Τα μηνύματα -γροθιά στο στομάχι- για τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς

 

Η είδηση του θανάτου της 26χρονης Γαρυφαλλιάς από τον 30χρονο σύντροφό της κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη Φολέγανδρο έχει σοκάρει το πανελλήνιο. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Η Δανάη Μπάρκα, ούσα συγκλονισμένη από τη δολοφονία, έγραψε ένα μακροσκελές κείμενο για τα εγκλήματα που έχουν απασχολήσει τη χώρα μας τους τελευταίους μήνες.

«Μόλις διάβασα για το νέο ειδεχθές έγκλημα στη Φολέγανδρο. Δεν χωράνε ποτέ λόγια σε τέτοιες περιπτώσεις, όμως ας κοιτάξουμε σήμερα όλοι ψηλά στον ουρανό, να προσευχηθούμε να ηρεμήσει η ψυχούλα της άτυχης κοπέλας και να βρουν τη δύναμη οι γονείς της και η οικογένειά της να παραμείνουν ενωμένοι και δυνατοί.

Ολοένα και περισσότερα τα εγκλήματα, οι φόνοι, οι γυναικοκτονίες, οι βιασμοί και οι κακοποιητικές συμπεριφορές από ανθρώπους που θεωρούν ότι είναι στο απυρόβλητο και πιστεύουν πως είναι ανώτεροι και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Κορίτσια και αγόρια κανείς δεν είναι σημαντικότερος από κανέναν. Είμαστε όλοι ίσιοι… όχι ίδιοι, ίσοι. 

Μην επιτρέπουμε σε κανέναν να φέρεται με έπαρση και βίαιο τρόπο σε εμάς ή στους γύρω μας. Γεννηθήκαμε για να είμαστε ευτυχισμένοι, χαρούμενοι, δημιουργικοί, αγαπημένοι με τους γύρω μας και δυνατοί. Μην επιτρέπουμε σε κανέναν να μας θεωρεί κτήμα του. Μην επιτρέπουμε σε κανέναν να θεωρεί πως έχει το δικαίωμα να μας στενοχωρεί, να μας πληγώνει, να ξεσπάει επάνω μας. Μην επιτρέπουμε στον εαυτό μας να μην μας αγαπάμε και να μην μας θαυμάζουμε. 

Είμαστε σημαντικοί, είμαστε απαραίτητοι, είμαστε σπουδαίοι και να μην αφήνουμε κανέναν που δεν βλέπει τη μαγεία μας να μας κάνει να πιστέψουμε ότι δεν είμαστε μαγικοί. Ας μεγαλώνουμε όλοι τα παιδιά που έχουμε γύρω μας, δείχνοντας τον όμορφο κόσμο μας, εξελίσσοντας την ενσυναίσθηση, τον σεβασμό, την ευαισθησία, την ανθρωπιά. Φτάνει πια η βία, η απανθρωπιά, το μίσος. Αγάπη. Όλα γίνονται όταν υπάρχει αγάπη», έγραψε η Δανάη Μπάρκα. 

Ο Χάρης Τζωρτζάκης, ο οποίος συχνά επιλέγει να πάρει θέση σε θέματα επικαιρότητας, έγραψε ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι για αυτή την τραγική είδηση.

Ο Χάρης Τζωρτζάκης, όντας πατέρας, έκανε μια κατάθεση ψυχής που σίγουρα πρέπει να διαβάσεις.

«Έχεις μια κόρη. Τη φροντίζεις. Της αλλάζεις τα πάμπερ, της βάζεις κρεμούλες, της πλένεις τα μαλλιά και μετά τα χτενίζεις. Αν έχει μπούκλες τα χτενίζεις δύσκολα. Δεν ξέρεις να φτιάχνεις κοτσιδάκια αλλά για την κόρη σου το μαθαίνεις κι αυτό. Κι αυτή πάει και στέκεται μπροστά από τον καθρέφτη. «Μπαμπά είμαι όμορφη;»

«Είσαι το πιο όμορφο λουλούδι του κόσμου. Α γ ά π η μου». Κι ύστερα διαβάζεις ότι κάποιος «λεβέντης» πήγε και έκοψε ένα λουλούδι. Άλλο ένα. Και τα λουλούδια του κόσμου είναι τα δικά μας παιδιά. Κι εγώ είμαι πατέρας ενός λουλουδιού. Κι αν ένα ζε σουί υπάρχει, είναι αυτό. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ», έγραψε χαρακτηριστικά ο Χάρης Τζωρτζάκης.

 

Σε ένα δημόσιο ξέσπασμα προχώρησε μέσα από τα stories της η Μαίρη Συνατσάκη. Η γνωστή influencer και επιχειρηματίας, βλέποντας σήμερα το πρωί την αποκάλυψη για τη γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί με τους ακόλουθούς της στο instagram μερικές σκέψεις για το πόσο κακό κάνει η πατριαρχία όχι μόνο στις γυναίκες αλλά και στους άνδρες.

«Καλημέρα ρε παιδιά, τώρα θα σας πάρω λίγο από τα μούτρα. Είναι και πρωινιάτικα και είχε εντελώς άλλη διάθεση όταν ξύπνησα και εντελώς άλλο σχέδιο για το τι θα ποστάρω. Αλλά μόλις είδα την καινούργια γυναικοκτονία, μια ακόμα που έγινε στη Φολέγανδρο με αυτό το 26χρονο κορίτσι. Όταν αναφέρουμε την πατριαρχία νιώθω ότι πολλοί άνδρες μπορεί να θυμώνουν και να μπαίνουν σε μια αμυντική στάση και θέση απέναντι στο κομμάτι της πατριαρχίας το οποίο το κατανοώ, αλλά, το να μην υπάρχει πατριαρχεία χρειάζεται και για τους άντρες.

Δε μπορώ τώρα να αναλύσω στα stories τι σημαίνει ακριβώς πατριαρχία αλλά τέλος πάντων σαν κοινωνικό πλαίσιο η πατριαρχία ούτε στους άντρες επιτρέπει να είναι η καλύτερη και η πιο ειλικρινής εκδοχή του εαυτού τους. Η πατριαρχία τους αναγκάζει πολλές φορές να πρέπει να αποδείξουν πόσο σκηροί είναι και πόση δύναμη έχουν. Αυτό πολύ συχνά δε τους επιτρέπει να έρθουν σε μια ειλικρινή επαφή με το συναίσθημά τους. Να είναι ευάλωτοι, ευαίσθητοι.

Μετράνε αυτά τα στοιχεία σαν πιο γυναικεία και προσπαθούν να μην έρθουν σε επαφή με αυτό το κομμάτι. Δημιουργείται λοιπόν ένας φαύλος κύκλός που κάνει τους άντρες να μη μπορούν να μιλήσουν για θέματα ας πούμε ψυχικής υγείας ή να τους κάνει να είναι πιο οξύθυμοι επειδή δε μπορούν να επικοινωνήσουν το συναίσθημά τους ή επειδή ζουν σε μια κοινωνία που δε τους επιτρέπει να είναι συναισθηματικοί και ευάλωτοι όσο συχνά θα θέλανε. Οπότε όταν μιλάμε για την πάταξη της πατριαρχίας δεν εννοούμε να πατάξουμε τους άντρες και να τους μειώσουμε και να είναι μόνο γυναίκες αμαζόνες στη ζωή και οι άντρες να είναι κλεισμένοι σε κάτι δωμάτια.

Θα πρέπει οι μανάδες και οι πατεράδες να μην έχουν και αυτοί εσωτερικευμένο μισογυνισμό και να μεγαλώνουν τα αγόρια τους επιτρέποντάς τους να κλαίνε, να αποτυγχάνουν, να μην συνδέουν την αξία τους με το πόσο επιτυχημένοι κοινωνικά είναι, πόσο καλά είναι οικονομικά, τέτοια πράγματα που η πατριαρχία επέβαλλε στους άντρες. Όλα έχουν να κάνουν με την εξουσία και τον θυμό. Η εξουσία έχει θεοποιηθεί στην κοινωνία και τον θυμό δε μας μαθαίνουν ποτέ πως να τον διαχειριζόμαστε. Θα έπρεπε να είναι μάθημα στο σχολείο μαζί με την ενσυναίσθηση. Αυτά. Έχω σκάσει, δε ξέρω τι να πω» ανέφερε στις αναρτήσεις της η Μαίρη Συνατσάκη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν έμαθα την καταγγελία βιασμού εις βάρος μου, ήταν κεραυνός εν αιθρία»
Το πρώτο μήνυμα του Δημήτρη Δερματά μετά το τροχαίο και το χειρουργείο
Η απάντηση του Δημήτρη Παπανώτα μετά τις αντιδράσεις στις δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες
Γιάννης Ξανθόπουλος ανάρτησε το πρώτο του βίντεο 1,5 μήνα μετά το θανατηφόρο τροχαίο
Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: «Ο πατέρας μου δεν με αποδέχθηκε… έλεγε αν σου βγει έτσι ο γιος, να τον σφάξεις»
Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο Νότης Σφακιανάκης – Αντιμέτωπος με νέα απώλεια
Μαρία Αντωνά και Άρης Σοϊλέδης ανταλλάζουν αναρτήσεις όλο νόημα μετά τον... χωρισμό τους
Γιώργος Καραμίχος: «Συνεχίζω τη θεραπεία μου για τον καρκίνο για λίγο ακόμα»
Γιώργος Θεοφάνους: «Είμαι παραδοσιακός, την Κυριακή θέλω να τρώμε κοτόπουλο με πατάτες, είμαι & της εκκλησίας»
Η δημόσια αντίδραση της Ελένης Βουλγαράκη, στις φήμες περί ντόπινγκ του συντροφου της, Φώτη Ιωαννίδη