«Την κλείδωσε στο καμαρίνι & την απειλούσε πως αν φύγει δεν υπάρχει γυρισμός»

«Αν φύγεις δεν υπάρχει γυρισμός», ήταν τα λόγια του Πέτρου Φιλιππίδη στη δεύτερη καταγγέλλουσα γυναίκα, όταν εκείνη προσπάθησε να διαφύγει από το καμαρίνι του που είχε κλειδώσει την πόρτα, επισήμανε κατά την κατάθεσή του στενός φίλος και συνάδελφος της καταγγέλλουσας απόπειρα βιασμού σε βάρος της.  

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Κατά την συνέχιση της δίκης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, μάρτυρας της δεύτερης καταγγέλλουσας κατέθεσε ότι «τα χρόνια που τη γνωρίζω μπορώ να πω ότι είναι συνεσταλμένη, ντροπαλή, και δεν θέλει να φέρει σε δύσκολη θέση τους φίλους της και τους γνωστούς της» και προσέθεσε: «Δεν έχει προδώσει ποτέ την εμπιστοσύνη μου και δεν έχω αντιληφθεί ποτέ να μου λέει ψέματα».

Ο ηθοποιός και φίλος της γυναίκας που έχει καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού το 2010, ανέφερε ότι έμαθε για την σεξουαλική επίθεση σε βάρος της ενάμισι χρόνο αργότερα, δηλαδή στα τέλη του 2011, όταν πρωταγωνιστούσαν μαζί σε μια παράσταση.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Χαρακτηριστικά ο μάρτυρας κατάθεσε:

«Γνωριστήκαμε το 2004 με την καταγγέλλουσα, ήμασταν συμφοιτητές στη Δραματική Σχολή. Τον Οκτώβριο του 2011 έπειτα από μια πρόβα πήγαμε για καφέ. Όταν καθίσαμε χτύπησε το τηλέφωνό της και σηκώθηκε για να μιλήσει. Όταν επέστρεψε στο τραπέζι ήταν άλλος άνθρωπος, εμφανώς σοκαρισμένη και αναστατωμένη, σαν να άκουσε κάτι που δεν μπορούσε να διαχειριστεί.

Τη ρώτησα τι συνέβαινε, δεν ήθελε να μιλήσει. Κατόπιν πίεσης δίκης μου, είπε ότι έχει συμβεί κάτι με έναν άνθρωπο του χώρου. Όπως μου είπε τότε, αυτός ο άνθρωπος τη φώναξε για αντικατάσταση σε μια παράσταση και της επιτέθηκε μια ημέρα που τη φώναξε στο θέατρο ενώ ήταν κλειστό, δήθεν για να της δώσει ένα ρόλο.

Την οδήγησε στο καμαρίνι του και με σωματική δύναμη προσπάθησε να επιβληθεί. Κάποια στιγμή τον απώθησε, τα κατάφερε σπρώχνοντας και χτύπησε τα γόνατα της στην προσπάθεια της να φύγει. Μου είπε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη και ένιωσε ακόμα μεγαλύτερη απόγνωση. Ο Πέτρος Φιλιππίδης όταν της άνοιξε την πόρτα της είπε: "Αν φύγεις δεν υπάρχει γυρισμός"».

«Μετά από επίμονες ερωτήσεις μου, μού είπε ότι ήταν ο Πέτρος Φιλιππίδης και ότι μόλις την είχε πάρει τηλέφωνο. Όσο συζητούσαμε, της έστειλε ο ηθοποιός ένα μήνυμα με χυδαίο σεξουαλικό περιεχόμενο. Το μήνυμα αυτό το είδα, το διάβασα. Μου είπε και για άλλα μηνύματα που είχε δεχθεί, αντίστοιχου περιεχομένου. Η ίδια μου είπε ότι είχε κοπεί από δύο κάστινγκ, και θεωρούσε ότι αυτό σχετιζόταν με τον Πέτρο Φιλιππίδη, επειδή αυτός της είχε πει στο τηλέφωνο ότι "είναι στο χέρι σου να αλλάξουν τα πράγματα», συνέχισε ο μάρτυρας.

Στο σημείο αυτό, παρενέβη ο εισαγγελέας της έδρας και ρώτησε το μάρτυρα: Όταν σας τα είπε, τι αντίδραση είχατε;

Μάρτυρας: Σοκαρίστηκα, εκνευρίστηκα. Προσπάθησα να την προτρέψω να το πει, έστω και τότε.

Εισαγγελέας: Τη ρωτήσατε γιατί δεν τον κατήγγειλε τότε; 

Μάρτυρας: Επέμενα ότι τέτοια πράγματα πρέπει να τα ξεμπροστιαζουμε. Αυτή επέμενε ότι φοβόταν και ντρεπόταν και το είχε πει μόνο σε μια φίλη της. Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο, με ερωτήσεις της υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, στον ίδιο μάρτυρα.

«Τη στρίμωξε, ανέβηκε πάνω της και της κατέβασε το εσώρουχο», λέει μάρτυρας κατηγορίας

Νωρίτερα άλλος μάρτυρας κατέθεσε πως η πρώην σύντροφός του του εξομολογήθηκε με καθυστέρηση δύο ετών ότι δέχτηκε επίθεση από τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Ο Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τη βιάσει μέσα στο καμαρίνι του και είχε ανέβει πάνω της προκειμένου να την ακινητοποιήσει» τόνισε σήμερα ο μάρτυρας κατηγορίας κατά την κατάθεσή του για τον ηθοποιό ο οποίος είναι αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα, και συνέχισε: «Τη στρίμωξε, ανέβηκε πάνω της, της κατέβασε το εσώρουχο και το παντελόνι και στην προσπάθεια της να ξεφύγει έπεσε πάνω σε ένα τραπεζάκι και χτύπησε».

Η δίκη, με την παρουσία του ηθοποιού στη δικαστική αίθουσα, συνεχίστηκε με την κατάθεση του πρώην συντρόφου της δεύτερης καταγγέλλουσας, ο οποίος, όπως κατέθεσε, βρισκόταν σε σχέση μαζί της όταν συνέβη η φερόμενη απόπειρα βιασμού.

Ανατριχιαστικές ήταν οι περιγραφές του μάρτυρα, ο οποίος περιέγραψε ότι όταν είδε μελανιές στα πόδια της πρώην συντρόφου του την επόμενη μέρα από το περιστατικό το 2010, τότε του είχε πει ότι έγιναν από ένα χτύπημα και δεν έδωσε σημασία.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, «μετά το συμβάν δεν είχαμε πλέον ερωτικές επαφές και μετά από συζητήσεις, μου ανέφερε ότι δεν με βλέπει πλέον έτσι. Χωρίσαμε αλλά κρατούσαμε επαφές τηλεφωνικώς».

«Δύο χρόνια μετά έμαθα για το συμβάν. Μου είπε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τη βιάσει μέσα στο καμαρίνι του και ότι είχε ανέβει πάνω της προκειμένου να την ακινητοποιήσει. Μου περιέγραψε ότι τη στρίμωξε, ανέβηκε πάνω της και της κατέβασε το εσώρουχο και το παντελόνι. Στην προσπάθεια της να ξεφύγει έπεσε πάνω σε ένα τραπεζάκι και χτύπησε».

Τον λόγο έλαβε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος σε ερώτηση γιατί δεν κατήγγειλε την επίθεση σε βάρος της όταν είχε συμβεί, ο μάρτυρας ανέφερε ότι της πρότεινε να πάει στις Αρχές, όμως η ίδια φοβόταν και δεν πήγε.

Μ. Δημητρακόπουλος: Το 2012 της προτείνατε να πάει σε εισαγγελέα;

Μάρτυρας: Τη ρώτησα γιατί δεν το κατήγγειλε και της είπα να πάει έστω και τότε να το καταγγείλει. Μου είπε ότι δεν πρόκειται να το κάνει γιατί φοβάται ότι θα έχει πολλά εμπόδια.

Μ. Δημητρακοπουλος: Τι φοβόταν; Έχουμε δημοκρατία και δικαστήρια. Αυτή είναι η μόνιμη επωδός που λένε όλες και ξαφνικά όλοι οι φόβοι έφυγαν με τη Μπεκατώρου το 2021;

Μάρτυρας: Αν ρωτάτε εμένα, κατανοώ το φόβο που είχε. Εγώ όντας έξω από το χορό, θα πήγαινα να το καταγγείλω. Αλλά δεν είμαι η καταγγέλλουσα.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, όταν άκουσε την περιγραφή της καταγγέλλουσας, «έπεσε από τα σύννεφα» και συνέχισε: «Ούτε καν μπορούσα να διανοηθώ κάτι τέτοιο. Η πρώην σύντροφος μου, μόλις επρόκειτο να ξεκινήσει η συνεργασία με τον Φιλιππίδη, ήταν ενθουσιασμένη, γνωρίζοντας ότι είναι ένας καταξιωμένος άνθρωπος στο χώρο και θεώρησε ότι ήταν ευκαιρία, θα ήταν ένα πολύ καλό στοιχείο για το βιογραφικό της».

Νωρίτερα, κατά την προσέλευση κατηγορούμενου στο δικαστικό Μέγαρο, δέχτηκε φραστική επίθεση από ένα πολίτη, ο οποίος του φώναξε: «Αυτό που έκανες στη γυναίκα μην τολμήσεις να το ξανακάνεις. Αληταρά! Μεγαλώνουμε παιδιά κι εμείς».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ωστόσο, δεν αντέδρασε και έτσι δεν δόθηκε συνέχεια στο περιστατικό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εξοργισμένος ο Χρήστος Μάστορας με θαμώνα που… έχασε την κάλτσα του!
Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν μιλούσα για να μην φέρνω σε δύσκολη θέση τους γονείς μου, μου είπαν: Πες ότι θέλεις!»
Αναστάσιος Ράμμος: «Είχα χρόνια εθισμό στις ουσίες. Έπινα ανθρώπους και συναισθήματα»
Ελεύθερος ο Σταμάτης Γαρδέλης: «Είμαι χάλια, νιώθω πολύ αδικημένος» – Τι ισχυρίστηκε ενώπιον του Εισαγγελέα
Πέθανε η μητέρα του Γιώργου Γιαννιά, πέντε μήνες μετά τον θάνατο του πατέρα του
Γιώργος Καραμίχος: «Πάντα μιλούσα και μιλάω. Μου έλεγαν: πρόσεξε, γιατί θα σε βρούμε σε σακούλες»
Η πρώτη εμφάνιση του Γιώργου Κιμούλη, μετά την τη μήνυση της Ζέτας Δούκα και την παραπομπή του σε δίκη
Νέο ξέσπασμα Γιώργου Νταλάρα κατά των ρεπόρτερ: «Να χαίρονται οι δικοί σας, για την δουλειά που κάνετε!»
Εύη Δρούτσα: «Ξέρεις τι είναι να πας ένα βράδυ με έναν άνθρωπο & να βρεθείς έγκυος 4μιση μηνών;»
«Ραγίζει» καρδιές η Έλενα Παπαρίζου για την απώλεια του 47χρονου ξάδελφου της: «Έχασα τον άγγελό μου»