Αίας Μανθόπουλος: Τα μηνύματα θλίψης για τον θάνατο του - Η απόφαση να δωρίσει τα όργανά του

Αίας Μανθόπουλος: Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του ηθοποιού επτά μήνες πριν από τον θάνατό του - Η τελευταία τηλεοπτική εμφάνισηι όσα είχε δηλώσει για τη θεία του, Ειρήνη Παπά - «Ραγίζει» καρδιές η σύντροφός του, Ελισάβετ Σταμοπούλου - Συγκινεί το «αντίο» της Εβελίνας Παπούλια, Ελένης Ράντου, Σταύρου Νικολαΐδη, Σπύρου Μπιμπίλα, Μανούσοy Μανουσάκη, Ιάκωβου Μυλωνά,Τιτίκας Στασινοπούλου

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Σε ηλικία 61 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Αίας Μανθόπουλος, προκαλώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Ο αγαπημένος ηθοποιός βρισκόταν στο νοσοκομείο μετά από εγκεφαλικό και σήμερα Τρίτη 17 Οκτωβρίου δηλώθηκε εγκεφαλικά νεκρός.

Ο ηθοποιός είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο μετά από ισχαιμικό επεισόδιο, όπου και βρέθηκε πως υπάρχει μερική απόφραξη καρωτίδων του. Ο Αίας Μανθόπουλος υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση και παρέμεινε στην εντατική, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

Όπως έγινε γνωστό, η κηδεία του αγαπημένου ηθοποιού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στο Κοιμητήριο Παιανίας σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Αττικόν

«Σήμερα 17/10/2023 και ώρα 10 π.μ. κατέληξε μετά από πολυήμερη νοσηλεία, ο Αίας – Γεώργιος Μανθόπουλος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ». Η οικογένειά του αποφάσισε τη δωρεά των οργάνων του» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου. 

anakoinosiattikon

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του ηθοποιού επτά μήνες πριν από τον θάνατό του

Ο Αίας Μανθόπουλος τα τελευταία χρόνια έκανε ελάχιστες εμφανίσεις σε χώρους καλλιτεχνών αλλά και μπροστά από τον φωτογραφικό φακό.

Στις 10 Μαρτίου 2023, ο ηθοποιός είχε βρεθεί στο Νεκροταφείο Βύρωνα και στην κηδεία του Λάκη Παπαστάθη, εκεί όπου τον είχε απαθανατίσει ο φωτογραφικός φακός. 

image00004__2

Με αφορμή τον θάνατο της ηθοποιού, Ειρήνης Παπά, ο Αίας Μανθόπουλος είχε εμφανιστεί μέσω Skype στην εκπομπή #Στούντιο4 της ΕΡΤ τον Σεπτέμβριο του 2022.

«Έχασα τη θεία μου αλλά νομίζω πως ήταν ένας άνθρωπος που εκπροσωπούσε όλη την Ελλάδα. Μόνο από τα σχόλια που διάβαζα στα social media δεν έχω λόγια εγώ να πω. Μόνο δηλαδή αυτά που γράφουν οι άνθρωποι καταλαβαίνω ότι πραγματικά την είχε αγαπήσει πάρα πολύ ο ελληνικός λαός για το ταλέντο, την ομορφιά, τις πολιτικές της θέσεις», δήλωνε χαρακτηριστικά στην κάμερα της Δημόσιας Τηλεόρασης ο Αίας Μανθόπουλος.

«Ήταν ένας άνθρωπος που δεν έλεγε ψέματα, ήταν ένας άγγελος επί γης και τώρα έχει πάει να συναντήσει τους υπολοίπους. Δυστυχώς όμως είχαμε και κάποια φαινόμενα σε έντυπα, ακόμα δεν την σκέπασε το χώμα, να παρουσιάζονται διάφοροι ως επίδοξοι γιοι και κόρες. Διάφορες κακόβουλες φαντασιώσεις. Ήταν μια ιστορία που δεν με άφηναν ήσυχο κάποτε και το ανανέωσαν τώρα», ανέφερε στη συνέχεια για την παλιά ιστορία που απασχόλησε πριν από πολλά χρόνια τον Τύπο μιας γυναίκας η οποία διεκδικούσε να την αναγνωρίσει η Ειρήνη Παπά ως κόρη της.

«Η Ειρήνη ήταν μια γυναίκα που έβγαινε από τα στερεότυπα, μια δωρική και σεβαστή μορφή, που έφυγε από τα όρια της Ελλάδος. Ένας άνθρωπος ο οποίος έφυγε και σε άλλες σφαίρες με το ταλέντο, την δουλειά και τη διεθνή αναγνώριση που είχε.

Ήταν ένας άνθρωπος τον οποίο τον είδα πιο συχνά όταν ήμουν πολύ μικρός παρά όταν μεγάλωσα. Γιατί πάντα έλειπε σε κάποιο υπερατλαντικό ταξίδι ή είχε κάπου γύρισμα. Στην Τυνησία, στην έρημο με τον Άντονι Κουίν για να κάνει τον Μωάμεθ και το μεσημέρι μπορεί να τρώγαμε μαζί στο σπίτι.

Πιο πολύ την έζησε ο κύριος Μανουσάκης και λόγω ηλικίας. Ήταν και η επταετία στη μέση που δεν μπορούσε να γυρίσει στην Ελλάδα. Εγώ γεννήθηκα το ‘62. Τα τελευταία χρόνια ήξερα ότι την φρόντιζαν αλλά επαφή σαν αυτή που είχαμε παλιά δεν είχα. Τελευταία φορά την είδα πριν από την πανδημία», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Αίας Μανθόπουλος.

Η τελευταία του τηλεοπτική δουλειά ήταν το «Κόκκινο Ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη στο OPEN, με τον οποίο είχε και συγγενικούς δεσμούς.

Η σύντροφός του, Ελισάβετ Σταμοπούλου, λίγες ώρες μετά τον θάνατό του, έγραψε τα πρώτα της λόγια όπου προβλήθηκαν στην εκπομπή #SuperΚατερίνα

«Σας ευχαριστώ από καρδιάς. Έφυγε ο αδελφός μου, ο φίλος μου, ο σύντροφός μου, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στη ψυχή μου», έγραψε η Ελισάβετ Σταμοπούλου. 

Untitled

Η Εβελίνα Παπούλια, με την οποία ο ηθοποιός συνεργάστηκε στη σειρά «Δυο Ξένοι», έκανε μια ανάρτηση στα Instagram Stories για να αποχαιρετήσει τον Αίαντα Μανθόπουλο και ράγισε καρδιές…

«Καλό ταξίδι…Όπου και αν είσαι, όπου και αν πας» έγραψε η Εβελίνα Παπούλια, ανεβάζοντας μια κοινή φωτογραφία από το παρελθόν.

evelina_papoulia_official_1697566366_3215742226993898732_4984061978

Η Εβελίνα Παπούλια, μίλησε στην ραδιοφωνική εκπομπή «Ελληνικός»

«Έφυγε ο Αίας, ήταν μια περίεργη ημέρα γιατί τον άνθρωπο κάποιοι δημοσιογράφοι τον είχαν πεθάνει πολύ πιο νωρίς, οπότε ήταν σαν ένα δεύτερο κύμα. Θέλω να συλλυπηθώ την οικογένειά του γιατί σε αυτές τις δύσκολες στιγμές οι δικοί του άνθρωποι είναι αυτοί που περνάνε την δυσκολία. Να έχουν κουράγιο και δύναμη τους εύχομαι και ελπίζω εκεί που πάει να είναι όμορφα. Πιστεύω ότι η ζωή συνεχίζεται κάπου αλλού οπότε μπορεί να είναι πιο όμορφα» είπε χαρακτηριστικά η Εβελίνα Παπούλια στη ραδιοφωνική της εκπομπή.

Ανάμεσα στους ηθοποιούς που αποχαιρετούν δημόσια τον Αίαντα Μανθόπουλο και η Ελένη Ράντου, με την οποία είχαν συνεργαστεί στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 «Κωνσταντίνου και Ελένης».

«Καλό σου ταξίδι στο φως αγαπημένε μας. Πρόωρα μας έφυγες… Η παρέα όλο και λιγοστεύει…», έγραψε η Ελένη Ράντου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Ο συνάδελφός του και καλός φίλος του Σταύρος Νικολαΐδης αποχαιρέτησε τον Αίαντα Μανθόπουλο, δημοσιεύοντας ένα βίντεο από τις καλύτερες στιγμές του στη δημοφιλή σειρά «Δυο Ξένοι».

«Αντίο φίλε Αίαντα…» έγραψε ο Σταύρος Νικολαΐδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Η ανάρτησή του Σπύρου Μπιμπίλα

«Γιατί ρε όμορφε φίλε μας την έκανες τόσο νωρίς; Γιατί να φύγεις έτσι; θα θυμάμαι πάντα με πόση αγάπη μου άνοιξες κάνα δυο φορές την καρδιά σου για να μου μιλήσεις για τα προβλήματά σου... Καλό ταξίδι Αίαντα ωραίε ηθοποιέ και άνθρωπε.... θα μας λείψεις πολύ....».

«Ήμουν στην πρόβα όταν έμαθα τα θλιβερά νέα, ότι ο Αίας μας δεν τα κατάφερε. Τον αγαπούσαμε πολύ τον Αία, ήταν σαν μωρό παιδί», είπε ο Ιάκωβος Μυλωνάς.

Ο Μανούσος Μανουσάκης, ξάδερφος του ηθοποιού, αποκάλυψε πως έχασαν ξαφνικά τον Αία Μανθόπουλο.

«Πάλεψε μία εβδομάδα. Ο Αίας δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας, ήταν ξαφνικό. Ο Αίας είχε πολύ χιούμορ, ήταν έξω καρδία», είπε ο σκηνοθέτης.

«Έμεινα με ανοιχτό το στόμα όταν το έμαθα. Ήταν πολύ γλυκός συνάδελφος, με χιούμορ», είπε η Τιτίκα Στασινοπούλου, η οποία είχε συνεργαστεί μαζί του στους «Δύο Ξένους».

«Είχαμε συνεργαστεί πολύ ωραία. Είμαι συγκινημένη αυτή τη στιγμή, γιατί δεν είναι δυνατόν ένας νέος άνθρωπος να φεύγει έτσι. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Συλληπητήρια στην οικογένειά του, στους γονείς του, είναι από πολύ καλή οικογένεια ο Αίαντας», συμπλήρωσε η Τιτίκα Στασινοπούλου.

Δειτε Επισης

Λένα Μαντά για τον θάνατο του συζύγου της: «Τον διαισθάνομαι δίπλα μου, είναι μέσα μου, στα κύτταρά μου»
Πάνος Μουζουράκης: «Θα καταθέσω υπέρ του πατρός Αντώνιου. Ελπίζω να λάμψει η αλήθεια»
Άντζελα Γκερέκου: «Μετά από την απώλεια αναλαμβάνεις την ευθύνη για το παιδί και από τις δυο πλευρές»
Προς το παρόν η δικαστική διαμάχη Γιώργου Μαζωνάκη με την αδελφή του έχει παγώσει
Θέμης Αδαμαντίδης: «Εγώ δεν ακούμπησα την Βαρβάρα Κίρκη στην μούρη, ένα σπρώξιμο έκανα. Ήταν στημένο»
Ο Θοδωρής Αθερίδης μιλά πρώτη φορά για τον θάνατο του Ντίνου Καρύδη: «Το περιμέναμε, στηρίζω τη Σμαράγδα»
Καίτη Φίνου: «Σάπισαν όλα τα δόντια μου, δεν είχα τα λεφτά να κάνω εμφύτευση, έβαλα μασέλα»
Η πρώην σύντροφός της Madonna, Jenny Shimizu για τη σχέση τους: «Ένιωθα σαν πόρνη πολυτελείας»
H Lady Gaga εξηγεί γιατί δεν διέψευσε ποτέ τις φήμες που την ήθελαν να ήταν άντρας: «Δεν ένιωσα ποτέ θύμα!»
Οι πρώτες δηλώσεις του Άκη Σακελλαρίου μετά το χειρουργείο: «Έχω στο πέλμα μου λάμες, βίδες & βελόνες»