Η Lidl προωθεί τη συνειδητή διατροφή

Ο τρόπος διατροφής μας έχει τεράστιο αντίκτυπο στην υγεία μας και στο περιβάλλον.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Γι' αυτό η Lidl έχει πλέον υιοθετήσει μια διεθνή σειρά μέτρων που έχει σχεδιαστεί για την υποστήριξη της συνειδητής διατροφής: Αναπτύσσοντας την ποικιλία των προϊόντων που προσφέρει και την επικοινωνία της γύρω από τα υγιεινότερα προϊόντα, η discount αλυσίδα λιανεμπορίου τροφίμων στοχεύει να διευκολύνει τους πελάτες να λαμβάνουν στο μέλλον συνειδητές αποφάσεις αγοράς υγιεινών και βιώσιμα παραγόμενων προϊόντων. 

Πώς μπορούν περίπου 10 δισεκατομμύρια άνθρωποι να τρέφονται υγιεινά το 2050 χωρίς να καταστρέψουν τον πλανήτη; Αυτό είναι το ερώτημα που οδήγησε τους κορυφαίους επιστήμονες της Επιτροπής EAT-Lancet να αναπτύξουν τη λεγόμενη Planetary Health Diet.

Πρόκειται για φυτική διατροφή που προωθεί προϊόντα με χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα.

Με βάση αυτό το μοντέλο διατροφής, η Lidl στοχεύει να προσφέρει στους πελάτες της την καλύτερη γκάμα προϊόντων για έναν συνειδητό και βιώσιμο τρόπο ζωής μέχρι το 2025.

Συγκεκριμένα, αυτό περιλαμβάνει μέτρα όπως τα ακόλουθα: Επέκταση της γκάμας φυτικών προϊόντων Η παραγωγή ζωικών προϊόντων έχει τις μεγαλύτερες επιπτώσεις στο περιβάλλον παγκοσμίως.

Όσο περισσότερα προϊόντα φυτικής προέλευσης καταναλώνουμε, τόσο περισσότερα κάνουμε για το κλίμα, τη βιοποικιλότητα και την υγεία μας.

Γι' αυτό, μέχρι το 2025, η Lidl θα αυξάνει σταθερά το ποσοστό των φυτικών πηγών πρωτεΐνης στην γκάμα της -συμπεριλαμβανομένης και της επέκτασης της γκάμας των vegan προϊόντων, όπως η ιδιωτική ετικέτα "Vemondo".

Από το 2023, η Lidl θα υπολογίζει την αναλογία των ζωικών πηγών πρωτεΐνης σε σχέση με τις φυτικές στα προϊόντα της και θα καθιστά την πληροφορία αυτή διαφανή.

Περισσότερα δημητριακά ολικής άλεσης στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας της Lidl Πρόσφατες μελέτες, όπως η Παγκόσμια Έκθεση Διατροφής, δείχνουν:

Τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την υγιή γήρανση. Τα προϊόντα ολικής άλεσης περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες, οι οποίες προάγουν την καλή υγεία του εντέρου και έτσι συμβάλλουν στην πρόληψη κινδύνων για την υγεία, όπως ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ως εκ τούτου, μέχρι το 2025, η Lidl θα αυξήσει σταδιακά το ποσοστό των δημητριακών ολικής άλεσης στα προϊόντα της ιδιωτικής της ετικέτας. Νέα πρότυπα σε ενέργειες μάρκετινγκ που απευθύνονται στα παιδιά

Το να ακολουθούμε μια υγιεινή διατροφή είναι κάτι που μαθαίνεται από μικρή ηλικία.

Από τον Ιανουάριο του 2023 επομένως, με εξαίρεση τα προϊόντα προωθητικών ενεργειών Χριστουγέννων, Πάσχα και Halloween η Lidl δεν θα διαφημίζει πλέον στα παιδιά τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά οξέα, ζάχαρη ή αλάτι.

Με την ενέργεια αυτή, η Lidl ακολουθεί τη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO). Η εκπτωτική αλυσίδα θα προωθήσει μία υγιεινή και βιώσιμη διατροφή για τα παιδιά.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δέσμευση της Lidl για τη συνειδητή διατροφή μπορείτε να βρείτε εδώ.

Επισκεφθείτε τη Lidl Κύπρου και στα: team.lidl.com.cy corporate.lidl.com.cy lidlfoodacademy.com.cy

facebook.com/lidlcy instagram.com/lidl_cyprus

youtube.com/lidlcyprus twitter.com/Lidl_Cyprus_ l

inkedin.com/company/lidl-cyprus

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Rude Health: Γιόρτασε τις υγιεινές επιλογές σου, χωρίς συμβιβασμούς!
Με αυτή τη σειρά θα εμφανιστούν Ελλάδα και Κύπρος στον Β’ Ημιτελικό της #Eurovision 2023
Πρεμιέρα για τις #Serres με συγκίνηση στο Twitter για την απώλεια του Πάνου Νάτση
Ο Θεοδωράκης απαντά στους επικριτές του μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα & την συνέντευξη Μητσοτάκη
Χάρις Αλεξίου: «Μου τηλεφωνούν και μου στέλνουν μηνύματα από τα 4 σημεία του πλανήτη»
H Βανδή αποθέωσε τον Μπισμπίκη στην πρεμιέρα της νέας του παράστασης
Η Γιούλικα Σκαφιδά αποκάλυψε πως άγνωστοι έκλεψαν το αυτοκίνητό της
Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Σταύρου Θεοδωράκη
Σοφία Μανωλάκου: «Πάσχω από τη νόσο του Crohn. Έφτασα να ζυγίζω 46 κιλά»
Η Καίτη Φίνου δείχνει το δωμάτιο που μένει στο «Σπίτι του Ηθοποιού» μετά την οικονομική της κατάρρευση