Το Μπάκιγχαμ ζήτησε από τον σεφ Λαζάρου τις συνταγές από το μενού του Κάρολου

 

 

 

Τις συνταγές από το μενού στο Προεδρικό Μέγαρο την 25η Μαρτίου ζήτησαν από το Μπάκιγχαμ, όπως αποκάλυψε ο γνωστός σεφ με αστέρι Michelin, Λευτέρης Λαζάρου

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus  

 

Εντυπωσιασμένοι φαίνεται πως έμειναν οι υψηλοί προσκεκλημένοι που συμμετείχαν στο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο την 25η Μαρτίου για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, καθώς όπως αποκάλυψε ο Λευτέρης Λαζάρου που επιμελήθηκε όλο το μενού, το Μπάκιγχαμ του ζήτησε τις συνταγές των πιάτων που σερβιρίστηκαν.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

«Ήθελαν τις συνταγές από όλο το μενού και αυτό μας κάνει περήφανους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γνωστός σεφ και ο πρώτος Έλληνας που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, σημειώνοντας παράλληλα πως και οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι έμειναν εντυπωσιασμένοι από τα ελληνικά φαγητά του τραπεζιού. 

Παράλληλα, ο Λευτέρης Λαζάρου επισήμανε ότι η αναγνώριση αυτή «έχει μεγάλη σημασία για τη χώρα μας, για τα προϊόντα μας", ενώ αναφερόμενος στις αντιδράσεις που είδε από τους προσκεκλημένους, υπογράμμισε πως «τα μάτια του ανθρώπου δεν λένε ποτέ ψέματα και καταλαβαίνω από το βλέμμα του».

Ο γνωστός σεφ, είχε αναφερθεί ξανά στις εντυπώσεις των προσκεκλημένων από το μενού, αποκαλύπτοντας πως ο πρίγκιπας Κάρολος εκφράστηκε με πολύ θερμά λόγια για το κυρίως πιάτο, καθώς του άρεσε ιδιαίτερα.

 

Στο δείπνο που είχε παραθέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την 25η Μαρτίου, εταξύ των προσκεκλημένων, ήταν ο πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος και η σύζυγός του, δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και η σύζυγός του Άντρη Αναστασιάδη, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, ο πρέσβης της Γαλλικής Δημοκρατίας Πατρίκ Μεζονάβ, η πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου Κάιτ Σμιθ, η πρόεδρος της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη με τον σύζυγό της κ. Θεόδωρο Αγγελόπουλο και ο πρόεδρος του Μουσείου του Λούβρου Ζαν-Λικ Μαρτινέζ.

  

    

 

 

 

Το αμιγώς ελληνικό μενού που απόλαυσαν οι καλεσμένοι

Το μενού περιλάμβανε καθαρά ελληνικά προϊόντα από πολλές περιοχές της χώρας, με πρόθεση να τονιστεί το ελληνικό στοιχείο στα πιάτα. Μεταξύ άλλων, η κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας, ο κιμάς γαρίδας σε ζωμό μαζί με φύλλο λάχανο με κρόκο Κοζάνης και το φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης.

Ως επιδόρπιο, σερβιρίστηκε λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου με φιστίκια Αιγίνης. Όσον αφορά το κρασί, σερβιρίστηκε λευκό Παπαστρατής και Μαλαγουζιά Κτήμα Μιχαηλίδη, ενώ από γλυκό κρασί, κόκκινο «Αποσπερίτης» της Οινοποιητικής Λειψών.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Ευχάριστα νέα για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα-Αισιόδοξη σύζυγος του
Δεν σταματούν οι πρόβες της Μαρίνας Σάττι και των χορευτών-Νέο βίντεο
Η επιλογή της γραβάτας του Κάρολου στη νέα του εμφάνιση δεν ήταν τυχαία-Το κρυφό μήνυμα στα εγγόνια του
Στο νοσοκομείο η Μαρία Μπακοδήμου-Η ανάρτησή της
Κατερίνα Καινούργιου: Του χρόνου ή θα είμαι έγκυος ή θα έχω παιδάκι, το νιώθω
Νίνο και Ζόζεφιν έκαναν ξανά ο ένας τον άλλο unfollow-Η αινιγματική ανάρτηση του τραγουδιστή
Σοκάρει η Γιάννα Τερζή-«Στη Eurovision δέχτηκα ψυχική κακοποίηση, ήμουν φοβισμένη»
Παπαρίζου και Σερτάμπ θα ανέβουν στη σκηνή της Eurovision
«Αν ήταν η μαμά μου τόσο παντοδύναμη, θα της έλεγα να με έχει εδώ με τόσα άγχη;»
Η ιστορία της Δανάης Μπάρκα για τα κόκκινα αυγά-«Μισά ήταν βρασμένα, μισά όχι»