Κουνέλι με άγρια χόρτα και υπόγεια λαχανικά
14:07 - 06 Μαΐου 2021
Βήμα βήμα, o σεφ Αντρεας Αναστασίου μας δείχνει πως να φτιάξουμε κουνέλι με άγρια χόρτα και υπόγεια λαχανικά
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus
Για το κουνέλι
Σέλλες κουνελιού 300γρ
Θαλασσινό Αλάτι , Πιπέρι
Σκόρδο 1 Σκελίδα
Θυμάρι 1 γρ
Ελαιόλαδο 20μλ
Βούτυρο 20γρ
Λαχανικά φρικασέ
Πούλλες 200 γρ
Άγριες Αγκινάρες (Τζιλίντρικα) 100 γρ
Αγρέλια 100 γρ
Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 80 γρ
Φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος 5 γρ
Σινάπι 2 γρ
Λευκός ζωμός κουνελιού 500 μλ
Ελαιόλαδο 20 μλ
Βούτυρο 30 γρ
Θαλασσινό Αλάτι, Πιπέρι
Σάλτσα
Κροκάδια αυγού 3
Χυμό λεμονιού 20 μλ
Ζωμός από τα λαχανικά φρικασέ 200 μλ
Θαλασσινό Αλάτι, Πιπέρι
Λαχανικά σε ζύμη άλατος
Μικρές πατάτες 8
Μικρά κοκκινογούλια 4
Ζύμη άλατος
Αλεύρι για όλες της χρήσης 250 γρ
Αλάτι 270 γρ
Λασμαρίν 15 γρ
Θυμάρι 15 γρ
Φρέσκα ρίγανη 15 γρ
Ασπράδια 4
Νερό (Αν χρειαστεί)
Τραγανό κρεμμύδι
Κρεμμύδι 200 γρ
Γάλα 100 μλ
Αραβοσιτάλευρο 10 γρ
Θαλασσινό Αλάτι
Αυγό ορτυκιού
Αυγά ορτυκιού 4
Ελαιόλαδο 20 μλ
Θαλασσινό Αλάτι, Πιπέρι
Μέθοδος
Για το κουνέλι
- Αφαιρούμε από τις σέλλες τα κόντρα φιλέτα.
- Μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και θυμάρι.
- Ρολάρουμε με πλαστική μεμβράνη.
- Ψήνουμε σε κενό αέρος (Sous-vide) στους 57®C , για 2 ώρες.
- Αροζάρουμε με ελαιόλαδο, βούτυρο, σκόρδο και θυμάρι.
Λαχανικά φρικασέ
- Σιγοψήνουμε το κρεμμύδι, σε βούτυρο και ελαιόλαδο
- Κόβουμε τες πούλες σε κυβάκια ενός εκατοστού και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τα σπαράγγια.
- Βάζουμε το σινάπι .
- Γλασάρουμε με ζωμό κουνελιού
- Τελειώνουμε με το κόλιανδρο
Λαχανικά σε ζύμη άλατος
- Για την ζύμη άλατος, ανακατέυουμε σε μπασίνα όλα τα στερεα υλικά.
- Ζυμώνουμε με τα ασπράδια.
- Προσθέτουμε νερό αν χρειάζετε
- Τυλίγουμε τα λαχανικά με την ζύμη και ψήνουμε στους 180 για 50 λεπτά.
- Ανάβουμε με ζιβανία για να σπάσει η κρούστα
Τραγανό κρεμμύδι
- Κόβουμε το κρεμμύδι κάθετα στην μέση.
- Το περνάμε από μαντολίνο σε λεπτές φέτες.
- Μαρινάρουμε σε γάλα για 1 ώρα.
- Αλατίζουμε το αραβοσιτάλευρο.
- Περνάμε τις φέτες κρεμμυδιού, από το αραβοσιτάλευρο.
- Τηγανίζουμε στους 160 .
Αυγό ορτυκιού
- Τηγανίζουμε τα αυγά σε ελαιόλαδο.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι, κόβουμε με μικρό τσέρκι και αλατοπιπερώνουμε.
Σάλτσα
- Κτυπάμε με μπίμερ τα κροκάδια και το χυμό λεμονιού.
- Ενώ συνεχίζουμε να κτυπάμε, προσθέτουμε το ζωμό από τα λαχανικά, για να δώσουμε θερμοκρασία και να μην κόψει το αυγολέμονο.