Τι συμβαίνει με την κινητή περιουσία της Μαίρης Χρονοπούλου: «Σφραγίστε το» - Ποιος διεκδικεί το σπίτι της;

Ο δικηγόρος Δημήτρης Χατζημιχάλης συνέταξε αίτημα, που υπέβαλε στο Ειρηνοδικείο, ζητώντας τη σφράγιση του σπιτιού της Μαίρης Χρονοπούλου

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η Μαίρη Χρονοπούλου έφυγε από τη ζωή πριν δυο εβδομάδες, αφήνοντας την περιουσία της στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Αρμουτίδη στην εφημερίδα #Espresso, εκτός, όμως, από την ακίνητη περιουσία της, ασάφεια επικρατεί για την κινητή περιουσία της όσον αφορά τους αποδέκτες της -αφού δεν υπάρχουν εγγύτεροι συγγενείς, παρά μόνο μακρινά ξαδέρφια και στενοί της φίλοι-, οι οποίοι, σύμφωνα με τον νόμο, δεν δικαιούνται να την κληρονομήσουν.

Η Μαίρη Χρονοπούλου, μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να έχει αφήσει επίσημα έγγραφα ή διαθήκη, τα οποία να επισημοποιούν την παραχώρηση της κινητής της περιουσίας. Η σπουδαία ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου φέρεται ότι συναινεί στο να χρησιμοποιηθούν τα αντικείμενα του σπιτιού της από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Με την προϋπόθεση όμως, σύμφωνα με δηλώσεις του νομικού συμβούλου της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών και δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω Δημήτρη Χατζημιχάλη, ότι θα μετατραπεί το σπίτι όπου διέμενε σε μουσείο. Γεγονός το οποίο, σύμφωνα πάντα με δηλώσεις του δικηγόρου, είχε γίνει δημόσια αποδεκτό από τον πρόεδρο του εθελοντικού, μη κερδοσκοπικού οργανισμού Κώστα Γιαννόπουλο.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Χατζημιχάλης συνέταξε αίτημα, που υπέβαλε στο Ειρηνοδικείο, ζητώντας τη σφράγιση του σπιτιού όπου διέμενε η Μαίρη Χρονοπούλου, προκειμένου να καταμετρηθούν ένα προς ένα τα αντικείμενα που εμπεριέχονται σε αυτό, με εμφανή την ανησυχία να μην αφαιρεθούν ή κλαπούν, λόγω της απομονωμένης περιοχής στην οποία βρίσκεται η πολυτελής κατοικία.

Σε περίπτωση όμως που ο Κώστας Γιαννόπουλος δεν επιθυμεί να μετατραπεί το σπίτι της αείμνηστης ηθοποιού σε μουσείο, τότε πρέπει να προβλεφθεί η διαδικασία αποθήκευσης των πολύτιμων αυτών αντικειμένων, προκειμένου μεταγενέστερα να ιδρυθεί -σε διαφορετικό σημείο από το σπίτι της- μουσείο, το οποίο θα επιτρέπει στους θαυμαστές της να τη θυμούνται για πάντα.

Δειτε Επισης

Κατασχέθηκαν 72 πυροβόλα όπλα και πάνω από 3.000 φυσίγγια από σπίτι του Αλέν Ντελόν
Γιώργος Καραμίχος: «Πάντα μιλούσα και μιλάω. Μου έλεγαν: πρόσεξε, γιατί θα σε βρούμε σε σακούλες»
Λεωνίδας Καλφαγιάννης: «Με εκβίασαν μπράβοι επειδή μίλησα, μου είπαν ότι θα βρεθώ σε χαντάκι»
Στο κρατητήριο ο Σταμάτης Γαρδέλης σε έξαλλη κατάσταση: «Μου στραμπουλήξανε και το χέρι! Έλεος!»
Σίριαλ ο χωρισμός του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη με την Ερασμία Μάνου - Μπαράζ δηλώσεων από την φυλακή
Η πρώτη εμφάνιση του Γιώργου Κιμούλη, μετά την τη μήνυση της Ζέτας Δούκα και την παραπομπή του σε δίκη
Δάκρυσε ο βασιλιάς Κάρολος – Η εξομολόγηση για το πρόβλημα της υγείας του
Σε βαρύ πένθος η Queen B - Η ανακοίνωση της μητέρας της Beyonce στα social media
Εύη Δρούτσα: «Ξέρεις τι είναι να πας ένα βράδυ με έναν άνθρωπο & να βρεθείς έγκυος 4μιση μηνών;»
Οι πρώτες κοινές φωτογραφίες της Βάλιας Χατζηθεοδώρου με τον Νίκο Παππά & οι αγκαλιές σε έξοδο τους