Θλίψη για τον αιφνίδιο χαμό του 56χρονου supermodel Tatjana Patitz

Έφυγε από τη ζωή στα 56 με καρκίνο του μαστού ένα από τα έξι κορυφαία supermodel όλων των εποχών - Η θερμή υποδοχή στην Ελλάδα - Το δύσκολο ξεκίνημα στο Παρίσι και η αποθέωση

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Σε ηλικία μόλις 56 ετών έφυγε από τη ζωή η Tatjana Patitz, ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά supermodel της δεκαετίας του ‘90. Η είδηση έγινε γνωστή χθες το απόγευμα και σκόρπισε θλίψη στον κόσμο της παγκόσμιας μόδας.

 

 

Από καρκίνο του μαστού πέθανε όπως έγινε γνωστό από τον ατζέντη της. «Έζησε για τον γιο της, την αδερφή της και τους γονείς της. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από το θάνατό της», είπε ο ατζέντης της στο περιοδικό People.

 

 

 

 

«Δεν πούλησα ποτέ την ψυχή μου» είχε παραδεχτεί η Tatjana Patitz σε μια συνέντευξη το 2020. 

Γεννημένη στο Αμβούργο από Εσθονή μητέρα και Γερμανό πατέρα, μετακόμισε με την οικογένειάτης στο  Skanör, μια παραθαλάσσια ειδυλλιακή πόλη τού νότου της Σουηδίας. 

 

 

 

 

Το 1983, 17 χρόνων και αγοροκόριτσο, ενώ ασχολιόταν σε ανταγωνιστικό επίπεδο με την αγωνιστική ιππασία, συμμετείχε σε ένα διαγωνισμό μοντέλων στην Στοκχόλμη.

Εκεί πήρε την τρίτη θέση και το έπαθλο ήταν ένα ταξίδι στο Παρίσι με ορισμένου χρόνου συμβόλαιο με πρακτορείο μοντέλων. 

 

 

 

 

Το άστρο της δε γεννήθηκε γρήγορα, σημειώνει η Vogue, όμως εκτοξεύτηκε σταδιακά, με την ίδια να δουλεύει με θρύλους της παγκόσμιας μόδας, όπως Versace και Chanel, και να κοσμεί κάποια από τα πιο διάσημα εξώφυλλα της Vogue. 

 

 

Ο Peter Lindbergh έμελλε να είναι ο «νονός» της καριέρας της.

Ο Γερμανός φωτογράφος, γνωστός για τις αρετουσάριστες φωτογραφίες του και την προτίμησή του στη φυσική ομορφιά, φωτογράφισε την Patitz στη διάσημη εικόνα “White Shirts: Six Supermodels, Malibu" το 1988 και ξανά για τη βρετανική Vogue τον Ιανουάριο του 1990.

​Όταν ο George Michael είδε εκείνο το τεύχος, την κάλεσε να εμφανιστεί στο θρυλικό πια βίντεο κλιπ. 

 

 

 

«Η Τατιάνα ήταν πάντα το ευρωπαϊκό σύμβολο τού σικ, όπως η Ρόμι Σνάιντερ-συναντά-τη-Μόνικα Βίτι. Ήταν πολύ λιγότερο ορατή από τις συναδέλφους της, πιο μυστηριώδης, πιο ώριμη, πιο απλησίαστη- κι αυτό είχε τη γοητεία του» σημειώνει η Αnna Wintour, επικεφαλής περιεχομένου της Condé Nast και διευθύντρια της Vogue. 

 

 Ο Βασίλειος Κωστέτσος ήταν ένας από τους Έλληνες σχεδιαστές που είχε συνεργαστεί μαζί της.

Μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram μοιράστηκε βίντεο και φωτογραφίες από τη συνεργασία τους. Το μοντέλο είχε έρθει στη χώρα μας για να περπατήσει στην πασαρέλα για την επίδειξη μόδας του Έλληνα σχεδιαστή. 

Κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα το 1994 η Γερμανοσουηδέζα καλλονή είχε πει στους δημοσιογράφους πώς εκείνη ήταν η δεύτερη φορά που που επισκέπτονταν τη χώρα μας καθώς την πρώτη είχε έρθει μικρή για διακοπές με τους γονείς της. Μιλώντας για το πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή της με το μόντελινγκ αποκάλυψε πως έγινε τυχαία. Όπως είπε, είχε δηλώσει συμμετοχή στον διαγωνισμό ομορφιάς «Look of the year» και είχε κατακτήσει την τρίτη θέση. Από εκεί την έστειλαν στο Παρίσι όπου τα πρώτα χρόνια ήταν δύσκολα καθώς συγκατοικούσε με άλλα κορίτσια και δεν είχε καθόλου χρήματα.

Δείτε όσα είχε πει η Tatjana Patitz στο βίντεο που ανέβασε ο Βασίλειος Κωστέτσος

 

 

 

«Η Ελληνίδα θεά του Ολύμπου μου Τατιάνα. ️Το φινάλε. Ένα ολόκληρο Στάδιο σείστηκε για σένα αξέχαστη μούσα μου. Η καρδιά μου θα σπάσει. Μια από τις στιγμές που φοβήθηκα και δεν ήθελα να έρθει ήταν αυτή. Είμαι συγκλονισμένος. Τατιάνα μου, Τατιάνα μου, μοναδική αγάπη. Δυστυχώς το κουιντέτο των supermodels διαλύθηκε. Πριν από λίγο καιρό μιλούσαμε και κανονίζαμε να έρθεις στην Ελλάδα, την οποία λάτρεψες, για την παρουσίαση του βιβλίου μου αφού είσαι μια από τις μούσες μου που θα με συνοδεύει για πάντα και πάντα. Έχω τόσα πολλά να γράψω για σένα και να θυμηθώ την Lauren Bacall των supermodels. Δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω», έγραψε ο Βασίλειος Κωστέτσος στη λεζάντα της ανάρτησής του.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Θερμή υποδοχή στο αεροδρόμιο

Ο ερχομός της στη χώρα είχε γίνει θέμα στα δελτία ειδήσεων. Κατά την άφιξή στο αεροδρόμιο έτυχε θερμής υποδοχής, κάτι που η ίδια δεν το περίμενε. Για το σόου του Κωστέτσου είχαν έρθει τότε και η Cindy Crawford και Claudia Schiffer 

 

 

Στην παρασέλα σαν αρχαία θεά του Ολύμπου

Σε άλλη ανάρτησή του ο Βασίλειος Κωστέτσος δείχνει την Τατιάνα Πάτιτζ να εισέρχεται στην πασαρέλα σαν αρχαία θεά του Ολύμπου. «Αθήνα 18 Απριλίου 1994. Σε ένα κατάμεστο Στάδιο απο χιλιάδες κόσμου προσκεκλημένων μου ένα σόου υπερπαραγωγή για την εποχή τότε αλλά ακόμα και τώρα… Αξεπέραστο! Και σε μια σκηνή που στην είσοδο απεικονίζονται ελληνικοί μαίανδροι σε μια πασαρέλα που την διακοσμούν αρχαίες κολόνες διάσπαρτες… Τα φωτα χαμηλώνουν και στη σκηνή της πασαρέλας εμφανίζονται ο Μάνος Πανταζής και ο Φώτης Γιαννιώτης αγαπημένα μου μοντέλα φορώντας δάφνινα στεφάνια μεταφέρουν σε χρυσό ανάκλιντρο την ΘΕΑ Supermodel @tatjanapatitz μετενσαρκώνοντας σε ρόλο την Ωραία Ελένη της Τροίας με καθηλωτικό βλέμμα αφήνει άναυδο το κοινό που παραληρεί σε χειροκροτήματα βλέποντας την να κατεβαίνει και να περπατά με το λευκό κοντό δαντελένιο φόρεμα που χρυσές λεπτομέρειες και μια πολύ μακριά ουρά ανεμίζει θυμίζοντας Ολύμπια Θεά…», έγραψε στην ανάρτησή του. 

 

 

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Δειτε Επισης

Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια, Mandisa-Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της
Ο λόγος που η Silia Kapsis ενώ είναι στην Ελλάδα δεν βρέθηκε στο πάρτι της #Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η αδελφή της Χριστίνας Μηλιού, από τον σύντροφό της - Η κατάθεση της
Η αντίδραση της Ιωάννας Τούνη για τον έλεγχο παραπλάνησης των «influencers»: «Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς;»
Η πρώτη on camera αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη μετά το τέλος από το Mega
#SATTIsfaction: Η Μαρίνα Σάττι ξεσήκωσε τους fans της #Eurovision 2024 - Για πρώτη φορά Live το #Zari
Έλλη Κοκκίνου: «Δεν έχω κάνει πλαστικές. Βλέπω πράγματα που με ενοχλούν στο πρόσωπό μου στα 54 μου!»
Έλλη Στάη: «Πέρασαν χρόνια για να ισορροπήσω. Ήμουν πάρα πολύ αγριωπή, σκληρή και αυστηρή»
Παναγιώτα Βλαντή: «Μου έλεγαν: έλα μωρέ, το μουτράκι σου έχεις να δείξεις & με έκαναν να νιώθω άσχημα»
Συγκινημένη η Μιμή Ντενίση για την απώλεια του Γιάννη Φέρτη: «Νόμιζα ότι θα ήμουν πιο ψύχραιμη»