Κουνέλι με άγρια χόρτα και υπόγεια λαχανικά

 

 

 

Βήμα βήμα, o σεφ Αντρεας Αναστασίου μας δείχνει πως να φτιάξουμε κουνέλι με άγρια χόρτα και υπόγεια λαχανικά

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Για το κουνέλι

Σέλλες κουνελιού                                    300γρ

Θαλασσινό Αλάτι , Πιπέρι

Σκόρδο                                                      1 Σκελίδα

Θυμάρι                                                      1 γρ

Ελαιόλαδο                                                20μλ

Βούτυρο                                                   20γρ

 

Λαχανικά φρικασέ

Πούλλες                                                                           200 γρ

Άγριες Αγκινάρες (Τζιλίντρικα)                                   100 γρ

Αγρέλια                                                                           100 γρ

Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο                                              80 γρ

Φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος                        5 γρ

Σινάπι                                                                               2 γρ

Λευκός ζωμός κουνελιού                                            500 μλ

Ελαιόλαδο                                                                      20 μλ

Βούτυρο                                                                          30 γρ

Θαλασσινό Αλάτι, Πιπέρι

 

 Σάλτσα

Κροκάδια αυγού                                                          3

Χυμό λεμονιού                                                             20 μλ

Ζωμός  από τα λαχανικά φρικασέ                             200 μλ

Θαλασσινό Αλάτι, Πιπέρι

 

Λαχανικά σε ζύμη άλατος

Μικρές πατάτες                                                              8

Μικρά κοκκινογούλια                                                    4

 

Ζύμη άλατος

Αλεύρι για όλες της χρήσης                                        250 γρ 

Αλάτι                                                                               270 γρ 

Λασμαρίν                                                                       15 γρ

Θυμάρι                                                                            15 γρ

Φρέσκα ρίγανη                                                              15 γρ

Ασπράδια                                                                        4

Νερό                                                                                (Αν χρειαστεί)

 

Τραγανό κρεμμύδι

Κρεμμύδι                                                                         200 γρ

Γάλα                                                                                  100 μλ

Αραβοσιτάλευρο                                                             10 γρ

Θαλασσινό Αλάτι

 

 Αυγό ορτυκιού

Αυγά ορτυκιού                                                                 4

Ελαιόλαδο                                                                        20 μλ

Θαλασσινό Αλάτι, Πιπέρι

 

Μέθοδος

Για το κουνέλι

  • Αφαιρούμε από τις σέλλες τα κόντρα φιλέτα.
  • Μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και θυμάρι.
  • Ρολάρουμε με πλαστική μεμβράνη.
  • Ψήνουμε σε κενό αέρος (Sous-vide) στους  57®C , για 2 ώρες.
  • Αροζάρουμε με ελαιόλαδο, βούτυρο, σκόρδο και θυμάρι. 

Λαχανικά φρικασέ

  • Σιγοψήνουμε το κρεμμύδι, σε βούτυρο και ελαιόλαδο
  • Κόβουμε τες πούλες σε κυβάκια ενός εκατοστού και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε τις αγκινάρες και  τα σπαράγγια.
  • Βάζουμε το σινάπι .
  • Γλασάρουμε με ζωμό κουνελιού
  • Τελειώνουμε με το κόλιανδρο

Λαχανικά σε ζύμη άλατος

  • Για την ζύμη άλατος, ανακατέυουμε σε μπασίνα όλα τα στερεα υλικά.
  • Ζυμώνουμε με τα ασπράδια.
  • Προσθέτουμε νερό αν χρειάζετε
  • Τυλίγουμε τα λαχανικά με την ζύμη και ψήνουμε στους 180 για 50 λεπτά.
  • Ανάβουμε με ζιβανία για να σπάσει η κρούστα

Τραγανό κρεμμύδι

  • Κόβουμε το κρεμμύδι κάθετα στην μέση.
  • Το περνάμε από μαντολίνο σε λεπτές φέτες.
  • Μαρινάρουμε σε γάλα για 1 ώρα.
  • Αλατίζουμε το αραβοσιτάλευρο.
  • Περνάμε τις φέτες κρεμμυδιού, από το αραβοσιτάλευρο.
  • Τηγανίζουμε στους 160 .

Αυγό ορτυκιού

  • Τηγανίζουμε  τα αυγά σε ελαιόλαδο.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι, κόβουμε με μικρό τσέρκι και αλατοπιπερώνουμε.

Σάλτσα

  • Κτυπάμε με μπίμερ τα κροκάδια και το χυμό λεμονιού.
  • Ενώ συνεχίζουμε να κτυπάμε, προσθέτουμε το ζωμό από τα λαχανικά, για να δώσουμε θερμοκρασία και να μην κόψει το αυγολέμονο.

 

 

 

Δειτε Επισης

Εριέττα Κούρκουλου: «Ο πατέρας μου μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία, πάθαινε ανακοπές στο σπίτι. Ζούσα το δράμα»
Γιώργος Θεοφάνους: «Δεν ξέρω αν θα μπορούσε άλλη να πει τα τραγούδια μου, όπως τα είπε η Θεοδωρίδου! Φωνάρα!»
Βαρύ πένθος για Μιχάλη Κουϊνέλη – Πέθανε ο πατέρας του
Με αμαξίδιο ο Γιώργος Κατσινόπουλος - Το δύσκολο χειρουργείο στην Αγγλία και η στήριξη του Γιώργου Μαυρίδη
Χρήστος Μάστορας για το χωριό του στη Βόρεια Ήπειρο: «Βάζω τα κλάματα όταν πατώ αυτή τη γη»
Ο Αντίνοος Αλμπάνης ενεπλάκη σε τροχαίο λίγες ώρες πριν εμφανιστεί στο Breakfast@Star
Γιώργος Τσαγκαράκης: «Η κόρη της Ζωής Λάσκαρη χρωστάει. Ήρθαν ασφαλιστικά μέτρα κατά της δημοπρασίας»
Η Κωνσταντίνα Ευριπίδου μιλά on camera για τη σχέση της με τον Φίλιππο Μιχόπουλο & την Αθηνά Οικονομάκου
Στη δικαιοσύνη προσέφυγε η Ηλιάνα Παπαγεωργίου – Τι ζητά από την Έλενα Χριστοπούλου
Μαρία Σολωμού: «Άφησα το σπίτι μου, να μη κουνηθεί το παιδί & ήρθε ο Μάριος Αθανασίου με την οικογένειά του»