Η γκαλερί RIANA RAOUNA παρουσιάζει την έκθεση ALMOST PARADISE με 8 καλλιτέχνες από το διεθνή χώρο της σύγχρονης τέχνης

Η γκαλερί RIANA RAOUNA παρουσιάζει την ομαδική έκθεση ALMOST PARADISE, με έργα από οκτώ ( διεθνείς καλλιτέχνες από το χώρο της σύγχρονης τέχνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η έκθεση πραγματοποιείται μεταξύ 17 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου, στην οδό Ερμού 276, 1016 Λευκωσία. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι: Eliza Wiszniewska (Πολωνία/Γερμανία), Eugenia Cuellar (Ισπανία), Golnaz Afraz (Ιράν/Γαλλία), Henry Glover (Ην. Βασίλειο), Mia Takemoto (Σκωτία/Ιαπωνία), Taedong Lee (Νότιος Κορέα), Thibaut Bouedjoro-Camus (Γαλλία) και Dani Tagen (Βραζιλία/Ην. Βασίλειο).

Μέσα από 19 ζωγραφικούς πίνακες και ένα μουσικό έργο, η έκθεση ALMOST PARADISE έχει ως στόχο να αναδείξει αδιαμφησβήτητη ομορφιά της φύσης, η οποία παρουσιάζεται ως επέκταση του ίδιου μας του εαυτού.

Σε έναν κόσμο που κατακλύζεται από τεράστιες προκλήσεις, η έκθεση προκαλεί μια αίσθηση ευχαρίστησης, θαυμασμού και έμπνευσης μέσα από την ομορφιά του τοπίου, των φυτών, των λουλουδιών και των άγριων ζώων.

2

Ο κάθε καλλιτέχνης αξιοποιεί την οπτική και εννοιολογική αναπαράσταση της φύσης μέσα από διαφορετικό φακό.

Η Eugenia Cuellar στρέφει την προσοχή της σε πολυτελή θέρετρα και εξωτικά τοπία ως μια ψυχολογική όαση και απόδραση από τις ανησυχίες της σύγχρονης ζωής.

Η Eliza Wiszniewska εξερευνά το ρόλο της φύσης ως θεραπευτής προσκαλώντας τον θεατή να παραδοθεί στη μαγεία των φυτών, των λουλουδιών και των άγριων ζώων.

Στους εκφραστικούς της πίνακες η Golnaz Afraz παρουσιάζει τα φυτά και τα λουλούδια ως καταφύγιο για τον άνθρωπο, τα οποία ταυτόχρονα συμβολίζουν την αέναη συνέχιση της ζωής.

Ο Henry Glover και ο Taedong Lee αποτυπώνουν την ποιητική ομορφιά του τοπίου που αντικατοπτρίζει το τεράστιο εύρος της μνήμης, των συναισθημάτων και της εσωτερικής εμπειρίας.

Ως Βρεττανο-Ιαπωνέζα καλλιτέχνιδα, που γεννήθηκε στην Αυστραλία και ζει μεταξύ Σκωτίας και Ιαπωνίας, η Mia Takemoto διερευνά την έννοια της ταυτότητας ως κάτι που διαμορφώνεται από την πολλαπλή μετατόπιση του ατόμου αντί από τη δυαδική ιδέα της «πατρίδας».

Ο Thibaut Bouedjoro-Camus ερευνά την άρρηκτη σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης συνδυάζοντας ρεαλισμό και συμβολισμό.

Η εμπειρία των επισκεπτών ενισχύεται από ένα μουσικό έργο της Dani Tagen που προκαλεί μια βαθιά αίσθηση ηρεμίας και ευαισθησίας μέσα από ήχους της φύσης και τη φωνή της καλλιτέχνιδας. Εγκαίνια: Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου, 7-10 μμ.

Διάρκεια έκθεσης: 17 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου, Δευτέρα – Κυριακή, 10 π.μ. – 2 μμ & 3-7 μμ. Διεύθυνση: Οδός Ερμού 276, 1016 Λευκωσία (απένταντι από το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας-CVAR/ Ίδρυμα Κώστα και Ρίτας Σεβέρη)

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο 22 462888, info@rianaraouna.com ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.rianaraouna.com.

3

Δειτε Επισης

«Fractal Moment» Η επικείμενη έκθεση του σχεδιαστή κοσμημάτων Κωνσταντίνου Κυριάκου είναι γεγονός
Εβδομάδα διαβουλεύσεων και διαλόγου με οργανωμένες ομάδες της Λάρνακας Συν-διαμορφώνοντας το παρόν και το αύριο της πόλης
Οι γιορτές έρχονται! Η Coca-Cola ανακοινώνει τα δρομολόγια του φορτηγού που θα φέρει κοντά τους καταναλωτές και φέτος τα Χριστούγεννα
Οι ΤΗΕRION «ξαναχτυπούν» πιο δυναμικά από πότε με μία εμφάνιση στην Κύπρο στη Λευκωσία που θα γράψει ιστορία και κανένας φαν της μέταλ σκηνής δεν πρέπει να χάσει!
Η διάσημη δραματουργός και καλλιτέχνις Nan van Houte έρχεται στο Λάρνακα 2030
Ξυλοπόδαροι, ξωτικά και νεράιδες φέρνουν τα Χριστούγεννα στο Νicosia Mall
Call for Art: Προκήρυξη διαγωνισμού σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας - Εργαστήρια
«Δώσε Φως σε Μια Ζωή»: Χριστουγεννιάτικες Φιέστες Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και ΑΗΚ
Μαντομαχαλάrt: το μαχαΛάrt εξαπλώνεται
Xορευτική παράσταση "Μερικά κομμάτια πέτρας " - Πέμπτη 16/11/23- 20:00