Σάλος για απομάκρυνση του Δημήτρη Λιγνάδη από το Εθνικό! Η αποκάλυψη της Ακρίτα!

 

H τοποθέτηση του Δημήτρη Λιγνάδη και της υπουργού Πολιτισμού. Ο Σπύρος Μπιμπίλας αποκάλυψε νέα καταγγελία κατά γνωστού σεναριογράφου:«Διοργανώνει οντισιόν για ανύπαρκτες ταινίες» «Δέχομαι αφόρητες πιέσεις για να καλύψω πολλά πράγματα» 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

Όλα άρχισαν όταν η η Έλενα Ακρίτα μέσω μιας ανάρτησής της, γνωστοποιούσε το ρεπορτάζ της το οποίο ήθελε την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού να έχει ζητήσει την παραίτηση του ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου έπειτα από καταγγελίες που έχουν γίνει εναντίον του.   

Συγκεκριμένα, έγραψε: Η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεατρου Δημήτρη Λιγνάδη, σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές. Θα παρακαλούσα να μη γίνουν εικασίες γύρω από τους λόγους της παραίτησης. Επισήμως ακόμα τίποτα δεν είναι γνωστό

Δες το post της Έλενας Ακρίτα:

Λίγες ώρες μετά, ο Δημήτρης Λιγνάδης, προχώρησε σε μια άλλη ανακοίνωση, μέσω της οποίας έκανε γνωστό πως δεν γνωρίζει πως προέκυψαν οι φήμες, ενώ διευκρίνισε ότι συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου! 

Διάβασε την ανακοίνωση του Δημήτρη Λιγνάδη: Σε σχέση με τις πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες, περί δήθεν παραιτήσεως ή απολύσεώς μου από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, θα ήθελα να ενημερώσω υπεύθυνα ότι ουδέποτε υπήρξε παρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως από πλευράς μου. Δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετούν. Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου και να λειτουργώ με σκοπό την ευόδωση των στόχων που έχει θέσει το Εθνικό Θέατρο, στις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Δημήτρης Λιγνάδης.

Με αφορμή αυτή την ανακοίνωση του ηθοποιού, η Έλενα Ακρίτα επιμένοντας στην εγκυρότητα του ρεπορτάζ της, έκανε μια νέα ανάρτηση στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε πως σε περίπτωση που κάνει λάθος θα του ζητήσει συγγνώμη.

Δες το βντεο:

 

Τη δική της δημόσια καταγγελία θέλησε να κάνει ακόμα μια Ελληνίδα ηθοποιός με αφορμή τις αποκαλύψεις συναδέλφων της για τον χώρο του θεάτρου, αλλά και τη φημολογούμενη παραίτηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο λόγος για την Τέτα Σαββάτη που μέσα από μια ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram αποκάλυψε πως ο Δημήτρης Λιγνάδης της έκοψε σε εξετάσεις για το υπουργείο πολιτισμού γιατί όπως της είπε ήταν… πολύ ηθική για το θέατρο.

«Ο “κύριος” που βλέπετε όταν είχα πάει να δώσω εξετάσεις για το Υπουργείο Πολιτισμού με είχε κόψει λέγοντάς μου πως είμαι πολύ ηθική για το θέατρο» έγραψε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή «Ευτυχείτε» και σχολίασε τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε τόσο στα όσα έχουν ακουστεί το τελευταίο 24ωρο για τον Δημήτρη Λιγνάδη και τη φημολογούμενη παραίτησή του αλλά και όλες τις εξελίξεις με τις καταγγελίες που έχουν γίνει και θα οδηγηθούν στο πειθαρχικό

«Δε μπορώ να καταγγείλω κάτι που έχει έρθει στα αυτιά μου γιατί υπάρχει ειδική επιτροπή για τις καταγγελίες… Χθες τηλεφώνησα στην κυρία Μενδώνη να τη ρωτήσω αν υπάρχει κάτι τέτοιο. Η ίδια μου είπε πως εφόσον δεν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες δεν μπορούν να στηριχθούν σε φημολογίες και δε μπορούν να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο. Εμείς ωστόσο θα προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε από που προήλθαν αυτές οι φημολογίες. Επίσης χθες ήρθε στο φως και μια περίεργη πρόσληψη στο Εθνικό Θέατρο, η πρόσληψη του αδερφού του κυρίου Λιγνάδη» ανέφερε αρχικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Στη συνέχεια μιλώντας για τις καταγγελίες που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες, έκανε λόγω για μια νέα καταγγελία που έφτασε σήμερα το πρωί στο σωματείο.

«Το πειθαρχικό συγκλίνεται σήμερα. Θα ασχοληθεί με όλες τις περιπτώσεις που έχουν φτάσει στο σωματείο που είναι αρκετές. Σήμερα το πρωί έφτασε άλλη μια που δεν περίμενα. Έχουν φτάσει περίπου δέκα στο σύνολο. Σήμερα το πρωί μια ομάδα κοριτσιών καταγγέλλει έναν γνωστό σεναριογράφο που είναι και σε θέσεις σε συμβούλια που διοργανώνει ψεύτικες οντισιόν» είπε.

Με την φράση «Δεν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου» η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη είπε ακόμα ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή εφόσον υπάρξουν συγκεκριμένες καταγγελίες. 

Η κα Μενδώνη είπε ακόμα μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι είναι νοσηρή η κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του θεάτρου και μίλησε για γενναιότητα ανδρών και γυναικών που βγαίνουν μπροστά προκειμένου να υπάρξει η κάθαρση στον χώρο αυτό. 

«Αντί για αινιγματικές ανακοινώσεις προκειμένου να ενημερώσει ότι ο κ. Λιγνάδης παραμένει στη θέση του, η υπουργός Πολιτισμού οφείλει άμεση και αναλυτική ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο Εθνικό Θέατρο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του.

«Περιμέναμε», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ότι η κα Μενδώνη θα έχει αντιληφθεί πως το κλίμα στον χώρο του 

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα: «Ανταποκρίνεται ο οργανισμός του»
Παύλος Χαϊκάλης για Μάνο Ιωάννου: «Υπερασπίζεται τον φίλο του και το θεωρώ πάρα πολύ έντιμο»
Φουρέιρα Vs. Αργυρός: Κόντρα του N.1 και Ν.2 της ελληνικής δισκογραφίας για το πρώτο Diamond άλμπουμ!
Κόλαφος o Γιώργος Λιάγκας κατά Κυριάκου Βελόπουλου: «Ξεπέρασες τα εσκαμμένα. Χυδαίες οι αναφορές σου»
Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Άντζελας μετά την αποχώρηση από το #J2US: «Ακόμα πενθώ, δεν πάω πουθενά»
Η ανάρτησή της Κατερίνας Βρανά για τα γενέθλια της: «Η μέρα που σχεδόν πέθανα. 7 χρόνια επιβίωσης»
Απίστευτο! Ο Elon Musk αποθεώνει την Ελένη Τσολάκη: «Πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»
H Μαρίνα Σάττι εντυπωσιάζει ξανά την #Eurovision με live διασκευή, παραδοσιακού τραγουδιού της Νάουσας
Σταματίνα Τσιμτσιλή σε Δημήτρη Παπανώτα: «Υπήρξες προσβλητικός απέναντι στη Μπέττυ Μαγγίρα»
Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν θα σπαταλήσω ούτε δευτερόλεπτο να συγχιστώ για κάποιον που δεν με χωνεύει»