Η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε καραμπίνα στο σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου - Τι λέει η οικιακή βοηθός και κληρονόμος της

Μαίρη Χρονοπούλου: Η ανακοίνωση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τη διαθήκη της και η δημιουργία βραβείου

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Με δημόσια ανακοίνωση «Το Χαμόγελο του Παιδιού» απαντά για τη διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου αλλά και το σπίτι της το οποίο είχε κάνει δωρεά στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό η σπουδαία ηθοποιός.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τη διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου, «δημοσιεύτηκε στις 30 Οκτωβρίου 2023, η από 4 Οκτωβρίου 2013 δημόσια διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου.

Το Χαμόγελο του Παιδιού, καθώς και όσοι έχουν αναφερθεί εντός της διαθήκης, ως νόμιμοι κληρονόμοι, έχουν το έννομο συμφέρον για παραλαβή της. Κάθε άλλη πληροφορία, φήμη, άποψη ή εικασία που δημοσιοποιείται, να βλάψει μόνο μπορεί τη μνήμη της Μαίρης Χρονοπούλου».

Δείτε ΕΔΩ τη διαθήκη της Μαίρης Χρόνοπουλου.

Στην οικιακή της βοηθό άφησε το σπίτι στην Αχαρνών και στο Χαμόγελο του Παιδιού άφησε το σπίτι στο Κορωπί. Επίσης, ο Οργανισμός οφείλει να δώσει στην οικιακή βοηθό 50.000 ευρώ.

Επίσης, ο Οργανισμός τονίζει ότι με απόφαση του Ειρηνοδικείου Κρωπίας δεν διατάχθηκε σφράγιση των πραγμάτων, παρά μόνο απογραφή τους από συμβολαιογράφο που ορίστηκε, καθώς και δύο πραγματογνώμονες. «Αυτό το γεγονός μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς με τον τρόπο αυτό, καταγράφεται η κινητή περιουσία της Μαίρης Χρονοπούλου με διαδικασία που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν» σημειώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην ίδια ανακοίνωση.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» –  Η ανακοίνωση για τη διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου

«Δημοσιεύτηκε στις 30 Οκτωβρίου 2023, η από 4 Οκτωβρίου 2013 δημόσια διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς και όσοι έχουν αναφερθεί εντός της διαθήκης, ως νόμιμοι κληρονόμοι, έχουν το έννομο συμφέρον για παραλαβή της. Κάθε άλλη πληροφορία, φήμη, άποψη ή εικασία που δημοσιοποιείται, να βλάψει μόνο μπορεί τη μνήμη της Μαίρης Χρονοπούλου.

Με απόφαση του Ειρηνοδικείου Κρωπίας δεν διατάχθηκε σφράγιση των πραγμάτων παρά μόνο απογραφή τους από συμβολαιογράφο που ορίστηκε καθώς και δύο πραγματογνώμονες. Αυτό το γεγονός μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς με τον τρόπο αυτό, καταγράφεται η κινητή περιουσία της Μαίρης Χρονοπούλου με διαδικασία που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Σημαντικό να αναφερθεί πως «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ήδη υλοποιήσει καταμέτρηση με πραγματογνώμονα και τεχνικό σύμβουλο.

Την απόφαση του Οργανισμού, να επεκτείνει τη δράση του Φροντίδα των Παιδιών και των Νέων «Μαίρη Χρονοπούλου» -μια δράση για τα παιδιά που ενηλικιώνονται ώστε να εξελιχθούν και κάνουν σταθερά βήματα στην ενήλικη ζωή τους. Τη δημιουργία του Βραβείου «Μαίρη Χρονοπούλου» καθώς και οτιδήποτε χρειάζεται να ειπωθεί προκειμένου να τιμήσουμε τη μνήμη αλλά και όλες τις επιθυμίες της Μαίρης Χρονοπούλου Θα δοθούν, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 11:00π.μ., στο σπίτι της στην περιοχή της Παιανίας.

Στο Τρισάγιο που θα πραγματοποιηθεί -με όσους αγαπούσαν πραγματικά τη Μαίρη Χρονοπούλου- θα έχουν υλοποιηθεί οι επιθυμίες της. Η τοποθέτηση της μαρμάρινης επιγραφής έξω από το σπίτι της που θα αναγράφει «Το Σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου» καθώς και η μαρμάρινη επιγραφή που θα έχει τοποθετηθεί σε σημείο που η ίδια μας είχε υποδείξει εντός του σπιτιού της, θα αναγράφει: «Μαίρη Χρονοπούλου, ηθοποιός. Αγαπούσε πολύ τα παιδιά».

Εκκρεμεί η αποκατάσταση της τοποθέτησης της τέφρας της, η οποία θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την επιθυμία της Μαίρης Χρονοπούλου, όπως αυτή είχε αποτυπωθεί σε οπτικοακουστικό υλικό, που έχει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και είναι στη διάθεση όποιου το επιθυμεί. Παρακαλούμε να αποτραπεί ο περαιτέρω διασυρμός του ονόματος της, και όσοι την αγαπούσαμε και συνεχίζουμε να την αγαπάμε να εμμείνουμε στην υλοποίηση των επιθυμιών της» αναφέρει η ανακοίνωση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Για πρώτη φορά η οικιακή βοηθός της Μαίρης Χρονοπούλου που βρίσκεται στη διαθήκη της ίδιας, Λαμάρα, μιλά στην τηλεόραση του Star, ενώ η Αστυνομία φαίνεται να έχει ανακαλύψει στο σπίτι της ηθοποιού μία καραμπίνα.

«Πάντα μου έλεγε ότι αν δεν ήσουν εσύ δεν θα είμουν ζωντανή» λέει η οικιακή βοηθός. «Από νοσοκομείο σε νοσοκομείο πολλά χρόνια ταλαιπωρήθηκε πολύ. Μου έλεγε ότι θα είσαι ασφαλισμένη, μην ανησυχείς δεν θα σε αφήσω έτσι, θα έχεις φάρμακα, γιατρούς τα πάντα» συνεχίζει η Λαμάρα.

Σχετικά με το αν η ηθοποιός είχε χρήματα στο σπίτι, λέει ότι παλιά υπήρχαν χρήματα αλλά ξοδεύτηκαν σε ταξίδια και δεν πιστεύει ότι τελευταία υπήρχαν.

dsc_6615

Όπως αποκάλυψε το Star πριν από τρεις εβδομάδες σε μία αυτοψία που έκανε η αστυνομία σπίτι της θανούσας ανακάλυψε ένα πολύ παράξενο αντικείμενο που δεν ταίριαζε στην διάσημη ηθοποιό: μία κυνηγετική καραμπίνα, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση.

Η Λαμάρα, φρόντισε τη Μαίρη Χρονοπούλου όταν ήταν κατάκοιτη για περισσότερα από 25 χρόνια, και σήμερα βρίσκεται στη Γεωργία.

Η πρώην οικιακή βοηθός, είναι μία από τις σημαντικότερες κληρονόμους, αφού η θανούσα τής κληροδοτεί ένα διαμέρισμα, που δεν είναι άλλο από το πατρικό της μητέρας της στα Πατήσια, αλλά και ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.

Το περιεχόμενο της διαθήκης παραμένει μυστικό, ακόμα και μετά τη δημοσίευσή της, ενώ αντίγραφό της μπορεί να παραλάβει μόνο όποιος έχει έννομο συμφέρον και μπορεί να το αποδείξει.

Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να καταθέσει αίτημα στον ειρηνοδίκη Υπηρεσίας, ο οποίος θα αποφασίσει εάν ο αιτών δικαιούται να την παραλάβει.

Η Νίνο, η γυναίκα που κράτησε στην αγκαλιά της τη Μαίρη Χρονοπούλου για τελευταία φορά στη ζωή της, «σπάει» τη σιωπή της μετά τον χαμό της αείμνηστης ηθοποιού και μιλά στην #Espresso και στον Γιάννη Αρμουτίδη.

Η οικιακή βοηθός της Μαίρης Χρονοπούλου που έφυγε χθες για τη Γεωργία αναφέρεται στις τραγικές στιγμές στο σπίτι στην Παιανία. «Άφησα το λευκό τριαντάφυλλο για την ψυχή της κυρίας Μαίρης, που αγάπησα πολύ» είναι τα πρώτα λόγια της με έκδηλη τη συγκίνησή της.

«Η Μαίρη Χρονοπούλου δεν ήταν η κυρία που εργάστηκα. Ήταν η μάνα, η φίλη μου, ο δικός μου άνθρωπος στην Ελλάδα. Οι καρδιές μας έγιναν ένα. Ακόμα ακούω τα λόγια της στα αυτιά μου. “Σ’ αγαπώ πολύ, Νίνο, Νίνο μου”! Κάθε ώρα, κάθε λεπτό έλεγε το όνομά μου. “Νίνο, να πάμε στην κουζίνα”! “Νίνο, να πάμε στο σαλόνι”, “Νίνο, να ετοιμαστούμε να βγούμε έξω”, “Νίνο, Νίνο, Νίνο”… Αχ, κυρία Μαίρη. Αχ, σπουδαία κυρία, η πιο σπουδαία που γνώρισα στη ζωή μου και αγάπησα πολύ, γιατί να φύγεις τόσο γρήγορα; Γιατί να φύγεις τόσο άδικα και τόσο ξαφνικά; Άραγε, κυρία Μαίρη μου, με φώναζες όταν έπεσες; Με χρειαζόσουν και εγώ δεν ήμουν εκεί; Συγγνώμη, κυρία Μαίρη, συγγνώμη, δεν το ήθελα. Έπρεπε να ήμουν κοντά σου» εξομολογείται η Νίνο.

Αναφορικά με τις σχέσεις της με τη Μαίρη Χρονοπούλου, η Νίνο απαντά: «Οι σχέσεις μας ήταν άριστες. Τώρα που έφυγα από το σπίτι της κυρίας Μαίρης παίρνω μαζί μου μόνο τις αναμνήσεις. Αλλά και την πιο φρικτή εικόνα, όταν την είδα πεσμένη στο πάτωμα. Ήταν η στιγμή που ένιωσα ότι χάνω τον κόσμο κάτω από τα πόδια μου. Αχ, κυρία Μαίρη. Πόσο σ’ αγαπούσα, πόσο θα σ’ αγαπώ για πάντα. Μου λείπετε πολύ, σας αγάπησα πολύ… Της είχα πει ότι έπρεπε να φύγω για την πατρίδα μου και εκείνη δεν ήθελε. Και σήμερα ήρθε η μέρα που φεύγω από την Ελλάδα. Εύχομαι ο Θεός να έχει την κυρία Μαίρη μας στην αγκαλιά του και να βρίσκεται στον παράδεισο. Εκεί της άξιζε να είναι».

Τέλος, η Νίνο ξεκαθαρίζει ότι η Μαίρη Χρονοπούλου ήταν απόλυτα τυπική σε όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις της. «Η κυρία Μαίρη ήταν πάντα κυρία. Δεν με άφησε ποτέ απλήρωτη και σήμερα φεύγω με τα πάντα τακτοποιημένα στα οικονομικά μου».

xronopoulou-oikiakivoithos

Δειτε Επισης

Νίκος Πουρσανίδης: «Σκέφτομαι με τρόπο που είναι περισσότερο γυναικείος και χαλάω την πιάτσα»
Αλέξης Κούγιας: «Έχω κάνει ένα... λάθος, να παντρευτώ μια λαμπερή γυναίκα που ήταν Σταρ Ελλάς…»
Βάνα Μπάρμπα: «Δέχομαι απειλές. Μας εκβιάζουν! Απευθύνθηκα σε αστυνομία και εισαγγελία»
Σπύρος Παπαδόπουλος: «Ζούμε τον φασισμό της... ελευθερίας, της κοινής γνώμης! Είμαι ιδεολόγος τεμπέλης!»
Η Σμαράγδα Καρύδη «φόρεσε το πιο λαμπερό της χαμόγελο» και βρέθηκε στην πρεμιέρα του Θοδωρή Αθερίδη
O Σωτήρης Κοντιζάς αποκαλύπτει τον λόγο που αποχώρησε από τα εστιατόρια του: «Θέλαμε άλλα πράγματα»
Το δημόσιο «ευχαριστώ» της Τατιάνας Μπλάτνικ «στην μία και μοναδική», Ελένη Φουρέιρα!
O αποχαιρετισμός του Μίμη Πλέσσα, από την σύζυγό του, Λουκίλα Καρρρέρ: «Καλό ταξίδι ψυχή μου, καλή αντάμωση»
Νίκος Βέρτης: «Όσο περνά ο καιρός, θα ήθελα παιδιά. Δεν υπάρχει ωραιότερο από τη φυσιολογικότητα»
H Κατερίνα Παναγοπούλου απαντά πρώτη φορά για την Έλενα Ακρίτα: «Δεν μου αρέσει η θυματοποίηση»