Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Είναι συγκλονιστικό και καταδικαστέο αυτό που συμβαίνει στην Παλαιστίνη»

Για τους ήρωες της ζωής του αλλά και για τα συναισθήματα που του ξυπνά ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, μίλησε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Βλέπουμε τις τελευταίες μέρες με τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς σχολείων και νοσοκομείων και τις δεκάδες χιλιάδες νεκρούς αμάχους στην Παλαιστίνη είναι ντροπή για την ανθρωπότητα»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Επειτα από μια δεκαετία και πλέον κρίσης, η νυχτερινή διασκέδαση μοιάζει να έχει περιοριστεί. Νιώθετε ότι εκείνη η «χρυσή περίοδος» ξεπέρασε κατά κάποιον τρόπο τα όρια;

«Τα επταήμερα στα νυχτερινά κέντρα ήταν ένα φαινόμενο και ακραίο και παράλογο. Μια κατάσταση εκτός ορίων που έμοιαζε και λίγο εκτός λογικής. Διότι για να συντηρείς μια τέτοια νυχτερινή ζωή επτά ημερών την εβδομάδα θα πρέπει να έχεις να ξοδέψεις τα ανάλογα και ήταν φανερό ότι η χώρα δεν είχε. Γι’ αυτό και ήρθε η κρίση και ο καταποντισμός. Το εισόδημα των εργαζομένων μειώθηκε αισθητά και ήταν απόλυτα φυσιολογικό η νυχτερινή διασκέδαση και να χάσει την αίγλη της αλλά και να σμικρυνθεί. Τώρα πια οι καταναλωτές ψωνίζουν με φειδώ και διασκεδάζουν σκεπτόμενοι δύο φορές πού θα δώσουν τα λεφτά τους».

Ανήκετε στην πρώτη γενιά Κυπρίων που έζησαν στο νησί μετά την τουρκική εισβολή, καθώς η οικογένειά σας εκδιώχθηκε από την Κερύνεια. Ποια συναισθήματα σας ξυπνά ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες ημέρες;

«Αυτό που έζησε η Κύπρος πριν από 50 χρόνια ήταν εξίσου συγκλονιστικό και καταδικαστέο με αυτό που συμβαίνει στην Παλαιστίνη. Ωστόσο αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες με τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς σχολείων και νοσοκομείων και τις δεκάδες χιλιάδες νεκρούς αμάχους στην Παλαιστίνη είναι ντροπή για την ανθρωπότητα, όπως ιταμή ήταν και η τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στα κιμπούτς και τα 1.400 θύματα και τους 220 ομήρους την 7η Οκτωβρίου. Η Κύπρος είναι μια ανάσα από το Ισραήλ και η ανησυχία στο νησί για γενίκευση του πολέμου πολύ μεγάλη».

Στους στίχους μιας εκ των επιτυχιών σας τραγουδάτε «είμαι ο ήρωας που μένει μόνος του». Οι δικοί σας ήρωες ποιοι είναι;

«Ολοι οι αναξιοπαθούντες και περιθωριοποιημένοι συνάνθρωποί μας και κυρίως τα παιδιά όπως και οι εθελοντές που αφιερώνουν ώρες και μέρες στη βοήθειά τους. Αυτοί είναι οι δικοί μου ήρωες, γι’ αυτό, όποτε κληθώ, σπεύδω να βοηθήσω, όσο μπορώ».

Αν βάζατε τους «τίτλους τέλους» σε αυτή την κουβέντα ποιοι θα ήταν αυτοί;

«Δεν μπορείς να ζήσεις τη ζωή σου για τους άλλους. Πρέπει να κάνεις αυτό που είναι σωστό για σένα, ακόμα και αν αυτό πληγώσει κάποιους ανθρώπους που αγαπάς».

Untitled

#ΣπίτιμετοMega: Η ανακοίνωση για την πρεμιέρα -Αυτοί θα είναι οι πρώτοι καλεσμένοι

Το #ΣπίτιμετοMega, η αγαπημένη μουσική συνήθεια που γέμισε τα βράδια μας με τραγούδια και μελωδίες σπουδαίων δημιουργών και ερμηνευτών του ελληνικού πενταγράμμου επιστρέφει το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 22:00, για πέμπτη σεζόν, με την πιο εκρηκτική συνεργασία.

Η Ρούλα Κορομηλά και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης σε μια ξεχωριστή συνύπαρξη μάς χαρίζουν μοναδικές στιγμές αυθορμητισμού, κεφιού, χορού και τραγουδιού μαζί με τους εκλεκτούς καλεσμένους που υποδέχονται στο ανανεωμένο σκηνικό της εκπομπής τους.

Το πρώτο «Σπίτι με το Mega» της σεζόν είναι αφιερωμένο στον Θέμη Αδαμαντίδη, έναν ερμηνευτή που χρόνια τώρα μας ταξιδεύει με τη φωνή του. Σε μια αυθεντική λαϊκή βραδιά, ακούγονται οι μεγάλες επιτυχίες του που όλοι έχουμε τραγουδήσει μαζί του και έχουν μιλήσει απευθείας «Στην καρδιά».

Δίπλα στον Θέμη Αδαμαντίδη, η Κατερίνα Στανίση, μια από τις μεγαλύτερες λαϊκές φωνές, ανεβάζει τη διάθεση με τις επιτυχίες της. Ο Γιάννης Καψάλης, εκφραστής του δημοτικού τραγουδιού στην καλύτερη εκδοχή του, μαζί με τον Θέμη Αδαμαντίδη παντρεύουν τους λαϊκούς με τους παραδοσιακούς ήχους προσφέροντάς μας μοναδικές μουσικές στιγμές.

Special guests ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης και βιρτουόζος του σαξοφώνου Γιώργος Κατσαρός, ο οποίος ανέδειξε τον Θέμη Αδαμαντίδη στα πρώτα του βήματα, αλλά και ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και σημαντικός λαϊκός μουσικοσυνθέτης Θανάσης Πολυκανδριώτης.

Αγαπημένα πρόσωπα του Mega και δημοφιλείς καλεσμένοι γίνονται μέρος αυτής της μεγάλης παρέας και διασκεδάζουν με την ψυχή τους: Δανάη Μπάρκα, Κώστας Τσουρός, Νόνη Δούνια, Ευρυδίκη Βαλαβάνη, Δέσποινα Τσόκου, Πάνος Κατσαρίδης, Μένιος Σακελλαρόπουλος, Ζωή Κρονάκη, Βάσω Γουλιελμάκη.

Στα highlights της βραδιάς, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ανεβαίνει στη σκηνή και παρουσιάζει μαζί με τον Θέμη Αδαμαντίδη σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση το νέο τραγούδι «Άναψε μου ένα τσιγάρο» που του έγραψε ο ίδιος σε στίχους Ελένης Γιαννατσούλια.

Στη συνέχεια, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης κάθεται στο πιάνο και καλεί δίπλα του τον Γιώργο Κατσαρό με το σαξόφωνό του για να παίξουν το νοσταλγικό «Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε». Ιδιαίτερη συγκίνηση προκαλεί η εμφάνιση του αδελφού τού Θέμη Αδαμαντίδη, Τάσου, που έρχεται στο πλατό της εκπομπής και αποκαλύπτει τρυφερές ιστορίες.

Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου από τη Σουηδία, μέσω Skype, κάνει τη δική της αναφορά στον Θέμη Αδαμαντίδη στέλνοντας την αγάπη όλων των ομογενών.

Αυτό το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, στις 22:00, το «Σπίτι με το Mega» μας υποδέχεται ξανά και μας υπόσχεται μια μοναδική μουσική εμπειρία.

Δειτε Επισης

Υπό επιτήρηση στη φυλακή o Diddy - Υπάρχουν φόβοι για αυτοχειρία
Ο καβγάς στο αυτοκίνητο με τον Ben Affleck και τα δάκρυα της Jennifer Lopez
Νίνο: «Έχω περάσει πολλά μαύρα. Δεν μπορώ να χωνέψω πόσες φορές έπρεπε να σηκωθώ»
Ο Βασίλης Χαλακατεβάκης απαντά στο: «Είσαι μεγάλος σε ηλικία για να κάνεις παιδί»
Η Έλενα Τοπαλίδου απαντά στo: «Πώς ο πεντάμορφος Νίκος Κουρής διάλεξε την τερατίνα;»
Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Προσπάθησα για συναυλία & ζήτησα την Φουρέιρα. Οι αντιδράσεις ήταν τρομακτικές»
Δύσκολες ώρες για τον Τέρη Χρυσό – Καθηλωμένος στο κρεβάτι μετά από πτώση
Χριστίνα Μπόμπα: «Είναι πολύ δύσκολο να κλέβεις τη στιγμή από τα παιδιά και να κάνεις stories»
Κατερίνα Λιόλιου: «Τα είπε όλα ο κύριος Σταμάτης Κραουνάκης, με υποστήριξε δημόσια και τον ευχαριστώ»
Ξεσπά η Ιωάννα Μαλέσκου για το συμβάν με γυναίκα οδηγό: «έρχεται βολίδα, με προσπερνά και με βρίζει»