«Ραγίζει» καρδιές ο αδελφός της Κάτιας Νικολαΐδου - Συντετριμμένος ο πρώην σύζυγός της, Οδυσσέας Σταμούλης

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση της ηθοποιού εννέα μήνες πριν από τον θάνατό της και η τελευταία της ανάρτηση - Όσα δήλωνε για την μάχη της με τον καρκίνο - Ξεσπά ο Γιώργος Λιάγκας, ο Ισίδωρος Σταμούλης, ο Γιώργος Παρτσαλάκης και ο Τάσος Χαλκιάς

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Σε ηλικία 58 ετών έφυγε από τη ζωή η Κάτια Νικολαΐδου, μετά από μια δύσκολη μάχη που έδινε τα τελευταία χρόνια με τον καρκίνο.

Την δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε ο καλός της φίλος, Δημήτρης Στρέπκος, ο οποίος με μια ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ανακοίνωσε πως η ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή το απόγευμα της Τετάρτης 8/11.

Το τελευταίο διάστημα η Κάτια Νικολαΐδου είχε αποστασιοποιηθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ και οι δημόσιες εμφανίσεις της ήταν ελάχιστες.

Στις 16 Ιανουαρίου 2023 η γνωστή ηθοποιός είχε πραγματοποιήσει την τελευταία δημόσια εμφάνισή της στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Άκρως Συμπαντικό» στο Σύγχρονο Θέατρο.

katia-44

katia-nikolaidiou (1)

Εδώ και μήνες, η Κάτια Νικολαΐδου απείχε από τα media, ενώ η τελευταία της ανάρτηση στο instagram έγινε την περσινή παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν θέλοντας να αποχαιρετήσει το έτος που ολοκληρώθηκε, έκανε τον δικό της απολογισμό, τονίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισε.

«Το 2022 ήταν η χρονιά που μου δώσε τον μεγαλύτερο πόνο. Έχασα την Αγάπη τη Σταθερότητα το Στήριγμα μου . Έχασα ανθρώπους που τους θεωρούσα αναπόσπαστο κομμάτι μου.

Έπεσα και σηκώθηκα άπειρες φορές, κλείνοντας το μάτι στο ακατόρθωτο! Κάποια στιγμή ένιωσα την ανάγκη να ζωγραφίσω Πήρα καμβά και πινέλα κ άρχισα χωρις να ξέρω τι κάνω! Το χέρι μου πήγε από μόνο του…. Και κάπως έτσι έφτιαξα το δέντρο της ζωής! Της δικής μου ζωής! Που ότι και να συμβεί θα ανθίζει χρυσοκόκκινα κ φωτεινά. Από επιλογή! Ευχή μου για τον καινούργιο χρόνο είναι να μην τα παρατάμε ποτέ!!!!!

Να κάνουμε το Ακατόρθωτο Κατορθωτό!!!!!Το δέντρο μας ν’ ανθίζει και ν’ ανθίζει κ ν’ ανθίζει!!!!Η χαρά παραμονεύει κάπου κοντά!!!! Καλή Χρονιά!!!!Σας γλυκοφιλώ», έγραψε η Κάτια Νικολαΐδου, 11 μήνες πριν φύγει από τη ζωή. 

Η Κάτια Νικολαϊδού είχε μιλήσει αρκετές φορές ανοιχτά για την περιπέτεια της υγεία της, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε επιλέξει να αποστασιοποιηθεί  από τα media.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει στο παρελθόν η ηθοποιός σε πρωινή εκπομπή του Mega είχε εξομολογηθεί: «Όταν σου συμβαίνει, είναι ένα πράγμα τελείως διαφορετικό από το να το συζητάμε. Δεν μπορώ να στο μεταφέρω. Θέλω να σου πω, όμως, ότι εγώ ποτέ δεν φοβήθηκα σε αυτή την ιστορία. Είπα “ό,τι θέλει ο Θεός θα αποφασίσει”, αλλά εγώ ήθελα να ζήσω. Είπα ότι θα το παλέψω με όση δύναμη έχω. Πιστεύω πάρα πολύ στον Θεό, αλλά πιστεύω πολύ και σε μένα. Το βοήθησα, το έσπρωξα προς τα εκεί.

Ήθελα να είμαι εδώ σήμερα, καταλαβαίνεις; Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιοι άλλοι δεν το ήθελαν, αλλά ότι κάποιες φορές όλο αυτό σε παίρνει από κάτω. Ήμουν από τους τυχερούς ανθρώπους που μπόρεσα να το παλέψω. Άλλες φορές δεν σου δίνεται η δυνατότητα αυτή», δήλωνε για την πρώτη μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.

«Τότε έκανα και σίριαλ, το “Θα Σε Δω Στο Πλοίο” και ήμουν και στο Εθνικό Θέατρο. Γενικώς δεν σταμάτησα να δουλεύω. Με στήριξε πολύ η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, αλλά και ο χώρος. Τους χρωστάω ένα τεράστιο “ευχαριστώ”. Ένιωθα ζωντανή, υπήρχα. Πήγαινα κανονικά στα γυρίσματα, καραφλή και έβαζα την περουκίτσα μου.

Κάναμε γυρίσματα στη Σαντορίνη και κυκλοφορούσα βαμμένη με την περούκα και θυμάμαι βγαίνει ένας κύριος από ένα χρυσοχοείο και λέει: “Κορίτσι μου, βγάλε την περούκα! Είσαι πιο ωραία καραφλή”», είχε δηλώσει η Κάτια Νικολαϊδού στην ίδια συνέντευξη.

Κάτια Νικολαΐδου – Ο γάμος με τον Οδυσσέα Σταμούλη

Η γνωστή ηθοποιός στο παρελθόν υπήρξε παντρεμένη με τον συνάδελφό της, Οδυσσέα Σταμούλη, ο οποίος πρόσφατα βίωσε τραγικές ώρες όταν ο 11χρονος γιος του πνίγηκε στην παραλία.

Η Κάτια Νικολαΐδου και ο Οδυσσέας Σταμούλης έμειναν για λίγο παντρεμένοι, με έναν γάμο τον οποίο κράτησαν μακριά από τα media.

Στο παρελθόν μάλιστα μια συνέντευξη της ηθοποιού στο «Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα άφησε αιχμές για τον έντονο χωρισμό τους, καθώς η Κάτια Νικολαΐδου τόνισε πως ο άντρας της το διάστημα που εκείνη πάλευε με τον καρκίνο, αποφάσισε να φύγει από το πλευρό της.

«Έρχεται μία μέρα που ο καρκίνος σου χτυπά την πόρτα… Ήταν δύσκολο. Είχα μεγάλη θέληση. Ένιωθα ότι θα τα καταφέρω, είπα θα ζήσω, δεν πεθαίνω από αυτό. Ήταν στους λεμφαδένες, είχε περάσει στο λαιμό και στο κεφάλι… Ήταν στο τελευταίο στάδιο. Δεν ήθελα να κρυφτώ, βγήκα αμέσως και μίλησα για αυτό. Κυκλοφορούσα καραφλή» είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Και πρόσθεσε «Ήμουν 7 ώρες διασωληνωμένη για να μπαίνει μέσα το υγρό. Σε κάθε σταγόνα έλεγα «τώρα σκοτώνω ένα κύτταρο καρκινογόνο». Οι γονείς μου έπαθαν μεγάλο σοκ…. Ο άντρας μου αποφάσισε να φύγει… Μου κόστισε ο χωρισμός περισσότερο από την αρρώστια, σε ανθρώπινο επίπεδο. Μπορεί να μην ξημερώσει η άλλη μέρα και δεν είναι εκεί να σου κρατήσει το χέρι…», ανέφερε πριν από μερικά χρόνια η Κάτια Νικολαΐδου.

Η απάντηση του Οδυσσέα Σταμούλη

«Είχαμε κάποια γεγονότα τότε και έχουν μια αλληλουχία αυτά τα πράγματα. Αν αλλάξεις λίγο, είτε μέσα στη σκέψη σου, είτε όταν τα διηγείσαι την σειρά των γεγονότων, αλλάζει όλο το νόημα. Αφού έστω και έμμεσα θέλει να αναφέρεται σε εμένα, ας το κάνει», είχε δηλώσει ο ηθοποιός μετά τη συνέντευξη που προκάλεσε αντιδράσεις.

Έκτοτε οι δυο τους δεν αναφέρθηκαν ξανά δημοσίως, ο ένας στο πρόσωπο του άλλου, ενώ τα τελευταία χρόνια η Κάτια Νικολαΐδου απείχε από την τηλεόραση κάνοντας ωστόσο συχνά δημόσιες εμφανίσεις.

Ο Οδυσσέας Σταμούλης μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή #SuperΚατερίνα και δήλωσε συντετριμμένος από την απώλεια της πρώην συζύγου του.

«Έχω να μιλήσω πάνω από 20 χρόνια μαζί της αλλά είμαι συντετριμμένος με την απώλειά της. Είναι και απανωτά τα χτυπήματα που δεν μπορώ να ξεχωρίσω τη στεναχώρια. Μόνο στεναχώρια. Ήμουν συντετριμμένος που έτσι κι αλλιώς ήμουν. Συλλυπητήρια στους δικούς της ανθρώπους» ανέφερε ο Οδυσσέας Σταμούλης για την Κάτια Νικολαΐδου.

Το βράδυ της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου ο Τάκης Νιικολαϊδης αποχαιρέτησε την αδελφή του με μια συγκινητική ανάρτηση αλλάζοντας τη φωτογραφία στο προφίλ του με μια χαμογελαστή φωτογραφία της Κάτιας Νικολαΐδου.

«Αγάπη μου… αδερφή μου.. αίμα μου… μαχήτρια μου!! Σήμερα των αγγέλων… διάλεξες την μέρα κορίτσι μου να ταξιδέψεις στην αιωνιότητα!!! Σήμερα άλλος ένα άγγελος θα είναι στον ουρανό… ο δικός μου άγγελος».

«Η αυλαία έπεσε αγάπη μου… αλλά τα φώτα θα μείνουν ανοιχτά… όπως η ζωή σου που ήταν γεμάτη φως… Άγγελε μου, αδερφή μου δεν θα βάλω μαύρο φόντο… κατάλευκο όπως ήταν όλη η ζωή σου. Σε αγαπώ μέχρι το άπειρο!!!!! Ξεκουράσου αδερφή μου ξεκουράσου κορίτσι μου μαχήτρια μου», έγραψε χαρακτηριστικά ο αδελφός της Κάτιας Νικολαΐδου.

«Θα θυμάμαι την αγάπη που έδινε παντού απλόχερα. Η Κάτια ήταν ένα φως για όλους» είπε στον αέρα του #ToPrwino

Οι εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου δεν μπορούν να πιστέψουν ακόμη ότι η Κάτια Νικολαΐδου δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας, με την Μπέσσυ Μάλφα – που συνεργάζονταν μαζί στη σειρά «Θα σε δω στο πλοίο» – να έχει βυθιστεί σε βαρύ πένθος.

Η Μπέσσυ Μάλφα, μετά την είδηση του θανάτου της ηθοποιού, δημοσίευσε μια μαύρη εικόνα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, για να δείξει το πένθος της για την απώλεια της Κάτιας Νικολαΐδου.

Για την Κάτια Νικολαΐδου μίλησαν στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, ο Ισίδωρος Σταμούλης, ο Γιώργος Παρτσαλάκης και η Μπέσυ Μάλφα.

«Είμαι βαθιά στεναχωρημένη, ήταν η καλύτερή μου φίλη. Ήταν ένας άγιος άνθρωπος, πολύ σημαντικός για εμένα. Πολύ σημαντικός για πολλούς, για την τέχνη, μία σπάνια κοπέλα. Αυτή τη στιγμή είμαι όπως καταλαβαίνετε σχεδόν παράλυτη από τη στεναχώρια μου… Δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω.

Αυτό που ξέρω, είναι ότι ήταν μία αγία, μία σπουδαία γυναίκα, δυνατή που πάλεψε με τη νόσο πολλές φορές και τη νίκησε. Την αγαπώ και θα την αγαπώ… Θα ήθελα να πω πολλά πράγματα για την Κάτια… όμως ο πόνος μου είναι πολύ μεγάλος, να με συγχωρείτε. Την αγαπώ πάρα πολύ και μου είναι δύσκολο… Συγχωρέστε με…» είπε η Μπέσυ Μάλφα.

«Πραγματικά συγκλονίστηκα γιατί δουλέψαμε μαζί σε μια σειρά, που περάσαμε υπέροχα. Μια σειρά που την αγάπησε ο κόσμος. Ένα κορίτσι λαμπερό, αισιόδοξο, τρυφερό, ευγενικό, ταλαντούχο. Πραγματικά είχαμε μία πάρα πολύ ωραία σχέση. Την αγαπούσα πραγματικά. Αυτή η αγάπη ας τη συνοδεύει σ’ αυτό το ταξίδι που κάνει. Να ναι καλά εκεί γιατί πέρασε πολλά αλλά τα πέρασε λεβέντικα, με αξιοπρέπεια, με φοβερή δύναμη και πραγματικά την θαύμαζα για όλο αυτό που πέρασε. Κάτια μου γλυκιά καλό ταξίδι ομορφιά μου», είπε ο Γιώργος Παρτσαλάκης.

«Ήτανε σαν κόρη μου, πραγματικά και έξω απ’ τη δουλειά όταν δύο άνθρωποι είναι κύριοι και κυρίες, γιατί ήταν μια κυρία, ένα φοβερό ευγενικό παιδί και ταλαντούχο και… Έχω συγκινηθεί πάρα πολύ, είμαι πολύ πικραμένος. Γιατί να κάνει τέτοια λάθη ο θεός και να παίρνει ανθρώπους σε λάθος ώρα; Δεν καταλαβαίνω, δεν καταλαβαίνω…», πρόσθεσε ο Γιώργος Παρτσαλάκης.

Καλό ταξίδι ευχήθηκε στην Κάτια Νικολαΐδου κλαίγοντας και ο Τάσος Χαλκιάς

Ο Γιώργος Λιάγκας μίλησε για την ηθοποιό, με την οποία όπως είπε στο παρελθόν έκαναν παρέα επειδή η Κάτια Νικολαΐδου ήταν κοντά με έναν στενό του φίλου.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Λιάγκας είπε : «Η Κάτια Νικολαΐδου έκανε κάποια στιγμή μία μαγειρική εκπομπή. Επειδή είναι πολύ ωραίο να βγαίνουμε όλοι και να κάνουμε προφανή ευχολόγια στην τηλεόραση που θα μας κάνουν συμπαθείς για να ανεβάσουμε followers στο Instagram και στο twitter. Η εύκολη λύση. Το ψέμα αυτό το βλέπετε από το σύνολο των εκπομπών. Εδώ εμείς έχουμε μία διαφορετική προσέγγιση κι εγώ έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης που τόσα χρόνια τον μοιράζομαι μαζί σας. Ζούμε σε μία κοινωνία απολύτως ρατσιστική που δυστυχώς κανένα metoo και καμία πολιτική ορθότητα δεν αναδεικνύει τον ρατσισμό. Αναδεικνύουμε τον ρατσισμό και κάποιες κακά κομμάτια της κοινωνίας μας, μόνο όταν αυτά είναι εμπορικά ή θεωρούμε ότι θα κάνουν καλό σε εμάς.

Κανείς δε μιλάει για τον ηλικιακό ρατσισμό, κανείς δε μιλάει για τον ρατσισμό αποκλεισμού ανθρώπων που η κοινωνία τους θεωρεί αρρώστους. Άρα ανίκανους να παίξουν και να πρωταγωνιστήσουν. Εγώ διατυπώνω σήμερα ένα ερώτημα. Η κοπέλα αυτή από τη μέρα που έπαθε καρκίνο και πάλεψε γενναία 20 χρόνια, της έγιναν οι αντίστοιχες προτάσεις του ταλέντου της από τηλεόραση και θέατρο; Και απευθύνομαι σε όλους όσοι ανήκουν στον χώρο αυτό. Και της τηλεόρασης και του θεάτρου.

Προφανώς είχε προτάσεις, αλλά αυτές οι προτάσεις αντιστοιχούσαν της αξίας και του ταλέντου της; Η κάποιοι είπαν «έλα μωρέ έπαθε καρκίνο, δεν μπορεί να παίξει». Δεν το λέω τυχαία, όπως ποτέ δεν λέω κάτι τυχαία. Γιατί μιλάμε για τα εύκολα, αυτά που μας κάνουν συμπαθείς».

Δειτε Επισης

Η απάντηση της Σίσσυς Χρηστίδου στο πώς είναι η σχέση της με τον Θοδωρή Μαραντίνη
1.250.000 ευρώ η κληρονομιά που έλαβε o Μιχάλης Δαρδανελιώτης από τον αδερφό του Nίκου Σεργιανόπουλου
Ναρκωτικά, όπλα και πάνω από 1.000 μπουκάλια λιπαντικού βρέθηκαν στο σπίτι των #freakoff party του Diddy
H Αθηνά Οικονομάκου μιλά on camera για τον Βruno Cerella & δεν της καίγεται καρφί για τα αρνητικά σχόλια
Δέχτηκε επίθεση στη Μύκονο, η Χριστίνα Παππά: «Με έσωσε η αστυνομία μέσα από τα χέρια του, ενώ με έπνιγε»
Ανέλαβαν οι δικηγόροι το χωρισμό Δανάης Παππά και Λάμπρου Λάζαρη: «Είναι μονόδρομος τα δικαστήρια»
Τροχαίο για την Κατερίνα Παπακωστοπούλου: «Με έσωσε η ζώνη και το ότι άνοιξαν οι αερόσακοι»
Χειρουργείται στο κάτω άκρο ο Άκης Σακελλαρίου μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τη μηχανή του
Στο νοσοκομείο ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος- Νοσηλεύεται με παγκρεατίτιδα
Γιάννης Ζουγανέλης για τη φωτιά στο σπίτι του: «Είμαι συνειδητοποιημένος. Oι μνήμες δεν καίγονται. Το αιτιλόγησα»