«Ο Λιγνάδης θα αθωωθεί πανηγυρικά – Θα τρέχετε να τον αποκαταστήσετε»

Δίκη Λιγνάδη: Κατέθεσε η Ελένη Κούρκουλα – «Πόλεμος» ανακοινώσεων Βλάχου–Κούγια – Τελευταίες εξελίξεις  

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» μίλησε η Ελένη Κούρκουλα – μάρτυρας υπεράσπισης στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Μετά την προβολή με τις δηλώσεις της, ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη επικοινώνησε με την εκπομπή  σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Η κ. Κούρκουλα μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου για τους καταγγελλόμενους σε βάρος του βιασμού, είπε πως «έπεσε από τα σύννεφα» όταν βγήκε στη δημοσιότητα η υπόθεση.

«Για εμένα ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ο γλυκός, τρυφερός φίλος μου»

«Εγώ βρέθηκα στο δικαστήριο ως όφειλα, γιατί είχα νομικό καθήκον, αλλά θα ήμουν εκεί και από ηθικό καθήκον για την αποκατάσταση της αλήθειας για τον αδελφικό μου φίλο Δημήτρη Λιγνάδη. Ο Δημήτρης είναι φίλος μου 30 χρόνια. Οι άνθρωποι που τον μήνυσαν δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το θέατρο. Να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του. Ο Λιγνάδης δεν έχει μηνυθεί από τον εργασιακό του χώρο. Είναι περίεργο αυτό. Για εμένα ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ο γλυκός, τρυφερός φίλος μου. Έχει επαληθευτεί ότι ήταν μαζί μας στην Ιθάκη ο Δημήτρης. Δε θα φοβόμουν το κόστος της υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη ποτέ. Προέχει η αλήθεια. Η αλήθεια κατατίθεται στο δικαστήριο αυτές τις ημέρες», είπε η Ελένη Κούρκουλα.

Ανακοίνωση Κούγια κατά Βλάχου για το πορνογραφικό υλικό ανηλίκων

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας κάνει λόγο για τρίτη δικαίωση Λιγνάδη, ύστερα από ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες, όπως αναφέρει, εις βάρος του από τον δικηγόρο Γιάννη Βλάχο.

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρει ότι ο Γιάννης Βλάχος «αφενός μεν διέδιδε ψευδώς ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης, όταν ήταν καθηγητής στο Αρσάκειο, είχε ενοχλήσει σεξουαλικά μαθητές και μαθήτριες του Αρσακείου, αφετέρου δημοσιοποίησε και συκοφάντησε το Δημήτρη Λιγνάδη ισχυριζόμενος ότι εντός της δικογραφίας υπήρχαν φωτογραφίες από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του που αποδείκνυαν ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει διαπράξει το αδίκημα της κατοχής φωτογραφιών που συνιστούν παιδική πορνογραφία».

Απάντηση Γιάννη Βλάχου για τα δελτία Τύπου του Αλέξη Κούγια

Απάντηση στην ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια έδωσε ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας, Γιάννης Βλάχος ο οποίος κάνει λόγο για «ακατάσχετο οχετό συκοφαντίας και εξευτελισμό του δικηγορικού λειτουργήματος» από την υπεράσπιση του ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Ο κ. Βλάχος αναφέρει ότι οι συγκεκριμένες ανακοινώσεις «βρίθουν καταφανέστατων συκοφαντικών ισχυρισμών και χαρακτηρισμών που προσβάλλουν βάναυσα την προσωπικότητα μαρτύρων, δικηγόρων, μη αρεστών δημοσιογράφων».

«Η απαράδεκτη αυτή πρακτική εξευτελίζει το δημοσιογραφικό λειτούργημα, ενώ εξυπηρετεί αθεμίτως την υπεράσπιση του κατηγορουμένου και τα ιδιωτικά επαγγελματικά συμφέροντα των συνηγόρων της», προσθέτει σε άλλο σημείο ο Γιάννης Βλάχος.

«Αυτό που βρέθηκε ως φωτογραφικό υλικό, δεν αφορά σε ανήλικα παιδιά»

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε σχετικά ο Αλέξης Κούγιας.

«Οι φωτογραφίες κατασχέθηκαν κατά την προανάκριση. Απετέλεσαν αντικείμενο ξεχωριστής έρευνας. Αυτό που έλεγε ο κ. Βλάχος επί μήνες, ότι ο Λιγνάδης είναι παιδόφιλος και έχει κατασχεθεί πορνογραφικό υλικό από τον υπολογιστή του, ήταν αντικείμενο δικαστικής έρευνας. Η δικαιοσύνη έκανε τρεις ξεχωριστές έρευνες. Μία για το Αρσάκειο, μία για την υπόθεση των δομών, και μία για την υπόθεση των φωτογραφιών. Βγήκε η πρώτη απόφαση κατά τη διάρκεια της δίκης, και λέει ότι έγινε ενδελεχής έρευνα και απεδείχθη ότι καμία ποτέ κακοποιητική συμπεριφορά δεν υπήρξε από τον κ. Λιγνάδη προς κάποιο παιδί του Αρσακείου. Την επόμενη εβδομάδα βγήκε η δεύτερη έρευνα για τις δομές, και δε βρέθηκε κανένα παιδί που να καταγγείλει συμπεριφορά κακοποιητική του Λιγνάδη. Την Πέμπτη ήρθε η 3η απόφαση ότι δεν υπήρξε ούτε μία φωτογραφία ανηλίκου στο κατασχεθέν υλικό. Αυτό που βρέθηκε ως φωτογραφικό υλικό, δεν αφορά σε ανήλικα παιδιά», είπε ο κ. Κούγιας.

«Όλη αυτή η ιστορία δημιουργήθηκε από ένα περίεργο άτομο που ζει στη Γερμανία»

«Αυτό που έλεγε ο κ. Βλάχος, ότι υπάρχουν άλλες φωτογραφίες, ας τις παρουσιάσει. Όταν συνελήφθη ο κ. Λιγνάδης έγινε έρευνα στο σπίτι του, στον υπολογιστή του, στα τηλέφωνά του. Σε εκείνο το χρονικό διάστημα άρχισε να αναπτύσσεται ένας ισχυρισμός από τον κ. Βλάχο ότι κατασχέθηκε από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Δημήτρη Λιγνάδη υλικό παιδικής πορνογραφίας. Δεν υπήρχε ποτέ τέτοιο υλικό. Έρχεται η ώρα που θα αποκαλυφθεί το μέγεθος της σκευωρίας. Όλη αυτή η ιστορία δημιουργήθηκε από ένα περίεργο άτομο που ζει στη Γερμανία και μισεί το Λιγνάδη γιατί ήταν αφόρητα ερωτευμένος μαζί του», πρόσθεσε.

«Το ένα άτομο που καταγγέλλει τον Λιγνάδη έχει εξαφανιστεί. Έχει εμφανιστεί μία φορά στη δικαιοσύνη, και έκτοτε εξαφανίστηκε. Σε κάποια στιγμή εμφάνισε ο κ. Βλάχος μια εξουσιοδότηση αυτού του ατόμου προς τον ίδιο, που απεδείχθη ότι είναι πλαστή. Με τη μία υπόθεση, λοιπόν, πια έχουμε τελειώσει, ο μάρτυρας δεν εμφανίζεται. Το δικαστήριο απέβαλε τον κ. Βλάχο γιατί η εξουσιοδότηση που παρουσίασε ήταν παράνομη. Μένουν τρεις μηνυτές. Ο ένας εμφανιζόταν ως σωφρονιστικός υπάλληλος στη Σουηδία. Τελικά ζει στο Ντουμπάι και η δουλειά του είναι άλλη. Τώρα κάνει επί μήνες διακοπές στη Σαντορίνη», συνέχισε ο κ. Κούγιας.

«Ο Λιγνάδης θα αθωωθεί πανηγυρικά»

«Ο κ. Λιγνάδης θα αθωωθεί πανηγυρικά. Μετά θα πρέπει να τρέχετε όλοι να τον αποκαταστήσετε. Του καταστρέψατε τη ζωή του, την καριέρα του. Θα γίνουν αγωγές και μηνύσεις σε όλους, δικηγόρους, δημοσιογράφους, ψευδομάρτυρες και ψευδοβιασθέντες», κατέληξε ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Ζέτα Δούκα για τη δικαστική διαμάχη με τον Γιώργο Κιμούλη: «Δε φανταζόμουν το κόστος σε όλα τα επίπεδα»
Ναταλία Γερμανού: «Tον έχω βασανίσει & πονέσει, τον αγαπώ φρικτά, κάποια στιγμή τα βρωντάει & φεύγει...»
Ιωάννης Απέργης: «Η πατρότητα με εξουθένωσε σε βαθμό που κατέληξα στο νοσοκομείο με ορούς»
Βούλα Πατουλίδου: «Ο πατέρας μου, δεν άφησε την ψυχή του να φύγει, μέχρι που ήρθε ο γιος μου. Την επόμενη έφυγε»
Η σπάνια δημόσια εμφάνιση του Αλέξη Γεωργούλη στο τελευταίο «αντίο» του Ηλία Λογοθέτη
Ευγενία Δημητροπούλου: «Ήταν επιλογή μου η υιοθεσία, μην σκεφτόμαστε με στεγανά. Ξέραμε συνθήκες & διαδικασία»
Βαρύ πένθος για τον Βασίλη Τερλέγκα - Πέθανε η μητέρα του
Φάνης Μουρατίδης: «Η αδερφή μου πέθανε από μηνιγγίτιδα, έμεινα μόνος μου»
To σπαρακτικό μήνυμα αποχαιρετισμού του Γιώργου Γιαννιά στην μητέρα του: «Καμία δε θα γεμίσει το κενό σου»
Ευαγγελία Αραβανή & Σπύρος Λάζαρης παντρεύτηκαν μυστικά λίγο πριν τον ερχομό του παιδιού τους