«Άγριες μέλισσες»: Ύμνοι για το συγκλονιστικό φινάλε της σειράς φαινόμενο

Ερήμωσε το Διαφάνι - Ο Δούκας πυροβολήθηκε για να σώσει την Ελένη και το μωρό - Το τέλος του Δούκα, Ακύλα & Μελέτη - Η λύτρωση ήρθε για τη Μυρσίνη – Η Ελένη έγραψε το τέλος - Η Αργυρώ από τον «Σασμό» επέστρεψε στις «Άγριες μέλισσες» στο τελευταίο επεισόδιο - Το ιδιόχειρο σημείωμα των σεναριογράφων
 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη μπορεί φέτος να παίζει στη σειρά του Alpha «Σασμός» όμως το κοινό την είχε γνωρίσει στην πρώτη σεζόν της σειράς «Άγριες μέλισσες».

Η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη είχε υποδυθεί την Θεοδοσία στην αγαπημένη σειρά που σήμερα κατάφερε να μας κάνει να κλάψουμε στο τελευταίο επεισόδιό της και η ηθοποιός έκανε ένα διάλειμμα από τον Σασμό και επέστρεψε για ελάχιστα δευτερόλεπτα σαν όραμα της Μυρσίνης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Η τελευταία ήταν στο νοσοκομείο σε πολύ κακή κατάσταση καθώς ο Δούκας δολοφονήθηκε από τον Ακύλα.

Όσο νοσηλευόταν λοιπόν, μέσα στη ζάλη της, είδε την Θεοδοσία μπροστά στα μάτια της σαν όραμα, ντυμένη νοσοκόμα.

Λίγη ώρα μετά, η κατάσταση της υγείας της άρχισε να χειροτερεύει ακόμα περισσότερο.

 

 

 

Ο Μελέτης ομολόγησε τους φόνους που είχε κάνει κατά καιρούς, αφότου βέβαια εξοργισμένος πήγε και σκότωσε τον Ακύλα και τον έσυρε δεμένο στην πλατεία του χωριού.

 

 

 

Όσο ήταν στο αστυνομικό τμήμα, η μεγάλη του και παντοτινή αγάπη, η Πηνελόπη, πήγε εκεί για να τον δει. Μόλις εκείνος την είδε μπροστά του, πάγωσε και η σκηνή αναμφισβήτητα μπαίνει στη λίστα με τις πιο δυνατές της βραδιάς.

 

 

 

Η Δρόσω γέννησε το παιδί της και όσο βλέπαμε τον Κωνσταντή με τους άλλους, οι τσιρίδες του νεογέννητου μωρού κατάφεραν να μας ανατριχιάσουν ενώ αυτό συνεχίστηκε όταν εκείνος αντίκρυσε την Δρόσω και το παιδί τους και έλαμπαν από ευτυχία μετά από όλα όσα είχαν συμβεί.

 

 

 

 

Η σκηνή όμως που θα μας μείνει αξέχαστη ήταν εκείνη που η Πηνελόπη έμαθε ότι η ποινή για τον Μελέτη ήταν η θανατική ποινή.


 

 

 

Η Κατερίνα Διδασκάλου έχει αυτό το ταλέντο χωρίς να μιλά να κάνει το κοινό να καταλαβαίνει τι θέλει να πει και να προκαλεί ρίγη συγκίνησης. Έτσι και στη σκηνή που ήταν ο Νικηφόρος στο νοσοκομείο και εκείνη χωρίς να πει κουβέντα τον έκανε με ένα άγγιγμα να καταλάβει ότι τον ήθελε εκεί, να την ταΐσει.

Η σκηνή που η Πηνελόπη πήγε να επισκεφτεί τη μητέρα της στο νοσοκομείο και την έβαψε για να πεθάνει όμορφη ράγισε καρδιές.

Όταν όμως πήγε να συναντήσει τον Μελέτη πριν εκείνος βρεθεί στο εκτελεστικό απόσπασμα έδειξε όλο της το ταλέντο.

 

 

 

Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς, ο Ακύλας εντόπισε σε ένα υπόγειο τον Δούκα και την Ελένη.

Όμως, εκεί, ήταν και το μωρό και αυτό ήταν που τους πρόδωσε καθώς όταν εκείνοι ήταν στον πάνω όροφο, άρχισε να κλαίει.

Ο Δούκας τα έπαιξε όλα για όλα για να σώσει όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και το μωρό και την Ελένη.

Μάλιστα, κάποιοι στο Twitter δεν δίστασαν να σχολιάσουν «ήρωας ο Δούκας» καθώς είδαμε επιτέλους το άλλο του πρόσωπο.

Ο Ακύλας από την άλλη, άκουσε τα εξ΄αμάξης από τους τηλεθεατές καθώς για άλλη μια φορά έδειξε πόσο παρανοϊκός είναι.

Όταν αντιλήφθηκε ότι στο υπόγειο ήταν ο Δούκας και η Λενιώ, το θεώρησε δώρο.

«Στον ουρανό σε έψαχνα, σε υπόγειο σε βρήκα», είπε. Όταν άρχισαν να πέφτουν οι πυροβολισμοί, ο Δούκας, χτυπήθηκε και η Ελένη ήταν σε σοκ έχοντας στην αγκαλιά της το μωρό.

 

 

 

Όπως ήδη γνωρίζαμε από τα spoilers, ο Δούκας στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς έπεσε νεκρός από τα χέρια του Ακύλα.

Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς, ο Ακύλας εντόπισε σε ένα υπόγειο τον Δούκα και την Ελένη μαζί με το μωρό της.

Ο Δούκας τα έπαιξε όλα για όλα για να σώσει όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και το μωρό και την Ελένη. Ο Ακύλας από την άλλη θεώρησε σαν δώρο το γεγονός ότι τους εντόπισε μαζί.

«Στον ουρανό σε έψαχνα, σε υπόγειο σε βρήκα», είπε. Όταν άρχισαν να πέφτουν οι πυροβολισμοί, ο Δούκας, χτυπήθηκε και η Ελένη ήταν σε σοκ έχοντας στην αγκαλιά της το μωρό.

Λίγη ώρα μετά, ο Ακύλας απείλησε τον Δούκα ότι θα τους έκαιγε ζωντανούς αν δεν ανέβαινε στον πάνω όροφο.

Έτσι λοιπόν, εκείνος πήρε το όπλο του και ανέβηκε να τον αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο. Όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, η Ελένη έπαθε σοκ. Ο Δούκας είχε πυροβοληθεί εν ψυχρώ και το αντιλήφθηκε όταν είδε τον Ακύλα να κατεβαίνει κάτω μες τα αίματα.

Λίγη ώρα μετά στο σημείο έφτασε ο Λάμπρος με τον Κωνσταντή, τον Νικηφόρο και τον Μελέτη. Ο Δούκας άφησε την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά του γιου του ενώ ο Μελέτης ήταν σε κατάσταση σοκ.

Λίγη ώρα μετά, πήγε βρήκε τον Ακύλα και τον σκότωσε εν ψυχρώ.

 

 

 

Η Κατερίνα Διδασκάλου υποδύεται την Μυρσίνη με τεράστια επιτυχία στην καθημερινή σειρά του ANT1 που το βράδυ της Πέμπτης προβλήθηκε το τελευταίο επεισόδιο.

Η ηθοποιός έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας μόλις η Μυρσίνη έμαθε από τους γιους της πως ο Δούκας δολοφονήθηκε.

Τον έψαχνε απεγνωσμένα και δεν τον έβρισκε πουθενά.

«Ήταν σε μια αποθήκη μαζί με τον Μεγαρίτη και τους άνδρες του», της είπε ο Κωνσταντής.

«Πού είναι τώρα, έρχεται;», ρώτησε η Μυρσίνη.

«Μάνα, με όλους τα έβαλε αλλά δεν τα κατάφερε», απάντησε ο Κωνσταντής.

«Τώρα πού είναι; Πιάσανε τον Ακύλα;», είπε η Μυρσίνη ενώ φαινόταν ότι τα είχε χαμένα.

«Ο πατέρας είναι νεκρός», της είπε με τη σειρά του ο Νικηφόρος και η κραυγή της ήταν αρκετή για να ανατριχιάσουν όλοι οι τηλεθεατές.

«Όχι, θα έρθει, θα έρθει», έλεγε στα χαμένα εκείνη ενώ λίγη ώρα μετά έπαθε εγκεφαλικό.

 

 

 

 

 

 

 

Αυτή ήταν η τελευταία σκηνή

Οι «Άγριες Μέλισσες» πέταξαν, για τελευταία φορά, και έγραψαν τον συγκλονιστικό επίλογό τους…

Μπορεί κατά τη διάρκεια του τελευταίου επεισοδίου οι τηλεθεατές -κι εμείς μαζί- να πλάνταξαν στο κλάμα, όμως, το φινάλε ήταν χαρούμενο.

Δικαίωση, χαρά, λύτρωση...

Ο καθένας πήρε αυτό που του άξιζε και η ιστορία έκλεισε όπως της έπρεπε.

 

 

 

H σειρά – φαινόμενο που άλλαξε ριζικά το τηλεοπτικό τοπίο ρίχνει οριστικά αυλαία μετά από τρεις επιτυχημένες σεζόν!

Tο φως της δημοσιότητας είδε ένα ιδιόχειρο σημείωμα των σεναριογράφων Μελίνας Τσαμπάνη και Πέτρου Καλκόβαλη.

Όπως διαβάζουμε λοιπόν σε αυτό το ιδιόχειρο σημείωμα:

«Στην αρχή της σεζόν αναρωτηθήκαμε αν θα έρθει ποτέ η δικαίωση.

Στο τέλος του δρόμου όμως ήρθε κάτι πολυτιμότερο… Η συμφιλίωση και η γαλήνη.

Γιατί σ΄εκείνη την τελευταία ανάσα, θα πρέπει να μετρήσεις τι πήρες και τι έδωσες. Κι αν η απάντηση και στα δύο είναι η αγάπη, τότε βγαίνεις από την όρτα κερδισμένος.

Εις το επανιδείν

Μελίνα και Πέτρος».

 

 

Οι σεναριογράφοι της σειράς Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης μέσα από μια συγκινητική ανάρτηση στο facebook μιλούν για όλους και ευχαριστούν έναν έναν ξεχωριστά για τη μεγάλη αυτή επιτυχία. 

«Λίγες ώρες μας χωρίζουν από το τελευταίο επεισόδιο των Άγριων Μελισσών, που θα παιχτεί απόψε στις 21.00.

421 επεισόδια μετά από εκείνη την πρώτη Κυριακή, που το Διαφάνι άνοιξε τις πόρτες του στη μικρή οθόνη. Από εκείνη την πρώτη Κυριακή…μέχρι σήμερα. Λες και ήταν χθες. Λες και πέρασε μια ολόκληρη ζωή.

Εκατοντάδες άνθρωποι δούλεψαν σ’ αυτήν τη σειρά με μεράκι, ταλέντο, αφοσίωση, αγάπη. Και κάπως έτσι φτιάξαμε το δικό μας χωριό, μέσα στους δρόμους του Διαφανίου. Ένα πραγματικό χωριό, που το αποτελούσαν οι Μελισσάνθρωποι, όπως αποκαλούμασταν χαϊδευτικά.

Κανείς μας δεν πίστευε ότι θα φτάσουμε τόσο μακριά.

O δρόμος δεν ήταν εύκολος. Κάθε άλλο. Υπήρχαν δυσκολίες, εμπόδια, αμφιβολίες, σε κάθε βήμα. Και κάθε φορά κάποιο αόρατο χέρι τα παραμέριζε όλα την τελευταία στιγμή για να προχωρήσουμε. Ο «θεός των Μελισσών» λέγαμε χιουμοριστικά μεταξύ μας… κατά βάθος ο καθένας μας σκεφτόταν τους ανθρώπους που χάσαμε λίγο πριν και κατά τη διάρκεια αυτών των τριών χρόνων κι έγιναν φύλακες άγγελοι!

Εκτός απ’ το αόρατο χέρι όμως, υπήρχαν και πάρα πολλά ορατά, που σήκωσαν στις πλάτες τους αυτήν την προσπάθεια. Και σ’ αυτούς χρωστάμε πολλά ευχαριστώ.

Ξεκινώντας απ’ τον παραγωγό μας Γιάννη Καραγιάννη, που το πίστεψε απ’ την αρχή και μας έδωσε απόλυτη ελευθερία λέγοντάς μας «προχωρήστε κι εγώ είμαι εδώ». Και μαζί μ’ εκείνον τους ανθρώπους του Αντ1 που όλα αυτά τα χρόνια μας στηρίζουν. Από τον Theo Kyriakou που ήταν πάντα κοντά μας, τον George Pofantis τη Stella Litou την Theano Kiriaki τον Alex Balasinos Ελένη Βουλγαρίδου και τόσους ακόμα.

Τον «μαέστρο» μας Lefteris Charitos που εκτός από συνεργάτης έγινε φίλος και οικογένεια, κι έδωσε την ψυχή του μαζί με την υπέροχη σκηνοθετική του ομάδα, για να δημιουργήσει έναν ολόκληρο κόσμο, που θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας και τις καρδιές μας.

Το αδιανόητα ταλαντούχο καστ, που έδωσε ανάσα, φωνή, μορφή στους ήρωές μας και μας γέμιζε με τη σιγουριά πως όσο δύσκολη κι αν είναι η σκηνή, θα την ερμηνεύσουν μοναδικά. Δεν υπάρχουν λόγια για όσα μας πρόσφεραν αυτά τα τρία χρόνια μόνο βαθιά υπόκλιση κι ένα ατελείωτο χειροκρότημα.

Όλους τους τεχνικούς μας, που εκτός από τρομεροί καλλιτέχνες είναι και πραγματικοί ήρωες που πάλευαν με τον χρόνο και αντίξοες συνθήκες για να φέρουν αυτό το αποτέλεσμα.

Τον Alexandros Sidiropoulos την Urania Patelli που ντύσανε με εξαιρετική μουσική και στίχους τη σειρά, μαζί με την Anastasia Moutsatsou B που η φωνή της απογείωσε πολλά απ’ τα τραγούδια μας. Τραγούδια που έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι των Μελισσών.

Ειδική μνεία θέλουμε να κάνουμε στην υπεύθυνη διανομής Μιράντα Ρωσταντή την μοντέζ Lydia Antonova τον σκηνογράφο Αντώνης Γ. Χαλκιάς τον βοηθό σκηνογράφου John Mirsiotis τον διευθυντή φωτογραφίας Βαγγέλη Κατριτζιδακη και τον υπεύθυνο προγράμματος και βοηθό σκηνοθέτη George Vassalos. Πέρα από τους προφανείς λόγους για τους οποίους έχουν την ευγνωμοσύνη μας, ξέρουν αυτοί γιατί…

Και φυσικά ένα τεράστιο, ξεχωριστό «ευχαριστώ» στην επιμελήτριά μας Dina Kassou , που είναι κι εκείνη φίλη και οικογένεια και της χρωστάμε περισσότερα απ’ όσα μπορεί να φαντάζεται και τον Tom Tsampanis και τη Vasia Karitinou τη σεναριακή ομάδα μας, που έχουμε την μεγάλη τύχη να τους έχουμε στο πλευρό μας.

Όλοι αυτοί αποτέλεσαν μια μοναδική κυψέλη, χωρίς βασίλισσες και κηφήνες. Παρά μόνο με εργάτριες μέλισσες που δούλευαν αδιάκοπα με τη χαρά της δημιουργίας.

Θέλουμε ακόμα να ευχαριστήσουμε τις οικογένειές μας για την αμέριστη στήριξή τους και την Χρυσούλα και τον Κώστα… Τους δικούς μας φύλακες αγγέλους.

Το τελευταίο όμως «ευχαριστώ» το χρωστάμε στον κόσμο που μας αγκάλιασε και μας τίμησε όλα αυτά τα χρόνια με την προτίμησή του. Που μας έβαλε στο σπίτι του και δεν έχανε ευκαιρία να μας βομβαρδίζει με μηνύματα αγάπης και με τις προσωπικές τους ιστορίες, που όσο φτάναμε στο τέλος έρχονταν όλο και περισσότερες. Για να μοιραστούν μαζί μας τις δικές τους σκέψεις και τα συναισθήματα. Πώς τους συντροφεύσαμε στον καιρό της πανδημίας και του εγκλεισμού, πώς τους θυμίσαμε όμορφες ή άσχημες στιγμές, πόσο λάτρεψαν ή μίσησαν ήρωες και τόσα άλλα. Και μέσα σε όλα αυτά, ζήσαμε την τεράστια τιμή από τον Panagiotis Timogiannakis οποίος δημιούργησε μια κοινότητα μοναδική και έδωσε πολύτιμα μαθήματα για τον κινηματογράφο με όχημα τη σειρά.

Η αγάπη που λάβαμε ήταν για μας το μεγαλύτερο παράσημο. Η δύναμή μας να συνεχίσουμε. Και γι’ αυτό θα είμαστε αιώνια ευγνώμονες.

Αυτό ίσως ήταν το δυσκολότερο κείμενο που έπρεπε να γράψουμε για τις Άγριες Μέλισσες. Γιατί εμπεριέχει τη λέξη «αντίο». Ξέρουμε όμως πως το Διαφάνι θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας και ελπίζουμε να μείνει και στις δικές σας.

Γι’ αυτό δε θα πούμε «αντίο»…θα πούμε εις το επανιδείν.

Μελίνα & Πέτρος».

 

 

 

 

Ο ηθοποιός μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ανέβασε φωτογραφίες από τα σκηνικά της σειράς.

«Άγριες Μέλισσες… Τίτλοι τέλους», έγραψε στη λεζάντα ο Λεωνίδας Κακούρης.

 

  

  

 

Aποθέωση στο Twitter

   

 

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  ​

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

       

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

 

Δειτε Επισης

Σπύρος Χατζηαγγελάκης: «Είμαι ελεύθερος και ανοιχτός στις απόψεις μου για τα ερωτικά. Μοιάζω σαν αναίσθητος»
Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή είχα μηδέν λίμπιντο, δεν ξέρω αν βάζουν κάτι στο φαγητό. 15 μήνες, τίποτα»
Το καλοκαίρι στην Πύλο ο γάμος του Γιάννη Αντετοκούνμπο - Καλεσμένα όλα τα Σεπόλια
H Διαμαντένια Ελένη Φουρέιρα στην απονομή του album της με τον Αλμπέρτο Μποτία στο πλευρό της
Η Μαίρη Συνατσάκη μιλά για την πρώτη της ερωτική επαφή: «Μετά από 2,5 εβδομάδες χωρίσαμε»
Αλέξης Κούγιας για Εύη Βατίδου: «Έδωσε το 25% σε δικηγόρους για να πάρουν την περιουσία των παιδιών μας»
Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»
Το βίντεο του Γιάννη Καλλιάνου με δάκρυα στα μάτια: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν»
Ο Πύρρος Δήμας μιλά για την αλλαγή επιθέτου της κόρης του και το θέμα που κάποιοι δημιούργησαν