«Έπεσα θύμα απάτης Ρομά - Μου πήραν όλα χρήματα του τραπεζικού μου λογαριασμού»

Στέλιος Kουδούναρης: «Δυστυχώς η τράπεζα με αγνοεί και έχω κινηθεί νομικά και κατά της - Αν έδινα τέλος στη ζωή μου, τι θα έλεγαν;»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Σοκάρει ο Στέλιος Kουδούναρης με τις αποκαλύψεις του, στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά.

Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας από την Κύπρο, προχώρησε σε αδιανόητες αποκαλύψεις σε ό,τι αφορά την τηλεφωνική απάτη και την απόσπαση όλων των χρημάτων του από τον τραπεζικό του λογαριασμό αλλά και την αντιμετώπιση της τράπεζας του.

«Βγαίνω να μιλήσω για κάτι τόσο πολύ προσωπικό, που αφορά την επιχείρηση μου, γιατί είναι πάρα πολύ σοβαρό. Δεν την πατάνε μόνο άνθρωποι σαν τη μαμά, τον μπαμπά και τους παππούδες και δεν ασχολούνται με την τεχνολογία, αλλά και νέοι άνθρωποι και επαγγελματίες.»

«Αν με ρωτήσεις: δεν ξέρεις ότι δεν πρέπει να δώσεις τους κωδικούς σου, βεβαίως και ξέρω.»

«Είναι τέλος Ιουλίου και είμαι στο κατάστημα μου τελείως μόνος, στο Κολωνάκι. Μία Δευτέρα που συνήθως δεν έχει κίνηση. Και εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα για κάποιο λόγο, γίνεται πανικός. Χτυπάει το σταθερό τηλέφωνο.

Tο απαντάω και μου λέει: «έλα Στέλλάκο μου ευτυχώς που σε πέτυχα.» Ήξεραν ότι είμαι μόνος μου. Μπορείς να το ξέρω πιστεύω ότι δεν είναι τυχαίο γεγονός. Ήταν προμελετημένο οργανωμένο γιατί όλα τα υπόλοιπα ήταν μελετημένα.

«Ποιος είναι; Η Σοφία από το φαρμακείο!» Υπάρχει Σοφία από το φαρμακείο. Της οποίας δε γνωρίζω την φωνή από το τηλέφωνο γιατί έχουμε μια κοινωνική γνωριμία. «Η Σοφία, η φίλη της Αλεξάνδρας…» Αλεξάνδρα είναι ο συνδετικός μας κρίκος.

«Είδε η αδερφή μου στο eShop, αυτό το φόρεμα και θέλω να σου βάλω 200€ στο λογαριασμό σου, για να το κάνω δώρο, τώρα που θα έρθει.» Με βάζει σε μια διαδικασία της δίνω το λογαριασμό και μου λέει: «δώσε μου το κινητό σου να σου στείλω το τέτοιο» Θεώρησα το αποδεικτικό. Της δίνω το κινητό.

Μπαίνω στο link, είναι ένα κανονικό πλασματικό περιβάλλον μίας γνωστής τράπεζας, κανονικό και μου λέει: «πρέπει να κάνεις αποδοχή πληρωμής γιατί είναι αυτό το σύστημα που έχουμε στα φαρμακεία»

Μπαίνω βάζω τους κωδικούς μου. Στην πορεία μου μιλάει στο τηλέφωνο, με εξαντλεί μπαινοβγαίνουν πελάτες και τέλος πάντων ήταν ένα τόσο σωστό τάιμινγκ για αυτούς τους ανθρώπους.

Αν κάποιος ξέρει από NLP, με αυτό τον τρόπο που μου μιλούσε στο τηλέφωνο, με έκανε να αισθανθώ τέτοια ασφάλεια και οικειότητα που εγώ δεν διάβαζα καν τα μηνύματά και έδωσα το μπλε κωδικό.

Μου έκανε γλωσσικό προγραμματισμό είναι μία μέθοδος που μπορείς να κάνεις τον άλλο στο τηλέφωνο, να αισθάνονται ασφάλεια οι ακροατές. 'Oσο συνέβαινε αυτό μπαίνει στο κατάστημα η Αλεξάνδρα η κοινή μας φίλη. Αν έδινα στην Αλεξάνδρα το τηλέφωνο εκείνη την ώρα θα καταλαβαίνει ότι αυτή δεν ήταν η Σοφία.

Γίνεται αυτό κλείνουμε το τηλέφωνο, συνεχίζω κανονικά την ημέρα μου δεν καταλαβαίνω τίποτα. Δυο ώρες μετά με παίρνει τηλέφωνο η διευθύντρια του καταστήματος της τράπεζας που έχω τους λογαριασμούς μου και μου λέει «κύριε Κουδουνάρη έχετε κάνει μία κατάθεση ένα ποσό σε έναν Ρομά στη Θήβα;» Απαντάω όχι. « Μου λέει που έχετε κάνει μεταφορές σήμερα» Απαντώ πουθενά.

Και μου λέει: «Τι; Έχουν αδειάσει τους λογαριασμούς σας. Να σας μπλοκάρω τα πάντα;» Λέω ναι, και μένω παγωτό!

Από ένα τυχαίο γεγονός, ένας Ρομά που πήγε σε ένα υποκατάστημα της τράπεζας στη Θήβα και επέμενε να του αλλάξουν τους κωδικούς στην κάρτα, η κοπέλα ευτυχώς για μένα, είδε το όνομα μου, με αναγνώρισε και του λέει «τι σχέση έχεις με τον κύριο Κουδουνάρη;»

«Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός» απάντα. Δηλαδή από μία γκάφα κάποιου, σταμάτησε όλο αυτό. Από μία γκάφα κάποιου συνεργού.

Ο λογαριασμός αυτός, επειδή είμαι επαγγελματίας ήταν ο βασικός της επιχείρησης μου. Έχω 10 άτομα προσωπικό, ενοικιάζω κατάστημα, ατελιέ, είναι προκαταβολές πελατών για ρούχα που δεν έχουν παραδοθεί. Υπήρχε ένα πάρα πολύ σοβαρό ποσό, που αφορούσε τη δουλειά μου.

Την ώρα που το έκαναν σε μένα, το έκαναν ταυτόχρονα σε 14 ανθρώπους.

Δυστυχώς η τράπεζα με αγνοεί. Αυτό είναι το χειρότερο απ’ όλα. Η συγκεκριμένη τράπεζα, επί δυόμιση μήνες, οι μόνοι άνθρωποι που είχα να μιλήσω ήταν οι άνθρωποι στο υποκατάστημα, που δεν μπορούν να μου πουν κάτι δεν είναι η δουλειά τους.

Έχω πάει στην αστυνομία, στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, έχω βάλει δικηγόρο, έχω πάρει φίλους που έχουν μεγάλες επιχειρήσεις και μετράνε διαφορετικά στην τράπεζα, δεν έχω καταφέρει να βγάλω καμιά άκρη.

Εννοείται ότι έχω κινηθεί νομικά και κατά της τράπεζας. Δυόμιση μήνες μετά, μου απάντησαν ότι δεν φέρουν καμία ευθύνη, γιατί έδωσα τους κωδικούς και εγώ ερωτώ: Εγώ ναι έδωσα τους κωδικούς, έχω σίγουρα ένα μερίδιο ευθύνης, αλλά ότι έγιναν 49 συναλλαγές σε μισή ώρα, από άλλους υπολογιστές, που δεν έχω κάνει ξανά, ούτε σε ένα μήνα, όχι σε μισή ώρα. Δε μου έρχεται μία ειδοποίηση, δεν υπάρχει ένας κόφτης ηλεκτρονικός να πει ότι κάτι εδώ δεν πάει καλά, να φεύγουν τα ποσά, να έχουν αλλάξει το όριο συναλλαγών.

Που εγώ για να αλλάξω όρια συναλλαγών, πάω 10 χαρτιά στην τράπεζα. Θες να κάνεις μια δουλειά και πρέπει να τακτοποιήσεις 1000 πράγματα. Και επί δυόμιση μήνες, η τράπεζα μου έστελνε κάθε Δευτέρα  μήνυμα «η υπόθεση σας είναι σε διερεύνηση και θα σας ενημερώσουμε» Ένα τυποποιημένο μήνυμα τιποτένιο. Το οποίο είναι φρικτό.

Άρα ποια είναι η ασφάλεια που πρέπει να νιώθει ένας πολίτης με την τράπεζα; Αν δεν ήταν αυτό το τυχαίο γεγονός, εγώ αυτή τη στιγμή που μιλάμε, θα είχα κλείσει την επιχείρηση μου. Θα είχα καταστραφεί 100%.

Ένα μέρος του ποσού που προλάβαμε και μπλοκάρανε, έχει επιστραφεί. Μικρό σε σχέση με το συνολικό ποσό, αλλά σου λέω και πάλι, ότι αν δεν ήταν αυτό το τυχαίο γεγονός, θα είχα καταστραφεί συνολικά.

Αν ήμουν ένας αδύναμος χαρακτήρας και έδινα τέλος στη ζωή μου, γιατί μου έχει συμβεί μια οικονομική τρώω καταστροφή;

Επί δυόμιση μήνες, δεν είχα κανέναν άνθρωπο να μιλήσω, πέρα από τους υπαλλήλους του υποκαταστήματος, οι οποίοι μου λέγανε ότι είναι το έχουμε προωθήσει.

Μία από τις πιο μεγάλες τράπεζες στην Ελλάδα, είναι δυνατόν να μην έχει κάποιον να επικοινωνήσεις, ένα νομικό τμήμα, να έρθει να καταγράψει ένα τέτοιο γεγονός; Δεν έχει ευθύνη όταν έρχονται πλασματικά site με το λογότυπο της τράπεζας;»

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κόκοτας-Υπέστη έμφραγμα
Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε βάφτιση του παιδιού μας με την Δανάη Μιχαλάκη»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;
Η αντίδραση του συνιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα του Αντώνη Ρέμου
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έπρεπε να αποφασίσω αν έχει νόημα να το μοιραστώ ή να συνεχίζω να λέω ψέματα»
Rebel Wilson: «Έκανα πρώτη φορά σεξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς»
Η ανακοίνωση για το μνημόσυνο του Βασίλη Καρρά & η συναυλία αφιέρωμα προς την μνήμη του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία στην υπόθεση»
Γιώργος Παπαδόπουλος για τη σύζυγό του: «Μου αρέσει που είναι ντροπαλή, είναι σέξι η ντροπαλότητα»