Η «γυναίκα του γλεντιού» είχε δωρίσει τα πάντα στο «Χαμόγελο του Παιδιού» - Το αντίο στην Μαίρη Χρονοπούλου

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Ευαγγελισμου - Ο αποχαιρετισμός της Finos Film & Εθνικού Θεάτρου - Κατέρρευσε ο Νίκος Σταγόπουλος και η Νάνσυ Ζαμπέτογλου ξέσπασε σε δάκρυα - Συγκινεί το βίντεο της Ζωζώς Σαπουντζάκη - Συγκλονισμένοι ο Γιάννης Βογιατζής, Άννα Φόνσου, Νίκος Γαλανός, Σπύρος Μπιμπίλας, Μαρία Ναυπλιώτου, Μιμή Ντενίση, Καίτη Φίνου, Γιάννης Στάνκογλου, Βασίλης Μπισμπίκης, Κατερίνα Καινούργιου, Τάσος Τρύφωνος, Κωνσταντίνα κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η Μαίρη Χρονοπούλου, η γυναίκα του γλεντιού δεν είναι πια εδώ. Η πληθωρική και αντισυμβατική καλλιτέχνιδα με την ξεχωριστή δύναμη, που έλαμψε στη σκηνή και τη μεγάλη οθόνη, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι.

Έπρεπε να φτάσει στα 90 για να μπορέσει ο θάνατος να τη νικήσει. Για πολλά χρόνια σε αυτή τη μάχη έβγαινε πάντα νικήτρια, όμως τώρα δεν τα κατάφερε.

Κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από 5 ημέρες νοσηλείας το μεσημέρι της Παρασκευής 6/10. Η σπουδαία ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου έφυγε από τη ζωή στα 90 της χρόνια, βυθίζοντας σε πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Ο Ευαγγελισμός έστειλε το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια του ιατρικού προσωπικού στην οικογένεια και τους φίλους της.

«Σήμερα 06/10/2023, και ώρα 14:12 μμ κατέληξε η γνωστή ηθοποιός ΜΑΙΡΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας, στην οποία νοσηλευόταν από 02/10/2023. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της» γράφει η ανακοίνωση του Ευαγγελισμού.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει η Μαίρη Χρονοπούλου στο ελληνιό περιοδικό #Λοιπόν, είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα και είχε εκφράσει και την τελευταία της επιθυμία πριν την αποτέφρωση.

«Έρχεται το τέλος μου. Αυτά τα έχω οργανώσει όλα. Πιστεύω αιρετικά. Εμένα δεν θα με πάνε στην εκκλησία να ακούσω εκείνες τις φρικτές λέξεις. Ο δικός μου πνευματικός θα πει τις προσευχές που λέω κάθε βράδυ κι όσα έχω διαλέξει και μετά θα με κάψουν. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχω την πιο πλούσια κηδεία του κόσμου.

Ζήτησα από την αγαπημένη μου φίλη Ευανθία Ρεμπούτσικα μία χάρη, να μου γράψει ένα μικρό ρέκβιεμ μουσικό. Θα έρθει στην Ριτσώνα και με το υπέροχο κόκκινο βιολί της θα μου παίξει αυτό το κομμάτι πριν από την καύση. Αισθάνομαι αυτοκράτειρα με αυτό και μου αρέσει».

Άνθρωποι που τη γνώρισαν και έχουν μοιραστεί στιγμές μαζί της μιλούν για εκείνη με τα καλύτερα λόγια. Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του ιδρύματος «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος

«Η σχέση μας με τη Μαίρη Χρονοπούλου ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια, όταν με κάλεσε να μιλήσουμε για το “Χαμόγελο του Παιδιού”. Με κάλεσε να πάμε για φαγητό και μου είπε ότι ήθελε να δώσει 2εκ. δραχμές. Λυπάμαι που το λέω, δε θα ήθελε, αλλά τώρα είναι η στιγμή να πούμε κάποια πράγματα πολύ σημαντικά…

Η Μαίρη Χρονοπούλου λάτρευε τα παιδιά. Σε εκείνο το ραντεβού, μιλήσαμε και διαπίστωσα ότι η γυναίκα αυτή δε θα είχε τη δυνατότητα να επιβιώσει αν μας έδινε αυτά τα χρήματα. Την παρακάλεσα να δώσει ένα πολύ μικρότερο ποσό για να μπορεί κι εκείνη να επιβιώσει.

Εκ τότε γίναμε φίλοι, δυο φίλοι που μας ένωναν τα παιδιά. Μετά από κάποια χρόνια, μας ενημέρωσε ότι ήθελε να γράψει το σπίτι της κι ένα ακόμα διαμέρισμα στο “Χαμόγελο του Παιδιού”. H τελευταία συνάντηση που είχαμε ήταν πρόσφατα όταν συναντηθήκαμε και με τα παιδιά, στα γενέθλιά της…» είπε ο Κώστας Γιαννόπουλος.

Στον αέρα του #Στούντιο4, κλήθηκε να μιλήσει για την αείμνηστη ηθοποιό ο Νίκος Σταγόπουλος δίχως να μπορεί να κρύψει τον δικό του πόνο και σπαραγμό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Σταγόπουλος εκμυστηρεύτηκε πως «θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να ζητήσω συγγνώμη από όλες τις άλλες εκπομπές και τα κανάλια γιατί ομολογώ ότι με τίμησαν και με έχουν καλέσει όλοι. Επέλεξα εσάς, ξέχωρα ότι είστε στο κρατικό κανάλι, γιατί σας συμπαθούσε ιδιαίτερα. Θα ήθελα μόνο σαν επίλογο να της αφιερώσω ένα τραγούδι γιατί την είχαμε συζητήσει αυτή την στιγμή».

«Κάποια στιγμή ξέραμε ότι θα συμβεί αυτό το πράγμα. Μάλιστα, εγώ της έλεγα πως «θα φύγω πρώτος, μην ανησυχείς». Με είχε παρακαλέσει, όταν θα έρθει αυτή η στιγμή, να της βάλω ένα τραγούδι. Το «Άγγελος, αρχάγγελος» του Δημήτρη Μητροπάνου γιατί η Μαίρη ήταν μάγκας και σαν μάγκας ήθελε να φύγει πάνω απ’ όλα».

«Της άρεσε αυτό το τραγούδι, της άρεσε. Μέσα στα λόγια του θα βρείτε πολλά. Δεν ήθελα τόσο να το κοινοποιήσω όσο να της το κάνω πράξη. Να είσαι κοντά μου εκείνη την ώρα, να πιείς ένα κρασάκι, να καπνίσεις ένα τσιγάρο και να μου βάλεις αυτό το τραγούδι» είχε πει» πρόσθεσε, με τρεμάμενη φωνή, ο γνωστός ηθοποιός δίχως να μπορέσει να ολοκληρώσει τον λόγο του μιας και ξέσπασε σε δάκρυα. Κάτι που έπραξε και η Νάνσυ Ζαμπέτογλου στο πλατό όσο μιλούσε ο Νίκος Σταγόπουλος στη σύνδεση.

Για την καλή της φίλη και συνάδελφο, Μαίρη Χρονοπούλου κλήθηκε να μιλήσει η Άννα Φόνσου, το απόγευμα της Παρασκευής, στο #Στούντιο4 της ΕΡΤ. Μάλιστα, η γνωστή ηθοποιός δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τη συναισθηματική της φόρτιση για την δύσκολη αυτή απώλεια.

Ειδικότερα, η Άννα Φόνσου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είναι μια μεγάλη απώλεια γιατί εμείς οι ηθοποιοί δεν έχουμε ηλικίες, πρέπει κάπως να τα καταφέρουμε να είμαστε αθάνατοι. Νομίζω ότι έχει γραφτεί ένα ωραίο ποίημα, «θα βγω παρέα με τις νεκρές μου φίλες». Ακριβώς αυτό, δεν έχω να πω κάτι άλλο. Είμαι τόσο θλιμμένη που σκέφτομαι ότι… άλλο ένα τηλεφώνημα πια που δεν μπορώ να κάνω».

Θέλω να πάρω την Αλίκη, έχει φύγει. Θέλω να πάρω την Ζωή, έχει φύγει, Θέλω να πάρω την Τζένη, έχει φύγει. Την δασκάλα μου, την Έλλη Λαμπέτη μα έχει φύγει. Να και η Μαίρη Χρονοπούλου. Είναι πολύ βαθιά η θλίψη μου και νομίζω ότι δεν μπορώ να πω τίποτα. Τι να πω, πως ήταν σαν άνθρωπος; Αυτά είναι βλακείες».

«Ήταν μια σπουδαία γυναίκα, μια σπουδαία ηθοποιός και… ελπίζω εκεί που θα πας, Μαίρη, καμαρούλα μια σταλιά δύο επί δύο να έχεις πιο μεγάλη! Τώρα ήταν και ευτυχισμένη, τον τελευταίο καιρό, γιατί την περιποιούταν πάρα πολύ οι φίλοι της, την έβγαζαν έξω, τραγούδαγε» συμπλήρωσε, ακόμα, η Άννα Φόνσου για την Μαίρη Χρονοπούλου.

Ιδιαίτερη συγκίνηση όμως, προκαλεί το βίντεο που δημοσίευσε η Finos Film, στο οποίο βλέπουμε εμβληματικές στιγμές της Μαίρης Χρονοπούλου από τον κινηματογράφο.

«Κάθε απώλεια από την οικογένεια της Φίνος μας στοιχίζει, όμως είναι κάποιοι αποχωρισμοί που γρατζουνάνε περισσότερο. Η Μαίρη ήταν ένα από τα «παιδιά» μας που με την λάμψη της, το ταλέντο και το ταπεραμέντο της σφράγισε κάθε ρόλο της επάξια.

Οι ρόλοι της επιβλητικοί και δυναμικοί. Η ίδια συναισθηματική και αθεράπευτα ρομαντική. Πέρασε το κατώφλι της Φίνος Φιλμ σε ηλικία 20 ετών και μέχρι το 1970 κατάφερε να μαγέψει τον φακό σε κωμωδίες, δράματα και φαντασμαγορικά μιούζικαλ. Ερμήνευσε με πάθος κόντρα ρόλους, τραγούδησε εμβληματικά άσματα που έμειναν στην ιστορία και ξεπέρασε δύσκολες προκλήσεις που της έφερε η ζωή με αποφασιστικότητα και θέληση.

Η Μαίρη δεν ήταν απλά μια γυναίκα. Ήταν «γυναίκα του γλεντιού» και σύμβολο του ελληνικού κινηματογράφου. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της. Αντίο αγαπημένη μας» αναφέρει η λεζάντα στο βίντεο με το οποίο η Finos Film αποχαιρετά τη Μαίρη Χρονοπούλου.

Η ανάρτηση του Εθνικού Θεάτρου

Το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για την απώλεια της Μαίρης Χρονοπούλου.

Διέγραψε μια μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Γεννημένη το 1933 στην Αθήνα, η Μαίρη Χρονοπούλου σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Οι πρώτες της εμφανίσεις στο θεατρικό σανίδι ήταν με το Εθνικό Θέατρο κυρίως ως μέλος του Χορού σε τραγωδίες.

Ανάμεσά τους o «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ροντήρη (1953), o «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή (1955), ενώ ξεχώρισε ως Πραξαγόρα στην κωμωδία «Εκκλησιάζουσαι» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη (1987).Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.

g.n.theatre_386365275_1774808132978763_3310670812963664102_n

Ο Γιάννης Βογιατζής το βράδυ της Παρασκευής 6/10 θέλησε να μοιραστεί δυο λόγια ψυχής για εκείνην με το τηλεοπτικό κοινό μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με την Ρίτσα Μπιζόγλη.

«Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, μια εκπληκτική ηθοποιός και μια θαυμάσια τραγουδίστρια. Ποτέ στα γυρίσματα και ποτέ στο θέατρο δεν έκανε κάποιο λάθος. Με το που έπαιρνε τον ρόλο, ήταν ο ρόλος και μετά στα μιούζικαλ του Διαλιανίδη ήταν προικισμένη η φωνή της. Ήταν γεμάτη ταλέντο αλλά και ανθρωπιά, εμείς την λέγαμε “η ψυχούλα”. Η Μαίρη Χρονοπούλου ήταν η ψυχούλα. Όταν είχες κάποιο πρόβλημα, κάποιο μεγάλο βάσανο στη ζωή σου, το ξέραμε όλοι και πηγαίναμε στη Μαίρη, το συζητάγαμε και αυτή μας έδινε την καρδιά της. Δεν μας άκουγε απλώς, για να μας πει μια λύση, ήταν μέσα στην οικογένεια σου και μέσα σε όλα», είπε αρχικά ο Γιάννης Βογιατζής.

«Η Μαιρούλα μας μάς λείπει τώρα. Και άλλα είχαμε συμφωνήσει με την Μαίρη, να πηγαίναμε κάπως αλλιώς στη ζωή μας. Δεν πειράζει, μου την έσκασε και έφυγε πρώτη η Μαίρη. Η σπουδαία ηθοποιός, τραγουδίστρια και άνθρωπος. Ήταν φίλη όλων μας. Όλοι οι ηθοποιοί ήμασταν φίλοι με τη Μαίρη γιατί όλοι έτρεχαν στη Μαίρη αν είχαν κάποια δυσκολία στη ζωή τους. Γι’ αυτό και την λέγαμε ψυχούλα μας, καρδούλα μας», πρόσθεσε ο Γιάννης Βογιατζής.

«Της στέλνουμε την αγάπη μας όλοι εδώ που μας άφησε και πήγε μόνη της να αποσυρθεί. Έμαθα ότι έπεσε, γι’ αυτό και πέθανε… γι’ αυτό την χάσαμε. Πάθαινε συνέχεια κάτι ατυχήματα. Όλο έπεφτε, όλο έκανε… Ήταν δοτική σε όλους. Το ταλέντο της όμως θα μείνει γιατί έχει κάνει κάτι ταινίες εκπληκτικές, έχει πει κάτι τραγούδια μοναδικά γι’ αυτό και όλοι την αγαπούσαμε και την είχαμε την Μαίρη σαν αδελφή μας» παραδέχθηκε, επίσης, ο Γιάννης Βογιατζής.

«Την Μαίρη Χρονοπούλου την αγαπούσα και την θαύμαζα. Ήταν μοναδική για τον ελληνικό κινηματογράφο, είχε πολλά χαρίσματα, προσωπικότητα, κέφι, ήταν η σούπερ σταρ της Ελλάδος, με τέτοια λεβεντιά. Που πέρασε πολύ δύσκολα αλλά δεν τη λυπόσουν, δεν σε άφηνε η ίδια να την λυπηθείς. Εύχομαι εκεί που θα πάει να είναι η σταρ, όπως και ήταν», είπε η Ρίκα Διαλυνά.

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου ανέφερε πως, «για την Μαίρη μιλάς μέρες. Σήμερα κλαίει κι ο ουρανός μαζί με όλη την Ελλάδα. Κουράσθηκε, υπέφερε και τα άντεξε. Αυτό το τελευταίο δεν μπόρεσε να το αντέξει, την πήρε μαζί με τους αγαπημένους της που την περιμένουν. Τελείωσαν τα βάσανά σου Μαίρη θα προσπαθήσω να έρθω να την αποχαιρετήσω και να της πω ότι θα την αγαπάμε για πάντα».

Είναι μία μέρα μελαγχολική για έναν άνθρωπο που αγάπησε την ζωή, την τέχνη και έδινε παραπάνω από ό,τι έπρεπε. Είχε μία διάθεση θυσίας, έδινε παραπάνω από ό,τι έπρεπε. Την ακολούθησα για πολλά χρόνια πιστή της φίλη. Μαζί με τον Κώστα Καρρά ήμουν παράνυφος στον γάμο της, πήγαμε να την ντύσουμε. Όταν την ρώτησα γιατί παντρεύτηκε, μου λέει “δεν ξέρω”», αποκάλυψε η Ελένη Ανουσάκη για την σπουδαία Μαίρη Χρονοπούλου.

Η Τιτίκα Στασινοπούλου έφερε στο φως μία προσωπική ιστορία για την Μαίρη Χρονοπούλου.

«Το διάστημα που είχε πέσει, είχαμε εισηγηθεί να δουλέψει. Ερχόταν και μας έβλεπε στο σπίτι. Όταν ερχόταν στο σπίτι μας, ήταν σαν να έμπαινε στο δικό της σπίτι. Χτυπάει κάποια στιγμή το κουδούνι, ανοίγει ο γιος μου που ήταν μικρός τότε, μπαίνει μέσα η Μαίρη, ανοίγει τις κατσαρόλες να δει τι έχει. Ο γιος μου “τρελάθηκε” ήρθε και μου είπε: “αυτή η ανάγωγη φίλη που έχεις μπαίνει στα σπίτια μας και ανοίγει τους φούρνους μας και τις κατσαρόλες μας να δει τι έχει για φαΐ”. Η Μαίρη λάτρευε την μητέρα της, την καθόριζε, όπως και η μητέρα της, την Μαίρη. Η Μαίρη ορφάνεψε μετά τον θάνατο της μητέρας της», τόνισε.

«Ήταν αυστηρή όταν πίστευε ότι έκανες κάτι λάθος. Η Μαίρη Χρονοπούλου ήταν ένα σχολείο. Η τηλεοπτική μου καριέρα ξεκίνησε με εκείνη. Θυμάμαι πόσο φοβητσιάρα ήταν με κάποιες αρρώστιες παρόλο που έδειχνε δυνατή», είπε η ηθοποιός Μαρία Κανελλοπούλου.

Η Μαρία Αλιφέρη δήλωσε για την σπουδαία ηθοποιό πως, «ήταν λεβέντισσα, δεν φοβήθηκε ούτε η ζωή, ούτε τον θάνατο. Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τη ζωή, μιλούσε καθαρά, σταράτα και έντιμα. Δεν διαπραγματεύτηκε την προσωπικότητά της».

Τέλος ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος σημείωσε: «την ήξερα την Μαίρη ήταν λίγο μεγαλύτερη από την Ζωή Λάσκαρη αλλά συνυπήρξαν στον κινηματογράφο. Ήταν μία πολύ όμορφη και δυναμική παρουσία στον ελληνικό κινηματογράφο, πολύ ζωντανή. Άφησε ένα ωραίο και γοητευτικό αποτύπωμα στον χώρο του κινηματογράφου.

Δείτε όσα δήλωσε ο Φώτης Μεταξόπουλος η Μαρία Ιωαννίδου και η Μαρία Κανελλοπούλου

Τις όμορφες στιγμές που είχε περάσει με τη Μαίρη Χρονοπούλου από έξοδό τους πριν από δύο χρόνια, μετά από θεατρική παράσταση που είχαν δει, έφερε στο μυαλό της η Ζωζώ Σαπουντζάκη η οποία δείχνει να είναι απαρηγόρητη με την απώλειά της. 

Οι δύο ντίβες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου εκείνο το βράδυ, αφού απόλαυσαν ένα έργο που ήθελαν στο θέατρο, είπαν να συνεχίσουν τη βραδιά τους σε γνωστό μεζεδοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας. Η Μαίρη Χρονοπούλου τότε είχε αρχίσει να ξεπερνά τα κινητικά προβλήματα που είχε και ξαναστεκόταν στα πόδια της. Ήθελε να γευτεί ξανά τις χαρές της ζωής και εκείνο το βράδυ, μαζί με τη Ζωζώ Σαπουντζάκη είχαν ξεσηκώσει το μαγαζί με τις ερμηνείες τους α καπέλα σε μεγάλες επιτυχίες της εποχής όπου μεσουρανούσαν και οι δύο στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η Ζωζώ, θέλοντας να αποχαιρετήσει την καλή της φίλη, ανέβασε ένα βίντεο από αυτή την υπέροχη έξοδό τους όπου είχαν περάσει αξέχαστα και έγραψε στη λεζάντα:

«Ακόμα Ένα Ποτηράκι μου τραγουδούσες γλυκιά μου Μαίρη .....Μόνο που τώρα το ποτηράκι είναι πολύ πικρό για εμένα και για όλους μας!

Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μου Ήσουν Είσαι και θα είσαι Μια Κυρία του Ελληνικού θεάτρου και Κινηματογράφου . Σ ΑΓΑΠΩ ΜΑΙΡΗ ΜΟΥ ζήσαμε πολλά Μαζί και σου υπόσχομαι Εμείς οι Δύο δε θα χαθούμε ΠΟΤΕ !❤️😭».

Ο Νίκος Γαλανός μίλησε και εκείνος με τη σειρά του για τη γνωριμία του με την Μαίρη Χρονοπούλου.

Ο ηθοποιός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σε πολλές ταινίες πρωταγωνιστήσαμε μαζί, πότε ήταν η αδερφή μου, πότε η φίλη μου και από τότε γνωριστήκαμε. Εκτός από τις ταινίες, κάναμε παρέα και έξω βγαίναμε, διασκεδάζαμε».

Αναπολεί μία ιστορία που η Μαίρη Χρονοπούλου, αγόρασε ένα τζιπ και ο ίδος της είπε «Τι το θες το τζιπάκι βρε Μαιρούλα» και εκείνη είπε «έ, το θέλω» και μετά από έναν χρόνο είχε το ατύχημα που της σακάτεψε την μέση. Από τότε, πήρε την κάτω βόλτα γιατί ήταν πολύ δυναμική.

«Πολλά ατυχήματα… Την κυνηγούσε η ατυχία λες και της είχε κάνει κακό της τύχης…» είπε ο Νίκος Γαλανός.

«Η Μαίρη έτσι όπως την ξέρω εγώ ήταν πραγματικά μία γυναίκα που άρεσε σαν ηθοποιός, σαν γυναίκα και σαν προσωπικότητα. Είχε μία έντονη προσωπικότητα που κυριαρχούσε», τόνισε.

«Αντίο αγαπημένη μου..Μαιρουλα μου σ ευχαριστω που με τιμησες με την φιλία και την αγάπη σου! Καλό ταξιδι στο φως γλυκό και αισιόδοξο πλασμα....Θα σε θυμάμαι παντα με αγάπη...» , έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας

spyrosmpimpilas_386910865_343137481615268_1287682793102924373_n

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ο οποίος αποκάλυψε την τελευταία συνομιλία που είχαν πριν ξεκινήσει η περιπέτειά της που την οδήγησε στον θάνατο.

«Την τελευταία φορά που μιλήσαμε, μου είπε “Σπύρο, μάλλον θα πεθάνω”. Ήταν σαν κάτι να είχε προαισθανθεί», είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας ο οποίος υπήρξε από τους πιο στενούς φίλους της.

Γι' αυτό και η απώλειά της τού έχει στοιχίσει συναισθηματικά όπως και σε όλους όσοι την είχαν γνωρίσει προσωπικά και μιλούν για έναν πολύ δοτικό άνθρωπο.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας, θέλοντας να αποχαιρετήσει τη μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου δημοσίευσε μια φωτογραφία από τη συνεργασία τους αυτή και έγραψε, «Μια Ψυχή που ταλαιπωρήθηκε όσο λίγες και που φώτισε τις καρδιές μας, πάει τώρα να φωτίσει και το Σύμπαν. Κάνε αυτό που ξέρεις και μπορείς. Πέτα και λάμψε. Μόνο ευγνωμοσύνη».

Untitled

Η Μιμή Ντενίση θέλησε να αποχαιρετήσει με τον δικό της τρόπο τη Μαίρη Χρονοπούλου με την οποία υπήρξαν καλές φίλες. 

Χρόνια στα ίδια μονοπάτια καλλιτεχνικά, οι δύο γυναίκες είχαν αναπτύξει μία πολύ δυνατή φιλία που στηριζόταν στην αμοιβαία εκτίμηση και την αγάπη.

Η είδηση του θανάτου της δεν θα μπορούσε παρά να καταρρακώσει τη Μιμή Ντενίση η οποία θέλησε να την αποχαιρετήσει με ένα τρυφερό και πολύ συγκινητικό μήνυμα.

Ανέβασε λοιπόν μία κοινή τους φωτογραφία και έγραψε στη λεζάντα:

«Μαίρη μου πολυαγαπημένη δεν θα σε χαιρετήσω γιατί η αγάπη δεν χάνεται. Ούτε οι ψυχές. Και θα είσαι πάντα στην καρδιά και στην ψυχή μου.

Γιατί οι φίλοι σου ήταν η οικογένειά σου και τα παιδιά από το Χαμόγελο του παιδιού θα σ' ευγνωμονούν πάντα. Γενναιόδωρη, μεγαλόψυχη, ατρόμητη, αξέχαστη, μοναδική. Σ' αγαπώ και σ' ευχαριστώ για τις υπέροχες στιγμές που ζήσαμε μαζί …»

denisi-xronopoulou

Δείτε όσα δήλωσε Μιμή Ντενίση και Νάντια Μουρούζη

Και ο Γιάννης Στάνκογλου ο οποίος θέλησε να αποχαιρετήσει δημόσια την αγαπημένη του φίλη.

Ο ηθοποιός ανέβασε μία κοινή τους φωτογραφία από παλιές ευτυχισμένες στιγμές και έγραψε στη λεζάντα:

«Καλό ταξίδι αγαπημένη…..
Θα μου λείψεις……———
Χόρεψε τους και τραγουδά τους εκεί που πας…»

Untitled

Μιλώντας στην εκπομπή #ΧamogelaKaiPali για τη Μαίρη Χρονοπούλου, ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου, είπε πως γνωρίστηκαν πέρσι στο σπίτι της, όπου έκαναν τα γυρίσματα για τη σειρά «Αυτή ην νύχτα μένει»  και όπως είπε, από την πρώτη στιγμή «κόλλησαν».

«Η Μαίρη ήρθε στο θέατρο και με είδε, βγήκαμε αρκετές φορές μαζί μέχρι τις 4-5 τα ξημερώματα. Χάρηκα πολύ που τη γνώρισα και στεναχωριέμαι που χάθηκε έτσι, χωρίς να προλάβω να την χαιρετήσω. Θα την κρατήσω μέσα μου ως έναν ζωντανό άνθρωπο με εξαιρετικό μυαλό, σπίθα, φωτιά και τρομερές εμπειρίες. Είπαμε πολλά μεταξύ μας και η λύπη είναι μεγάλη».

Όπως είπε ο ηθοποιός, η Μαίρη Χρονοπούλου είχε πολύ χιούμορ αλλά αντιλαμβανόταν και το χιούμορ των άλλων.

«Στα γενέθλιά μου είχαμε πάει στη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα και καθόμουν δίπλα της. Μου έλεγε ψιθυριστά ‘’εγώ πάντα σιχαινόμουν τον ανδρικό ιδρώτα, με εσένα δεν ξέρω τι συμβαίνει’’. Θυμάμαι τη ζωντάνια της. Για εμένα είναι νένα μάθημα ζωής η γνωριμία μου μαζί της,. Μου είχε δώσει πολλές συμβουλές για τη δουλειά μου. Μου έκλεγε τι να προσέξω. Κάναμε πολλές κουβέντες για την υποκριτική και για πολλά άλλα. Ήταν πάντα ‘’to the point’’».

Ο Βασίλης Μπισμπίκης, σε στόρι του ανήρτησε φωτογραφία της Μαίρης Χρονοπούλου γράφοντας καλό ταξίδι.

386657651_1345914782984360_5780194246049727220_n

Η Μαρία Ναυπλιώτου αποχαιρέτησε με το δικό της  τρόπο την ηθοποιό

386359877_698728658802171_1923428166580834229_n

Η Κατερίνα Καινούργιου ανέβασε δύο φωτογραφίες με την Μαίρη Χρονοπούλου γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Αντίο στη σπουδαία ΚΥΡΙΑ…σε μια ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ γυναίκα με υπεροχη ψυχή …σε μια «γυναίκα του γλεντιού»…

Ευχαριστούμε για το σπουδαίο έργο σας …τιμή μου που σας γνώρισα…
Νιώθω τυχερή που συναναστράφηκα μαζί σας ,που με συμβουλεύσατε ,που μιλήσαμε …που μου ανοίξατε την καρδιά σας…Νιώθω πολύ τυχερή που απήλαυσα την όμορφη παρουσία σας σε τούτο τον κόσμο...

Καλό ταξίδι …🙏🏻.»

katken85_386756123_18391784296055557_425279154913836068_n

Ο Τάσος Τρύφωνος, έγραψε στο ποστ του :

«Μια ΚΥΡΙΑ στον Παράδεισο από σήμερα. Αντίο Μαίρη Χρονοπούλου »

tasostrifonos_387205220_18387981022015023_6413348355026334530_n

«Υπέροχο ταλαντούχο πλάσμα…από Μιά Κυρία στα μπουζούκια κυριολεκτικά μεταμορφώθηκες στα Παιδιά της Χελιδόνας.Τώρα πέταξες προς την ελευθερία.Καλό Παράδεισο»., έγραψε η Κωνσταντίνα

konstantina_official_387199270_18391432657001455_6853696550684615457_n

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου αποχαιρέτησε την μεγάλη κυρία του κινηματογράφου

387197337_18393315994042298_5648319536788067736_n

To story της Θεοδώρας Σιάρκου

387203420_18015937723856073_2599571203622334004_n

To story της Ζέτας Δούκα

zeta-douka-large (1)

To story του Αλέξανδρου Μπουρδούμη

xronopoyloy-4-large

To story της Εριέττας Κούρκουλου

erietta-1-large

To story του Στέφανου Κορκολή

korkolis (1)

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου έγραψε:

«Καλό ταξίδι…. Πες ένα «Του αγοριού απέναντι» εκεί ψηλά Μαίρη μας να σειστεί ο ουρανός»

Untitled

Ο Σταύρος Νικολαΐδης έγραψε: «Μέσα στο τρέξιμο του προεκλογικού αγώνα, δεν μπορώ να μην αποχαιρετίσω την σπουδαία Μαίρη Χρονοπούλου. Άλλο ένα κομμάτι του παζλ του ελληνικού κινηματογράφου έφυγε, παίρνοντας κι αυτό μαζί του άλλο ένα κομμάτι της νεανικής μας αθωότητας…»

Untitled

Η Καίτη Φίνου έγραψε χαρακτηριστικά:

«Μαίρη μου....
Δεν μπορώ να πω τίποτα ακόμα...τα λίγα αλλά υπέροχα που ζήσαμε...
Δεν γίνεται...δεν μπορεί εκεί που " ανθισες" πάλι ..... »

Ο Ηλίας Ψινάκης έγραψε χαρακτηριστικά:

«Πόσες δεκαετίες με γλέντια, δόξες και ξενύχτια αλλά και πόσες μέρες, εβδομάδες, μήνες, έχω περάσει μαζί σου στα νοσοκομεία, χωρίς να χάσεις ποτέ το χιούμορ σου!

Όταν είχες καεί ολόκληρη στο Θριάσιο, που ξεροστάλιαζα στο δωμάτιο σου, τραγούδαγες στις νοσοκόμες «του αγοριού απέναντι πείτε του πως πεθαίνω» και με έδειχνες και πόναγες και γέλαγες.

Τελικά με ένα σκαλοπάτι τα κατάφερες και μου την έκανες. Βουτάω το πρώτο αεροπλάνο και έρχομαι να σου πω αντίο.

Να μου φιλήσεις όλα τα φιλαράκια μας που μας περιμένουν.

Σ’ αγαπάω πολύ!»

Δειτε Επισης

Παντελής Τουτουντζής για τον γάμο του: «Όλη μέρα έσβηνα κατάρες… Να ψοφήσετε! Ντροπή της κοινωνίας!»
Δημήτρης Λάλος για Μαριλίτα Λαμπροπούλου: «Έχουμε μία πολύ καλή σύνδεση υποκριτικά και όχι μόνο»
Η πρώτη on camera δημόσια εμφάνιση του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την επιστροφή στα social media
O Κωνσταντίνος Αργυρός απαντά πρώτη φορά για την εγκυμοσύνη της Αλεξάνδρας Νίκα: «Δεν με αγχώνει κάτι»
Ματίνα Παγώνη για Δημήτρη Κόκοτα: «Δύσκολα τα πράγματα. Δεν μιλά, δεν αντιδρά. Έχει πρόβλημα στην όραση»
Θέμης Αδαμαντίδης: «Είναι οριστικός ο χωρισμός μας. Θα ήθελα να τη δω με οικογένεια. Εγώ έχω παιδιά»
Η αποκάλυψη του Σπύρου Μπιμπίλα για τον Ντίνο Καρύδη: «Τα προβλήματα ξεκίνησαν από πορεία με δακρυγόνα»
Μαρία Κορινθίου: «Δεν έχω ανακοινώσει χωρισμό! Ποιος έχει & τι έχει ανακοινώσει; Πότε βγήκε ανακοίνωση;»
Ξανά μαζί JLo & Ben Affleck, μετά την κατάθεση του διαζυγίου – Η κοινή βόλτα με τα παιδιά τους & τα δάκρυα της
Η τρυφερή φιλία της Άριελ Κωνσταντινίδη με τον σκηνοθέτη Κώστα Κιμούλη, αδερφό του Γιώργου Κιμούλη