Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση σε σκηνοθέτη για βιασμό 15χρονου-Ντόμινο εξελίξεων

 

«Ο εντολέας μου έχει πλήρη συνείδηση της σοβαρότητας των καταγγελιών του. Από την άλλη, επειδή είναι βαρύτατα εγκλήματα που έχει υποστεί, αλλά αφορούν την προσωπική του ζωή, επιθυμεί να διατηρήσει αυτή τη στιγμή την ανωνυμία του. Περιμένουμε από τη δικαιοσύνη να κινηθεί αυτεπαγγέλτως. Φυσικά και θα κατονομάσει τον σκηνοθέτη στις εισαγγελικές αρχές»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

Οι εξελίξεις στο χώρο του θεάτρου είναι καταιγιστικές, καθώς οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες πέφτουν σαν βροχή η μία μετά την άλλη. Σήμερα, ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος κατέθεσε μήνυση κατά γνωστού σκηνοθέτη, ύστερα από τις καταγγελίες του εντολέα του για σεξουαλική κακοποίηση.

Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει η σοκαριστική περιγραφή ενός άνδρα στην ιστοσελίδα 2020mag.gr που αναφέρει ότι βίωσε μία εφιαλτική βραδιά στο σπίτι του διακεκριμένου σκηνοθέτη, όταν πηγαίνοντας να απαγγείλει τον πρώτο του θεατρικό μονόλογο βρέθηκε να κακοποιείται σεξουαλικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ο Νίκος Σ. διευκρίνισε ότι ούτε τα δικά του στοιχεία, αλλά ούτε και αυτά του θύτη του επιθυμεί να δημοσιοποιηθούν, καθώς θα το έκανε ο ίδιος στην Δικαιοσύνη στην οποία κατέφυγε σήμερα μέσω του δικηγόρου του, κ. Ιωάννη Βλάχου.
 
Ο ηθοποιός δεν κατέθεσε μήνυση, καθώς περιμένει την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του Εισαγγελέα, όπως έκανε σε ανάλογες πρόσφατες περιπτώσεις.
 

«Κατ’ αρχήν ο εντολέας μου έχει πλήρη συνείδηση της σοβαρότητας των καταγγελιών του. Από την άλλη, επειδή είναι βαρύτατα τα εγκλήματα που έχει υποστεί κι αφορούν την προσωπική του ζωή, επιθυμεί σε κάθε περίπτωση να διατηρήσει το πρόσωπό του και το όνομά του αυτή τη στιγμή έξω από τη δημοσιότητα.

Από την άλλη, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, περιμένουμε από τη δικαιοσύνη να επιδείξει τα αντανακλαστικά που προσφάτως έχει δείξει και να κινηθεί αυτεπαγγέλτως, οπότε σε αυτήν την περίπτωση θα έχει όλα τα στοιχεία για να εκτιμήσει τι προκύπτει και για ποια εγκλήματα θα ασκηθούν διώξεις. Ο ίδιος αρκείται σε αυτά που έχει υποστεί ο ίδιος και τα έχει περιγράψει στη συνέντευξη που έδωσε προσφάτως. Δε θα αναφερθεί σε κανένα άλλο πρόσωπο παρά μόνο σ τον ίδιο και σε αυτά τα οποία υπέστη ο ίδιος.

Θα κατονομάσει τον σκηνοθέτη σε περίπτωση που κληθεί από τις Αρχές» είπε ο δικηγόρος.

Η πρώτη μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση στο χώρο του θεάτρου κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, γεγονός που σημαίνει ότι αρχίζει πλέον η έρευνα της Δικαιοσύνης για το θέμα αυτό, με στόχο την απόδοση ποινικών ευθυνών, εφόσον αυτές εντοπιστούν.

Η μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία είναι σε βάρος σκηνοθέτη από τον χώρο του θεάτρου. Ο μηνυτής καταγγέλλει αποπλάνηση και βιασμό σε ηλικία 15 ετών. Ο μηνυτής δεν είναι από το χώρο του θεάτρου.

Μάλιστα, μηνυτής δεν προκύπτει ότι είναι το πρόσωπο που πρόσφατα προέβη σε καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση. Σε κάθε περίπτωση, ο ασκός του Αιόλου άνοιξε και η Δικαιοσύνη πλέον αναλαμβάνει τη διερεύνηση συγκεκριμένων καταγγελιών, που με επίσημο τρόπο έφτασαν ενώπιόν της.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό» και τη Φαίη Σκορδά παραχώρησε ο γνωστός σκηνοθέτης, Δημήτρης Καραντζάς. Ο ίδιος αναφέρθηκε στο θέμα των καταγγελιών που απασχολεί το πανελλήνιο της τελευταίες μέρες, απάντησε στον Σταμάτη Φασουλή για την ατάκα του «καθίστε φρόνημα», ενώ αποκάλυψε ότι ο ηθοποιός Νίκος Σ. που κατήγγειλε ότι κακοποιήθηκε από σκηνοθέτη περιγράφοντας την τραγική νύχτα που έζησε, είναι φίλος του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοφία Μουτίδου εναντίον Σταμάτη Φασουλή: «Σπουδάσαμε για να μας πιάνουν τα β@@@ και τους κ@@ους; Για να μας βρίζουν;»

Για τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου: Όλοι αυτή την περίοδο είμαστε ταραγμένοι. Ξεκίνησε κάτι πολύ σημαντικό η Ζέτα Δούκα, η οποία βγήκε και μίλησε ονομαστικά για μία κακοποιητική συμπεριφορά και αυτό βρήκε παράδειγμα σε άλλες γυναίκες, που μίλησαν για υποθέσεις που είχαν μέσα απόλυτη κατάχρηση εξουσίας, πολύ εκφοβισμό και μια στρεβλή αντίληψη για το ποια είναι τα όρια της εξουσίας και του σκηνοθέτη ή του θιασάρχη ή του πρωταγωνιστή. Όταν κάποιος που χαίρει εκτίμησης και προσεγγίσει ένα παιδί που μπορεί να το κοιτάει μουδιασμένο και να τον θεωρεί “ιερό τέρας” νομίζει ότι αυτός είναι ο δρόμος.

Δεν έχει κανείς το δικαίωμα χάρη στην προσωπική του διαστροφή να κακοποιεί δεκάδες ανθρώπους και αυτό είναι η στιγμή να το διεκδικήσουμε σθεναρά. Κάνω έκκληση στους ανθρώπους που θέλουν να μιλήσουν και φοβούνται να μην φοβούνται. Να μην φοβούνται τίποτα σε σχέση με κάποια “τοτέμ” που κρύβουν μέσα κλειδώματα, κακοποιήσεις, κατάχρηση εξουσίας, αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και μία τρομοκρατική – εκφοβιστική συμπεριφορά. Όταν κάποιος κάνει τη δουλειά του δε σημαίνει ότι πρέπει να κάνει τα χατίρια και τα γούστα που έχει ο καθένας που είναι λαοφιλής. 

Για το «καθίστε φρόνιμα» που είχε δηλώσει ο Σταμάτης Φασουλής: Το «καθίστε φρόνιμα» για να μιλήσουν τα θύματα» είναι αντίστοιχο με όσα ειπώθηκαν στο παρελθόν για τη Χρυσή Αυγή. Το λόγο έχει δικαιοσύνη όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για να καλυτερεύσουμε κάποια πράγματα. Το θέατρο δεν είναι έτσι και οι άνθρωποι που είναι έτσι πρέπει να ξεριζωθούν από αυτό το πράγμα.

Για την συγκλονιστική εξομολόγηση του Νίκου Σ. για την κακοποίηση που υπέστη από γνωστό σκηνοθέτη: Ο Νίκος Σ. είναι φίλος μου και δυστυχώς έτυχε να γνωρίζω αυτή την ιστορία. Όταν άνοιξε αυτή η ιστορία με τη Ζέτα Δούκα πέρασε μια πολύ μεγάλη ταραχή και μου εμπιστεύθηκε αυτό το πράγμα, αυτή τη φριχτή νύχτα που έζησε εκεί, όπως την περιέγραψε. Δεν ήμουν μπροστά και δεν μπορώ να ξέρω τι συνέβη αλλά μου το εκμυστηρεύτηκε σαν ένα μεγάλο, βαθύ και χρόνιο τραύμα. Αυτό που τον έπεισε είναι ότι μίλησε με πολλούς ανθρώπους που ήθελαν να καταγγείλουν μια κακοποιητική συμπεριφορά και του είπαν “αν βγεις να το πεις, θα μας δώσεις τη δύναμη να βγούμε και εμείς να το πούμε.

Δες το βίντεο:

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  

Δειτε Επισης

Βασίλης Τριανταφύλλου: Παντρεύτηκε ο «κακός» της σειράς «Παγιδευμένοι»- Το ξέφρενο πάρτι στη θάλασσα
Η Βίκυ Καγιά απαντά στην δημόσια απαξίωση της, από την Άννα Χατζησοφιά: «Καλά κάνει και το πιστεύει»
Σοφία Βογιατζάκη: « O Χρήστος Χατζηπαναγιώτης είχε τους Αγίους πάνω του & κυρίως την Αγία Βίκυ Σταυροπούλου»
Ο Φώτης Ιωαννίδης αφιέρωσε το κύπελλο του Παναθηναϊκού στην Ελένη Βουλγαράκη - Η απάντηση της
Έλενα Χαραλαμπούδη: «Έχασα τον μπαμπα μου, εδώ και 1 χρόνο, 1,5, 2… Δεν ξέρω, έχω σταματήσει να μετράω»
Μαριάννα Τουμασάτου: «Καλό παιδί δεν ήμουν ποτέ, για το οποίο ντρέπομαι και τώρα, έκανα bullying»
Γιώργος Παράσχος: «Ο πατέρας μου απόλαυσε την παράσταση στην Καβάλα από άλλη θέση… χωρίς εισιτήριο»
H Madonna έστειλε με νοκ άουτ (στο σπίτι του), τον 30χρονο πυγμάχο σύντροφο της, Josh Popper
Ο Γιάννης Σεβδικαλής έκανε πρόταση γάμου στη Σοφία Κουρτίδου στη σκηνή του #J2US
Πέθανε η σύζυγος του, Μανώλη Μαυρομμάτη, ηθοποιός Ρένα Βενιέρη