Δροσερό αμυγδαλωτό με τραγανό παστέλι μερίδες
15:19 - 11 Μαρτίου 2021
Βήμα βήμα, η σεφ Εύη Χιώτη μας δείχνει πως να φτιάξουμε παγωμένο αμυγδαλωτό με σπιτικό τραγανό παστέλι
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus
Η σεφ Εύη Χιώτη, μας δείχνει βήμα βήμα πώς να φτιάξουμε ένα δροσερό αμυγδαλωτό με τραγανό παστέλι
TA ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:
Αμυγδαλωτό παγωμένο
Αμυγδαλόψιχα αλεσμένη 125 γρ
Ζάχαρη Άχνη 100 γρ
Ανθόνερο 30 μλ
Φρέσκα κρέμα 100 γρ
Αμυγδαλωτό φούρνου
Βούτυρο ανάλατο 100 γρ
Εσάνς αμυγδάλου 3-4 σταγόνες
Ζάχαρη 80 γρ
Αμυγδαλόψιχα 100 γρ
Αυγά 100 γρ
Αλεύρι ζαχαροπλαστικής 30 γρ
Χαλβάς
Ελαιόλαδο 80 μλ
Ζάχαρη 90 γρ
Σιμιγδάλι 80 γρ
Ζεστό νερό 230 μλ
Λικέρ πικραμύγδαλου 10 μλ
Ασπρισμένα αμύγδαλα (χοντροκομμένα) 60 γρ
Αχλάδια 200 γρ
Φράουλες 120 γρ
Παστέλι
Φυλλαρισμένο αμύγδαλο 60 γρ
Σουσάμι 80 γρ
Ζάχαρη 30 γρ
Μέλι 50 γρ
Σάλτσα λευκού κρασιού
Λευκό κρασί 100 μλ
Κρόκοι αυγού 40 γρ
Ζάχαρη άχνη 60 γρ
Φρέσκα κρέμα 120 μλ
Στήμονες (Ζαφορά) 10-12
Σάλτσα ερυθρού κρασιού
Ερυθρό κρασί 200 μλ
Ζάχαρη 100 γρ
Πορτοκάλι 100 γρ
Μαρμελάδα κόκκινων φρούτων 20 γρ
Αστεροειδή Γλυκάνισο
Κανέλλα
Γαρύφαλλο
Κόκκοι πιπεριού
Παστά σύκα (Μικρά) 16 κ.
Κόρν φλάουρ 5 γρ