Καίτη Φίνου: «Πρέπει να έφυγα για λίγο από τη ζωή, θυμάμαι ότι έπεσα στη μέση του διαδρόμου του νοσοκομείου»

Η ηθοποιός μίλησε από καρδιάς για όσα προβλήματα αντιμετωπίζει με την υγεία της αυτή την περίοδο τόσο στα μάτια όσο και στα δόντια της.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Καίτη Φίνου στην εφημερίδα #OnTime Σαββατοκύριακο και την δημοσιογράφο Ρενέ Σαραντινού.

Η υγεία σου πως είναι αυτή τη στιγμή;

Μια φορά αρρώστησα με Covid, γιατί πρόσεχα, αλλά μετά το Πάσχα κόλλησα. Πάντα είμαι με μάσκα, όταν μιλάω με άλλους – είναι η ηλικία και τα κιλά, δεν θέλω να περάσω αυτά που άκουσα από άλλους. Μου παρουσιάστηκαν διάφορα μετά το πρώτο διάστημα που βγήκα από το νοσοκομείο. Έλεγα «πως θα καθίσω στο νοσοκομείο χωρίς τηλεόραση;», αλλά με είχαν στο οξυγόνο, ήταν σαν να βρισκόμουν σε συννεφάκι και κοιμόμουν συνέχεια. Περίπου για ένα μήνα, από την κούραση, με το ζόρι πήγαινα στην τουαλέτα, λες και έσκαβα, ενώ σιγά σιγά έβλεπα την όραση μου να λιγοστεύει, να τα βλέπω πιο θαμπά γύρω τα πράγματα. Τα δόντια μου άρχισαν να πονάνε.

Ειδικά η κάτω γνάθος πονούσε τόσο πολύ που κάποια στιγμή νόμιζα ότι μου την τραβούσαν με τανάλια. Πήγα σε ένα νοσοκομείο και μου έκαναν μια ένεση, όπου έπαθα αλλεργικό σοκ… πρέπει να έφυγα για λίγο από τη ζωή. Θυμάμαι μόνο ότι έπεσα στη μέση του διαδρόμου του νοσοκομείου, ενώ κρατούσα τη γλώσσα μου, γιατί νόμιζα ότι είχε γεμίσει σπόρια. Δεν φοβόμουν, αλλά με ενοχλούσαν τα σπόρια και ζητούσα να με βοηθήσουν να τα βγάλω από το στόμα μου. Σαν όνειρο, θυμάμαι ότι με κουβάλησαν στο καρδιολογικό, ένιωθα κάποια τσιμπήματα, και μετά έμαθα ότι ήταν αλλεργικό σοκ κι αυτό που γινόταν στη γλώσσα μου ήταν που έκλεινε ο λαιμός μου. Μου έβαλαν ένα καλώδιο από τη μύτη, μάλλον κάμερα, και κατέβηκε κάτω από τον φάρυγγα.

Τελικά έχασες τα δόντια σου;

Ναι, τα έχασα τα δόντια μου. Γίνεται ένα λάθος, έπρεπε να βάλω γέφυρα. Μετά το αλεργικό σοκ δεν αναλάμβαναν, πήγαινα από γιατρό σε γιατρό, ειδικά την πάνω μεριά. Τα δόντια άρχισαν σιγά σιγά να σπάνε και να μένουν μόνο οι ρίζες. Στα κάτω πήγα και έκανα εξαγωγή ριζών. Τώρα πρέπει να κάνω τα πάνω, τα οποία όμως συνδέονται με τα μάτια, όπου έχω την ωχρά κηλίδα. Τυφλώνομαι… Θα πρέπει να κάνω ενέσεις στα μάτια τον Φεβρουάριο. Με ενέσεις λένε ότι είμαι εντάξει. Αν δεν τις κάνω και το αφήσω, τυφλώνομαι. Θα κάνω μια επέμβαση σε γναθοχειρούργο, να βγάλω και τις ρίζες των επάνω δοντιών, γιατί δεν τα αναλαμβάνει οδοντίατρος από τη στιγμή που έχω και τα μάτια μου.

Μέσα σε όλα, μάλιστα, η δημοφιλής πρωταγωνίστρια αναφέρθηκε στα παραπανίσια της κιλά, την πολιτική ορθότητα και ευρύτερα τα σχόλια προς τους ανθρώπου με επιπλέον κιλά.

Σύμφωνα με ό,τι θεωρείται politically correct, κάποιες λέξεις πλέον, όπως το «χοντρή», δεν είναι αποδεκτές.

Εγώ χρησιμοποιώ τις λέξεις όπως είναι, δεν με απασχολεί το politically correct. Παχιά σημαίνει να έχω δέκα κιλά παραπάνω, άλλο να έχω τριάντα.

Αν σε αποκαλέσει κάποιος «χοντρή», δεν θα σε ενοχλήσει;

Όχι, γιατί να με ενοχλήσει; Να μου πουν ότι χόντρυνα κάποιοι που δεν γνωρίζω, εντάξει, αλλά αν με σταματήσει κάποια άγνωστη στο δρόμο και μου πει «είσαι χοντρή», θα της πω: «To ξέρω, κυρία μου, αλλά θα μπορούσατε να το πείτε αλλιώς, όπως ότι έχω παραπάνω κιλά. Αν μου πει ο δημοσιογράφος ότι χόντρυνα, δεν θα παρεξηγηθώ, γιατί ξέρω ποια είναι η πραγματικότητα. Αν μου πει ένα δεκαεξάχρονο «άντε, μωρή χοντρέλω» στα social media, δεν δέχομαι την αγένεια από ανθρώπους που ακόμη δεν έχουν διαμορφώσει άποψη για την κοινωνία. Αυτό με ενοχλεί, τίποτε άλλο. Χοντρή, ναι, αφού είναι, τι θα με πει; Οι χοντροί άνθρωποι, επίσης, θα πρέπει να προσέχουν το ντύσιμο τους. Όχι, δεν είναι όλα για όλους.

Δεν είναι να τα «βγάζει» μια γυναίκα 30, 40, 50 χρονών και να μάθουν και τα παιδιά τους, γιατί βλέπω δεκαεξάχρονα με την κοιλιά έξω… το θέαμα είναι αντιαισθητικό. Όπως είναι αντιαισθητικό κι όταν είσαι κόκαλο. Το βλέπουμε όμορφο αυτό το σώμα; Γιατί να λέμε ψέματα, ότι είναι ωραία όλα αυτά, τον χειροτερεύουμε τον άλλο. Αν μου πει ένας ξένος ότι έχασα κιλά, θα αναρωτηθώ, δεν μπορώ και το δούλεμα. Θέλω όλες οι ελληνικές λέξεις να υπάρχουν. Βρήκαμε και κολλάμε τη λέξη «μπούλινγκ» παντού. Μπούλινγκ «φάγαμε» κι εμείς οι ηθοποιοί, η γενιά του ’80.

201609121218230.0029_KETI_FINOY_1092016-650x1024

Δειτε Επισης

Η νέα φωτό της νεογέννητης κόρης της Ιλάειρα Ζήση: «Μέσα από εσένα, αγάπησα ξανά και εμένα»
Δώρα Χρυσικού: «Αναλογίζομαι τα όσα πάλεψα & παλεύω, όσα ονειρεύτηκα & γίνονται πραγματικότητα»
Χριστίνα Σάλτη: «Δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω μια ρομαντική σχέση στην εποχή μας, δεν εμπιστεύομαι»
Θάνος Μπίρκος: «Μπαίνω σε μαγαζιά που δεν έχει νούμερα για μένα και λέω… απλώς κοιτάζω»
Aποθέωση της iconic Celine Dion έξω από το ξενοδοχείο της στο Παρίσι
Η ερώτηση που την εξόργισε την Ιωάννα Τούνη: «Ως εδώ και μη παρέκει! Πόσο να αντέξω»
Η Βάνα Μπάρμπα ξεσπά ξανά για την καταγγελία εις βάρος της: «Είναι ντροπή! Είναι ρουφιανισμός»
Δημήτρης Ουγγαρέζος για Γιώργο Λιάγκα: «Θα χαιρετηθούμε, εκτός αν γυρίσει & φύγει»
Ο Πύρρος Δήμας φωτογραφίζεται με τον Snoop Dogg λίγο πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»