Ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας

H 17η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας και ο Νοέμβριος ως ο μήνας προωρότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τη φροντίδα των Νεογνών (EFCNI), μεταφέρει και διαδίδει το φετινό μήνυμα της διεθνής καμπάνιας: μικρές δράσεις ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ, άμεση φροντίδα δέρμα-με-δέρμα για κάθε μωρό παντού

Ο μήνας Νοέμβριος είναι αφιερωμένος παγκόσμια στα πρόωρα νεογνά και στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης και βελτίωσης της φροντίδας των «Μωρών θαυμάτων».

Το θέμα της φετινής διεθνής καμπάνιας της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας είναι η άμεση φροντίδα δέρμα-με δέρμα, για κάθε μωρό παντού.

Η μητρική φροντίδα Καγκουρό, όπως έγινε γνωστή, είναι μια δυναμική πρακτική που ωφελεί όλα τα νεογνά, αλλά κυρίως τα πρόωρα. Υποστηρίζει τη μητέρα να ελέγχει τη φροντίδα τη δική της και του μωρού της, αυξάνει την αλληλεπίδραση και την σύνδεση τους και προάγει τον Μητρικό Θηλασμό.

Ο Παγκύπριος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συστήνει τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα και μέχρι 24 ώρες ενθαρρύνοντας την πολιτική του Μηδενικού Διαχωρισμού και της οικογενειοκεντρικής φροντίδας.

Όπως τονίζει η Πρόεδρος του Συνδέσμου Μωρά Θαύματα Έλενα Μεγαλέμου Τριανταφυλλίδη, «ο Σύνδεσμος, κατάφερε να προσφέρει αυτό που στερήθηκαν για πολλά χρόνια στην Κύπρο τα πρόωρα μωρά και οι γονείς τους.

Με δεδομένο ότι η αγκαλιά του γονιού είναι η καλύτερη θεραπεία για τα πρόωρα μωρά, εργαστήκαμε τα τελευταία χρόνια με επιμονή και υπομονή σε συνεργασία με όλους τους φορείς υγείας για να δημιουργηθεί μια νέα αναβαθμισμένη Μονάδα Εντατικής σύμφωνα με τις τελευταίες κατευθυντήριες οδηγίες του ΠΟΥ και των Ευρωπαϊκών Προτύπων Υγείας (EFCNΙ).

O Σύνδεσμος ευελπιστεί η νέα Μονάδα με τις σωστές κτιριακές υποδομές να ολοκληρωθεί το συντομότερο, ώστε οι γονείς να προσφέρουν στα μωρά τους αυτή τη θαυματουργή αγκαλιά κάθε ώρα και κάθε στιγμή», είπε η κα Μεγαλέμου, ευχαριστώντας το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥπΥ για τη συνεργασία και την υποστήριξη αυτής της προσπάθειας.

Ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα φέτος γιορτάζει τον Παγκόσμιο Μήνα Προωρότητας με τις ακόλουθες Δράσεις και Εκδηλώσεις και προσκαλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν με στόχο την απόδοση τιμής στα πρόωρα νεογνά και τις οικογένειες τους.

Κυριακή, 12 Νοεμβρίου, 9:00πμ., Λεμεσός Ποδηλασία Αγάπης – Εκκίνηση από το εργοστάσιο ΚΕΑΝ μέχρι το Poseidonia Hotel και πίσω στο εργοστάσιο ΚΕΑΝ.

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, 6:00μμ, Λευκωσία Μωβ φωταγώγηση του κτηρίου της Βουλής των Αντιπροσώπων (μικρή τελετή).

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου, 12:30μμ, Λευκωσία Επίσκεψη στη ΜΕΝΝ στο Μακάρειο Νοσοκομείο για ευχές και προσφορά δώρων στα πρόωρα νεογνά.

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου, 6:00μμ, Λευκωσία Μωβ φωταγώγηση του Μακάρειου Νοσοκομείου (μικρή τελετή).

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου, 6:00μμ Μωβ φωταγώγηση της Πλατείας Ελευθερίας και του Κυπριακού Αρχαιολογικού Μουσείου στη Λευκωσία, του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, του Σιντριβανιού έναντι του παλαιού ΓΣΖ στη Λάρνακα, και των Μεσαιωνικών Κάστρων Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου.

Σάββατο, 18 Νοεμβρίου, 10:00πμ – 3:00μμ, Λευκωσία Kawacom’s Café to Go – Με κάθε αγορά καφέ Kawacom’s στη γωνία Στασικράτους και Μνασιάδου στη Λευκωσία ενισχύεται οικονομικά το Σύνδεσμο μας Σάββατο, 18 Νοεμβρίου, 10:00πμ – 7:00μμ, Λευκωσία Έκθεση με χειροποίητες δημιουργίες από Stal Naturals στη Δημοσιογραφική Εστία, Αγλαντζιά.

Κυριακή, 19 Νοεμβρίου, 9:00πμ, Λευκωσία Ποδηλασία Αγάπης – Εκκίνηση από Γραμμικό Πάρκο (εκκλησάκι απέναντι από Ερυθρό Σταυρό) και τερματισμός στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Ώρα προσέλευσης 8:30πμ.

Δειτε Επισης

Έμιλυ Κολιανδρή: «Ο Χρήστος είχε πληγωθεί πάρα πολύ με τη μαζική επίθεση, του έχω πει να προσέχει τι λέει»
Έγκυος για δεύτερη φορά η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου – Ξανά πατέρας ο Βασίλης Σταθοκωστόπουλος
Η Ζωζώ Σαπουντζάκη στέλνει το δικό της μήνυμα προς τον κόσμο μέσα από το νοσοκομείο
Σώθηκε το σπίτι της Νόρας Βαλσάμη από τον πλειστηριασμό για χρέη 18.000 - Τι απαντά η αγαπημένη ηθοποιός
Η απάντηση της Κατρίνας Τσάνταλη μετά τον χαρακτηρισμό του βιβλίου της, «Οικογένεια είναι», ως «ανήθικο»
Η ηθοποιός Αλεξία Μπεζίκη παντρεύεται τη σύντροφό της – Η πρώτη αγγελία γάμου γυναικών στην Ελλάδα
Η Γιάννα Τερζή για τον όγκο στον νωτιαίο μυελό: «Ήμουν τυχερή που ο γιατρός δεν με άφησε παράλυτη»
Open Calls: Φεστιβάλ Τεχνών Φανερωμένη ‘24 και σειράς Στιγμές στο Μουσείο‘24 από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου
Γάζα: Το αντιπολεμικό μήνυμα που στέλνουν σε βίντεο οι Έλληνες ηθοποιοί
Η κόρη της Ελένης Χατζίδου και του Ετεοκλή Παύλου παραμένει στο νοσοκομείο για τρίτη μέρα