Το Hope For Children συμμετέχει στη διεθνή εκστρατεία «19 Μέρες Ακτιβισμού»

Ο Ανθρωπιστικός οργανισμός “Hope For Children” CRC Policy Center (HFC) συμμετέχει και φέτος στη διεθνή εκστρατεία «19 Μέρες Ακτιβισμού» για την πρόληψη της βίας κατά των παιδιών και νέων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Από την 1η έως τις 19 Νοεμβρίου 2023, το HFC, θα υλοποιήσει μια σειρά από ενέργειες δημοσιότητας, τόσο μέσω των ΜΚΔ του Οργανισμού, όσο και των υπόλοιπων Μέσων Ενημέρωσης, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα καίρια ζητήματα που αφορούν την πρόληψη της κακοποίησης και της βίας κατά των παιδιών και των νέων στην Κύπρο.

Οι «19 Μέρες Ακτιβισμού» αποτελεί μια πρωτοβουλία του Women's World Summit Foundation, που ξεκίνησε το 2011, στοχεύοντας στην εφαρμογή στρατηγικής για τη μάχη ενάντια σε τουλάχιστον 1 από τα 19 είδη κακοποίησης και βίας ενάντια στα παιδιά (μεταξύ αυτών σχολικός εκφοβισμός, παιδική εργασία, σεξουαλική βία, αρπαγές παιδιών, παραμέληση κα).

Η δράση του Hope For Children, από την ίδρυσή του το 2008, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευημερία των παιδιών, την προστασία των δικαιωμάτων τους και την αποτροπή κάθε μορφής κακοποίηση.

Στο πλαίσιο του σκοπού του, ο Οργανισμός, επιλέγηκε το 2011 ως ο επίσημος Συνεργάτης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την υλοποίηση της εκστρατείας ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ στη Κύπρο για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης ενάντια στα παιδιά.

Έκτοτε, έχει πραγματοποιήσει μια πληθώρα από δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και εκπαιδεύσεις σε σχολεία παγκύπρια, για την ενημέρωση και ενδυνάμωση των μαθητών για το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης.

Μέσα από στοχευμένες προσπάθειες, επιτεύχθηκε το 2014 η επικύρωση και εφαρμογή της Συνθήκης Λανζαρότε, του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την Προστασία των Παιδιών ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση.

Λίγα χρόνια μετά, δημιουργήθηκε το 2017 το «Σπίτι του Παιδιού» (ΣτΠ), του οποίου η διαχείριση και λειτουργία ανατέθηκε στο Hope For Children από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Με την παροχή όλου του φάσματος των αναγκαίων υπηρεσιών, κάτω από την ίδια στέγη, το ΣτΠ επιδιώκει την εξυπηρέτηση της δικαιοσύνης με φιλικό προς το παιδί τρόπο, κατά τη διαχείριση περιπτώσεων σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, την ασφάλεια, την προστασία και την ευημερία του μέσω πολυθεματικής προσέγγισης.

Το Σπίτι του Παιδιού λειτουργεί με την συστηματική συνεργασία και εμπλοκή της Αστυνομίας Κύπρου, των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, του Υπουργείου Υγείας, και του Υπουργείου Παιδείας.

Η δράση όμως του "Hope For Children" για προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών δεν σταματά εκεί, αφού στα πολλά προγράμματα που υλοποιεί ο Οργανισμός, περιλαμβάνεται αυτό των Ανάδοχων Οικογενειών, που υλοποιείται σε συνεργασία με τις ΥΚΕ μετά από υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, η λειτουργία ιδιωτικών παιδικών στεγών «Σπίτια της Ελπίδας» για τη φιλοξενία και στήριξη ασυνόδευτων παιδιών που βρίσκονται υπό τη κηδεμονία της Διευθύντριας των ΥΚΕ, αλλά και εκπαίδευσης παιδιών, όλων των ηλικιακών ομάδων, για τα δικαιώματα τους, μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων μη τυπικής μάθησης.

Την ίδια ώρα, ο Οργανισμός λειτουργεί την 24ωρη Εθνική Γραμμή Στήριξης 1466, με στόχο τη διατήρηση ανοικτής γραμμής με όλα τα παιδιά και τις οικογένειες στην Κύπρο, παρέχοντας ψυχολογική, κοινωνική και νομική υποστήριξη, συμβουλές και καθοδήγηση σε θέματα που σχετίζονται με την προστασία των παιδιών.

«Είναι ευθύνη όλων μας να διασφαλίσουμε στο μέγιστο βαθμό τα δικαιώματα του κάθε παιδιού για μια ζωή ελεύθερη από βία και φόβο, αλλά και για την παροχή των αναγκαίων εφοδίων για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους», δηλώνει η Εκτελεστική Διευθύντρια του “Hope For Children” CRC Policy Center Άντρια Νεοκλέους, υπερτονίζοντας τη σημαντικότητα «όλοι οι αρμόδιοι φορείς να εντατικοποιήσουν κάθε προσπάθεια για διαρκή αναθεώρηση και βελτίωση των μηχανισμών πρόληψης, προστασίας και αποκατάστασης ανηλίκων-θυμάτων κακοποίησης».

Μέσα από την εκστρατεία «19 Μέρες Ακτιβισμού», επεσήμανε η κα. Νεοκλέους, έχουμε κινητοποιήσει το δίκτυο συνεργατών μας, μεταξύ αυτών και τα ΜΜΕ, έτσι ώστε να μεταφέρουμε όσο πιο δυνατά και αποτελεσματικά το μήνυμα της καταδίκης κάθε μορφής βίας και κακοποίησης παιδιών, καθώς επίσης και των μηνυμάτων πρόληψης».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της εκστρατείας «19 Μέρες Ακτιβισμού», μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του “Hope For Children” CRC Policy Centre στο www.uncrcpc.org.cy ή καλώντας στο τηλ. 22 103234.

Δειτε Επισης

Εβδομάδα διαβουλεύσεων και διαλόγου με οργανωμένες ομάδες της Λάρνακας Συν-διαμορφώνοντας το παρόν και το αύριο της πόλης
Οι γιορτές έρχονται! Η Coca-Cola ανακοινώνει τα δρομολόγια του φορτηγού που θα φέρει κοντά τους καταναλωτές και φέτος τα Χριστούγεννα
Οι ΤΗΕRION «ξαναχτυπούν» πιο δυναμικά από πότε με μία εμφάνιση στην Κύπρο στη Λευκωσία που θα γράψει ιστορία και κανένας φαν της μέταλ σκηνής δεν πρέπει να χάσει!
Η διάσημη δραματουργός και καλλιτέχνις Nan van Houte έρχεται στο Λάρνακα 2030
Ξυλοπόδαροι, ξωτικά και νεράιδες φέρνουν τα Χριστούγεννα στο Νicosia Mall
Call for Art: Προκήρυξη διαγωνισμού σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας - Εργαστήρια
«Δώσε Φως σε Μια Ζωή»: Χριστουγεννιάτικες Φιέστες Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και ΑΗΚ
Μαντομαχαλάrt: το μαχαΛάrt εξαπλώνεται
Xορευτική παράσταση "Μερικά κομμάτια πέτρας " - Πέμπτη 16/11/23- 20:00
“Hope For Children” CRC Policy: Center Γιορτάζουμε τη Παγκόσμια Μέρα του Παιδιού με ένα ξεχωριστό Πανηγύρι Χαράς