Την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη μετά από χρόνια παραχώρησε η Μενεγάκη!

 

 

 

 

Την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη μετά από πάρα πολύ καιρό παραχώρησε η Ελένη Μενεγάκη στην Ελεονώρα Μελέτη - Η απόφαση να επιστρέψει στην τηλεόραση, η οικογένεια και η αλλαγή σχεδίων και ο λόγος που δεν απαντά στα αρνητικά δημοσιεύματα - Έτσι απάντησε όταν ρωτήθηκε για την Ιωάννα Μαλέσκου - Αντιμετώπισε ποτέ άσχημες συμπεριφορές; - Η απόφαση να αποκτήσει παιδί σε ηλικία 44 ετών

  

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε στην απόφασή της να απέχει από την τηλεόραση για έναν χρόνο, την τελευταία της ημέρα στον Alpha, τα σχέδια που είχε κάνει για αυτόν τον χρόνο που έμεινε εκτός που ανατράπηκαν από τον κορωνοϊό αλλά και την επιστροφή της.

«Νιώθω πολύ όμορφα που είμαι στο MEGA. Στη γιορτή μου, 21 Μαΐου αποφάσισα να μοιραστώ με τον κόσμο ότι εκείνη ήταν η τελευταία τηλεοπτική μου σεζόν στον Alpha. Τον μόνο προγραμματισμό που είχα κάνει ήταν ότι αυτή ήταν η τελευταία χρονιά. Ξέροντας ότι θα σταματήσω, ζούσα τον αποχωρισμό μέρα – μέρα.

Δεν το είπα τελευταία ημέρα, για να πάρουμε και οι δύο πλευρές το χρόνο να συνειδητοποιήσουμε ότι κάτι που κάναμε μαζί πολλά χρόνια, φτάνει στο τέλος του. Δεν είχα στο μυαλό μου αν θα ξαναδουλέψω και πότε, το σίγουρο ήταν ότι την επόμενη τηλεοπτική σεζόν θα ήμουν σπίτι μου», είπε η Ελένη Μενεγάκη.

Σε άλλο σημείο η αγαπημένη παρουσιάστρια ανέφερε, «Γενικά λειτουργώ με το ένστικτο, είμαι παιδί της λογικής, αλλά το ακούω. Δεν αισθάνθηκα ποτέ η καρδιά μου να σφίγγεται εντελώς. Την ημέρα που αποχαιρέτησα τον κόσμο στην τελευταία μου εκπομπή 1η Ιουλίου, είχα όλη τη συγκίνηση, αλλά δεν αισθάνθηκα ότι αυτή θα είναι η τελευταία μου λέξη με τους ανθρώπους που με παρακολουθούσαν όλα αυτά τα χρόνια. Αισθανόμουν ότι κάπου, κάπως, κάποτε θα τα ξαναπούμε, χωρίς όμως πραγματικά να είχα αφήσει το περιθώριο στα υπόλοιπα κανάλια ότι θα κάνουμε μια συζήτηση και βλέπουμε».

Τι έκανε όμως τη χρονιά που απείχε από την τηλεόραση; Όπως εξήγησε η ίδια, τα σχέδιά της άλλαξαν, λόγω της πανδημίας.

«Ήταν μια χρονιά περίεργη για όλους μας. Ήθελα πολύ να ταξιδέψω, ήθελα πολύ να υποδεχτώ και εγώ τα παιδιά μου στο σπίτι μου μέσα. Ήθελα να πάω εκδρομές με τα παιδιά και το σύντροφό μου. Ήθελα να κοιμηθώ, να κάτσω στο κρεβάτι χωρίς να σκέφτομαι. Ήθελα να δω τους φίλους μου που όλοι μου έκαναν παράπονα. Ήθελα να κάνω πράγματα καθημερινά», είπε η λαμπερή παρουσιάστρια.

«Νομίζω ότι γύρω στον Δεκέμβρη άρχισα να σκέφτομαι αν θέλω να γυρίσω και πως. Δε σκέφτηκα να κάνω κάτι άλλο. Μου έχουν γίνει προτάσεις να κάνω και άλλα πράγματα δεν έχω σκεφτεί ποτέ να τα δοκιμάσω γιατί αυτό είναι που μου αρέσει να κάνω. Θέλω αυτό» ανέφερε η παρουσιάστρια.

«Χωρίς να έχω την πεποίθηση ότι τα λέω όλα σωστά λόγω της εμπειρίας μπορεί να νιώσω κάποια λαθάκια που μπορούν να γίνουν. Οι ταμπέλες δε μου αρέσουν και συνήθως είναι ένα φορτίο βαρύ για αυτούς που του της φοράνε…. Δε σκέφτομαι αν έχω αφήσει το στίγμα μου ή τον όρο “σχολή Μενεγάκη». Είμαι μέσα και δε μπορώ να τα σκεφτώ ίσως όταν αποχωρήσω οριστικά να τα δω αλλιώς τα πράγματα» είπε σε άλλο σημείο η παρουσιάστρια.

Στη συνέχεια, η Ελεονώρα Μελέτη ρώτησε την Ελένη Μενεγάκη, αν όταν ξεκινούσε την καριέρα της στην τηλεόραση σκεφτόταν ότι θα ακολουθούσε αυτή τη μακρόχρονη πορεία.

«Όσοι με ξέρουν, ξέρουν ότι δε μου περνούσε ποτέ από το μυαλό ότι θα μείνω τόσα χρόνια. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ αυτή τη διαδρομή, έλεγα έχω μια συμφωνία για τρία χρόνια, αυτά θα είναι και σκεφτόμουν τι θα κάνω μετά… Όταν ξεκίνησα ήταν η αρχή της ιδιωτικής τηλεόρασης, δε ξέραμε τι θα γίνει και πως θα εξελιχθεί αυτό…. Σκεφτόμουν ότι πρέπει και θέλω να δουλέψω. Ότι θέλω να είμαι αυτόνομη, ότι θέλω να πατάω στα πόδια μου…».

Όσο για το αν έχει δεχτεί ποτέ άσχημες συμπεριφορές όπως αυτές που έχουν γίνει γνωστές για το χώρο του θεάτρου είπε: «Αν μιλάμε για περιπτώσεις πολύ σοβαρές, όχι, αν μιλάμε για φλερτ ίσως…».

Aκόμη η Ελένη Μενεγάκη αναφέρθηκε και στην επιλογή που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια να μην απαντάει σε ότι κακό γράφεται για εκείνη. «Αυτό ήταν κάτι που δε μου το έμαθε κανείς. Ανακάλυψα μόνη μου ότι αυτό είναι κάτι που μου ταιριάζει. Πως αισθάνεσαι καλύτερα όταν απαντάς και μετά αυτό γίνεται μύλος; Αυτό δε τελειώνει ποτέ. Τελειώνει όταν εσύ κάνεις τη δουλειά σου και αφήνεις τους άλλους να λένε, βάζεις τοίχους και τελειώνει εκεί» είπε.

 

Η Ελένη Μενεγάκη με την γνωστή της ειλικρίνεια μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε και πώς τις χειρίστηκε όταν έπρεπε να βγει χαμογελαστή στην εκπομπή.

Η Ελεονώρα Μελέτη ρώτησε την Ελένη Μενεγάκη για εκείνες τις φορές που έπρεπε να σφίξει τα δόντια και να κάνει εκπομπή ενώ στην προσωπική της ζωή περνούσε μια μεταβατική περίοδο. «Όταν κάνεις ζωντανή εκπομπή είναι πάρα πολύ δύσκολο αλλά όλα μαθαίνονται. Ο καθένας μας βρίσκει το τρόπο να αντιμετωπίσει και πολύ πιο σοβαρά από αυτά. Για μένα τα πιο σοβαρά από όλα είναι τα θέματα υγείας. Όλα τα άλλα δεν θα βρεις πώς θα τα αντιμετωπίσεις και πώς θα βρεις τον τρόπο να μεταδώσεις μια ανεμελιά σε κάποιον που περνάει πιο δύσκολα από εσένα; Θα βρεις. Μου έχει συμβεί να κλαίω και να σκουπίσω τα μάτια μου να βάλω κολλύριο και να προσπαθήσω να συντονιστώ. Για αυτό χρειάζεσαι καλούς συνεργάτες. Όταν είστε μαζί κάθε μέρα είναι αδύνατον να μην γίνεται φίλοι. Τη στιγμή που σε χρειάζεται να μπορεί να είναι κοντά σου. Όλα τα χρόνια της δουλειάς στην τηλεόραση ακουμπούσα πολύ πάνω στους συνεργάτες μου» ανέφερε η παρουσιάστρια.

Όσον αφορά αν έχει βιώσει ή όχι προδοσία η ίδια ανέφερε με απόλυτη ειλικρίνεια. «Όλα μου έχουν συμβεί αλλά γιατί να μένω σε αυτό; Θέλω να μένω στο άλλο. Δεν θέλω να μαυρίζω. Αυτή είναι η δική μου φιλοσοφία».

Σχετικά με τις αποφάσεις που πήρε για την προσωπική της ζωή και το τρόπο που αυτές σχολιάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια η Ελένη Μενεγάκη εξήγησε: «Το ότι αποφάσισα στα 44 να μείνω έγκυος, που δόξα τω θεώ τα κατάφερα, ήταν κάτι που το θέλαμε πολύ. Εγώ περισσότερο από τον σύντροφό μου. Δεν με έβαλε ποτέ να σκεφτώ τι θα σκεφτούν οι άλλοι. Αν αρχίσω να σκέφτομαι σε αποφάσεις σημαντικές δικές μου πόσοι σχολίασαν -και όχι πάντα με ευγένεια- τι  έκανα θα σου πω ότι με έχει πειράξει. Με έχει προβληματίσει πώς γίνεται να μην υπάρχουν άλλα θέματα να απασχολούν. Αλλά αυτό είναι για μια στιγμή, το συζητάω σπίτι μου και μέχρι εκεί».

Η Ελένη Μενεγάκη ανέφερε φανερά περήφανη ότι στα θέματα της δουλειάς εμπιστεύεται κυρίως την δική της κρίση. «Για τα θέματα της δουλειάς μου εμπιστεύομαι πάρα πολύ την κρίση μου γιατί έχει βγει πολύ σωστή. Λέω ‘μπράβο ρε Ελένη, τι καλό που το έκανες έτσι’» τόνισε.

Η παρουσιάστρια ρωτήθηκε και για τη σχέση της με την αστρολογία. «Με ενδιαφέρει να διαβάζω, να χαζεύω και να ψάχνω. Μου άρεσε πολύ από νεαρή και έτσι όταν η ζωή μου μου έφερε κοντά μου την Λίτσα Πάτερα και αργότερα και άλλους, είχα την ευκαιρία να κάνω συζητήσεις και να μάθω. Αν όμως ότι έκανα ήταν ακριβώς πάνω σε αυτό θα έπρεπε να είμαι αλάνθαστη».

«Με θυμάμαι πάντα να σπρώχνω. Να ευχαριστιέμαι το γέλιο. Όταν γελάω το κάνω από την καρδιά μου. Θέλω να έχω δίπλα μου ανθρώπους που έχουν αυτή την εξωστρέφεια. Το ευχαριστιέμαι εγώ» σχολίασε η ίδια για την συνήθεια της να… σπρώχνει.

Τέλος η Ελεονώρα Μελέτη ζήτησε από την Ελένη Μενεγάκη να σχολιάσει τα πρόσωπα της τηλεόρασης. «Δεν θα κάνω σχόλιο. Τη μοναδική φορά που βρέθηκε εκτός σπιτιού το μόνο πράγμα που με ρώτησαν τον Οκτώβριο ήταν να σχολιάσω τα νούμερα τηλεθέασης. Και τότε είπα να μην είμαστε αυστηροί. Δώστε χρόνο. Ας περάσουμε και καλά. Χώρος στην τηλεόραση υπάρχει για όλους μας. Δεν χρειάζεται ο ένας να πέφτει πάνω στον άλλον. Γιατί πρέπει να είμαστε αρνητικοί; Ο καθένας κάνει τη δική του δουλειά, αν το χαίρεται θα πάει και καλά. Ας απολαύσουμε αυτό που κάνουμε. Ας απολαύσουμε αυτό που μας έχει δοθεί. Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Όλα τα άλλα ας τα αφήσουμε να τα συζητάει ο καθένας στο σπίτι του».

 

ΔIΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:    

 

Δειτε Επισης

Η νέα φωτό της νεογέννητης κόρης της Ιλάειρα Ζήση: «Μέσα από εσένα, αγάπησα ξανά και εμένα»
Δώρα Χρυσικού: «Αναλογίζομαι τα όσα πάλεψα & παλεύω, όσα ονειρεύτηκα & γίνονται πραγματικότητα»
Χριστίνα Σάλτη: «Δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω μια ρομαντική σχέση στην εποχή μας, δεν εμπιστεύομαι»
Θάνος Μπίρκος: «Μπαίνω σε μαγαζιά που δεν έχει νούμερα για μένα και λέω… απλώς κοιτάζω»
Aποθέωση της iconic Celine Dion έξω από το ξενοδοχείο της στο Παρίσι
Η ερώτηση που την εξόργισε την Ιωάννα Τούνη: «Ως εδώ και μη παρέκει! Πόσο να αντέξω»
Η Βάνα Μπάρμπα ξεσπά ξανά για την καταγγελία εις βάρος της: «Είναι ντροπή! Είναι ρουφιανισμός»
Δημήτρης Ουγγαρέζος για Γιώργο Λιάγκα: «Θα χαιρετηθούμε, εκτός αν γυρίσει & φύγει»
Ο Πύρρος Δήμας φωτογραφίζεται με τον Snoop Dogg λίγο πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»