Ο δικηγόρος της χήρας Τράγκα, Μαρίας Καρρά, μιλάει πρώτη φορά για την περιουσία

Γιώργος Τράγκας: Νέα αποκάλυψη «βόμβα» για το Πόθεν Έσχες του δημοσιογράφου 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Μια μάχη διαρκείας είχε ο Γιώργος Τράγκας με τις τράπεζες, ωστόσο, ο ίδιος όμως φέρεται πως την ίδια ώρα να είναι ευνοημένος του τραπεζικού συστήματος.

Παράλληλα ο έλεγχος των ελληνικών αρχών φαίνεται σύμφωνα με τον δικηγόρο του Γιώργου Τράγκα να βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν τοίχο, ο Νίκος Αγαπηνός ανοίγει τα χαρτιά του και οι αποκαλύψεις του δημιουργούν νέα δεδομένα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Νόμιμα χωρίς Πόθεν Έσχες 

Νέα δεδομένα στην υπόθεση ελέγχου του Γιώργου Τράγκα φέρνουν οι απαντήσεις του δικηγόρου που υπερασπιζόταν τον Γιώργο Τράγκα στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα όμως οι αρχές στην Ελλάδα επιμένουν πως ο δημοσιογράφος θα ελεγχθεί για όλα και για όλη του την δραστηριότητα.

Μιλώντας αποκλειστικά στο «Live News» ο Νίκος Αγαπηνός θα πει πως με όσα ορίζει ο νόμος ο Γιώργος Τράγκας από το 2016 δεν είχε υποχρέωση υποβολής Πόθεν Έσχες.

«Προβλέπει ο νόμος συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια μέσα στα οποία υποχρεούται, την ιδιότητα του, ένας πολίτης υπόχρεος. Η υποχρέωση αυτή του Γιώργου Τράγκα είχε εξαντληθεί, είχε περαιωθεί το 2016» σημείωσε.

Οι ελληνικές Αρχές από την άλλη λένε πως ψάχνουν όλα τα εισοδήματα του.

«Αυτό δηλαδή που θέλω να τονίσω είναι το γεγονός ότι ο Γιώργος Τράγκας ήταν κάτοικος Μονακό, φορολογικά από το 2016, σημαίνει ότι για τις προηγούμενες χρήσεις, μέχρι παραγραφής βεβαίως και μπορεί να ελεγχθεί και είχε ελεγχθεί φορολογικά. Δεν ελέγχεται φορολογικά από το 2016 και μετά από τις ελληνικές φορολογικές Αρχές» ανέφερε ο κ. Αγαπηνός.

«Από το 2016 και μετά όταν ένα πρόσωπο είναι φορολογικά κάτοικος Μονακό, δεν μπορεί να ελέγξει τα εισοδήματα του από τις ελληνικές φορολογικές αρχές» πρόσθεσε.

Η διερεύνηση του Γιώργου Τράγκα θα γίνει για κάθε του δραστηριότητα σε συνεργασία με όλες τι αρμόδιες αρχές του εξωτερικού λένε από την άλλη πολύπειρα πρώην στελέχη του ΣΔΟΕ που μίλησαν στο LIVE NEWS και γνωρίζουν πως η υπηρεσία τους σε ανάλογες περιπτώσεις ενεργοποιεί το τεράστιο ευρωπαϊκό δίχτυ που υπάρχει και παρακολουθεί όλες τις συναλλαγές των Ευρωπαίων πολίτων.

Το μυστήριο της εταιρείας στην Αγγλία

Την ίδια ώρα πυκνό μυστήριο καλύπτει τον λόγο που ο Γιώργος Τράγκας αποφάσισε να έχει και στην Αγγλία μία εταιρεία.

Ο δικηγόρος του στην Ελλάδα θα πει πως για αυτά τα θέματα ο Γιώργος Τράγκας είχε μάλιστα μία άλλη ομάδα δικηγόρων.

«Εγώ δεν χειριζόμουν καθόλου τις υποθέσεις του Γιώργου Τράγκα με ακίνητα, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό, είχε άλλους συναδέλφους μου στην Γαλλία και χειριζόντουσαν τις αποκτήσεις ακινήτων και στην Ελλάδα επίσης, άλλους συναδέλφους μου. Εγώ χειριζόμουν την υπεράσπιση του αποκλειστικά και μόνο στα δικαστήρια και κυρίως στα ποινικά δικαστήρια» συμπλήρωσε ο κ. Αγαπηνός.

Είναι άλλο ένα σημείο που οι αρχές μελετούν καθώς έχουν στα χέρια τους καταγγελία πως με αυτή την εταιρεία ο Γιώργος Τράγκας αγόρασε εξοχική κατοικία σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή.

Ο Γιώργος Τράγκας άλλωστε ήδη είχε μπλεξίματα σύμφωνα με καταγγελία πρώην στελέχους του ΣΔΟΕ την οποία πάντως ο δικηγόρος του απορρίπτει. «Εγώ το αντίθετο πιστεύω, δεν έχω αυτή την εικόνα. Εγώ πιστεύω ότι ο Γιώργος Τράγκας ήταν μονίμως σε φορολογικό έλεγχο. Δεν νομίζω ότι σταμάτησε ο έλεγχος κάποια χρονική στιγμή. Εγώ νομίζω ότι ο έλεγχος ήταν συνεχείς» πρόσθεσε.

Ο πρώην επικεφαλης του ΣΔΟΕ πάντως που μίλησε στο LIVE NEWS είπε πως ο Γιώργος Τράγκας είχε βρεθεί ελεγχόμενος για βίλα που αγόρασε μέσω offshore και πως οι εκλογές ουσιαστικά σταμάτησαν τον έλεγχο.

Το μυστήριο των δανείων

Πυκνό μυστήριο όμως καλύπτει και την φερόμενη καταγγελία σε βάρος του δημοσιογράφου πως βρέθηκε ευνοούμενος τραπεζικού δανεισμού για τον οποίο δεν κατέβαλε όλη την οφειλή για δημοσιογραφικές υπερβολές μιλάει ο δικηγόρος που χειριζόταν τις υποθέσεις του Γιώργου Τράγκα στην Ελλάδα.

«Επειδή αυτό ας πούμε θα μπορούσε να στοιχειοθετήσει το αδίκημα την απιστίας, πρέπει να πούμε ότι ο ηθικός αυτουργός, έχει εκλείψει διότι έχει αποβιώσει, αλλά και επειδή είναι μια αξιόποινη πράξη που με το δίκαιο μας, διώκεται κατ’ έκκληση, δεν διώκεται αυτεπαγγέλτως, θεωρώ ότι αυτά γίνονται ως επί των πλείστων για λόγους επικοινωνιακούς» ανέφερε ο κ. Αγαπηνός.

Δικηγόροι με πείρα θα πουν πως αν και οι τράπεζες είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις ελέγχονται από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο νόμος πάντως πλέον αν έχει συμβεί οποιαδήποτε χαριστική πράξη πλέον δεν μπορεί να ακουμπήσει κανέναν αφού υπάρχει παραγραφή.

Φορολογικός κάτοικος… Ελλάδας

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Νίκος Φιλιππίδης, έπειτα από σύσκεψη των αρμόδιων υπηρεσιών -υπό τον Οικονομικό Εισαγγελέα, αποφασίστηκε ότι δεν αναγνωρίζεται στον Γιώργο Τράγκα η μεταφορά της φορολογικής κατοικίας στο Μονακό, όπως ο ίδιος είχε αιτηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λόγοι ήταν τυπικοί, καθώς ο Γιώργος Τράγκας δεν συμπλήρωνε τις απαραίτητες 183 ημέρες διαμονής στο Μονακό.

 

 

Αποκαλύψεις έκανε ο δικηγόρος της χήρας του Γιώργου Τράγκα, Μαρίας Καρρά, ο Θεόδωρος Μαντάς, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε ο ποινικολόγος Θεόδωρος Μαντάς, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες ανέλαβε τη νομική εκπροσώπηση της χήρας του δημοσιογράφου και εκδότη, Μαρίας Καρρά.

Ο συνήγορος της Μαρίας Καρρά, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά, επανέλαβε πολλάκις πως η πραγματική περιουσία έχει μεγάλη απόκλιση από όσα ακούγονται.

«Ενώ με διάταξη της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, έχουν δεσμευθεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Μαρίας Καρρά, σε εμάς δεν έχει ακόμη κοινοποιηθεί η διάταξη της δέσμευσης ούτε έχει κοινοποιηθεί το πόρισμα της Αρχής για την έρευνα που μέχρι αυτήν την στιγμή έχει ολοκληρωθεί», είπε ο κ. Μαντάς, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

 

 

Μετά την οικία του στο κέντρο του Παρισιού, το σαλέ στην Πάρνηθα, το σπίτι την Κέρκυρα, ακόμα ένα οίκημα έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Το εν λόγω σπίτι «φιλέτο» βρίσκεται στα 200 μέτρα από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Είναι 90 τ.μ., βρίσκεται στον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας και ανακαινίστηκε την τελευταία διετία.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος του Alpha, που επικαλέστηκε παράγοντες της αγοράς, ένα τετραγωνικό μέτρο στην περιοχή μπορεί να αγγίξει μέχρι και τα 10.000 ευρώ!

Μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα, στο κουδούνι της πολυκατοικίας υπήρχε το όνομα της Μαρίας Καρρά, κάτι που πλέον έχει… καλυφθεί.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η κοινή on camera εμφάνιση Πέτρου Φιλιππίδη - Ελπίδας Νίνου - Στις 3 Ιουνίου το Εφετείο
Λάκης Γαβαλάς για τους μοναχούς: «Μάθαμε ότι αυτοί είναι απαταιώνες, ότι κάνουν εμπορία όπλων»
Ο Δημήτρης Σταρόβας ξεκίνησε να λέει τις πρώτες λέξεις - Το μήνυμα της συντρόφου του
Δημήτρης Κόκοτας: «Άμα του σφίξεις πολύ δυνατά το χέρι, το τραβάει»
Λύγισε ο Τάσος Κωστής για την απώλεια της συζύγου του: «Μετανιώνω που δεν μπόρεσα να της το κάνω αυτό»
Η Άντζελα Γκερέκου πρώτη φορά για το οικονομικό «πόλεμο» του Τόλη Βοσκόπουλου: «Φτάσαμε στον πάτο»
Σταματίνα Τσιμτσιλή - Γιώργος Λιάγκας: Πινγκ Πονγκ αλληλο-ακύρωσης on air
Γενέθλια για τον Κωνσταντίνο Αργυρό! Σαν σήμερα γεννήθηκαν τα πρώτα τρίδυμα με εξωσωματική στην Ελλάδα!
Παναγιώτης Στάθης: «Έφυγε 47 ετών ο αδελφός μου. Ήταν σαν να έχασα τον πατέρα μου δεύτερη φορά»
Θοδωρής Σκυφτούλης: «Με σημάδεψαν οι ΜΑΤατζήδες με το όπλο, ήμουν 5 χρονών»