Γιώργος Τράγκας: Τι λέει το πόρισμα της Αρχής για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Τράπεζα του Μονακό αρνήθηκε να παραλάβει όλες τις ράβδους του Τράγκα 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ που μίλησε στο «Live News» βάζει ερωτήματα «φωτιά» και η δημοσιογραφική έρευνα λέει πως αυτές οι ράβδοι χρυσού θα είναι οι πρώτες που θα κατασχεθούν εάν δεν αποκαλυφθεί η πηγή τους. 

Ενεχυροδανειστήρια που μίλησαν στον Άγγελο Λαμπίδη θα δώσουν τη δική τους μαρτυρία.

Ο αγώνας των Αρχών από την άλλη είναι να βρουν από που έφτασαν οι ράβδοι χρυσού στα χέρια του Γιώργου Τράγκα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Το μυστήριο της Νότιας Αμερικής

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για 10 ράβδους σε θυρίδα, με την αξία τους να μπορεί να φτάνει συνολικά και το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Την ώρα που η έρευνα της αρχής για το πόθεν έσχες έχει βάλει στο στόχαστρο και συνεργάτες αλλά και μακρινούς συγγενείς του Γιώργου Τράγκα που εμφανίζονται να είχαν συμμετοχή στις επιχειρήσεις του δημοσιογράφου, η προέλευση των ράβδων χρυσού αποκτά κομβική σημασία.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ δεν μασάει τα λόγια του και λέει πως η περιοχή που κυρίως θα μπορούσαν να προέρχονται οι ράβδοι χρυσού είναι στη Νότια Αμερική.

Οι Αρχές την ίδια ώρα ψάχνουν:

-Από πού προέρχονται οι ράβδοι χρυσού;

-Γιατί δόθηκαν στον δημοσιογράφο;

-Πως έγινε η μεταβίβαση τους;

-Ποια παραστατικά υπάρχουν;

-Ο άνθρωπος που τις έδωσε στον Γ. Τράγκα πως τις προμηθεύτηκε;

Από κόσκινο οι συνεργάτες του Γιώργου Τράγκα

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο των Αρχών μπάινουν και συνεργάτες του Γιώργου Τράγκα με έλεγχο και πάγωμα και των δικών τους στοιχείων μεταξύ των ελεγχόμενων φέρεται να είναι και στενός συνεργάτης του ο οποίος επί χρόνια είχε υψηλόβαθμες θέσεις στις επιχειρήσεις του Γ. Τράγκα.

Κύκλοι του συνεργάτη αυτού πάντως λένε πως ο ίδιος όχι μόνο δεν είναι εμπλεκόμενος αλλά μάλιστα του οφείλονται δεδουλευμένα.

«Ήξερε πως υπήρχε μία σημαντική περιουσία του Γιώργου Τράγκα αλλά η αυτά που αποκαλύπτονται ξεπερνούν κάθε φαντασία μάλιστα και στον ίδιο οφείλονται λεφτά από τον Γιώργο Τράγκα και μετά την κηδεία είχε έρθει σε επαφή με τον γιό του Γιώργου Τράγκα, Γιάννη, για να μεσολαβήσει ως κληρονόμος να εξοφληθεί το χρέος», αναφέρουν κύκλοι του συνεργάτη του Γιώργου Τράγκα.

Οι συνεργάτες του Γιώργου Τράγκα που βλέπουν το τσουνάμι των αποκαλύψεων στις τηλεοράσεις και νιώθουν την δικαιοσύνη να τους βάζει στην απόχη της λένε πως νοιώθουν αδικημένοι και προβληματισμένοι από την πορεία που πήραν τα πράγματα.

«Δεν γνωρίζω τίποτα για δέσμευση περιουσιακών μου στοιχείων. Δεν έχω καθόλου περιουσία, είμαι συνταξιούχος. Το μόνο που έχω είναι η σύνταξή μου, δεν έχω ούτε αυτοκίνητο, ούτε μαντήλι να κλάψω. Είχα συνεργαστεί με τον Γιώργο Τράγκα κατά το παρελθόν. Μάλιστα, είχα καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλάκισης, επειδή αυτές οι επιχειρήσεις είχαν πτωχεύσει για χρέη στο δημόσιο. Δεν είχα καμία πρόθεση να συμμετέχω σε διοικητικά συμβούλια και τέτοια. Εκείνος με πίεζε για να μπορέσει να υλοποιήσει τα επιχειρηματικά του σχέδια. Μπλεχτήκαμε και την πατήσαμε γιατί ήμασταν οι πρόθυμοι ηλίθιοι. Όσοι συνεργαζόμασταν με τον Γιώργο Τράγκα, δεν γνωρίζαμε ότι έχει δημιουργήσει τόσο μεγάλη περιουσία. Γνωρίζω ότι είχε πάρει αρκετά χρήματα από τις αγοραπωλησίες καναλιών στις οποίες συμμετείχε, αλλά και από τις μετεγγραφές που έκανε στα ραδιόφωνα», δήλωσαν συνεργάτες του Γιώργου Τράγκα.

Οι συνεργάτες του Γιώργου Τράγκα περιμένουν τώρα να δικαιωθούν όπως λένε, αλλά και να σταματήσουν να είναι κάτω από το μεγεθυντικό φακό της δικαιοσύνης για κάτι που, όπως λένε, δεν έκαναν.

Τι λέει το πόρισμα της Αρχής για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Το πόρισμα για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα, το οποίο εξετάζει τις περιπτώσεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με αυτό, το 2008 ο Γιώργος Τράγκας έλαβε δάνειο ύψους 2 εκατ. €.

Το 2018 το εν λόγω δάνειο αποπληρώθηκε και η τράπεζα του «χάρισε» περίπου 600.000 €.

Την περίοδο 2002 – 2020, σύμφωνα με το πόρισμα, το εισόδημα του δημοσιογράφου ήταν 5,5 εκατ. €, ενώ της συζύγου του, Μαρίας Καρρά, 446.000 €.

Την ίδια περίοδο, 2002 – 2020, η αντικειμενική αξία των ακινήτων του ζεύγους υπολογίζεται τουλάχιστον στα 23 εκατ. €, ενώ στην κατοχή τους έχουν και δύο θυρίδες με άγνωστο περιεχόμενο.

Το 2013, και πάντα σύμφωνα με το πόρισμα, σε τράπεζα του Μονακό, ο γνωστός δημοσιογράφος κατέθεσε ράβδους χρυσού αξίας 2,5 εκατ. €

 

 

Τί έλεγε ο Γ. Τράγκας για τον γιό του Φρέντυ που αποποιήθηκε την κληρονομιά - Το σπίτι στο Παρίσι

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Γιώργου Τράγκα και την απόφαση να αποποιηθεί ο γιος του, Φρέντυ Τράγκας το μερίδιό του, η Ρένα Κουβελιώτη ταξίδεψε στο Παρίσι. Εκεί, σε μία από τις ακριβότερες περιοχές στην «καρδιά» της πρωτεύουσας της Γαλλίας βρίσκεται ένα από τα 17 σπίτια που είχε στην κατοχή του ο εκδότης.

Το διαμέρισμα «κόσμημα» βρίσκεται μία ανάσα από την Αψίδα του Θριάμβου, ένα από τα διασημότερα γαλλικά μνημεία. Είναι στον τρίτο όροφο ενός ιστορικού κτηρίου στο προάστιο που από τον 18ο αιώνα αποτελούσε το αγαπημένο μέρος των εύπορων ευγενών της εποχής. «Εδώ ζούσαν Αριστοκράτες Γάλλοι. Τα κτήρια χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα και βρίσκεται κοντά σε μία από τις διασημότερες πλατείες του Παρισιού, την πλαζ Ιντετετουάλ όπου υπάρχει η Αψίδα του Θριάμβου» λέει στην κάμερα του Alpha μία Παριζιάνα.

Όπως θα δεις, το λευκό οίκημα είναι ντυμένο από άκρη σε άκρη με λευκό μάρμαρο, κάτω από τα μπαλκόνια ξεχωρίζουν οι μορφές λεόντων ενώ από πάνω υπάρχουν κίονες. Στη συγκεκριμένη λεωφόρο, τα σπίτια κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ, αφού οι τιμές ανά τετραγωνικό «καίνε».

 

 

Πρώην συνεργάτης του Γιώργου Τράγκα μίλησε, προχωρώντας σε αποκαλύψεις για το πώς είχε «εγκλωβιστεί» στις επιχειρήσεις του εκδότη. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος στην εκπομπή του Alpha, είχε κάνει προσπάθεια να απεμπλακεί από τη συνεργασία του με τον Γιώργο Τράγκα.

«Την περίοδο που εργαζόμουν στην εφημερίδα του Γιώργου Τράγκα και ήμουν Διευθύνων Σύμβουλος σε κάποιες από τις επιχειρήσεις του, του είχα στείλει τρεις – τέσσερις επιστολές, το 2005 και το 2006 προκειμένου να απεμπλακώ από αυτές.  

Του είχα γράψει: “Με έχεις φέρει σε αδιέξοδο, δεν θέλω να είμαι πια στις εταιρίες. Δεν με πληρώνεις, καθυστερείς τρεις μήνες να με πληρώσεις και με οδηγείς σε απονενοημένα διαβήματα”. Ωστόσο εκείνος, δεν έκανε δεκτές τις παραιτήσεις μου και μου έλεγε «είσαι σαν δικαστής του Αρείου Πάγου… στέλνεις επιστολές» ανέφερε ο πρώην συνεργάτης του στο T-live.  

«Εκτός των άλλων μου έκανε και 50% μείωση μισθού, όταν έγινε η μετάβαση από τη δραχμή στο ευρώ. Τότε γνώριζα ότι είχε χρήματα, αλλά κανείς μας δεν γνώριζε το ακριβές μέγεθός της περιουσίας του. Είχα εγκλωβιστεί στις επιχειρήσεις του, δεν μπορούσα να βρω δουλειά. Είχε αμαυρωθεί το όνομά μου επειδή δούλευα εκεί. Όταν βρήκα άλλη απασχόληση αποχώρησα» συνέχισε.  

«Όταν θα με καλέσει ο εισαγγελέας θα του προσκομίσω τις συγκεκριμένες επιστολές και θα του δείξω τις αποφάσεις του δικαστηρίου. Τις ποινές που μου έχουν επιβληθεί» κατέληξε ο πρώην συνεργάτης του Γιώργου Τράγκα.  

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

​​​​​​​

Δειτε Επισης

Παντελής Παντελίδης: Εκδικάζεται το τελευταίο μέρος των αποζημιώσεων 1.2 εκ. ευρώ, στην Μίνα Αρναούτη
Στέλιος Ρόκκος: «Είχα εξαφανιστεί συνειδητά έξι χρόνια... Δεν μετάνιωσα ποτέ. Χρηματικά ήταν το πρόβλημα»
Στέλιος Κουδουνάρης: «Παρατηρώ εγκλωβισμένους σε στερεότυπα που τα καλλιεργούν και στα παιδιά τους»
Tο παρασκήνιο της διαμάχης του Γιώργου Μαζωνάκη με την αδερφή του! Υπέγραψε για να δώσει το μερίδιό του;
Ο Λούκας Γιώρκας περιγράφει την πρωτότυπη πρόταση γάμου στην σύζυγό του, Βασιλική Σαλαμπάση
Ο λόγος που o Στέφανος Κασσελάκης παντρεύεται ξανά τον Τάιλερ Μάκμπεθ – «Δεν έγινε όπως φανταζόμασταν»
Έκλεισε ο φάκελος ασφαλιστικών μέτρων κατά της αδερφής του Γιώργου Μαζωνάκη – Η ανακοίνωση του δικηγόρου
Ο Αναστάσης Ροϊλός κέρδισε το Βραβείο Χορν – Η εκκεντρική εμφάνισή του με πλατινέ μαλλί
Πέτρος Τατσόπουλος: «Μετά την εμφάνισή μου στην εκπομπή του Alpha, απειλούν ότι θα με τσακίσουν στο ξύλο»
Σάκης Ρουβάς: «Δεν ήθελα να κάνω οικογένεια γιατί φοβόμουν μη γίνει το ίδιο με τη δική μου οικογένεια»