«Για όλα έφταιγε ο Φουρθιώτης ο οποίος δεν είχε κάνει καλή συνεννόηση…»

 

 

Υπόθεση Φουρθιώτη: Αρνούνται τις κατηγορίες οι εμπλεκόμενοι, τι υποστηρίζουν - Τα αλληλοκαρφώματα και οι κρυφές επικοινωνίες των δραστών - Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα - Ζήτησε να μεταβεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο - Δεν έφαγε γιατί κάνει ειδική διατροφή

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Απομονωμένος και εξαντλημένος. Ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης βρέθηκε από τα σαλόνια της σόουμπιζ στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής όπου κρατείται μετά τη σύλληψη του. Ο ίδιος φαίνεται πως αντιμετώπισε προβλήματα υγείας από την πρώτη κι όλας στιγμή. Το βράδυ ήταν αρκετά δύσκολο καθώς αποφάσισε να κοιμηθεί πολύ γρήγορα. Ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής εμφανίζεται «αβοήθητος» και δείχνει πως δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συμβαίνει. Όπως λένε ασφαλείς πληροφορίες είναι ιδιαίτερα πεσμένος ψυχολογικά.

Χθες σύμφωνα με πηγές του protothema.gr ήθελε να μεταβεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο στον προσωπικό του γιατρό για κάποια προβλήματα υγείας που δήλωσε ότι έχει αλλά οι αστυνομικοί του είπαν ότι μπορεί να πάει μόνο σε εφημερεύον δημόσιο νοσοκομείο.

Τότε εκείνος απέρριψε το σχετικό ενδεχόμενο και αποφάσισε να παραμείνει στο κελί του δηλώνοντας στους αστυνομικούς πως είναι καλά. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι μόνος του στη γυναικεία πτέρυγα των κρατητηρίων η οποία ήταν άδεια. Παράλληλα αρνήθηκε να φάει καθώς ακολουθεί για λόγους υγείας ειδική διατροφή.

Οι δικοί του άνθρωποι ενδεχομένως να του φέρουν συγκεκριμένα τρόφιμα καθώς και σήμερα το πρωί αρνήθηκε το φαγητό που του προσέφεραν στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Χθες τον επισκέφθηκε ο δικηγόρος του που συνομίλησε μαζί του για πάνω από 20 λεπτά.

 

«Για όλα έφταιγε ο Φουρθιώτης ο οποίος δεν είχε κάνει καλή συνεννόηση με τα άτομα στα οποία είχε αναθέσει να κάνουν αυτές τις πράξεις… »

Αυτά ήταν σύμφωνα με πληροφορίες τα λόγια του ενός κατηγορουμένου (από τους τέσσερις συνολικά της υπόθεσης) για τον Μένιο Φουρθιώτη, ο οποίος διώκεται για εννέα αδικήματα και πρόκειται να απολογηθεί το Μεγάλο Σάββατο στον ανακριτή, όπως και οι υπόλοιποι τρεις συγκατηγορούμενοί του.

Οι αστυνομικές αρχές αναφέρουν ότι ο παρουσιαστής «από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία χτυπήματα» (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φυλακή και συνοδεία». Μάλιστα, ο παρουσιαστής «για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του». Εν ολίγοις, οι αρχές καταλογίζουν στον Μ. Φουρθιώτη ότι «έστησε» τους πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του στα βόρεια προάστια αλλά και την έκρηξη στο γκαράζ της οικίας του για επιτύχει την αύξηση της αστυνομικής του προστασίας. Επιπρόσθετα, δυο από τους συγκατηγορούμενούς του παρουσιαστή είναι, σύμφωνα με τη δικογραφία, εκείνοι που πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στη Ν. Ερυθραία στη 01:00 της 16ης Απριλίου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

«Αρνούνται»

Παρ’ όλα αυτά και σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο της αστυνομίας προς τις εισαγγελικές αρχές, όλοι οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης αρνήθηκαν τα στοιχεία σε βάρος τους. Συγκεκριμένα, ο ένας εκ των κατηγορουμένων υποστήριξε πως ήταν άνεργος και πως του ζήτησε ο άλλος συγκατηγορούμενός του να συμμετάσχει στη φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη. Αντικρούοντας, δε, όσα του καταλογίζονται, ο εν λόγω κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως για «όλα έφταιγε ο Φουρθιώτης, ο οποίος δεν είχε κάνει καλή συνεννόηση με τα άτομα στα οποία είχε αναθέσει να κάνουν αυτές τις πράξεις». Επιπλέον, υποστήριξε πως με τον παρουσιαστή δεν είχε «ιδιαίτερα καλές σχέσεις» αλλά δούλευε στο κανάλι που εργάζεται ο Φουρθιώτης ως φύλακας «και ότι κάποιες φορές τον συνόδευε στις μετακινήσεις του» από και προς τον τηλεοπτικό σταθμό.

Σε ό,τι αφορά στην ύπαρξη γενετικού του υλικού στο σάκο που βρέθηκε στη Νέα Ερυθραία στο σημείο των πυροβολισμών με τους αστυνομικούς (στις 16.4.2021 στη 01:00), ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι είχε αφήσει ένα σακίδιο ορειβασίας στο κανάλι που εργάζεται ο παρουσιαστής. Όπως είπε, ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται για εμπλοκή του στο επίμαχο συμβάν με τους πυροβολισμούς σε βάρος των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ο έτερος κατηγορούμενος της υπόθεσης ανέφερε στους αστυνομικούς ότι ο Μ. Φουρθιώτης του είχε ζητήσει να του βρει άλλα δυο άτομα για τη συνοδεία του, τα οποία θα πλήρωνε «περισσότερα χρήματα γα να προβούν σε κάποιες άλλες πράξεις που δεν ήξερε».

 

Πάντως και οι δυο συγκατηγορούμενοι του παρουσιαστή, δια του δικηγόρου τους, Κωνσταντίνου Γώγου, αρνούνται τις κατηγορίες και κυρίως αυτή που αφορά στους πυροβολισμούς κατά των αστυνομικών, ήτοι τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της συνέργειας σε ανθρωποκτονία. Όπως υποστηρίζουν από την ανάλυση του στίγματος των κινητών τους τηλεφώνων (σ.σ τα συγκεκριμένα στοιχεία αναμένονται στην ανάκριση) θα αποδειχθεί πως δεν βρίσκονταν στο σημείο όπου έλαβε χώρα το περιστατικό με τους αστυνομικούς.

Ωστόσο, στο διαβιβαστικό έγγραφο οι αστυνομικές αρχές επικαλούνται τις προανακριτικές απολογίες των δύο κατηγορούμενων για να επισημάνουν πως από το συνδυασμό αυτών με στοιχεία της δικογραφίας, προκύπτει ότι ο Μαίανδρος Γεώργιος Φουρθιώτης ενήργησε ως ηθικός αυτουργός στους πυροβολισμούς με Καλάσνικωφέξω από το σπίτι του αλλά και στην έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο γκαράζ της οικίας του, στις 22.4.2021 και ώρα 23:30.

 

 
Γενικότερα από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει πως αρχές κατάφεραν να «δέσουν» την υπόθεση, από τα εξής στοιχεία:

-Από τους κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο όπου έγινε το περιστατικό με τους αστυνομικούς στη Ν. Ερυθραία και από αυτούς που βρέθηκαν έξω από το σπίτι του παρουσιαστή μετά τους πυροβολισμούς, το βράδυ της 16ης Απριλίου. Από εργαστηριακή συγκριτική εξέταση προέκυψε πως οι κάλυκες και από τα δυο σημεία προέρχονται από το ίδιο όπλο, ένα Καλάσνικοφ.

- Από την εργαστηριακή εξέταση του σάκου ο οποίος βρέθηκε στη Νέα Ερυθραία μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς, προέκυψε γενετικός τύπος ο οποίος ταυτίζεται το γενετικό τύπο ενός εκ των κατηγορουμένων.

-Από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του παρουσιαστή προς τους δυο κατηγορούμενους πριν λάβει χώρα το περιστατικό με τους πυροβολισμούς σε βάρος των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Ακόμη, από γραπτό μήνυμα που απέστειλε ο Μ. Φουρθιώτης μια ώρα μετά το περιστατικό σε έναν από τους κατηγορουμένους και από τα τηλεφωνήματά του προς αυτούς μετά τους πυροβολισμούς.

 

Η δίωξη

Στον Μ. Φουρθιώτη η εισαγγελία έχει ασκήσει δίωξη για εννέα αδικήματα, εκ των οποίων δυο είναι σε βαθμό κακουργήματος. Τα αδικήματα αυτά είναι: Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα), ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα), ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα), ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία (πλημμέλημα), ηθική αυτουργία στην προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα), ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδής καταγγελία και πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος. Στους άλλους τρεις κατηγορούμενους, της υπόθεσης η εισαγγελία άσκησε δίωξη κατά περίσταση για: Σύσταση συμμορίας, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού, οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση, έκρηξη (κακούργημα), προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα), διακεκριμένη περίπτωση φθοράς (πλημμέλημα), παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι θα απολογηθούν στον ανακριτή το Μ. Σάββατο έπειτα από προθεσμίες που ζήτησαν και έλαβαν χθες. Μέχρι τότε παραμένουν κρατούμενοι.

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Halle Berry: «Η εμμηνόπαυση δεν είναι καταστροφή αλλά φυσιολογικός κύκλος της ζωής»
Οι πρώτες δηλώσεις του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη μετά το οξύ εγκεφαλικό: «Πλέον βλέπω τη ζωή με άλλα μάτια»
Παπαράτσι «έπιασε στα πράσα» την Jennifer Aniston και την Sandra Bullock να βγαίνουν από πλαστικό χειρούργο
Ο φωτογράφος που γρονθοκοπήθηκε από τον πατέρα της Τaylor Swift, τα βάζει με τους αστυνομικούς
Αποκάλυψη σοκ για την Κate Middleton: «Πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου και υπεβλήθη σε υστερεκτομή»
Πίτσα Παπαδοπούλου: «Φώναξε η γειτόνισσα την μαμά μου και της είπε: Το παιδί σας το πάτησε το τραμ!»
Συγκινημένος ο Αντώνης Ρέμος στα θυρανοίξια του ναού που ανήγειρε με τον Κώστα Πηλαδάκη στη Μύκονο
Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση ο Δημήτρης Κόκοτας μετά το έμφραγμα - Το ιατρικό ανακοινωθέν
Υποψήφιος ξανά στις Ευρωεκλογές o Αλέξη Γεωργούλης - Η ανακοίνωση του
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κόκοτας - Υπέστη έμφραγμα