Εγκεφαλικό υπέστη ο Πέτρος Φιλιππίδης - Νοσηλεύεται στο Κρατικό Νίκαιας

Εγκεφαλικό υπέστη ο προφυλακισμένος Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος μεταφέρθηκε τα ξημερώματα στα επείγοντα του Γενικού Κρατικού Νίκαιας – Χωρίς την παρουσία του η σημερινή δίκη - «Θα γίνει επέμβαση, είναι σοβαρή η κατάσταση»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το πρωί αισθάνθηκε ένα μούδιασμα στη δεξιά πλευρά του σώματός του. Αμέσως μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου και κρατείται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου οι γιατροί διέγνωσαν πως έχει υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο ηθοποιός λίγη ώρα μετά ζήτησε να πάρει εξιτήριο, το οποίο και υπέγραψε ο ίδιος καθώς δεν ήθελε να θεωρηθεί η νοσηλεία του, πρόφαση αποφυγής της σημερινής δίκης.

Ύστερα από την επιστροφή του στις φυλακές του Κορυδαλλού, τα ξημερώματα της Παρασκευής ένιωσε και πάλι ενοχλήσεις με αποτέλεσμα να διακομιστεί ξανά στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί τόνισαν πως πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα και η παραμικρή συναισθηματική φόρτιση μπορεί να αποβεί μοιραία για την υγεία του.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι διαβητικός και έχει επιβαρυνθεί η υγεία του.

Έτσι, αποφασίστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο και η νοσηλεία του στο θάλαμο κρατουμένων της Νευρολογικής Κλινικής της Νίκαιας.

 

 

Ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Happy Day» και επιβεβαίωσε το γεγονός και αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας του.

Αρχικά ο κύριος Δημητρακόπουλος είπε: «Χθες το μεσημέρι, αφότου ήταν στις φυλακές και είναι γεγονός ότι είχε 4 μέρες μούδιασμα και ενοχλήσεις στη δεξιά πλευρά, τον είδε ο γιατρός ότι δεν περπάταγε καλά και τον έστειλε να κάνει εξετάσεις. Τον πήγαν στο κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας, έγιναν όλες οι εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι είχε πάθει πρόσφατα εγκεφαλικό. Δημιουργήθηκε μεγάλος πανικός, γιατί με την αρρώστια που έχει, ακόμα ένα εγκεφαλικό να πάθει μπορεί να είναι μοιραίο».

Και πρόσθεσε: «Οι γιατροί αποφάσισαν να νοσηλευτεί, όμως εκείνος έγινε ότι έχει δικαστήριο σήμερα και θέλει να εμφανιστεί για να μη νομίζουν ότι παίζει θέατρο. Οι γιατροί αρνήθηκαν, εκτός κι αν υπέγραφε για αν βγει. Υπόγραψε και χθες βράδυ είχε έξαρση η κατάστασή του, έγινε διακομιδή στο νοσοκομείο και θα γίνει και επέμβαση γιατί η κατάστασή του είναι σοβαρή. Έχει μια αρρώστια που από την ίδια πέθανε ο πατέρας του στα 62. Το εγκεφαλικό είναι έμφρακτο, αν αιμορραγήσει το αγγείο στο κεφάλι τότε μπορεί να πεθάνει».

«Η στιγμή που θα απολογηθεί είναι σε 2-3 μήνες. Ακόμα εξετάζεται η 3η μάρτυρας και έχουμε ακόμα 40», κατέληξε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Για την κατάσταση της υγείας του Πέτρου Φιλιππίδη, μίλησε και στον ΑΝΤ1 και το «Πρωινό», Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Χθες το μεσημέρι, όταν ήταν στο προαύλιο χώρο των φυλακών ο Πέτρος Φιλιππίδης αισθάνθηκε μία πολύ έντονη αδιαθεσία. Μας έλεγε τις τελευταίες 4 ημέρες ότι είχε ένα μούδιασμα στο χέρι και στο πόδι αλλά νόμιζε ότι όλο αυτό οφείλεται σε μία ψύξη. Το υποτίμησε. Ώσπου χθες αισθάνθηκε μία έντονη αδιαθεσία, με τον γιατρό των φυλακών του Κορυδαλλού να κινητοποιείται. Αφού είδε το ιατρικό ιστορικό του Πέτρου Φιλιππίδη, διέταξε αμέσως την διακομιδή του στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Εκεί οι γιατροί αμέσως έκαναν κατεπείγουσες εξετάσεις όπου διαπιστώθηκε ισχαιμικό επεισόδιο, εγκεφαλικό έμφρακτο. Αμέσως του είπαν, βλέποντας και το υποκείμενο νόσημα ότι πρέπει να νοσηλευτεί και να γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και ενδεχομένως να γίνει χειρουργική επέμβαση στα αγγεία, γιατί κινδυνεύει η ζωή του.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης απάντησε, και αυτό προκύπτει από δημόσια έγγραφα, ότι θα πάει στο δικαστήριο γιατί θεωρούσε ότι θα αρχίσουν να λένε ότι αποφεύγει το δικαστήριο. Έβαλε την εικόνα του πάνω από την υγεία, για να μην θεωρήσει ο κόσμος ότι παίζει θέατρο» είπε αρχικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος και στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι ο εντολέας του με δική του υπογραφή πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η κατάσταση του Πέτρου Φιλιππίδη, σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, επιδεινώθηκε και γύρω στη 1 παρά τέταρτο τα ξημερώματα διακομίσθηκε και πάλι στο νοσοκομείο, όπου και παραμένει μέχρι αυτή την ώρα.

«Όλοι οι γιατροί έχουν πέσει πάνω του. Το υποκείμενο νόσημα που έχει είναι εν δυνάμει ένας πυροδοτικός μηχανισμός ενός νέου εγκεφαλικού, που αν αιμορραγήσει, θα πεθάνει ακαριαία. Όπως στην ίδια ηλικία πέθανε και ο πατέρας του. Γιατί είναι κληρονομική η νόσος. Υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο σήμερα να υποβληθεί σε επέμβαση στα αγγεία. Αυτή είναι η κατάσταση. Δεν παίζει θέατρο. Όλα αυτά έχουν διαπιστωθεί από εξετάσεις και μάλιστα θα ζητήσω σήμερα από την πρόεδρο να στείλει ιατροδικαστή. Η δίκη συνεχίζεται» πρόσθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος στο «Πρωινό» και τη Φαίη Σκορδά. 

Τι υποστηρίζει η άλλη πλευρά

Κατά την είσοδό τους στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, οι δικηγόροι των μηνυτριών, κ. Μίντζιας και κ. Βαγγόπουλος έκαναν δηλώσεις στα τηλεοπτικά συνεργεία. «Αυτό θα το δούμε. Και την άλλη φορά είχαμε θέματα με το νοσοκομείο, σήμερα κρίνεται αν θα διατηρηθεί η προσωρινή κράτηση, δεν ξέρω τώρα πώς ξαφνικά μπήκε στο νοσοκομείο. Αν είναι τυχαίο… Επειδή λήγει το 12μηνο και κρίνεται αν θα γίνει επέκταση στο 18μηνο, θα πρέπει να υπάρχουν λόγοι. Σήμερα που θα κρινόταν αυτό, ακούμε για το νοσοκομείο» είπαν χαρακτηριστικά.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια, Mandisa-Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της
Ο λόγος που η Silia Kapsis ενώ είναι στην Ελλάδα δεν βρέθηκε στο πάρτι της #Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η αδελφή της Χριστίνας Μηλιού, από τον σύντροφό της - Η κατάθεση της
Η αντίδραση της Ιωάννας Τούνη για τον έλεγχο παραπλάνησης των «influencers»: «Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς;»
Η πρώτη on camera αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη μετά το τέλος από το Mega
#SATTIsfaction: Η Μαρίνα Σάττι ξεσήκωσε τους fans της #Eurovision 2024 - Για πρώτη φορά Live το #Zari
Έλλη Κοκκίνου: «Δεν έχω κάνει πλαστικές. Βλέπω πράγματα που με ενοχλούν στο πρόσωπό μου στα 54 μου!»
Έλλη Στάη: «Πέρασαν χρόνια για να ισορροπήσω. Ήμουν πάρα πολύ αγριωπή, σκληρή και αυστηρή»
Παναγιώτα Βλαντή: «Μου έλεγαν: έλα μωρέ, το μουτράκι σου έχεις να δείξεις & με έκαναν να νιώθω άσχημα»
Συγκινημένη η Μιμή Ντενίση για την απώλεια του Γιάννη Φέρτη: «Νόμιζα ότι θα ήμουν πιο ψύχραιμη»