Το επόμενο βήμα στην σχέση Στέφανου Κασσελάκη και Tyler McBeth - Σήμερα ο γάμος τους στη Νέα Υόρκη

Τι ισχύει με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών στη Νέα Υόρκη - Τι προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία στην Ελλάδα - Ποια είναι η διαφορά με το σύμφωνο συμβίωσης;- Έλενα Ακρίτα, Αλέξης Κούγιας, Πέτρος Τατσόπουλος, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Άρης Πορτοσάλτε και Γρηγόρης Βαλλιανάτος για τον γάμο του Στέφανου Κασσελάκη - Τι λένε τα διεθνή μέσα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παντρευτεί τον αγαπημένο του, με πολιτικό γάμο στη Νέα Υόρκη, σήμερα, Πέμπτη, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γάμος θα λάβει χώρα στο Χάμπτονς.

Έτσι δικαιολόγησε και την απουσία του από τον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και της πρώτης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε ήδη οικογένεια»

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε αποκαλύψει πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο σύντροφός του επιθυμούν την απόκτηση παιδιών με παρένθετη μητέρα.

Συγκεκριμένα, θέλουν δύο αγόρια, που θα φέρουν τα ονόματα Απόλλωνας και Ηλίας.

«Είμαστε ήδη οικογένεια με τον Τάιλερ. Οικογένεια γίνεσαι όταν έχεις έναν άνθρωπο, με τον οποίο ευθυγραμμίζεσαι ψυχολογικά, αξιακά και δημιουργείς το οικοσύστημά σου. Δύο άνθρωποι που επιλέγουν την αγάπη, είναι οικογένεια. Η αγάπη κάνει την οικογένεια. Εγώ και ο Τάιλερ θα θέλαμε να επεκτείνουμε την οικογένειά μας.

»Μπορεί κάποιος να κοιτάει με στραβά μάτια αλλά στο τέλος της μέρας ξέρουμε ποιοι είμαστε. Θεωρώ ότι ότι είμαστε ήδη οικογένεια. Ο Τάιλερ και εγώ θέλουμε να αποκτήσουμε δυο αγόρια. Τον Απόλλωνα και τον Ηλία. Με παρένθετη μητέρα. Θα θέλαμε η προσωπικότητα του καθενός μας να μεταφερθεί στα παιδιά», είχε δηλώσει συγκεκριμένα.

Τι ισχύει με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών στη Νέα Υόρκη

Ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών έχει αναγνωριστεί νόμιμα στη Νέα Υόρκη από τις 24 Ιουλίου 2011 βάσει του σχετικού νόμου περί ισότητας του γάμου. Ο νόμος επιτρέπει σε θρησκευτικές οργανώσεις να αρνηθούν να τελέσουν γαμήλιες τελετές ομοφυλοφίλων, αναγνωρίζει όμως τα πλήρη γαμήλια δικαιώματα και τις νομικές επιπτώσεις που προκύπτουν από αυτόν στους ανθρώπους που επιλέγουν να παντρευτούν.

Το 2006, το Εφετείο της Νέας Υόρκης έκρινε ότι το Σύνταγμα της Πολιτείας  δεν επιβάλλει τα δικαιώματα γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια, αφήνοντας το ζήτημα της αναγνώρισης ανοιχτό για το νομοθετικό σώμα της Πολιτείας.

Μετά τη δικαστική απόφαση του 2006, η Συνέλευση της Πολιτείας της Νέας Υόρκης ψήφισε νομοθεσία για τους γάμους ομοφυλόφιλων το 2007, το 2009 και το 2011. Ωστόσο, η Γερουσία της Νέας Υόρκης απέρριψε τη νομοθεσία αυτήν με ψήφους 38 – 24 στις 2 Δεκεμβρίου 2009. Τον Ιούνιο του 2011, η νομοθεσία πέρασε τόσο από τη Βουλή όσο και από τη Γερουσία και υπογράφηκε από τον Κυβερνήτη Andrew Cuomo στις 24 Ιουνίου 2011, ενώ τέθηκε σε ισχύ έναν μήνα αργότερα, στις 24 Ιουλίου 2011.

Η Νέα Υόρκη έγινε η έκτη πολιτεία των ΗΠΑ η οποία αναγνώρισε τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών.

Η δικηγόρος Μαρία Μάρκου, μίλησε στο #PameDanai για την ισχύουσα νομοθεσία αναφορικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στις ΗΠΑ αλλά και στην Ελλάδα.

Η κ. Μάρκου, με αφορμή τον γάμο του Τάιλερ και του Στέφανου Κασσελάκη, μίλησε για το νομικό πλαίσιο αναφορικά με τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών.

«Δυστυχώς για την Ελλάδα ο γάμος δεν είναι αναγνωρισμένος γιατί ακόμα δεν υπάρχει αυτό το νομικό πλαίσιο. Ωστόσο για την Αμερική ο Τάιλερ και ο Στέφανος Κασσελάκης θα προβούν στην έγγαμη σύμβαση με όλα τα διαδικαστικά. Θα είναι ένα νόμιμο έγγαμο ζευγάρι για την Αμερική», είπε αρχικά.

Ποια είναι η διαφορά με το σύμφωνο συμβίωσης;

Σύμφωνα με την κ. Μάρκου, «είναι μεγάλη αλλαγή, το σύμφωνο συμβίωσης είναι πράξη αναγνώρισης της σχέσης. Υπάρχουν δικαιώματα που είναι περιορισμένα και είναι πολιτειακά. Ο γάμος φέρει όλα τα δικαιώματα, είτε ομοσπονδιακά είτε πολιτειακά. Με τον γάμο δεν είναι απλός ένας χωρισμός, υπάρχει η διατροφή, τα οικονομικά, κληρονομικά, κοινωνική ασφάλεια, ασφάλεια υγείας».

Αν προβεί ο Στέφανος Κασσελάκης σε διαδικασία απόκτησης παιδιού με παρένθετη μητέρα, τι ισχύει στην Ελλάδα που δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο;

«Στην Ελλάδα δεν ισχύει τίποτα. Το ότι θα χρησιμοποιήσουν μία παρένθετη μητέρα, εδώ είναι μία κανονικότητα είτε είναι ομόφυλο ζευγάρι είτε δεν είναι. Στην Ελλάδα θα είναι σαν να μην είναι παντρεμένοι. Δεν τους καλύπτει ούτε το σύμφωνο συμβίωσης. Το ζευγάρι πήγε τη Δευτέρα στο δημαρχείο, κατέθεσε τις αιτήσεις του. Για να ενεργοποιηθεί η άδεια γάμου θέλει 24 ώρες τουλάχιστον», σημείωσε η κ. Μάρκου.

Η Έλενα Ακρίτα για τον γάμο του Στέφανου Κασσελάκη

Στέφανος Κασσελάκης: Αντιδράσεις για τον γάμο του με τον Τάιλερ

Τα διεθνή μέσα για τον γάμο του Στέφανου Κασσελάκη

Ο Αλέξης Κούγιας για τον γάμο του Στέφανου Κασσελάκη

Ο Πέτρος Τατσόπουλος για τον γάμο του Στέφανου Κασσελάκη

Άρης Πορτοσάλτε και Γρηγόρης Βαλλιανάτος για τον γάμο του Στέφανου Κασσελάκη

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος για τον γάμο του Στέφανου Κασσελάκη

Δειτε Επισης

«Απόλυτη αναστάτωση» επικρατούσε στο δωμάτιο του Λίαμ Πέιν, όταν μπήκε η αστυνομία
Η στιγμή που ο Liam Payne επιστρέφει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου πριν τη μοιραία πτώση από το μπαλκόνι
«Το δωμάτιο έχει μπαλκόνι, φοβόμαστε μήπως κάνει κάτι»-Το δραματικό τηλεφώνημα λίγο πριν τον θάνατό του Liam Payne
Ελένη Καρακάση: «Δεν είναι ταμπού να πω ότι είμαι στην κλιμακτήριο»
Καταγγέλλει επίθεση από συνεργάτη δημάρχου ο Γκουντάρας-«Κόλλησε το πρόσωπό του στο δικό μου»
«Στο μνημόσυνο της Λάσκαρη ακούγεται σε όλη την εκκλησία με το "Ξημερώματα, δίνεις δικαιώματα"»
Μυστήριο με το θάνατο του Liam Payne-Η περίεργη συμπεριφορά στο ξενοδοχείο και το τελευταίο βίντεο
Η πρώτη on camera εμφάνιση της Ελένης Μενεγάκη μετά το τέλος της εκπομπής της στο Mega
Γιώργος Λιάγκας: «Σου εύχονται ψόφο, θάνατο, καρκίνο οι ηλίθιοι του διαδικτύου, είναι επικίνδυνο»
Στράτος Τζώρτζογλου: «Πέρασα μαύρη περίοδο για δύο χρόνια. Νόμιζα ότι θα τελειώσω, θα πεθάνω»