O ατρόμητος & σκληροτράχηλος πρωταγωνιστής της εμβληματικής σειράς, #Fauda, διασώζει θύματα στο Ισραήλ

Ο εκπληκτικός πρωταγωνιστής της πιο επίκαιρης (με αφορμή τα τεκταινόμενα) και εμβληματικής σειράς, #Fauda, η οποία προβάλλεται στο #Netflix, Lior Raz, βρίσκεται αυτή τη στιγμή, στην πρώτη γραμμή της μάχης στο Ισραήλ - Έχει διατελέσει κομάντο των ειδικών δυνάμεων του ισραηλινού στρατού - Το 1990, ένας Παλαιστίνιος, φανατικός ισλαμιστής, μαχαίρωσε και δολοφόνησε εν ψυχρώ την τότε σύντροφό του

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Σκηνές από την καθηλωτική σειρά δράσης #Fauda ζει το Ισραήλ από το πρωί του Σαββάτου αλλά αυτή τη φορά σαν μια πραγματική, αιματηρή πραγματικότητα.

Σύμφωνα με βίντεο που ανάρτησε στο X/Twitter, ο 51χρονος ηθοποιός φαίνεται μαζί με τον δημιουργό της σειράς, Avi Issacharoff, να πέφτει πίσω από έναν τοίχο καθώς οι πύραυλοι της Χαμάς εκτοξεύονται από πάνω.

«Συνοδευόμενος από τον Yohanan Plesner και τον Avi Issacharoff, κατευθύνθηκα προς τα νότια για να συμμετάσχω με τους εκατοντάδες γενναίους "αδελφούς στα όπλα" εθελοντές που εργάζονται ακούραστα για να βοηθήσουν τον πληθυσμό στο νότιο Ισραήλ. Μας έστειλαν στη βομβαρδισμένη πόλη Σντερότ για να φυγαδεύσουμε δύο οικογένειες», έγραψε ο Lior Raz στη λεζάντα της ανάρτησης.

Ο ρόλος του Lior Raz στην επιχείρηση διάσωσης δεν έχει επιβεβαιωθεί από Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Η επιτυχημένη σειρά #Fauda (σημαίνει χάος στα εβραϊκά) βασίζεται στις πραγματικές εμπειρίες του Ισαχάρωφ στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις. Η πρώτη σεζόν προβλήθηκε το 2015 και θα μεταδοθεί για πέμπτη σεζόν στην πλατφόρμα του #Netflix.

Ο χαρακτήρας του Lior Raz, Doron Kavillio, είναι ένας πράκτορας που κυνηγά έναν τρομοκράτη της Χαμάς που ονομάζεται «The Panther».

Επιπλέον, ο Ισραηλινός ηθοποιός έχει συμμετάσχει και σε διεθνείς παραγωγές, όπως στην ταινία #MaryMagdalene δίπλα στον Joaquin Phoenix και στο #6Underground με τον Ryan Reynolds. Επίσης, αναμένεται να εμφανιστεί στο σίκουελ του #Gladiator του Ridley Scott.

Σε ανάρτησή του στο Instagram Story, ο Lior Raz είχε δηλώσει στο παρελθόν: «Θυμηθείτε ποιος ξεκίνησε τη σφαγή. Η Χαμάς είναι μια οργάνωση που θέλει να καταστρέψει τους Εβραίους και δεν θέλει να μιλήσει για ειρήνη υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».

«Όταν ο πόλεμος αρχίσει και η Γάζα υποστεί τις απώλειες, θυμηθείτε ότι μπαίνουμε σε αυτόν τον πόλεμο με βαριά καρδιά, χωρίς να θέλουμε να σκοτώνουμε αθώους», πρόσθεσε ο Lior Raz.
Τόσο ο Lior Raz όσο και ο Avi Issacharoff, υπηρέτησαν στις ειδικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής θητείας τους στον ισραηλινό στρατό.

Ο Lior Raz γεννήθηκε στον οικισμό Ma'ale Adumim στη Δυτική Όχθη από πατέρα Ιρακινό και μητέρα Αλγερινή. Μετά την αποφοίτησή του από το λύκειο, στρατολογήθηκε στην αντιτρομοκρατική μονάδα, «Duvdevan», που σημαίνει «κεράσι στην κορυφή».

Έχει διατελέσει κομάντο των ειδικών δυνάμεων του ισραηλινού στρατού - Το 1990, ένας Παλαιστίνιος, φανατικός ισλαμιστής, μαχαίρωσε και δολοφόνησε εν ψυχρώ την τότε σύντροφό του

Έπειτα, ο Lior Raz μετακόμισε στο Λος Άντζελες όπου εργάστηκε ως σωματοφύλακας του Arnold Schwarzenegger.

Θα έλεγε κανείς, πάντως, ότι ήταν έως και αναμενόμενη η αντίδραση του Lior Raz να εμπλακεί άμεσα, τουλάχιστον στις διασωστικές επιχειρήσεις οι οποίες διεξάγονται στα σημεία το Ισραήλ που πλήττονται από τις ρουκέτες της Χαμάς.

Κι αυτό διότι ο Lior Raz αποτελεί μια ιδιάζουσα περίπτωση, εφόσον δεν υποδύεται απλώς τον σκληροτράχηλο, παράτολμο και ριψοκίνδυνο άνθρωπο της δράσης, αλλά είναι και στ' αλήθεια τέτοιος. Ή, τουλάχιστον, έχει εκπαιδευτεί σαν κομάντο.

Πολλοί θεατές, μεταξύ όσων τυχόν εντυπωσιάστηκαν από την αληθοφάνεια της #Fauda, λογικά θα αναζήτησαν περισσότερες πληροφορίες για τους συντελεστές μιας σειράς, η οποία είναι, χωρίς υπερβολή, χολιγουντιανών προδιαγραφών και σε κάθε επιμέρους παράμετρό της. Επομένως, μία βασική εξήγηση για την πειστικότητα των, συχνά splatter σκηνών, που περιλαμβάνονται στα επεισόδια της #Fauda, έχει να κάνει με την εμπειρία και τις γνώσεις του ίδιου του Lior Raz.

Κατ' αρχάς ο Lior Raz είναι δίγλωσσος, εφόσον ανατράφηκε στο Ισραήλ σε ένα οικογενειακό περιβάλλον όπου ακούγονταν αμφότερες οι γλώσσες της περιοχής, τα εβραϊκά και τα αραβικά.

Ο Lior Raz γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1971 στο Μα' αλε Αντουμίν, ένα προάστιο της Ιερουσαλήμ με 40.000 κατοίκους. Εκεί είχαν εγκατασταθεί οι γονείς του, αφότου μετανάστευσαν από το Ιράκ και την Αλγερία.

Η μητέρα του Lior Raz είναι δασκάλα, αλλά ο πατέρας του ήταν αυτός που λειτούργησε σαν πρόδρομος για την κατεύθυνση που θα ακολουθούσε ο γιος του, καθώς στρατολογήθηκε από το Ισραήλ και υπηρέτησε σαν πράκτορας, αρχικά σε μια ειδική μονάδα αντικατασκοπείας, τη Shayetet 13 και ακολούθως στην ισραηλινή Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας, τη Shin Bet.

Αργότερα, αφ' ότου αποστρατεύτηκε, ο πατήρ Lior Raz ασχολήθηκε με την γεωργική παραγωγή.

Σαν φυσικό επακόλουθο και μιμούμενος τον πατέρα του, στα 18 του χρόνια ο Lior Raz κατετάγη στον ισραηλινό στρατό μετά από το λύκειο. Με την κατάλληλη εκπαίδευση -η οποία στο Ισραήλ είναι κινηματογραφικής σκληρότητας- ο Lior Raz έγινε κομάντο στις τάξεις της Sayeret Duvdevan, μιας επίλεκτης, μυστικής αντιτρομοκρατικής μονάδας. Πολύ γρήγορα, όμως, συνειδητοποίησε από πρώτο χέρι τη βαρβαρότητα και το πού μπορεί να οδηγήσει το μίσος μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών.

Τον Οκτώβριο του 1990, ένας Παλαιστίνιος, φανατικός ισλαμιστής, μαχαίρωσε και δολοφόνησε εν ψυχρώ την τότε σύντροφο του Λίορ Ραζ, μια νεαρή Ισραηλινή, ονόματι Ίρις Αζουλάι.

Μετά από αυτή την τραγωδία και αφού ολοκλήρωσε τη θητεία του στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, μετανάστευσε στις ΗΠΑ. Εκεί βρήκε δουλειά σαν σωματοφύλακας, σε μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών προσωπικής ασφάλειας, με πελάτες, μεταξύ άλλων, αρκετών διασήμων.

Αφού πέρασε μερικά χρόνια στις ΗΠΑ, ο Lior Raz επέστρεψε στο Ισραήλ, όπου και γράφτηκε σε σχολή υποκριτικής, με τη φιλοδοξία να γίνει ηθοποιός. Σύντομα απεδείχθη ότι η κλίση του προς την ηθοποία ήταν εξίσου ισχυρή με τη ροπή του προς τη δράση, οπότε, άρχισε να σταδιοδρομεί στον κλάδο του θεάματος. Το επόμενο στάδιο ήταν να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και πίσω από τις κάμερες, υλοποιώντας από την αρχή μια δική του ιδέα. Και έτσι, σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Haaretz, Άβι Γισαχάροφ, δημιούργησε την, εξαιρετικά επιτυχημένη #Fauda. Μια σειρά που προβάλλεται από το #Netflix προσελκύοντας φανατικούς θεατές, οι οποίοι ελπίζουν ότι στον επόμενο κύκλο, όποτε και εάν αυτός προβληθεί, ο μεγάλος πρωταγωνιστής «Ντορόν Καμπίλιο» -δηλαδή ο χαρακτήρας του κομάντο αυτοκτονίας που υποδύεται ο ίδιος ο Lior Raz- δεν σκοτώθηκε στο δραματικό φινάλε του 4ου και τελευταίου κύκλου.

Δειτε Επισης

Λένα Μαντά για τον θάνατο του συζύγου της: «Τον διαισθάνομαι δίπλα μου, είναι μέσα μου, στα κύτταρά μου»
Πάνος Μουζουράκης: «Θα καταθέσω υπέρ του πατρός Αντώνιου. Ελπίζω να λάμψει η αλήθεια»
Άντζελα Γκερέκου: «Μετά από την απώλεια αναλαμβάνεις την ευθύνη για το παιδί και από τις δυο πλευρές»
Προς το παρόν η δικαστική διαμάχη Γιώργου Μαζωνάκη με την αδελφή του έχει παγώσει
Θέμης Αδαμαντίδης: «Εγώ δεν ακούμπησα την Βαρβάρα Κίρκη στην μούρη, ένα σπρώξιμο έκανα. Ήταν στημένο»
Ο Θοδωρής Αθερίδης μιλά πρώτη φορά για τον θάνατο του Ντίνου Καρύδη: «Το περιμέναμε, στηρίζω τη Σμαράγδα»
Καίτη Φίνου: «Σάπισαν όλα τα δόντια μου, δεν είχα τα λεφτά να κάνω εμφύτευση, έβαλα μασέλα»
Η πρώην σύντροφός της Madonna, Jenny Shimizu για τη σχέση τους: «Ένιωθα σαν πόρνη πολυτελείας»
H Lady Gaga εξηγεί γιατί δεν διέψευσε ποτέ τις φήμες που την ήθελαν να ήταν άντρας: «Δεν ένιωσα ποτέ θύμα!»
Οι πρώτες δηλώσεις του Άκη Σακελλαρίου μετά το χειρουργείο: «Έχω στο πέλμα μου λάμες, βίδες & βελόνες»