Το #FameStory επέστρεψε μετά από 21 χρόνια! Ποιοι έμειναν εκτός της Ακαδημίας;

#FameStory: Αυτοί είναι οι 16 σπουδαστές της Ακαδημίας, μετά το πρώτο live! Το εντυπωσιακό πλατό, η κριτική επιτροπή, η εκρηκτική Φουρέιρα και η διπλή αποχώρηση - Oι καθηγητές της Ακαδημίας και ο Νίνο!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ήταν 30 Σεπτεμβρίου του 2002 όταν για πρώτη φορά βγήκε στον τηλεοπτικό «αέρα» το πρώτο #FameStory, και προφανώς δεν επιλέχθηκε καθόλου τυχαία από τους συντελεστές της ανανεωμένης Ακαδημίας που θα προβάλλεται πλέον στο Star η πρεμιέρα της με παρουσιαστή τον Νίκο Κοκλώνη. 

30 Σεπτεμβρίου 2023, ο Νίκος Κοκλώνης καλωσόρισε στα νέα πλατό της Ακαδημίας τους τηλεθεατές, υποσχόμενος μοναδικές τηλεοπτικές συγκινήσεις, πολύ τραγούδι και φυσικά διασκέδαση στο φουλ!

Με συνοδοιπόρους τα μέλη της κριτικής επιτροπής, δηλαδή τον Αντώνη Ρέμο, την Ελένη Φουρέιρα, τον Light και τον Γιώργο Αρσενάκο, ο παρουσιαστής είπε την πρώτη «καλησπέρα» on air με αρκετό τρακ αλλά και πολλή χαρά για αυτή τη νέα τηλεοπτική πρόκληση.

Μπορεί να είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σύνθεση της κριτικής επιτροπής μιας και σ' αυτή συμμετέχουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του καλλιτεχνικού κόσμου, όμως σίγουρα τις εντυπώσεις έκλεψε η Ελένη Φουρέιρα η οποία ήταν άκρως εντυπωσιακή μέσα στο μίνι κατακόκκινο φόρεμά της με διαφάνειες που αναδείκνυαν την τέλεια σιλουέτα της.

18 σπουδαστές συστήνονται για πρώτη φορά στο τηλεοπτικό κοινό και την κριτική επιτροπή.

Η θετική ψήφος του κοινού θα χαρίσει σε έναν υποψήφιο ασυλία, ενώ οι κριτές του show θα επιλέξουν τους δύο σπουδαστές, που είχαν την πιο αδύναμη επίδοση και δεν θα καταφέρουν να μπουν στην Ακαδημία του Fame Story. Τελικά 16 σπουδαστές θα περάσουν την πόρτα της Ακαδημίας του Fame Story!

Δεκαέξι σπουδαστές με όνειρα, φιλοδοξίες, ταλέντο και στόχο να καταφέρουν να ανταποκριθούν στο απαιτητικό πρόγραμμα της Ακαδημίας, να ξεχωρίσουν στα εβδομαδιαία Live και να πάρουν την ψήφο του κοινού, των κριτών, των καθηγητών, διεκδικούν μια θέση στον μεγάλο τελικό για να κερδίσουν ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με την Panik Records και φυσικά το σπουδαίο χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ!

Τίτος | «Πρέπει δε πρέπει»

Lionder | «Frozen»

Megan | «Side 2 Side»

Σωτήρης | «Έρωτας είναι»

Αριστέα | «Tatoo»

Nikki Glossom | «Crazy»

Για πρώτη φορά στη σκηνή του Fame Story, ανέβηκε ο Nicky Glossom. Λίγο πριν όμως, μέσα από το εισαγωγικό του απόσπασμα, ο νεαρός τραγουδιστής μίλησε από καρδιάς για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, ο Nicky Glossom εξομολογήθηκε πως «η μουσική για μένα είναι ο λόγος που είμαι εδώ αυτή τη στιγμή. Με βοήθησε πάρα πολύ διότι χωρίς τη μουσική δεν θα μπορούσα να αντιμετωπίσω όλα αυτά που έπρεπε να αντιμετωπίσω. Από τότε που ήμουν μικρός φανταζόμουν να είχα άπειρες ντουλάπες με ρούχα. Φανταζόμουν τον εαυτό μου με πολλά διαφορετικά κομμάτια, με δικούς μου συνδυασμούς. Δυστυχώς όμως δεν μπορούσα να αγοράσω ακριβά ρούχα λόγω του ότι βρισκόμουν σε ίδρυμα μαζί με τις αδελφές μου».

«Δεν μπορούσε η μητέρα να μας μεγαλώσει λόγω κάποιων δυσκολιών, δεν είχε τη δυνατότητα. Με τον πατέρα μου δεν θέλω και δεν ήθελα να έχω καμία σχέση. Στο ίδρυμα ήμουν σχεδόν για εννέα χρόνια, έφυγα στα 18 μου και σιγά σιγά ξεκίνησα να εξελίσσομαι και να απελευθερώνομαι. Για μένα η μουσική είναι ο λόγος που υπάρχω διότι, χωρίς τη μουσική, όλα αυτά που έζησα δεν θα μπορούσα ποτέ να τα αντιμετωπίσω».

«Δεν θέλω κανένας άνθρωπος να φοβάται. Θέλω όταν εγώ τραγουδάω, ο κόσμος να χορεύει, να είναι χαρούμενος και να περνάει όμορφα. Μαζί να σηκώσουμε τη σημαία της αγάπης. Επίσης, όσοι θέλουν να συμμετέχουν στο δικό μου πάρτι να προσπαθούν να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι και μαζί θα κάνουμε αυτόν τον κόσμο καλύτερο» δήλωσε ακόμα ο νεαρός σπουδαστής της μουσικής ακαδημίας του Fame Story το βράδυ του Σαββάτου.

Αμέσως μετά την σκηνική του προσπάθεια, η Ελένη Φουρέιρα δεν έκρυψε την βαθιά της συγκίνηση. «Δεν ξέρω, συγκινούμαι λίγο. Δεν θέλω, δεν θέλω, δεν θέλω γιατί φαίνεται περίεργο! Καμιά φορά, που συγκινούνται, λες… Α! Οπότε δεν συγκινούμαι, είμαι ΟΚ. Είναι η ώρα σου να λάμψεις. Είμαι πολύ ευσυγκίνητη και δεν θέλω να μιλήσω για την ιστορία της ζωής σου γιατί γι’ αυτήν συγκινούμαι. Οπότε θα το αφήσω γιατί αυτό είναι το παρελθόν. Αυτό σε κάνει όπως είσαι σαν άνθρωπο και σαν προσωπικότητα και γι’ αυτό θα παλεύεις, γι’ αυτό είσαι εδώ αλλά θα λάμψεις. Δεν υπάρχει περίπτωση».

«Και ακόμα δεν ξέρετε τίποτα. Εμείς αποφασίσαμε όμως, ως παραγωγή, να μη χρησιμοποιήσουμε την ιστορία του Nicky. Είναι ωραίο να συγκινηθούμε, είναι ανθρώπινο αλλά εδώ μας ενδιαφέρει η φωνή του» υπογράμμισε, αμέσως μετά, ο Νίκος Κοκλώνης στο πρώτο Fame Story Live Show.

Δήμητρα | «30-40»

Δημήτρης Κ. |«Το γράμμα»

Andrew Punch | «Μπανιστιρτζού»

Αρχικά, με την είσοδο κιόλας στη σκηνή του Fame Story, ο Light επέλεξε ανορθόδοξα να… «οπλίσει» ένα αόρατο όπλο και να σημαδεύει προς το κοινό που έδωσε το παρών στο πλατό του σόου. «Ήρεμα» αναφώνησε τότε ο Νίκος Κοκλώνης για να λάβει ο ράπερ θέση στην κριτική επιτροπή.

Με σχετική ηρεμία κύλησε η υπόλοιπη ροή του επεισοδίου ώσπου ανέβηκε στη σκηνή η Andrew Punch. Τότε ήταν που ένα «γαλλικό» δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί κατά την κριτική που επιχείρησε να κάνει ο Light στη νεαρή διαγωνιζόμενη. «Δεν θα σου κρύψω ότι, πριν ξεκινήσεις να κάνεις το performance σου, ήμουν αρκετά σκεπτικός γιατί άκουσα πολλά πράγματα. Ροκ, πανκ, ρεμπέτικο, ραπ και λέω «τι αχταρμάς είναι αυτός, τι θα δούμε τώρα». Μπορώ να είμαι ειλικρινής, μου επιτρέπετε; Πριν ξεκινήσεις να κάνεις performance κρίντζαρα λίγο από την περιγραφή! «Ω ρε μαλ…» λέω».

«Έλα ρε Light» έσπευσε τότε να πει, γελώντας, ο παρουσιαστής του Fame Story για να προσθέσει ο Αντώνης Ρέμος επίσης με χαμόγελο πως «τον πιάσαμε τον λαγό, παιδιά». Εύλογα, δε, αυτή η ατάκα μούδιασε για ορισμένα δευτερόλεπτα τόσο την κριτική επιτροπή όσο και τον κόσμο στο πλατό για να συνεχιστεί ωστόσο κανονικά η ροή της εκπομπής.

Danny & Victor | «Fell right»

Γιάννης | «Ελπίδα»

Μαίρη | «Μικρά βεγγαλικά»

Σαββίνα | «Nobody’s Wife»

Δημήτρης Σ. | «Παραμυθιάζομαι»

Άννα | «Ain't nobody»

Χριστίνα | «Malo»

Στράτος | «Λόλα»

Φειδίας |«As it was»

Ο Νίκος Κοκλώνης παρουσίασε απόψε στη σκηνή του #FameStory τους καθηγητές της Ακαδημίας και φυσικά τη Διευθύντρια που θα είναι η Ηρώ. 

Μάλιστα ο παρουσιαστής τής παρέδωσε το κλειδί της Ακαδημίας με την Ηρώ να τονίζει μεταξύ άλλων: «Είναι βαριά η ευθύνη μας. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τις ισορροπίες με τους σπουδαστές αλλά θέλω να ξέρετε ότι εμείς θα είμαστε δίπλα στα παιδιά που προσπαθούν. Υπάρχουν δύο κομμάτια, το πρώτο κομμάτι είναι ότι πρέπει να κρατάμε κάποια όρια και το δεύτερο κομμάτι ότι πρέπει να είμαστε πολύ ανθρώπινοι και να τους μείνουν κάποια πράγματα φεύγοντας από εδώ».

Τις χορογραφίες και την κίνηση των διαγωνιζόμενων θα αναλάβει ο χορογράφος Χάρης Κούσιος, ενώ το image making η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη, καθηγήτρια θεατρικής έκφρασης είναι η Μαρία Σολωμού, ενώ σε ό,τι αφορά την εικόνα των παιδιών στα social media θα διδάξει στους εκκολαπτόμενους τραγουδιστές ο Φίλιππος Ιωάννου ή Fipster αν προτιμάτε.

Ο Κύπριος τραγουδιστής, Παγκόσμιος αναγνωρισμένος, ως θεός του vocal coaching, Άλεξ Παναγή θα είναι καθηγητής φωνητικής, έχοντας ως βοηθούς τους τραγουδιστές Νικόλα Ραπτάκη και Στεφανία Ρίζου. Ο Νικόλας Ραπτάκης μάλιστα απουσίαζε απόψε καθώς βρίσκεται στην Κύπρο στο πλευρό της Άννας Βίσση.

Ο Νίνο εμφανίστηκε στη σκηνή του #FameStory και μίλησε τόσο για τις αναμνήσεις του από το talent show όπου συμμετείχε ο ίδιος όσο και για τον ρόλο που θα αναλάβει στη φετινή Ακαδημία. 

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός αποκάλυψε στο τηλεοπτικό κοινό πως θα είναι μία φορά την εβδομάδα κοντά στους φοιτητές της Ακαδημίας και θα μπαίνει στις εγκαταστάσεις για να συζητήσει μαζί τους και να τους καθοδηγήσει ή να τους βοηθήσει γενικότερα.

«Θα είμαι μία φορά την εβδομάδα μαζί με τα παιδιά και θα συζητάμε τις εξελίξεις» είπε χαρακτηριστικά ο Νίνο.

Ο ίδιος, μιλώντας στον Νίκο Κοκλώνη για όσα έζησε εκείνος πριν από ακριβώς 21 χρόνια ως φοιτητής της Ακαδημίας, το 2002, δεν έκρυψε ότι υπήρξαν και στιγμές που δυσκολεύτηκε κατά την πορεία του, όμως πρότεινε στους νέους διαγωνιζόμενους να οραματιστούν την πορεία που θέλουν να έχουν και θα τα καταφέρουν.

Ο τραγουδοποιός δήλωσε χαρούμενος που έγινε και πάλι μέλος αυτής της οικογένειας και δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για όλα όσα έρχονταν στη μνήμη του από εκείνη την εποχή.

Tο πρώτο live του #FameStory τα είχε όλα. Κέφι, χορό και κυρίως τραγούδι και μουσική ενώ ξεχείλιζε από ταλέντα που θέλουν να γίνουν οι επόμενοι σούπερ σταρ του ελληνικού πενταγράμμου. 

Ο δρόμος όμως είναι μακρύς και φυσικά η προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλουν είναι πολύ μεγάλη.

Από χθες (30/9) κιόλας, στην πρεμιέρα, οι 18 διαγωνιζόμενοι έπρεπε να γίνουν 16, κάτι που σημαίνει πως έπρεπε δύο συμμετέχοντες, με όνειρα και ελπίδες για το μέλλον, να δουν τις προσπάθειές τους να πέφτουν στο κενό καθώς υπήρχαν συγκεκριμένες θέσεις μέσα στην Ακαδημία.

Τελικός κριτής ήταν οι τηλεθεατές που βάσει ψήφων άφησαν εκτός εκείνους που τους εντυπωσίασαν λιγότερο.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του κοινού λοιπόν, ο Τίτος Λαχανάς που ήταν και ο πρώτος που εμφανίστηκε στο πρώτο live, αναδείχθηκε ο αγαπημένος των τηλεθεατών και έτσι πήρε την ασυλία για την επόμενη εβδομάδα. Κάτι που σημαίνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος προς αποχώρηση.

Όμως υπήρξαν και δύο παίκτες που δεν κατάφεραν να πείσουν για τις δυνατότητές τους και αυτοί ήταν ο Lionder και η Δήμητρα που αποχαιρέτησαν πολύ νωρίς την Ακαδημία.

Δειτε Επισης

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Προσπάθησα για συναυλία & ζήτησα την Φουρέιρα. Οι αντιδράσεις ήταν τρομακτικές»
Κατερίνα Λιόλιου: «Τα είπε όλα ο κύριος Σταμάτης Κραουνάκης, με υποστήριξε δημόσια και τον ευχαριστώ»
Ορέστης Χαλκιάς: «Τι σε νοιάζει ρε αν φιλιούνται 2 άνδρες; Τι να του πω; Θα καταλάβει;»
#SurvivorGR: Δεν συμπλήρωσε καν μία εβδομάδα, αποχώρησε οικειοθελώς πέντε μέρες μετά την πρεμιέρα
O ALPHA Κύπρου παρουσίασε το πλούσιο και ανανεωμένο πρόγραμμα σε φίλους και συνεργάτες
Καίτη Γαρμπή: «Στην αγκαλιά του Διονύση και του παιδιού μου θέλω να πεθάνω, όχι πάνω στη σκηνή»
Νότης Σφακιανάκης: «Δεν επιστρέφω. Δεν μου αρέσει να συνδιαλέγομαι με ανθρώπους που δεν με κατανοούν»
Ο Ανδρέας Μικρούτσικος ξέσπασε σε κλάματα on air: «Δεν μπορώ να πάω στην συναυλία χωρίς τον Θάνο»
Η Άννα Βίσση συγκίνησε τραγουδώντας το «Δώδεκα» αγκαλιά με τους Παραολυμπιονίκες
#FarmaGR: Γνωρίστε τους 20 παίκτες - Οι ηλικίες και τα βιογραφικά τους!