Σε εξέλιξη ο πρώτος ημιτελικός - 15η διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη

 

 

Όλα τα βλέμματα των φίλων της Eurovision είναι από σήμερα στραμμένα στο Τορίνο, καθώς από τις 10 ως και τις 14 Μαΐου θα διεξαχθεί ο 66ος ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Απόψε στις 22:00 ξεκίνησε πρώτη φάση του μεγάλου μουσικού διαγωνισμού και παρά τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισαν αρκετές αποστολές, η σκηνή του Pala Olimpico είναι έτοιμη να υποδεχθεί τις πρώτες 17 χώρες, ανάμεσά τους και τη χώρα μας, οι οποίες συμμετέχουν στον Α' Ημιτελικό. 

Πώς θα γίνει η ψηφοφορία στους ημιτελικούς

Οι τηλεθεατές και οι επιτροπές καθορίζουν το αποτέλεσμα των δύο ημιτελικών του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Σε κάθε ημιτελικό, 10 διαγωνιζόμενοι προκρίνονται στον μεγάλο τελικό που θα προβληθεί το Σάββατο.

Οι θεατές σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στον συγκεκριμένο ημιτελικό καλούνται να ψηφίσουν μέσω της επίσημης εφαρμογής, με τηλέφωνο ή/και SMS. Το παράθυρο ψηφοφορίας ανοίγει μετά την εκτέλεση του τελευταίου τραγουδιού και τελειώνει 15 λεπτά αργότερα. Οι τηλεψηφοφόροι καθορίζουν το 50% του αποτελέσματος.

Οι κριτικές επιτροπές σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν πρέπει να ψηφίσουν, καθορίζοντας επίσης το 50% του αποτελέσματος. Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από πέντε μέλη (συμπεριλαμβανομένου ενός προέδρου), είναι η ίδια κριτική επιτροπή που θα ψηφίσει στον μεγάλο τελικό.

Οι δέκα χώρες που θα προκριθούν θα ανακοινώνονται στο τέλος κάθε ημιτελικού με τη σειρά που αποφασίζει ο εκτελεστικός επόπτης του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Αυτή η σειρά δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική κατάταξη στον πίνακα αποτελεσμάτων.

 

 

 

Οι προβλέψεις

Η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στην 15η θέση και οι μέχρι τώρα προβλέψεις, την τοποθετούν στη 2η θέση. Το απόλυτο φαβορί όμως της φετινής Eurovision είναι η Ουκρανία, που σήμερα θα εμφανιστεί στην έκτη θέση. Το συγκρότημα Kalush Orchestra θα ερμηνεύσει το τραγούδι Stefania, το οποίο είναι στα ουκρανικά και έχει στοιχεία της ουκρανικής μουσικής παράδοσης. Η εμφάνιση των Kalush Orchestra συνδυάζει breakdancing με τον ουκρανικό λαϊκό χορό.

Η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Αρμενία και η Πορτογαλία συγκεντρώνουν επίσης καλές πιθανότητες να περάσουν στον τελικό του Σαββάτου.

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Ξεσπά η μητέρα του, Μάρκου Σεφερλή: «Ζήλια για το παιδί μου και τίποτα άλλο»
Δυσαρεστημένη η Μαρινέλλα έβγαλε εκτός συναυλίας τον Χρήστο Μάστορα από το Ηρώδειο
#TemptingFortuneGR: Τους «έφαγε» 7.500 ευρώ για τον πιο απίστευτο λόγο! Tον... «σταύρωσαν»!
#FarmaGR: Ακόμα δεν μπήκε στο παιχνίδι και πήρε την απόφαση να αποχωρήσει
#SurvivorGR: Ο Γιώργος Λιανός ανακοίνωσε την ανατροπή – Η επιστροφή και η αποκάλυψη της αλήθειας
Σύννεφα στη σχέση του Μάρκου Σεφερλή & ΣΚΑΪ - Ούτε λόγος για σειρά - Προειδοποίηση και για την εκπομπή
Η Νάντια Μπουλέ πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Roxie Hart του #Chicago στο #Broadway!
Τριαντάφυλλος κατά Μάρκου Σεφερλή: «Ο γιος μου ενοχλήθηκε, δεν θα άλλαζε ποτέ επίθετο και πατέρα»
Έξαλλος ο Απόστολος Γκλέτσος με την Κατερίνα Καινούργιου: «Είσαι ομοφοβική, σε κατηγορώ!»
H Έλενα Τσαβαλιά "χτύπησε στην καρδιά" για τον Μάρκο Σεφερλή: «Μείναμε, εσύ και εγώ με 600.000 ευρώ χρέος»