Θοδωρής Αθερίδης: «Όταν μίλησα για το αλκοόλ το έκανα για να δεσμευτώ»

Ο Θοδωρής Αθερίδης αναφέρθηκε στην περίοδο όπου υπήρξε εθισμένος με το αλκοόλ, αλλά και στην απόφασή του να το γνωστοποιήσει στον κόσμο

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο Θοδωρής Αθερίδης μίλησε στον Κώστα Τσουρό και στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» για την παράσταση  «ok boomer» στην οποία πρωταγωνιστεί αλλά και τις έντονες φάσεις της ζωής του.

Ειδικότερα, ο Θοδωρής Αθερίδης εξομολογήθηκε πως «έχω μοιραστεί πράγματα του εαυτού μου γιατί δεν θεωρώ ότι έχω κάτι το οποίο είναι για λιθοβολισμό. Τολμάω να πω ίσως πράγματα που τα έχουν όλοι και οι άλλοι δεν τα λένε. Από τη στιγμή, όμως, που ξέρω εγώ ότι τα έχουν όλοι, δεν ντρέπομαι να τα πω. Όλα μου τα προβλήματα τα συναντώ στην κοινωνία συνέχεια. Καλλιτέχνης είμαι, πρέπει να έχω το θάρρος και να κάνω αυτό που δεν έχει το κοινό».

«Πάρα πολλοί μου έχουν πει ότι τους βοήθησα. Ειδικά, ας πούμε, με την ιστορία με το αλκοόλ ξεκίνησε ένα πράγμα που δεν περίμενα γιατί, όταν το έκανα, δεν το έκανα για να κάνω καλό στους άλλους. Αυτό προέκυψε, εγώ όμως το έκανα για να δεσμευτώ. Γιατί ήταν στην αρχή, στα τρία χρόνια που το είχα κόψει, οπότε σκέφτηκα πως «αν το πω τώρα και το μάθει όλος ο κόσμος ότι είμαι αλκοολικός, όταν θα με ξαναδούν με ένα ποτήρι θα ντρέπομαι». Ήταν δηλαδή ένα στοιχείο δέσμευσης, γι’ αυτό το είχα πει».

«Μετά κατάλαβα ότι λειτούργησε για τον κόσμο λυτρωτικά. Σου λέει, «αφού μπόρεσε αυτός θα μπορώ και γω» αλλά εγώ δεν το έκανα γι’ αυτό και πρέπει να το ομολογήσω. Δηλαδή δεν το έκανα για να κάνω τον καλό, το έκανα για να δεσμευτώ εγώ και βοήθησε πάρα πολύ. Βοηθάει η δέσμευση και τώρα έχω σταματήσει το αλκοόλ 24 χρόνια»

Ποια είναι η γνώμη του για το «political correct»

«Το ”political correct” για εμένα είναι κάτι αναγκαίο που έπρεπε να συμβεί γιατί ο κόσμος είχε αποθρασυνθεί. Έχει έρθει όμως πολύ μασίφ, πολύ σκληρό, γιατί το να καις βιβλία δεν είναι political correct είναι τρέλα. To να χάνει μια δασκάλα την δουλειά της γιατί έδειξε τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου κι ήταν γυμνός επίσης είναι τρέλα. Όταν κριτικάρεις τον Σαίξπηρ ότι ήταν σεξιστής έχει φτάσει σε επίπεδο τρέλας. Τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη  και τον Δημήτρη Σταρόβα τους φωνάζω ”χοντρέ”, δεν θα κόψω αυτή τη λέξη για κανέναν, είναι όλη η τρυφερότητα που μου βγαίνει».

Και πρόσθεσε: «Η γλώσσα δεν έχει καμιά επαφή με καμιά πραγματικότητα από αυτό που το political correct ορίζει. Η κόρη μου μού κάνει διορθώσεις, θέλει να δει τα κείμενα μου για να με σώσει. Ας πούμε δεν μπορείς να πεις τη λέξη ”γριά” και η μάνα τι είναι που είναι 92 ετών; Η κόρη μου είναι από πάνω με το δάχτυλο, όλη αυτή η γενιά ”είναι το δάχτυλο”. Ποτέ δεν ήμουν αιχμηρός με τον τρόπο του να προκαλώ, αλλά δεν μπορώ να ακολουθήσω και την υποκρισία. Η μάνα μου είναι γριά. Τολμάει να πει κανείς του Ξαρχάκου και του Γκάτσου την ”χοντρομπαλού” και να βγάλει το ”χοντρό” από το ”μπαλού”; Καταστρέφεις όλη την ποίηση».

Μιλώντας για τον εγγονό του ο Θοδωρής Αθερίδης ανέφερε ότι «για κάποιο λόγο πιστεύει πώς τα μπορώ όλα».

Μάλιστα παραδέχθηκε: «Στον μεγάλο μου εγγονό έχω έρωτα αγιάτρευτο, στον μικρό περιμένω γιατί είναι μικρός. Δεν με εμπιστεύεται η Φωτεινή, γιατί δεν μπορώ να πω όχι στον Θοδωρή, αν ζητήσει δεύτερο παγωτό εγώ θα του πάρω και τρίτο».

Για την θεατρική παράσταση ”Μαθήματα κωμωδίας” ανέφερε ότι συνεχίζονται για τρίτη χρονιά, και είναι κάτι που για πρώτη φορά του έχει συμβεί με έργο.

Ενώ αναφορικά με την τηλεοπτική του παρουσία αποκάλυψε: «Συζητάω κάτι για την τηλεόραση, να σκηνοθετήσω και να πρωταγωνιστήσω. Αγαπάω την τηλεόραση και της χρωστάω πολλά».

Δειτε Επισης

Η νέα φωτό της νεογέννητης κόρης της Ιλάειρα Ζήση: «Μέσα από εσένα, αγάπησα ξανά και εμένα»
Δώρα Χρυσικού: «Αναλογίζομαι τα όσα πάλεψα & παλεύω, όσα ονειρεύτηκα & γίνονται πραγματικότητα»
Χριστίνα Σάλτη: «Δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω μια ρομαντική σχέση στην εποχή μας, δεν εμπιστεύομαι»
Θάνος Μπίρκος: «Μπαίνω σε μαγαζιά που δεν έχει νούμερα για μένα και λέω… απλώς κοιτάζω»
Aποθέωση της iconic Celine Dion έξω από το ξενοδοχείο της στο Παρίσι
Η ερώτηση που την εξόργισε την Ιωάννα Τούνη: «Ως εδώ και μη παρέκει! Πόσο να αντέξω»
Η Βάνα Μπάρμπα ξεσπά ξανά για την καταγγελία εις βάρος της: «Είναι ντροπή! Είναι ρουφιανισμός»
Δημήτρης Ουγγαρέζος για Γιώργο Λιάγκα: «Θα χαιρετηθούμε, εκτός αν γυρίσει & φύγει»
Ο Πύρρος Δήμας φωτογραφίζεται με τον Snoop Dogg λίγο πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»