Masterclass Ιταλικής Κουζίνας στο Intercollege & Italian Cooking Show στην Υπεραγορά ΑΛΦΑΜΕΓΑ Έγκωμης

Η «Παγκόσμια Εβδομάδα Ιταλικής Κουζίνας», που διοργανώθηκε φέτος για 8η συνεχόμενη χρονιά, είναι μία ετήσια πρωτοβουλία με στόχο την προώθηση ιταλικών φαγητών και προϊόντων στη διεθνή αγορά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η θεματική αυτή της χρονιάς βασίστηκε στην υγιεινή και γευστική διατροφή. Με αφορμή την «Παγκόσμια Εβδομάδα Ιταλικής Κουζίνας» στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου, ένα Masterclass Ιταλικής Κουζίνας στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των προγραμμάτων Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege και συγκεκριμένα στο Γαστρονομικό Αμφιθέατρο Copernicus.

Το Masterclass διοργάνωσαν το Ιταλικό Πρακτορείο Εμπορίου, η Πρεσβεία της Ιταλίας στη Λευκωσία, οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, τα Προγράμματα Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege και η Μονάδα Κατάρτισης και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

To Masterclass πραγματοποίησε η γνωστή Ιταλίδα Σεφ Maria Cristina Cecchini Saulini (Chef Cordon Bleu), που διακρίνεται για τις πολλές συνεργασίες της στην Ιταλία και στο εξωτερικό και την πολυετή της πείρα.

369526178_689591253133983_1352329231981258157_n

Κατά τη διάρκεια του Masterclass, η σεφ ετοίμασε τρία μοναδικά πιάτα μπροστά στο κοινό, που είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει αυθεντικές ιταλικές γεύσεις.

Παρουσία του Επιτρόπου του Ιταλικού Πρακτορείου Εμπορίου Claudio Pasqualucci, εκπροσώπων της Πρεσβείας της Ιταλίας στη Λευκωσία και του επικεφαλής του τμήματος Marketing του Intercollege και της Μονάδας Κατάρτισης και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ. Άγγελου Ιακωβίδη, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Masterclass στο οποίο έδωσαν το παρών τους επαγγελματίες μάγειρες, σεφ, φοιτητές του Προγράμματος Επισιτιστικών Τεχνών, μέλη εκπρόσωποι των ΜΜΕ και άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

370348970_152480734620606_3377724878017958683_n

Στις 15 Νοεμβρίου 2023, η «Παγκόσμια Εβδομάδα Ιταλικής Κουζίνας» τιμήθηκε επίσης στην Υπεραγορά ΑΛΦΑΜΕΓΑ Έγκωμης, όπου η σεφ Saulini πραγματοποίησε ένα Italian Cooking Show, παρουσία της Εξοχότητας Πρέσβειρας της Ιταλίας στην Κύπρο κ. Federica Ferrari Bravo, και των πελατών και επισκεπτών των Υπεραγορών, που είχαν την ευκαιρία να δουν σεφ να μαγειρεύει στην κουζίνα του καταστήματος, και να δοκιμάσουν νόστιμες συνταγές.

Το Italian Cooking Show διοργάνωσαν το Ιταλικό Πρακτορείο Εμπορίου, η Πρεσβεία της Ιταλίας στη Λευκωσία και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ.

Οι δράσεις, με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Ιταλικής Κουζίνας συνεχίζονται ολόκληρη τη βδομάδα στην Κύπρο, με εκδηλώσεις και προωθητικές ενέργειες σε ιταλικά εστιατόρια.

398254430_363651046059703_3120934022809598828_n

Δειτε Επισης

Δημήτρης Κόκοτας: «Έχει κάποιες αντιδράσεις, δεν έχει ξυπνήσει για να λειτουργήσει μόνος, χρειάζεται υποστήριξη»
Θανάσης Κουρλαμπάς: «Μετανιώνω είναι που διαμορφώθηκε μία εικόνα, η οποία δεν με εκφράζει»
Παντρεύεται ο Γιάννης Παπαμιχαήλ - Ποια είναι η γυναίκα που του έκλεψε την καρδιά;
Η Ελένη Φουρέιρα ετοιμάζεται να κερδίσει για 3η φορά την #Eurovision - Η θεά επέστρεψε στην σκηνή του εγκλήματος
Δέσποινα Βανδή – Βασίλης Μπισμπίκης: Χέρι χέρι στα σοκάκια της Μυκόνου για το φετινό Πάσχα
H υπερσέξι Φαίη Σκορδά χορεύει Beyonce και εντυπωσιάζει με τις ικανότητες της
Το μήνυμα στην Μπέττυ Μαγγίρα που αποδεικνύει ότι η Μαρία Αντωνά έπεσε θύμα χάκερ
Η παρατήρηση που δέχτηκε από θρησκόληπτο follower της η Κόνι Μεταξά και η αντίδρασή της
Το πρώτο ταξίδι της Αθηνάς Οικονομάκου μετά το διαζύγιο από τον Φίλιππο Μιχόπουλο
Θοδωρής Αθερίδης και Σμαράγδα Καρύδη αγκαλιά στο ταξίδι τους στο Πήλιο