Μαίρη Χρονοπούλου: Το ρέκβιεμ της «γυναίκας του γλεντιού» - «Θρίλερ» με το σημείο που θα σκορπιστεί η τέφρα

Τι απαντά η οικιακή βοηθός που τη βρήκε πεσμένη στο πάτωμα – Γιατί της έβγαλε το νυχτικό και το πέταξε - Ποιος είναι ο πνευματικός της – Η συμμετοχή του σε ριάλιτι και ο «αφορισμός» από τη Μητρόπολη - Ο πρώην σύντροφός της, Νίκος Σταγόπουλος στο τελευταίο «αντίο» - Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του Γιάννη Στάνκογλου

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Το τελευταίο «αντίο» είπαν χθες Παρασκευή 13 Οκτωβρίου συγγενείς και φίλοι στη Μαίρη Χρονοπούλου στο σπίτι της στην Παιανία, εκεί όπου βρέθηκε, μεταξύ άλλων και ο πρώην σύντροφός της, Νίκος Σταγόπουλος.

Η σπουδαία ηθοποιός του κινηματογράφου έφυγε έχοντας αφήσει πίσω της όλες τις λεπτομέρειες για την τελευταία της επιθυμία, καθώς αντί για τελετή κηδείας, ήθελε να στηθεί ένα αποχαιρετιστήριο «πάρτι», ενώ στη συνέχεια η σορός της να αποτεφρωθεί.

Η τελευταία της επιθυμία έγινε πράξη. Η Μαίρη Χρονοπούλου φεύγει, όπως ακριβώς ήθελε, με μια γιορτή.

Με λευκό φέρετρο και λευκά λουλούδια η σορός της κατευθύνεται προς την οικία της στην Παιανία, στην οδό Αληθείας ή… οδός Χρονοπούλου, όπως αναγράφεται στην πινακίδα στο σαλόνι της.

Συγγενείς και φίλοι της ντυμένοι στα λευκά, όπως είχε ζητήσει, ήταν εκεί για ένα διαφορετικό… «πάρτι» στο σπίτι της, όπως εκείνη το είχε σχεδιάσει, λίγες ώρες πριν από την αποτέφρωσή της.

Το κλίμα βαρύ. Οι άνθρωποι που την αγάπησαν, συντετριμμένοι.

Εκτός από το σπουδαίο της ταλέντο, η Μαίρη Χρονοπούλου ξεχώριζε για το μεγαλείο της ψυχής της, καθώς η κατοικία της στην Παιανία έγινε δωρεά στο «Χαμόγελο του παιδιού», όπως επιθυμούσε.

«Η φροντίδα νέων παιδιών και νέων «Μαίρη Χρονοπούλου» γίνεται πραγματικότητα από σήμερα, παίρνει και το όνομά της και θα καθιερωθεί και ένα βραβείο στη μνήμη της», είπε ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Η σορός της ηθοποιού μεταφέρθηκε για αποτέφρωση στη Ριτσώνα.

Ήταν η αυλαία μιας καριέρας λαμπρής. Το τέλος ενός δρόμου, που βάδισε η ίδια όπως ήθελε, αφήνοντας τον χώρο της υποκριτικής και του θεάματος φτωχότερο.

Συγκινημένος ο Νίκος Σταγόπουλος αποχαιρέτησε τη Μαίρη Χρονοπούλου στο σπίτι της στην Παιανία, εκεί όπου πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του, όσο υπήρξε ζευγάρι με την ηθοποιό.

2

«Είμαστε σε έναν χώρο όπου έχω ζήσει 10 χρόνια, ήταν το σπίτι μου και τα υπόλοιπα 20 χρόνια ήμουν σαν συγγενής, σαν ένας στενός φίλος της και ήμουν πάντα διακριτικά δίπλα της και έτσι θέλω να παραμείνω», δήλωσε ο Νίκος Σταγόπουλος στις τηλεοπτικές κάμερες.

IMG_1099

Ανάμεσά τους και ο Γιάννης Στάνκογλου, με τον οποίο η Μαίρη είχε μια ιδιαίτερη σχέση. Ο ηθοποιός μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής Αλήθειες με τη Ζήνα, συγκίνησε με τον αποχαιρετιστήριο λόγο του.

2

«Η Μαίρη Χρονοπούλου ήταν ένας μάγκας. Ήταν ένας άνθρωπος χαμογελαστός, νέος, πολύ πιο νέος από άλλους ανθρώπους που είναι σε νεαρή ηλικία. Ένας άνθρωπος έξυπνος, χαρούμενος, ζωντανός και ένας άνθρωπος που χαιρόταν τη ζωή», είπε.

1

Είχε επιμεληθεί την παραμικρή λεπτομέρεια, από την αποτέφρωση, το λευκό φέρετρο, τα λευκά λουλούδια στην κηδεία, αλλά και τον τρόπο με τον οποίον θα την αποχαιρετήσουν. Ήθελε να είναι μια γιορτή, όπως συνήθιζε να λέει στους κοντινούς της ανθρώπους, ζητώντας από την Ευανθία Ρεμπούτσικα να γράψει ένα μικρό ρέκβιεμ.

«Έφυγε μία μεγάλη σταρ του σινεμά. Ήταν αντισυμβατική, έζησε την ζωή της όπως ήθελε», είπε η Σάσα Σταμάτη.

Η Μαίρη Χρονοπούλου ήθελε να είναι κοκέτα μέχρι τέλους. Ο Βασίλης Ζούλιας μίλησε για το φόρεμα που του ζητήθηκε για το τελευταίο της ταξίδι.

«Φορά ένα φόρεμα δικό μου και την πεταλούδα κόσμημα που είναι συμβολικό», είπε ο σχεδιαστής.

Στη Ριτσώνα μεταφέρθηκε η σορός της Μαίρης Χρονοπούλου, εκεί όπου θα παιχτεί η τελευταία «σκηνή» και η αυλαία θα πέσει και επίσημα για τη σπουδαία ηθοποιό.

Μακρινοί συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοί της βρέθηκαν στο Αποτεφρωτήριό της.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η καλή της φίλη Ευανθία Ρεμπούτσικα έπαιξε με το βιολί της μία μουσική σύνθεση.

Φαίνεται όμως ότι υπάρχει ένα «θρίλερ» σχετικά με το σημείο όπου θα σκορπιστεί η τέφρα της.

Σύμφωνα με όσα είπε η δημοσιογράφος Πόπη Παπαδοπούλου στο #Tlive, επικαλούμενη τον δικηγόρο και καλό της φίλος κ. Χατζημιχάλη, η μεγάλη κυρία του ελληνικού σινεμά είχε εκφράσει την επιθυμία να σκορπιστεί η τέφρα της στη θάλασσα του Σουνίου.

Από την άλλη, ο Θωμάς Χούντας, ο άνθρωπος που τη βρήκε πεσμένη μετά το ατύχημα, και ο πρόεδρος του Χαμόγελο του παιδιού, κ. Γιαννόπουλος υποστηρίζουν ότι η Μαίρη Χρονοπούλου ήθελε να μεταφερθεί η τέφρα της σε μνημείο εντός του σπιτιού της στην Παιανία.

Η οικιακή βοηθός της Μαίρης Χρονοπούλου, Νίνο, μίλησε στην Έφη Κουλοχέρη και στο #Tlive για τις στιγμές μετά το ατύχημα, απαντώντας και στο ερώτημα: γιατί αναγκάστηκε να κόψει μέρους του ματωμένου νυχτικού της ηθοποιού.

«Ήρθα σπίτι… Είχα ρεπό δηλαδή την Κυριακή και ήμουν έξω και το απόγευμα έπαιρνα τηλέφωνο, δεν μου απαντούσε και λέω κάτι… «δεν είναι καλά»… Ανησύχησα και ήρθα μια ώρα πιο νωρίς στο σπίτι. Ανοίγω την πόρτα και φωνάζω «κυρία Μαίρη, κυρία Μαίρη»… την είδα ότι είχε πέσει στο σαλόνι και ήταν ακίνητη. Αμέσως δεν κάλεσα ασθενοφόρο επειδή η διεύθυνση είναι αλλιώς… άλλο γράφει, άλλο είναι και είναι δύσκολο να έρθει… και το κάλεσε ο κύριος Θωμάς, φίλος που μένει εδώ κοντά και ήρθε σε πέντε λεπτά. Η κυρία Μαίρη ήταν βρεγμένη, πώς να σου πω… και έκοψα από πίσω με ψαλίδι… Δεν το είχα βγάλει τελείως. Όσο μπορούσα το τράβηξα και έβαλα το πάπλωμα. Και όταν ήρθα το ασθενοφόρο με την κυρία και τον κύριο, αυτοί τράβηξαν το υπόλοιπο νυχτικό» δήλωσε χαρακτηριστικά η Νίνο στον Alpha.

Δείτε το βίντεο στο 00:56' ΕΔΩ

Ο πατέρας Ποιμένας, ο ρασοφόρος που διατηρεί μοναστήρι στην Παιανία, απέναντι από το σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου δηλώνει ότι η σπουδαία ηθοποιός του είχε ζητήσει να φτιάξει τον τάφο της εκεί. 

«Tο 2000 μου είχε πει η Μαίρη «θέλω» μου λέει «να μου φτιάξεις τον τάφο στο μοναστήρι». Μου έδωσε 10.000 τότε και φτιάξαμε τον τάφο της και δίπλα έχω κάνει τον τάφο τον δικό μου. Τώρα… πριν πέντε χρόνια με κάλεσε και μου είπε ότι θέλει να καεί. Λέω «και ο τάφος τι θα γίνει;». Μου λέει «μήπως φέρετε την τέφρα, μετά το… εκεί» μου είπε… «Δεν είναι χριστιανικό» της λέω, «δεν είναι ορθόδοξο» λέω «αυτό είναι… «εφόσον το επιθυμείς» λέω… «αυτά είναι δικά σου».  

Μέχρι και την φωτογραφία της μου έδωσε να βάλω στον τάφο. Και μάλιστα, η μια είναι από την νεανική της ηλικία και η άλλη φωτογραφία είναι από «Το Χώμα Βάφτηκε με Αίμα»… πώς το λένε, αυτό το έργο… Μου λέει, ας πούμε «αυτό το καντήλι θα μου βάλεις». Ό,τι μου είπε, αυτά της τα έφτιαξα εγώ στον τάφο, γιατί αυτή δεν ήθελε να μπει μέσα σε χώματα, μην την φάνε τα σκουλήκια… 

Κάνουν άλλοι κουμάντο τώρα. Εγώ δεν μπορώ να υπεισέρχομαι… Κοιτάξτε, εκεί τώρα είναι μέσα κουμανταδόροι χιλιάδες. Εδώ προσπαθούν να με βγάλουν ότι δεν είχα καμία σχέση με την Χρονοπούλου και ότι είναι της φαντασίωσής μου…» δήλωσε ο πατέρας Ποιμένας  στον Alpha.

98775cda6b855ee2264038cf43846191

Ο τηλεοπτικός διαγωνισμός μαγειρικής

Στις 14 Νοεμβρίου του 2013 ο πατέρας Ποιμένας είχε συμμετάσχει σε τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής. Είχε ανοίξει τότε  τις πύλες της Μονής Μυρελαίου στην Παιανία  και είχε μαγειρέψει για τους συμπαίκτες του.

Στην εκπομπή συμμετείχε για λίγα λεπτά και η γειτόνισσά του, Μαίρη Χρονοπούλου, ενώ η Έφη Θώδη είχε τραγουδήσει.

Οι τηλεθεατές παρακολούθησαν τον ρασοφόρο να μαγειρεύει θαλασσινά χρησιμοποιώντας λόγια που ακούγονται στο ιερό μυστήριο του γάμου και  να δίνει ονόματα στα πιάτα του, που είχε εμπνευστεί από την Αγία Γραφή. Oι καλεσμένοι του έφαγαν με επιχρυσωμένα μαχαιροπίρουνα, καθισμένοι σε αντίστοιχες καρέκλες.

Η οργή του Μητροπολίτη

Τον Σεπτέμβριο του 2012, σε εγκύκλιο του μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής , η Ιερά Μονή Μυρελαίου και οι ρασοφόροι της χαρακτηρίστηκαν «λύκος με ένδυμα προβάτου».

«Θα ήθελα να καλέσω όλους σας να αποφύγετε κάθε επικοινωνία μαζί τους για το καλό της ψυχής σας. Σε τέτοια κέντρα πλάνης κινδυνεύει ἡ πίστη μας και μολύνεται ἡ σχέση μας με τον Χριστό και την εκκλησία Του. Η Μονὴ Μυρελαίου με τους ρασοφόρους της είναι «λύκος με ένδυμα προβάτου» έλεγε ο Μητροπολίτης Νικόλαος.

Μετά τη συμμετοχή του ρασοφόρου στην εκπομπή μαγειρικής ο μητροπολίτης έστειλε ξανά την εγκύκλιο στους ναούς, επισημαίνοντας ότι τότε ήταν πιο επίκαιρη από ποτέ.

Δείτε το βίντεο στο 00:39' ΕΔΩ

Δειτε Επισης

Η Άννα Βίσση ξαναβρέθηκε στην αγκαλιά της κόρης της, Σοφίας Καρβέλα στη Νέα Υόρκη
Mariah Carey: «Στα 12 μου, η αδελφή μου με νάρκωσε Valium και κοκαΐνη και προσπάθησε να με πουλήσει σε προαγωγό»
Ο Γιώργος Αμούτζας τρέχει στο Ράλι Ακρόπολις: «Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα»
Θάνος Μπίρκος: «Μου έχουν πει να κάνω δίαιτα, πλέον απαντώ: βάλε κρεμούλα γιατί έχεις σπάσει»
Τον δεύτερο γιο τους βάπτισαν η Κατερίνα Στικούδη και ο Βαγγέλης Σερίφης
Εβελίνα Παπούλια και Γιώργος Λιάντος ξανά μαζί, 23 χρόνια μετά τον χωρισμό τους!
«Μετά το περιστατικό με τον Γιάννη Γιοκαρίνη πήγαμε σε ψυχίατρο, παίρνει φαρμακευτική αγωγή»
Ερωτευμένη η πρώην φιναλίστ του #GNTMgr & νυν παίκτρια στο #SurviviorGR – Το βίντεο με τον σύντροφό της
Φώτης Ιωαννίδης: «Έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου ο έρωτας. Έχω μια ευημερία, μια ηρεμία και περνάω καλά»
Σπύρος Μπιμπίλας: «Είμαι ανενεργός σεξουαλικά, εδώ και πολλά χρόνια δεν μ’ ενδιαφέρει»