Εκστρατείες ΚΥΦΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS 2022

Κορυφώνονται οι Εκστρατείες του ΚΥΦΑ (Κέντρο Υποστήριξης Ανθρώπων που ζουν με HIV στην Κύπρο) για την 1η Δεκεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS, με συμβολικές εκδηλώσεις.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Παρόλο που ο ιός σήμερα αντιμετωπίζεται χάρη στα αντιρετροϊκά φάρμακα και τις νέες φαρμακευτικές αγωγές, το 2022 παρατηρήθηκε έντονη Αύξηση στα Νέα Περιστατικά HIV στην Κύπρο. 

 

 

Απειλή εξακολουθούν να παραμένουν το Στίγμα, η Προκατάληψη και οι Διακρίσεις προς τους ανθρώπους που ζουν με τον HIV στην Κύπρο αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

 

 

Πιο κάτω αναφέρονται οι Φετινές Εκδηλώσεις και οι Εκστρατείες του Κέντρου μας για την Παγκόσμια Ημέρα HIV/AIDS 2022:

Τετάρτη 30.11.2022

Σχηματισμός της Κόκκινης Κορδέλας στο Μόλο Λεμεσού Από το 1981, το AIDS αποτελεί την αιτία θανάτου για περίπου 39 εκατομμύρια ανθρώπους ενώ εκτιμάται πως σήμερα 80 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με HIV. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS, εθελοντές, φίλοι και συνεργάτες του ΚΥΦΑ, θα σχηματίσουν την Κόκκινη Κορδέλα στο χώρο του παραθαλάσσιου πολυ-λειτουργικού πάρκου στο Μόλο Λεμεσού (δίπλα από Café Nero) ο οποίος έχει παραχωρηθεί στο ΚΥΦΑ αφιλοκερδώς για τους σκοπούς της συμβολικής ενέργειας. H εκδήλωση θα κινηματογραφηθεί / φωτογραφηθεί με drone και θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 το απόγευμα. Από τη δημιουργία της το 1991 από τους Visual AIDS Artists Caucus, η κόκκινη κορδέλα είναι πλέον ένα παγκόσμιο σύμβολο. Συμβολίζει τον αγώνα κατά του HIV/AIDS και θα την δείτε παντού την 1η Δεκεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα για την καταπολέμηση του ιού.

Πέμπτη 01.12.2022

Εκστρατεία Διαφώτισης στην Οδό Ανεξαρτησίας, στη Λεμεσό, με Live Link Σε συνεργασία με το Δήμο Λεμεσού και το Trends Beauty Shop στην Οδό Ανεξαρτησίας, έχει παραχωρηθεί ο εξωτερικός χώρος του Καταστήματος από τις 16:00 μέχρι τις 19:00 για την πραγματοποίηση Live Link με τον ραδιοσταθμό NRJ καθώς και για Εκστρατεία Διαφώτισης του ΚΥΦΑ σε σχέση με την Ενημέρωση, την Εξέταση και την Πρόληψη του HIV.

Πέμπτη 01.12.2022

Φωτισμός Κτιρίων με Κόκκινο Χρώμα Η Βουλή, το Δημαρχείο Λεμεσού και το Συντριβάνι ΓΣΖ στη Λάρνακα θα φωτιστούν συμβολικά με κόκκινο χρώμα, σε συνεργασία του ΚΥΦΑ με τους αντίστοιχους δήμους. Πέμπτη 01.12.2022 Βίντεο - Μηνύματα κατά της Επιδημίας του HIV Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV επώνυμοι, εθελοντές και φίλοι του ΚΥΦΑ, έστειλαν το δικό τους μήνυμα κατά της επιδημίας του HIV/AIDS. Τα μηνύματα θα αναρτηθούν την 1η Δεκεμβρίου στα social media του Οργανισμού σε κοινό βίντεο.

Τρίτη 13.12.2022

Παρουσίαση Ημερολογίου του Hair Stylist Στράτου Δημητρίου για το ΚΥΦΑ στη Λεμεσό. Περισσότερες πληροφορίες, θα αναρτηθούν σύντομα. Σε συνομιλία που είχαμε με την Πρόεδρο του ΚΥΦΑ, Στέλλα Μιχαηλίδου, μας ενημέρωσε ότι κυρίαρχος τρόπος της μετάδοσης του ιού παραμένει η σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη μεταξύ ανδρών, ενώ ακολουθεί η ετεροφυλοφιλική σεξουαλική επαφή και η χρήση ενδοφλέβιων εξαρτησιογόνων ουσιών. Παράλληλα, φέτος στην Κύπρο παρατηρείται έντονη αύξηση των νέων περιστατικών κάτι που θα πρέπει να ανησυχήσει τις αρμόδιες αρχές.

 

 

Ο ιός HIV πλέον ελέγχεται με την τήρηση της σωστής φαρμακευτικής αγωγής και οι φορείς μπορούν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή, αλλά μεγαλύτερες προκλήσεις και φέτος παραμένουν η Πρόληψη, η Εξέταση καθώς και να πολεμήσουμε και να νικήσουμε το Στίγμα και την Προκατάληψη τα οποία εξακολουθούν να υφίστανται έντονα στη χώρα μας.

Τις φετινές Εκστρατείες για το ΚΥΦΑ στηρίζουν το Υπουργείο Υγείας, η Εταιρεία MSD Cyprus και η ΟΠΑΠ Κύπρου. Παρακολουθήστε τις εκστρατείες και την ενημέρωση για την Παγκόσμια Ημέρα HIV/AIDS στο σύνδεσμο: https://www.facebook.com/KYFAsupportcenter

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Νίκος Βέρτης: Έρχεται για μια εκπληκτική συναυλία
Το Θέατρο Γέλιου παρουσιάζει την νέα ξεκαρδιστική κυπριακή φαρσοκωμωδία: «Τίνος είναι το μωρό»!
Ο Μάϊος αναβιώνει τις σκάφες του Μουτουλλά
Η BrandConnect παρουσιάζει το Kids Fest «Επιστροφή στη Φύση» 27-28 Μάϊου στο Πάρκο Ακρόπολης!
Λούκας Γιώρκας #ΜεςΤηΖωήΜαζί - Καλοκαιρινή περιοδεία στην Κύπρο με 3 συναυλίες!
Φιλανθρωπική συναυλία αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας για το TELETHON
Ενημερωτική Ημερίδα Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου: «Πόσο εύκολα μιλάμε για τον Μεταστατικό Καρκίνου του Μαστού;»
Βραδιές με θερινό σινεμά για τρίτη χρονιά στο Νicosia Mall
Φιλανθρωπική συναυλία Μαρίζας Ρίζου στην Πάφο
Ο Νίκος Βέρτης γιορτάζει 20 χρόνια στο τραγούδι και ξεκινά την μεγάλη περιοδεία του στην Κύπρο, με μια μεγαλειώδη παραγωγή!