Τι συμβαίνει με την κινητή περιουσία της Μαίρης Χρονοπούλου: «Σφραγίστε το» - Ποιος διεκδικεί το σπίτι της;

Ο δικηγόρος Δημήτρης Χατζημιχάλης συνέταξε αίτημα, που υπέβαλε στο Ειρηνοδικείο, ζητώντας τη σφράγιση του σπιτιού της Μαίρης Χρονοπούλου

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η Μαίρη Χρονοπούλου έφυγε από τη ζωή πριν δυο εβδομάδες, αφήνοντας την περιουσία της στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Αρμουτίδη στην εφημερίδα #Espresso, εκτός, όμως, από την ακίνητη περιουσία της, ασάφεια επικρατεί για την κινητή περιουσία της όσον αφορά τους αποδέκτες της -αφού δεν υπάρχουν εγγύτεροι συγγενείς, παρά μόνο μακρινά ξαδέρφια και στενοί της φίλοι-, οι οποίοι, σύμφωνα με τον νόμο, δεν δικαιούνται να την κληρονομήσουν.

Η Μαίρη Χρονοπούλου, μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να έχει αφήσει επίσημα έγγραφα ή διαθήκη, τα οποία να επισημοποιούν την παραχώρηση της κινητής της περιουσίας. Η σπουδαία ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου φέρεται ότι συναινεί στο να χρησιμοποιηθούν τα αντικείμενα του σπιτιού της από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Με την προϋπόθεση όμως, σύμφωνα με δηλώσεις του νομικού συμβούλου της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών και δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω Δημήτρη Χατζημιχάλη, ότι θα μετατραπεί το σπίτι όπου διέμενε σε μουσείο. Γεγονός το οποίο, σύμφωνα πάντα με δηλώσεις του δικηγόρου, είχε γίνει δημόσια αποδεκτό από τον πρόεδρο του εθελοντικού, μη κερδοσκοπικού οργανισμού Κώστα Γιαννόπουλο.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Χατζημιχάλης συνέταξε αίτημα, που υπέβαλε στο Ειρηνοδικείο, ζητώντας τη σφράγιση του σπιτιού όπου διέμενε η Μαίρη Χρονοπούλου, προκειμένου να καταμετρηθούν ένα προς ένα τα αντικείμενα που εμπεριέχονται σε αυτό, με εμφανή την ανησυχία να μην αφαιρεθούν ή κλαπούν, λόγω της απομονωμένης περιοχής στην οποία βρίσκεται η πολυτελής κατοικία.

Σε περίπτωση όμως που ο Κώστας Γιαννόπουλος δεν επιθυμεί να μετατραπεί το σπίτι της αείμνηστης ηθοποιού σε μουσείο, τότε πρέπει να προβλεφθεί η διαδικασία αποθήκευσης των πολύτιμων αυτών αντικειμένων, προκειμένου μεταγενέστερα να ιδρυθεί -σε διαφορετικό σημείο από το σπίτι της- μουσείο, το οποίο θα επιτρέπει στους θαυμαστές της να τη θυμούνται για πάντα.

Δειτε Επισης

Τάσος Τρύφωνος: «Τρεις μέρες με τον Γιάννη Στάνκογλου, δεν έπιασε το ραντάρ μου ότι βρίσκεται σε σχέση»
Τραγουδιστής κατέθεσε αγωγή εναντίον του Νάσου Γουμενίδη και ζητά 100.000 ευρώ - Τι λέει ο ίδιος
Η σύντροφος του Αίαντα Μανθόπουλου απαντά στην πρώην σύζυγό του στο 40ήμερο μνημόσυνο
«O Νίκος Κοκλώνης έβαλε τους γλείφτες να βγαίνουν στα διάφορα site του και να βρίζουν τον Βαγγέλη Περρή»
Πάρτυ γενέθλιων για τα 62α Σοφία Βόσσου! Το φιλί στο στόμα με τον Ανδρέα Μικρούτσικο
Στο «σφυρί» το συγκρότημα 30 στρεμμάτων του Δημήτρη Κοντομηνά στην Παλλήνη που στεγάζεται ο Alpha
Γιώργος Μαργαρίτης: «Κάποιος ήθελε μία παραγγελιά να χορέψει και μας έδειχνε το όπλο του»
Μαριάννα Τουμασάτου: «Στην Ελλάδα έχουμε ατιμώρητους κακοποιητές, είμαστε: μπάτε σκύλοι αλέστε»
Ναταλία Γερμανού: «Είμαι πάρα πολύ σκύλα στη δουλειά. Έχω υπάρξει σκληρά αυστηρή με συνεργάτες μου»
Ο παραδοσιακός γάμος του αδελφού της Μαρίνας Σάττι, στην Ινδία