσελάκης, εμένα μου είναι συμπαθής σαν lifestyle. Μου είναι συμπαθές αυτό. Το ότι είναι γκέι, το ότι είναι ανοιχτά γκέι, το ότι παντρεύτηκε τον σύντροφο του και έχουν ένα σκυλάκι. Έχω και γω σκυλάκι οπότε μ’ αρέσουν όλα αυτά. Τώρα αν ο Κασσελάκης είναι η λύση που ονειρεύονται στον ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναπάρει μπρος το πράγμα, δεν το πιστεύω. Το πρόβλημα όμως δεν είναι ο Κασσελάκης, είναι οι υπόλοιποι» τόνισε ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

«Στην Ελλάδα παραδοσιακά, και όχι μόνο, παίζουν μεγάλο ρόλο οι προσωπικότητες. Δεν το θεωρώ και περίεργο αυτό γιατί η δική μου θεωρία για το ανθρώπινο είδος, λίγο ή πολύ, το περιλαμβάνει αυτό. Λέει ότι τα πρόσωπα είναι πολύ σημαντικά, τα άτομα είναι πολύ σημαντικά» πρόσθεσε ο καταξιωμένος ηθοποιός.

Δειτε Επισης

Η Έλενα Τοπαλίδου απαντά στo: «Πώς ο πεντάμορφος Νίκος Κουρής διάλεξε την τερατίνα;»
Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Προσπάθησα για συναυλία & ζήτησα την Φουρέιρα. Οι αντιδράσεις ήταν τρομακτικές»
Δύσκολες ώρες για τον Τέρη Χρυσό – Καθηλωμένος στο κρεβάτι μετά από πτώση
Χριστίνα Μπόμπα: «Είναι πολύ δύσκολο να κλέβεις τη στιγμή από τα παιδιά και να κάνεις stories»
Κατερίνα Λιόλιου: «Τα είπε όλα ο κύριος Σταμάτης Κραουνάκης, με υποστήριξε δημόσια και τον ευχαριστώ»
Ξεσπά η Ιωάννα Μαλέσκου για το συμβάν με γυναίκα οδηγό: «έρχεται βολίδα, με προσπερνά και με βρίζει»
Ορέστης Χαλκιάς: «Τι σε νοιάζει ρε αν φιλιούνται 2 άνδρες; Τι να του πω; Θα καταλάβει;»
#SurvivorGR: Δεν συμπλήρωσε καν μία εβδομάδα, αποχώρησε οικειοθελώς πέντε μέρες μετά την πρεμιέρα
O ALPHA Κύπρου παρουσίασε το πλούσιο και ανανεωμένο πρόγραμμα σε φίλους και συνεργάτες
Καίτη Γαρμπή: «Στην αγκαλιά του Διονύση και του παιδιού μου θέλω να πεθάνω, όχι πάνω στη σκηνή»