Ελένη Κούρκουλα για δίκη Λιγνάδη: «Ήμουν εδώ για να καταθέσω την αλήθεια!»

Η Ελένη Κούρκουλα εξετάστηκε στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για τέσσερις υποθέσεις βιασμού ανηλίκων: «Θεωρώ ότι γενικά ζούμε σε μία εποχή αποκαθήλωσης»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Η μάρτυρας υπεράσπισης του ηθοποιού και σκηνοθέτη, η οποία είχε εξεταστεί και στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, υποστήριξε πως το χρονικό διάστημα που αρχικά ένας από τους καταγγέλλοντες είχε υποστηρίξει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης βρισκόταν στην Επίδαυρο, ήταν μαζί της διακοπές στην Ιθάκη και πως ανατρέχοντας στο κινητό της τηλέφωνο βρήκε φωτογραφίες την επίμαχη χρονική περίοδο μαζί με τον κατηγορούμενο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνεχίζεται η δίκη Λιγνάδη: Καταθέτει η Ελένη Κούρκουλα - Κούγιας: «Έμαθα ότι η γυναίκα που μου έκανε επίθεση είναι περιφερειακή σύμβουλος με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ» - «Ορισμένοι στη διοίκηση του ΣΕΗ δεν έχουν τελειώσει ούτε το Λύκειο»

 

Η Ελένη Κούρκουλα απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου, τόνισε πως έπεσε από τα σύννεφα όταν άρχισε όλη αυτή η υπόθεση και χαρακτήρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη αδελφικό της φίλο, οικογένεια της.

Απόσπασμα από την κατάθεσή της Ελένης Κούρκουλα:

Πρόεδρος: Εδώ υπάρχουν καταγγελίες για βιασμούς; Γνωρίζετε τους καταγγέλλοντες είχατε δει κάποιον στο περιβάλλον του κατηγορούμενου;

Μάρτυρας: Ποτέ κανέναν. Έπεσε από τα σύννεφα όταν άρχισε όλα αυτό. Εκείνες τις ημέρες ξέσπασε ένα κύμα ότι κάτι θα γίνει με τον Λιγνάδη….

Πρόεδρος: Είχατε διαπιστώσει ότι είναι μεμπτή η συμπεριφορά του; Ότι είχε σχέση με ανήλικα;

Μάρτυρας: Με ανήλικα ποτέ. Με ενήλικους ναι, και γυναίκες και άνδρες. Ξέρω τους δεσμούς του και κορίτσια και αγόρια.

Πρόεδρος: Γενικά τι άνθρωπος είναι ως προς αυτή την πλευρά του;

Μάρτυρας: Ήταν ευγενής παραπάνω από το κανονικά, πάντα ήταν περιποιητικός. Έρχονταν στο εξοχικό μας με τις σχέσεις του και έβλεπα ότι ήταν κανονικές. Δεν υπήρχε καν η υποψία του άντρα που κάνει ότι θέλει.

Πρόεδρος: Στις εξόδους σας βλέπατε να περιστοιχίζετε από νεαρά άτομα;

Μάρτυρας: Παιδιά ουδέποτε. Παιδιά ουδέποτε, το ξαναλέω. Με νεαρούς ανθρώπους γυναίκες και άνδρες, βεβαίως.

Πρόεδρος: Πως θα τον χαρακτήριζα γενικά σαν άνθρωπο;

Μάρτυρας: Θα τον χαρακτήριζα -όσο και αν ακουστεί περίεργο σε αυτή την αίθουσα - έναν γλυκό και τρυφερό άνθρωπο.

Πρόεδρος: Πως εσείς αντιληφθήκατε τα γεγονότα της σύλληψής του;

Μάρτυρας: Μου έπεσε το ταβάνι στο κεφάλι. Άκουγα 20 ημέρες πριν τη σύλληψή του ότι «κάτι έρχεται με τον Λιγνάδη». Τον ρώτησα πολλές φορές όχι μια. «Τι είναι αυτό που έρχεται;». Μου είπε «δεν ξέρω». Αφού πήγε μόνος του στη ΓΑΔΑ μετά συνελήφθη. Για ένα από τους κυρίους που τον κατήγγειλαν και λέει ότι βιάστηκε, ο Δημήτρης στο ημερολόγιο του έγραφε ότι τις συγκεκριμένες ημερομηνίες ήταν στην Ιθάκη μαζί μου. Είδα κινητό μου ήταν γεμάτο φωτογραφίες από την Ιθάκη μαζί του. Πήγα στην ανακρίτρια και το κατέθεσε. Ο κύρος αυτός είπε μετά ότι μπέρδεψε τις ημερομηνίες, όπως και ένας ακόμη από τους καταγγέλλοντες. Το ερώτημα το δικό μου είναι γιατί δεν περίμενε έξι μήνες για να είναι σίγουρος, παρά έπεσε σε όσες ανακρίβειες».

Πρόεδρος: Για ποια περίοδο λέτε;

Μάρτυρας: Το Αύγουστο του 2015. Από τις αρχές Αυγούστου μέχρι τις 20 του ίδιου μήνα. Τόσο μένουμε στην Ιθάκη κάθε χρόνο. Νοικιάζουμε ένα σπίτι. Αυτό το 20ημερο ήταν σε δυο δόσεις. Το πρώτο μισό ο Δημήτρης είχε φέρει ένα φίλο του, τον... Και μετά ήλθε ο αδελφός του με την ανιψιά του. Πολύς κόσμος το είδε αυτό στην Ιθάκη και προσφέρθηκε να το καταθέσει.

Πρόεδρος: Γνωρίζετε ότι υπήρχαν και στο παρελθόν καταγγελίες σε βάρος του κατηγορουμένου;

Μάρτυρας: Όχι δεν το γνωρίζω.

Εισαγγελέας: Δεν είδατε ποτέ να φιλοξενεί κάποιο πρόσωπο και μάλιστα αλλοδαπής υπηκοότητας;

Μάρτυρας: Ποτέ. Κάποιος του την είχε στήσει στο σκοτάδι στο χολ ενώ πήγαινε να μπει στο σπίτι του. Από εκεί και πέρα άρχισε μια παραφιλολογία ….Αυτό άρχισε αμέσως. Μεταξύ άλλων έλεγαν ότι ο πατέρας κάποιου παιδιού, που κατά τη γνώμη τους, είχε παρενοχλήσει ο Δημήτρης τον μαχαίρωσε. Και αυτό το έλεγαν χωρίς να υπάρχει κάποια μήνυση. Τίποτα από αυτά δεν είναι η αλήθεια. Ο Δημήτρης, όπως και εγώ έπεσε θύμα ανθρώπου που ήθελε να τον ληστέψει.

Εισαγγελέας: Του αφαιρέθηκε εκείνο το βράδυ κάποιο αντικείμενο; Πορτοφόλι;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι.

Εισαγγελέας: Είχαν λόγο κάποιο οι καταγγέλλοντες να βλάψουν τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Αυτό είναι τα μεγάλο ερώτημα. Ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι που μετά από τόσα χρόνια βιαζόντουσαν να καταγγείλουν το βιασμό τους μέσα σε τέσσερις ημέρες. Αυτό είναι κάτι που δείχνει «να βγάλουμε το Λιγνάδη από τη μέσω τώρα». Κάποιοι τον ζήλευαν και πάντα είχε μια προσωπικότητα που προκαλούσε φθόνο. Θυμάμαι συνήγορο πολιτικής αγωγής, που έλεγε στη τηλεόραση όποιος είναι να καταγγείλει τον κ. Λιγνάδη να το κάνει τώρα. Θυμάμαι ότι υπήρχε ένας σαν τελάλης και έλεγε «τώρα για τον Λιγνάδη». Τι πιστεύω; Επειδή ήταν διευθυντής του Εθνικού ήθελαν να τον πλήξουν.

Εισαγγελέας: Γιατί;

Μάρτυρας: Για να πλήξεις την υπουργό, τον ίδιο, ακόμη και τον πρωθυπουργό. Η υπουργός τον επέλεξε. Όταν επελέγη ο Λιγνάδης για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, επιλέγει καταχειροκροτούμενος. Όταν έσκασε το #metoo είπαν να η χρυσή ευκαιρία για να φάμε το Λιγνάδη. Δεν είδα κάποιο άνθρωπο σοβαρό να καταγγείλει μέσα από το θέατρο, να τον καταγγέλλει και να πε πει ότι «με βιάσει μέσα στο καμαρίνι». Αντίθετα, είδα κάποιες περίεργες προσωπικότητες. Άρχισαν κάποιοι να σκέφτονται που δεν ήταν από την πλευρά της κυβέρνησης να μια ευκαιρία να πλήξουμε «τον ζωηρό Λιγνάδη», να τον τελειώσουμε. Και παρασυρόμενα πολλά ΜΜΕ το καταφέρανε. Άκουγα για το ανθρωπόμορφο τέρας εκείνες τις ημέρες.

 

 

Η κυρία Κούρκουλα μετά την κατάθεσή της, είπε στην κάμερα του Πρωινού: Σήμερα εγώ βρίσκομαι εδώ γιατί με φώναξε ο Εισαγγελέας αλλά θα ήμουν έτσι κι αλλιώς εδώ για να καταθέσω την αλήθεια. Τα κατέθεσα μέσα και θα συνεχίσω στις 16 του μήνα. Θεωρώ πως γενικά ζούμε σε μια εποχή αποκαθήλωσης».

 

 

Εξερχόμενη από τη δικαστική αίθουσα, η Ελένη Κούρκουλα έκανε δηλώσεις στα τηλεοπτικά συνεργεία. «Βρίσκομαι εδώ γιατί με κάλεσε ο Εισαγγελέας αλλά θα ήμουν έτσι κι αλλιώς εδώ για να καταθέσω την αλήθεια. Θα συνεχίσω την κατάθεσή μου στις 16 Ιουνίου. Θεωρώ ότι γενικά ζούμε σε μία εποχή αποκαθήλωσης, οπότε είναι μεγάλη συζήτηση αυτή» είπε χαρακτηριστικά.

Το σχετικό απόσπασμα προβλήθηκε στο «Πρωινό».

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Με τη Ζέτα θέλαμε παιδί αλλά τώρα θα ήταν στενάχωρο. Δεν θα ζούσε με τους γονείς του»
Έγινε το τελευταίο εγκεφαλογράφημα, του Δημήτρη Κόκοτα - Tι έδειξαν τα αποτελέσματα
Η ανάρτηση της Πέγκυ Ζήνα για τα 12 χρόνια χωρίς τον Δημήτρη Μητροπάνο: «Η μέρα ξημερώνει γκρίζα για μένα»
O Νίκος Βέρτης πήρε εξιτήριο μετά την τροφική δηλητηρίαση που αντιμετώπισε
Οι πρώτες on camera δηλώσεις του Πύρρου Δήμα και της Αφροδίτης Σκαφίδα: «Είχα μία δύσκολη γέννα»
Η κόρη της Κim Kardashian και του Kanye West κερδίζει 28.000 ευρώ για κάθε ανάρτηση στο TikTok
Η νέα φωτογραφία της Celine Dion εν μέσω του αγώνα με το Σύνδρομο του Δυσκίνητου Ανθρώπου
Αλέξης Γεωργούλης: «Δεν αναγνωρίζω τίποτα στην καταγγελία εις βάρος μου. Δεν πιστεύω ότι θα καταδικαστώ»
Η Αλέξια, έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο στην Νέα Υόρκη: «Είμαι βαθειά συγκινημένη που είχα αυτή την τιμή»
Η αποκάλυψη της Νόνης Δούνια για τον σύζυγό της και το ξεκαθάρισμά όταν δεν εκλέχτηκε βουλευτής