Τα πρωτοσέλιδα με τον Άκη Πετρετζίκη στην Τουρκία για τον χαλβά της Εμινέ

 

Η διπλωματία... και ο επικοινωνιακός πόλεμος... του χαλβά της Εμινέ - Δείτε την περιβόητη συνταγή χαλβά με στραγάλια

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Πολύς λόγος έγινε τελευταία για τον χαλβά με τα στραγάλια που απόλαυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με το πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

 

Στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Hurriet φιλοξενείται σχετικό θέμα με τίτλο «Σύμβολο ο χαλβάς», το οποίο αναφέρεται στη συζήτηση που έγινε στη χώρα μας για τον, σχετικά άγνωστο χαλβά στραγαλιού. Στο θέμα αυτό υπάρχουν φωτογραφίες της Εμινέ Ερντογάν και του σεφ Άκη Πετρετζίκη.

 

Μάλιστα, η σύζυγος του Τούρκου προέδρου, Εμινέ έστειλε μέσω της τουρκικής προεδρίας βίντεο στην ομάδα του Άκη Πετρετζίκη με τη δική της συνταγή για τον χαλβά.

 

 

Ο ΣΚΑΪ συζητώντας το θέμα έβαλε στο παιχνίδι τον Ακη Πετρετζίκη, ζητώντας του να φτιάξει τον περίφημο χαλβά. Η συνταγή κατέληξε στα χέρια του γνωστού σεφ ο οποίος πριν λίγη ώρα ανήρτησε τη συνταγή στο ιστοτότοπό του akispetretzikis.com.

Ο ίδιος σχολίασε: «Ε… ένας χαμούλης έγινε! 😉 Αυτός είναι ο περιβόητος χαλβάς με στραγάλια που όλοι ψάχνετε σήμερα! ❤️ #syntaghthshmeras».

Υλικά συνταγής για χαλβά στραγάλι

500 γρ. νερό

300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

250 γρ. βούτυρο, + έξτρα για το άλειμμα

250 γρ. στραγάλια, ανάλατα

Για το σερβίρισμα

ζάχαρη άχνη

κανέλα

Η εκτέλεση της συνταγής είναι:

  • Αλείφουμε με βούτυρο τις φόρμες που θα βάλουμε το χαλβά
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, και αφήνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

    Βάζουμε στο multi τα στραγάλια και τα χτυπαμε μέχρι να γίνουν αλεύρι.

  • Σε άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε μέχρι να λιώσει.
  • Τοποθετούμε ξανά μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.Ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι από στραγάλια, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για για 2-3 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το σιρόπι που φτιάξαμε, και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει ο χαλβάς και να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  • Βάζουμε το μείγμα στις φόρμες, αφήνουμε για μια ώρα να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με ζάχαρη και κανέλα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Κατέρρευσαν on air τα αδέλφια Διονυσίου όταν αντίκρισαν βίντεο με την νεκρή αδελφή τους: «Μας αιφνιδίασες»
Συγκινεί η Νικολέττα Καρρά για Σάκη Μπουλά: «Δεν ήθελε να ζήσει όλο αυτό με μιζέρια & κακομοιριά»
Η on stage έκπληξη στην Ελένη Φουρέιρα από τον Χρήστο Μάστορα για τα γενέθλιά της: «Θα κλάψω»
Σίσσυ Χρηστίδου σε Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Σε ευχαριστώ ως γυναίκα! Δεν το άφησες να πέσει κάτω!»
Η Ελεονώρα Μελέτη για Δημήτρη Κυριαζίδη: «Λάθος, λάθος, λάθος. Μην κάνουμε πως πέφτουμε από τα σύννεφα»
Μάγδα Φύσσα: «Στην αρχή δεν θέλεις να ζήσεις, θέλεις να φύγεις. Ο μόνος τίτλος που δέχτηκα ήταν της μάνας»
Το πάρτι για τα 50α γενέθλιά της Πέγκυ Ζήνα - Έσβησε τα κεράκια με Βασίλη Παπακωνσταντίνου
Αναστασία Γιάμαλη: «Δεν περιμέναμε ότι ένας χυδαίος βουλευτής θα έκανε αυτού του τύπου το σχόλιο»
Το μήνυμα επί σκηνής της Καίτης Γαρμπή για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: «Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα»
Μελέτης Ηλίας: «Ήταν τραυματικό να βλέπω τον γιο μου να αλλάζει κανάλι όταν με έβλεπε στην τηλεόραση»