Μιμή Ντενίση: «Έχω δεχτεί δημόσιο bullying και αυτό ήταν το χειρότερο»

«Εγώ δε λυγίζω, είμαι πολύ εύκαμπτη, δεν πέφτω. Αισθάνθηκα πολλές φορές ότι αδικούμαι»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Στον καναπέ του #PameDanai έκατσε το πρωί της Πέμπτης η Μιμή Ντενίση.

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για την πορεία της στο θέατρο και την τηλεόραση, ενώ αποκάλυψε αν θα αποδεχόταν μια πρόταση για την ενασχόλησή της με την πολιτική.

«Εδώ είναι σαν να έρχομαι στο σπίτι μου, είστε τόσο φίλοι μου που δεν αισθάνομαι σαν να είμαι στην τηλεόραση για συνέντευξη», είπε αρχικά απευθυνόμενη στη Δανάη Μπάρκα και τον Άρη Καβατζίκη.

«Είμαι πολύ καλά, πνιγμένη, πάντα δουλεύω πολύ, αλλά είμαι πολύ προβληματισμένη με όλο αυτό που συμβαίνει γύρω μας και όχι μόνο από την επικαιρότητα. Βλέπω ένα μεγάλο μπέρδεμα της κοινωνίας, βλέπω τον κόσμο πολύ μπουρδουκλωμένο στο μυαλό του.

»Επειδή η κοινωνία μας αλλάζει, κάποιοι το καταλαβαίνουν και το έχουν χωνέψει, κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν και αντιδρούν άσχημα. Υπάρχει μια γενική σύγχυση που είναι και πολιτική και κοινωνική και είναι παντού, όχι μόνο στην Ελλάδα».

Αναφερόμενη στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή λέει:

«Δεν υπάρχει χειρότερο από τον πόλεμο. Και του Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους το ίδιο τους έχουμε στην καρδιά μας όταν πηγαίνουν και χτυπάνε αμάχους, παιδάκια. Το θέμα είναι ανάμεσα σε μια τρομοκρατική οργάνωση και στα κράτη, και όχι ανάμεσα σε δύο κράτη.

»Εγώ πρέπει να έχω μια επικοινωνία με το σύμπαν. Γράφω τη ‘Σμύρνη’, δεν είχε γίνει το προσφυγικό το 2013, γίνεται το προσφυγικό. Έχω ένα έργο τώρα που αφορά πολύ την εβραϊκή κοινότητα, γίνεται αυτό. Λέω κάτι μου συμβαίνει εμένα».

Για τη μεγάλη επιτυχία που έχει όλα αυτά τα χρόνια στο θέατρο και την τηλεόραση, αλλά και για την τεράστια επιτυχία της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη», η οποία της έχει χαρίσει δεκάδες βραβεία και διεθνή αναγνώριση, σημειώνει:

«Εγώ θέλω να βγάζει συμπέρασμα ο θεατής, δε θέλω να του κάνω μάθημα. Το θέατρο δεν είναι διδακτικό, είναι ψυχαγωγικό. Όλα είναι θέμα δουλειάς και χρόνου. Αν όταν σε κριτικάρουν και σε κατηγορούν είναι δίκαιο, με τα χρόνια φαίνεται. Εμένα η θέση μου πάντα είναι πρώτα η καλοσύνη, πάνω από την εξυπνάδα. Ο καλός άνθρωπος για μένα είναι πιο σπουδαίος από τον έξυπνο.

»Μπορώ να αρχίσω να κλαίω επειδή έκανε η επιτυχία η Δανάη που την ξέρω από μωρό και την βλέπω. Έτσι είμαι, πρέπει να μοιραζόμαστε τα συναισθήματά μας και να δίνουμε όνειρο στον κόσμο».

Όσο για τον παράγοντα που έφερε την επιτυχία;

«Αυτό που θεωρώ ότι έκανε εμένα τη μεγάλη μου επιτυχία είναι ότι έχω όραμα για την Ελλάδα, όχι για τον εαυτό μου. Η Ελλάδα είναι το όραμά μου. Θεωρώ ότι αυτήν την στιγμή ούτε οι πολιτικοί ούτε οι καλλιτέχνες, οι περισσότεροι, έχουν όραμα. Θέλω η Ελλάδα να κάνει εξαγωγή πολιτισμού, όχι εισαγωγή. Καμία κυβέρνηση δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι ο πολιτισμός είναι το δυνατότερο όπλο που έχουμε και όλο το εξωτερικό είναι ανοιχτό».

«Φυσικά και θα με ενδιέφερε η πολιτική»

«Το εξωτερικό είναι έτοιμο, εμείς εδώ έχουμε έναν κομπλεξισμό», λέει η ίδια, επισημαίνοντας ότι ένας θεσμικός ρόλος με τον οποίο θα μπορούσε να προωθήσει τη χώρα μας στο εξωτερικό, είναι κάτι που την ενδιαφέρει.

«Φυσικά και θα πήγαινα στην πολιτική, μου έχουν προτείνει διάφορα κατά εποχές. Αν είναι κάτι που μπορώ να το κάνω καλά, που αφορά τον πολιτισμό, είμαι ‘μανούλα’ σε αυτό. Ας μου δώσουν μια τέτοια θεσμική θέση και εγώ πάω αύριο, χωρίς χρήματα, και το κάνω».

Η δημοφιλής ηθοποιός μίλησε και για την κόρη της, Μαριτίνα, και την σχέση που έχουν οι δυο τους.

«Θεωρώ ότι τα παιδιά μας δεν πρέπει να τα πιέζουμε και να είμαστε πάνω από το κεφάλι τους. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα ούτε αν είχε κιλά, ούτε αν δεν είχε κιλά. Εγώ πάντα λέω ‘πρέπει να είσαι ευτυχισμένη’».

Αναφερόμενη στην παρουσιάστρια, Δανάη Μπάρκα, η σχέση της με την οποία είναι γνωστή, η Μιμή Ντενίση λέει:

«Η Δανάη για εμένα έχει κάνει κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Έφυγε από την τηλεόραση αυτή η μανία ότι πρέπει να είσαι ξανθιά, 50 κιλά, ψηλή. Έφερε έναν άλλο αέρα, έναν άλλο τύπο, και είναι πολύ συμβατό με την εποχή μας».

Όσο για το bullying που η ίδια έχει περάσει ως ηθοποιός;

«Το μεγάλο bullying είναι το δημόσιο. Εγώ έχω φάει bullying μέσω τηλεόρασης. Ή είναι κάτι που σε δυναμώνει ή λυγίζεις. Εγώ δε λυγίζω, είμαι πολύ εύκαμπτη, δεν πέφτω. Αισθάνθηκα πολλές φορές ότι αδικούμαι, ακούω αυτούς που έχουν αξία για μένα, έχω φυσική ωτοασπίδα».

«Είχα το αντίβαρο ότι από πολύ μικρή επειδή είχα σχέσεις με ανθρώπους του εξωτερικού και με μεγάλες προσωπικότητες, γινόταν ένα παράξενο πράγμα σε μένα. Έβγαινε κάποιος που δεν ήταν σημαντικός στην Ελλάδα και με ‘έθαβε’ και μετά με έπαιρνε τηλέφωνο η Ολυμπία Δουκάκη και μου έλεγε ‘πότε θα παίξουμε μαζί’. Οπότε ήμουν σε δύο βάρκες και έγειρα προς τη σωστή».

Για την προσωπική της ζωή αναφέρει:

«Στον ορίζοντα υπάρχει φως, βλέπουμε προς το φως και περιμένουμε. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δε θέλει να μοιράζεται τις χαρές του, τις επιτυχίες του, τις στεναχώριες του. Εγώ για να το μοιραστώ πρέπει να είναι κάποιος ο οποίος να ξεφοβηθεί, γιατί η τηλεόραση δημιούργει μια εικόνα που δεν είναι αληθινή».

Η Μιμή Ντενίση από τις 12 Ιανουαρίου θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, με την παράσταση «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» στο Μέγαρο Μουσικής.

Δειτε Επισης

Εριέττα Κούρκουλου: «Ο πατέρας μου μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία, πάθαινε ανακοπές στο σπίτι. Ζούσα το δράμα»
Ναταλί Κάκκαβα: «Έπιασε τον Γρηγόρη Γκουντάρα από τη μέση και τον έσπρωξε, θαύμασα τη ψυχραιμία του»
«Η Ειρήνη Παπαδοπούλου είχε τον κωδικό. Μπορεί να γίνει διεθνές θέμα γιατί παραβαίνονται οι κανόνες ασφαλείας»
Λένα Μαντά για τον συζυγο της: «Ήταν 41 χρόνια όλη μου η ζωή, έπρεπε να επαναπρογραμματιστώ»
Μαρία Ναυπλιώτου: «Ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Αναζήτησα βοήθεια για να διαχειριστώ το πένθος & την οδύνη»
Γέννησε η Αλεξάνδρα Νίκα – Πατέρας για πρώτη φορά ο Κωνσταντίνος Αργυρός
Βαρύ πένθος για Μιχάλη Κουϊνέλη – Πέθανε ο πατέρας του
Με αμαξίδιο ο Γιώργος Κατσινόπουλος - Το δύσκολο χειρουργείο στην Αγγλία και η στήριξη του Γιώργου Μαυρίδη
Σοφία Βογιατζάκη για την απώλεια της μητέρας της: «Πέντε χρόνια μετά, και δεν έχω συνηθίσει να ζω χωρίς αυτή»
Χρήστος Μάστορας για το χωριό του στη Βόρεια Ήπειρο: «Βάζω τα κλάματα όταν πατώ αυτή τη γη»