Σταμάτης Γαρδέλης: «Μου συστήθηκε ως δικηγόρος, βγάλαμε selfies και θεώρησε ότι ανέλαβε την υπόθεσή μου»

Ο Σταμάτης Γαρδέλης μιλά πρώτη φορά μέσα από τη ψυχιατρική κλινική: «Εκμεταλλεύονται την ιστορία μου» - Kάνει λόγο για την τηλεφωνική συνέντευξη της μητέρας του που φιλοξένησαν στο #ToPrwino: «Στον Θεό που πιστεύετε… Δηλαδή, παίρνεις μια μεγάλη γυναίκα, 91 χρονών και της λες «το παιδί σου είναι σε ψυχιατρείο»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο Σταμάτης Γαρδέλης μίλησε μέσα από το Δαφνί, το ψυχιατρικό ίδρυμα όπου νοσηλεύεται τα τελευταία 24ωρα, στον Αλκίνοο Μπουνιά.

Μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός που χρειάστηκε υποστήριξη, εξομολογήθηκε στο α’ μέρος της συνέντευξής του ότι υπήρχαν δημοσιογράφοι που κάλεσαν την 91χρονη μητέρα του για να τη ρωτήσουν για τη νοσηλεία του.

Ο Σταμάτης Γαρδέλης, όπως θα ακούσεις στο βίντεο από την εκπομπή, τα βάζει με δημοσιογράφους που κάλεσαν τη μητέρα του για να τη ρωτήσουν για τη νοσηλεία στο Δαφνί.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον και την αγάπη του κόσμου… Είμαι καλά, είμαι σε μια οικία και μια σταθερή κατάσταση, με μια περιφρουρούμενη κατάσταση, έχω τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους ψυχολόγους…» ανέφερε αρχικά ο Σταμάτης Γαρδέλης.

Είσαι ικανοποιημένος από το νοσηλευτικό, το ιατρικό προσωπικό εδώ;

Πάρα πολύ. Δηλαδή, είμαι εκστασιασμένος μπορώ να πω… Με έχει εντυπωσιάσει ο ζήλος, όχι που δείχνουν μόνο σε μένα, αλλά γενικά, που υπερβάλλουν και εαυτόν.  Αισθάνομαι ότι είμαι σε μια περιφρουρημένη κατάσταση, αισθάνομαι τη σιγουριά των επιστημόνων δίπλα μου και ξεκουράζομαι. Δηλαδή, έχω μπει σε έναν ρυθμό…

Μπράβο, το είχες ανάγκη…

…ύπνου… που, δεν κοιμόμουν πριν… …και κάποιες σκοτεινές, μαύρες, δυσοίωνες σκέψεις έχουν λίγο μείνει στην άκρη. Έχω ανακαλύψει… πώς να το πω τώρα, έτσι… το νόημα της ζωής, μέσα από τις πάρα πολλές συνεδρίες που έχω κάνει, έχει… σαν να έχει ξαναγεννηθεί μέσα μου μία διάθεση…

Μπράβο…

…για τα πράγματα και όπως και να πάνε…

Εγώ σε βλέπω μια χαρά…

…θα τα αντιμετωπίσω.

Στη συνέχεια ο Σταμάτης Γαρδέλης εξομολογήθηκε στον Αλκίνοο Μπουνιά: «Και μου δίνει πολύ δύναμη και κουράγιο η αγάπη του κόσμου, που τη βλέπω και από εδώ και από τους επισκέπτες που έρχονται στους ασθενείς και από το νοσηλευτικό προσωπικό και από τους ανθρώπους όλους που εργάζονται σε αυτό το ψυχιατρικό ίδρυμα, το οποίο είναι πολύ παρεξηγημένο, τελικά και αναθεωρώ πάρα πολύ τις απόψεις μου, όταν σκεφτόμουν κάθε φορά που πέρναγα από εδώ προς τα κάτω…το Δαφνί… ότι είναι ένα τρελάδικο. Ε, λοιπόν το Δαφνί δεν είναι ένα τρελάδικο με την τρέχουσα, απλή έννοια. Το Δαφνί είναι μια ανώτερη ψυχιατρική κλινική, από πάρα πολύ αξιόλογους ανθρώπους, οι οποίοι διδάσκουν τους δρόμους για να ανακαλύψει και να βρει κανείς και να ξεψαχνίσει της ψυχής του τα βάθη».

Το σημαντικό είναι ότι βρήκες το κουράγιο και ήρθες μόνος σου εδώ…

Ναι, βρήκα το κουράγιο και ήρθα μόνος μου, διότι ήμουν σε πάρα πολύ μεγάλη πίεση και είχα φτάσει σε σημεία τα οποία δεν θέλω να τα αναπαράγω…να τα ξανασκέφτομαι, αλλά είχαν… είχαν… με είχαν πνίξει πάρα πολύ σκοτεινές σκέψεις, ένα αδιέξοδο που ζω, που είναι πανελληνίως γνωστό… Δηλαδή, η ιστορία μου, που δεν είναι μόνο αυτή, είναι ένας φόρτος 45 χρόνων…στο επάγγελμα, όλα αυτά που έχω ζήσει και όλη μου η προσωπικότητα, όλη μου η ύπαρξη, η υπόσταση έμπαινε σε αμφισβήτηση πια. Και ξέρεις, άμα είναι να σε ξεριζώνουν, να σε κόψουν σαν ένα δένδρο, με αλυσοπρίονο, μετά δεν έχεις ζωή. Κάπως έτσι το έβλεπα, τώρα έχω αναθεωρήσει κατά κάποιον τρόπο…

Ναι, θέλω να ακούσω έτσι κάτι…

Ο γιατρός μου, ο διευθυντής, ο Δημήτρης ο Πέτσας με φιλοσοφικά σχήματα, με ποιητική διάθεση, με φιλική διάθεση, μου έχει ανοίξει άλλους δρόμους, με έχει κάνει να ανακαλύψω άλλα πράγματα πολύ βαθιά μέσα μου και δυνάμεις πολύ πιο ισχυρές του θανάτου. Δυνάμεις της ζωής. Και νομίζω αυτό είναι ένα παράδειγμα για όλους. Ότι η ζωή αξίζει περισσότερο από οποιαδήποτε δυσκολία μπορεί να σε οδηγήσει απέναντι.

Βεβαίως. Εδώ μέσα συνέβη κάτι, έμαθες κάτι που να σε ενόχλησε, είχες κάποιες επισκέψεις, κάτι… κάποιες αντιδράσεις από διάφορο… κόσμο; Γιατί είσαι και ένα διάσημο πρόσωπο, έτσι; Βλέπω εδώ που καθόμαστε όλοι γύρω σου, όλοι κάτι σου ζητάνε…

Ο Σταμάτης Γαρδέλης παραδέχτηκε στη συνέχεια: «Βγαίνω στο κυλικείο τις ώρες που επιτρέπεται στο επισκεπτήριο και έχω πληροφορηθεί και για την αγάπη του κόσμου και για το τι λένε έξω και πώς έχει περάσει η περίπτωσή μου και, προφανώς, όλη αυτή η δημοσιότητα που έχει δοθεί στο θέμα, στο ζήτημά μου, έχει προσελκύσει ανθρώπους που, κατά κάποιον τρόπο, για μένα καπηλεύονται μια ιστορία και θα έπρεπε να δείξουν λίγο περισσότερο ευαισθησία. Τουλάχιστον, ως προς τη μητέρα μου. Η οποία είναι 91 χρονών και μου έδειξαν σε βίντεο… το λέω δηλαδή και… Δεν πρέπει να συγχίζομαι…».

Ο Σταμάτης Γαρδέλης κάνει λόγο για την τηλεφωνική συνέντευξη της μητέρας του που φιλοξένησαν στο Πρωινό: «Μου δείξανε σε βίντεο ότι την πήραν τηλέφωνο και  της είπαν “ο γιος σου βρίσκεται σε ψυχιατρείο”. Στον Θεό που πιστεύετε… Δηλαδή, παίρνεις μια μεγάλη γυναίκα, 91 χρονών και της λες «το παιδί σου είναι σε ψυχιατρείο»; Μια γυναίκα που έχει μια προκατάληψη, μια συγκεκριμένη θέση στο τι είναι ψυχιατρείο».

«Για τη μάνα ψυχιατρείο δεν είναι όπως το πλησιάζουμε εσύ και εγώ… που είμαστε άνθρωποι του κόσμου και λέμε ότι όλοι μας χρειαζόμαστε μια ψυχική αγωγή και να όχι θεραπεία, μια ψυχική κατεύθυνση… Άντε να βάλεις σε αυτό το μυαλό του ανθρώπου των 91 χρόνων…» κατέληξε ο Σταμάτης Γαρδέλης.

Ο Σταμάτης Γαρδέλης τόνισε πως έχει ανάγκη την ιδιωτικότητα, γιατί η νοσηλεία του είναι μία πολύ προσωπική υπόθεση.

«Μιλάω μόνο σε εσένα, τον φίλο μου τον Αλκίνοο τον Μπουνιά που τον ξέρω 40 χρόνια και του έχω εμπιστοσύνη. Που… που  ξεκίνησε αυτή όλη η ιστορία με ένα παπαράτσικο… που εδώ κάποιοι ήταν… κάποιοι κάνανε, κάποιοι ράνανε… και ξαφνικά έχει γίνει πυροτέχνημα… εγώ θα ήθελα να περάσει έτσι, στα ψιλά, να μην περάσει καν, δηλαδή. Είναι μια τελείως προσωπική υπόθεση και θέλω την ιδιωτικότητά της για να ορθοποδήσω στα πόδια μου. Και μιλάω μόνο στον Αλκίνοο. Έτσι; Και μου παρουσιάστηκε σαν δικηγόρος και έβγαλε και κάποιες selfies, με τραβολόγησε εκεί πέρα, να βγάλουμε έξω από το γραφείο…

…από την πτέρυγα που είμαι μέσα, να βγάλουμε κάτι selfies και έφυγε με ενθουσιασμό ότι θα αναλάβει την υπόθεση… Μα, εγώ δεν του είπα τίποτα, εγώ έχω δικηγόρο… Όπως ήρθε ένας κύριος σήμερα και μπροστά στους ψυχολόγους μου και τον ψυχίατρο, τον γιατρό, λέει «έχω κάποια χαρτιά, γιατί έχω ίδια υπόθεση με εσένα και θα σε βοηθήσω και ψυχολογικά». Μα, άνθρωπέ μου, πού το λες αυτό; Είμαι σε μια ψυχιατρική κλινική και λες μπροστά στον ψυχολόγο μου ότι θα με βοηθήσεις ψυχολογικά; Δηλαδή, αυτό που λέμε ιδιωτικότητα είναι το πιο δύσκολο πράγμα τελικά να επιτευχθεί.

Μπαίνουν σε ένα σύστημα μέσα, κρυφά… παρουσιάστηκε σαν ξάδερφος μου. Μου λέει ο ψυχολόγος «είναι ξάδερφός σου;». «Όχι» της λέω, “δεν τον ξέρω”».

Στη συνέχεια, ο Σταμάτης Γαρδέλης εξομολογήθηκε: «Η κουβέντα μας… που κάνουμε είναι και η τελευταία που δίνω, γιατί ο γιατρός μου, μου είπε ότι δεν πρέπει να έχω ψυχοπιεστικές καταστάσεις βγαίνοντας από εδώ, για να σταθώ στα πόδια μου, διότι έχω… θα ακολουθήσω μία αγωγή για να μπορέσω να ανασάνω, να ορθοποδήσω σαν άνθρωπος. Είμαι ευάλωτος, έχω ασθενήσει τώρα, πώς να το κάνουμε… Χρειάζεται χρόνος… Όταν αισθανθώ καλά θα μιλήσω. Και όταν θα είμαι σίγουρος. Και αυτό που κάνω τώρα το κάνω στον φίλο μου τον Αλκίνοο τον Μπουνιά γιατί πέρα από επαγγελματική σχέση έχουμε φιλική σχέση 40 χρόνια τώρα».

Ακόμα, ο Σταμάτης Γαρδέλης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Αλκίνοο Μπουνιά αναφέρθηκε στον κ. Βασίλη Νουλέζα που εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές εκπομπές δηλώνοντας ότι είναι δικηγόρος του.

«Έχω έναν κύριο, ο οποίος ήρθε, μου συστήθηκε σαν… δεν τον ήξερα… Νουλέζας, δικηγόρος και μου είπαν σήμερα ότι παρουσιάστηκε σαν δικηγόρος μου στην εκπομπή του Λιάγκα, που παρεμπιπτόντως θέλω να τον ευχαριστήσω, γιατί είδα το βίντεο του Γιώργου… Σε ευχαριστώ Γιώργο που βλέπεις με τόση ευαισθησία και τόση συμπάθεια την κατάστασή μου, αλλά θα ήθελα να πω και για τον φίλο σου που έχεις εκεί στο πάνελ, ο οποίος πολύ εύκολα είπε ότι «άλλο το θέμα το ψυχιατρικό και άλλο το οικονομικό» και οι… αυτές που έχω… Αλλά, θέλω να ου πω φίλε μου ότι όλα είναι σε συνάρτηση.

Τα οικονομικά μας, η υπόστασή μας, το τι δια… δημιουργούμε, η δημιουργία είναι σε συνάρτηση με την ψυχή μας. Είμαστε… η πνευματική μας ζωή έχει και υλική υπόσταση και η υλική μας ζωή, πνευματική. Δεν ξεχωρίζονται αυτά τα πράγματα… Τον Γιώργο θέλω να τον ευχαριστήσω. Βγήκε λοιπόν στον Γιώργο τον Λιάγκα και παρουσιάστηκε σαν δικηγόρος μου. Από πού κι ως πού; Εγώ έχω δικηγόρο. Αυτός ήθελε να πάρει την υπόθεση, εγώ δεν ζήτησα κανέναν, εγώ ζητάω λίγη ηρεμία, λίγο ησυχία και…» είπε ο Σταμάτης Γαρδέλης.

Στο T-live μίλησε ζωντανά και ο Βασίλης Νουλέζας που έδωσε τη δική του απάντηση για όσα είπε για εκείνον ο Σταμάτης Γαρδέλης.

Δείτε το βίντεο στο 00:21' ΕΔΩ

Untitled

Ο αδελφός του Σταμάτη Γαρδέλη, Παναγιώτης Γαρδέλης μιλά για τη νοσηλεία στο Δαφνί στο #ToPrwino:

«Είναι πολύ καλύτερα ο Σταμάτης. Τον έχω δει. Δεν θέλει πολλές επαφές με κόσμο, στην κατάσταση που βρίσκεται. Βρίσκεται σε καλά χέρια, είναι ευχαριστημένος από τους γιατρούς. Έχω την ευκαιρία να πω κι ένα δημόσιο ευχαριστώ στους γιατρούς που κάνουν ό,τι μπορούν για τον ασθενή. Τη γνώριζα την ιστορία με το εξοχικό. Είχε μπλέξει σε έναν κυκεώνα γραφειοκρατίας. Είναι το αδιέξοδο του ελληνικού δημοσίου, που πας σε μία υπηρεσία, βρίσκεις προσκόμματα στην άλλη υπηρεσία και γενικώς υπάρχει ένα τρέξιμο».

Στη συνέχεια, ο αδελφός του Σταμάτη Γαρδέλη ανέφερε: «Δεν γνώριζα τίποτα, το έμαθα ξαφνικά από τα media. Προφανώς δεν ήθελε να μας στενοχωρήσει, καθώς η μάνα μας είναι υπερήλικη. Και προφανώς δεν ήθελε να δημιουργήσει θέμα. Το έκανε για να μην μας ενοχλήσει».

Όπως επεσήμανε ο Παναγιώτης Γαρδέλης, ο ηθοποιός συμμετείχε τα τελευταία χρόνια σε ριάλιτι, καθώς οι λόγοι ήταν βιοποριστικοί.

Με το θέμα του Σταμάτη Γαρδέλη ασχολήθηκε και σήμερα ο Γιώργος Λιάγκας.

«Η διάσταση που θέλω να δώσω στο θέμα είναι το πώς φερόμαστε σε ανθρώπους που κάποια στιγμή τους ανεβάζαμε, κάποια στιγμή τους στιγματίσαμε ότι ανήκουν σε μια trash τηλεοπτική και κινηματογραφική εποχή… Και κάποια στιγμή, αντί να τους δώσουμε ρόλους για να ζήσουν αξιοπρεπώς οι άνθρωποι, τους βάζαμε να παίζουν μόνο σε ριάλιτι. Για να πάρουμε το χαριτωμένο, το αστείο, το γλαφυρό, το λίγο φαιδρό; Δεν ξέρω, χαρακτηρίστε το όπως θέλετε κομμάτι της ύπαρξής τους, που πιθανόν όλοι να έχουμε», είπε αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας.

Ο Γιώργος Λιάγκας είπε στη συνέχεια: «Αλλά εμείς βάζοντάς τους στα ριάλιτι, αυτό το κομμάτι θέλαμε να πάρουμε, για να γελάσουμε. Γιατί και αυτό μπούλινγκ είναι, δεν είναι μόνο οι χοντροί μπούλινγκ. Όταν βάζω έναν πρώην μεγάλο σταρ σε ένα ριάλιτι για να πάρω κάποια στοιχεία, τα πιο γλαφυρά, για να το πω έτσι όμορφα, της προσωπικότητά του, για να γελάσω στο σπίτι, κι αυτό μπούλινγκ είναι. Και έχουμε την ευθύνη όλοι. Και τι να κάνουμε; Να μη βλέπουμε τηλεόραση; Όχι, να μην βλέπουμε».

Κλείνοντας, ο Γιώργος Λιάγκας ανέφερε: «Εγώ χαίρομαι που το Celebrity κάνει 4%. Αν δούλευα στον ΣΚΑΙ, τα ίδια θα έλεγα. Και ο ΑΝΤ1 να το έπαιζε, τα ίδια θα έλεγα, είμαι ξεκάθαρος. Για μένα είναι πρόοδος της κοινωνίας που τέτοια ευτελεστικά ριάλιτι… Το να ευτελίζουμε και να ξεφτιλίζουμε ανθρώπους για να κάνουμε 2-3 μονάδες παραπάνω, εγώ χαίρομαι που ο κόσμος γυρίζει την πλάτη σε αυτά τα τηλεοπτικά θεάματα».

Για τον Σταμάτη Γαρδέλη, με τον οποίο είναι πολύ καλοί φίλοι, μίλησε ο Γιάννης Νέζης στο #ΤοPrwino. Ο ηθοποιός αναφέρθηκε επίσης και στον Αίαντα Μανθόπουλο, ενώ απάντησε και για τα ριάλιτι.

«Θα ήθελα να ευχηθώ στον Σταμάτη να πάνε όλα καλά και να έχει υγεία, θεωρώ πως είναι κάτι προσωρινό. Είμαι στεναχωρημένος γιατί εγώ του πρότεινα να αγοράσει αυτό το κτήμα που έχει το εξοχικό του. Δεν είναι αυθαίρετο το οικόπεδο, αν κάτι είναι αυθαίρετο, είναι το κτίσμα. Για να αγοράσει ένας ηθοποιός ένα σπίτι, μπορεί να δουλεύει μια ζωή ολόκληρη», είπε αρχικά ο Γιάννης Νέζης.

Ο Γιάννης Νέζης είπε στη συνέχεια: «Ήμασταν πολύ φίλοι με τον Σταμάτη και με τον Αίαντα Μανθόπουλο. Ο Αίας είχε ένα ιστιοπλοϊκό και πηγαίναμε βόλτες, όπως και στο Πόρτο Γερμενό πήγαινα και έβλεπα τον Σταμάτη. Ο Σταμάτης ήταν ο καλύτερος ηθοποιός της γενιάς μας, αυτός και ο Πάνος Μιχαλόπουλος. Είναι άδικο και προσβλητικό να μην παίζει. Κανενός δεν είναι επιλογή να μην δουλεύει. Το “δεν παίζω” δεν υπάρχει για έναν ηθοποιό, δεν είναι εφοπλιστές οι ηθοποιοί».

Κλείνοντας, ο Γιάννης Νέζης ανέφερε: «Τον είδα λίγο στο ριάλιτι. Οι ηθοποιοί δεν είναι για ριάλιτι, τα ριάλιτι είναι για γυμναστές. Είναι προσβλητικό ένας ηθοποιός να επιβιώνει από τα ριάλιτι».

Δειτε Επισης

Η Άννα Βίσση ξαναβρέθηκε στην αγκαλιά της κόρης της, Σοφίας Καρβέλα στη Νέα Υόρκη
Mariah Carey: «Στα 12 μου, η αδελφή μου με νάρκωσε Valium και κοκαΐνη και προσπάθησε να με πουλήσει σε προαγωγό»
Ο Γιώργος Αμούτζας τρέχει στο Ράλι Ακρόπολις: «Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα»
Θάνος Μπίρκος: «Μου έχουν πει να κάνω δίαιτα, πλέον απαντώ: βάλε κρεμούλα γιατί έχεις σπάσει»
Τον δεύτερο γιο τους βάπτισαν η Κατερίνα Στικούδη και ο Βαγγέλης Σερίφης
Εβελίνα Παπούλια και Γιώργος Λιάντος ξανά μαζί, 23 χρόνια μετά τον χωρισμό τους!
«Μετά το περιστατικό με τον Γιάννη Γιοκαρίνη πήγαμε σε ψυχίατρο, παίρνει φαρμακευτική αγωγή»
Ερωτευμένη η πρώην φιναλίστ του #GNTMgr & νυν παίκτρια στο #SurviviorGR – Το βίντεο με τον σύντροφό της
Φώτης Ιωαννίδης: «Έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου ο έρωτας. Έχω μια ευημερία, μια ηρεμία και περνάω καλά»
Σπύρος Μπιμπίλας: «Είμαι ανενεργός σεξουαλικά, εδώ και πολλά χρόνια δεν μ’ ενδιαφέρει»