«Ένα λυπηρό ότι δεν βρήκα κάποιον να μου συμπαρασταθεί! Φυσικά και το φώναξα!»

 

Η Κοραλία Καράντη κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Πάμε Δανάη» και άνοιξε την καρδιά της στη Δανάη Μπάρκα και τον Άρη Καβατζίκη. Ξέσπασε ο Δημήτρης Καρατζιάς κατά της Κοραλίας Καράντη και τις δηλώσεις της

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

Η σπουδαία ηθοποιός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο σοβαρό θέμα που απασχολεί το κοινό και αφορά στις καταγγελίες που έχουν γίνει από ηθοποιός για βία, κακοποίηση και σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο του θεάτρου.

Η Κοραλία Καράντη αποκάλυψε ότι στο παρελθόν έχει βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση με αυτά που έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα απέναντι σε κάποιον, χωρίς, βέβαια, να μπει σε λεπτομέρειες, ενώ υπενθυμίζεται ότι είναι κόρη της σπουδαίας ηθοποιού Αιμιλίας Υψηλάντη, η οποία προχώρησε σε επώνυμη καταγγελία κατά του Γιώργου Κιμούλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αιμιλία Υψηλάντη: «Eίχα πραγματική άσκηση βίας από τον Κιμούλη... με ακύρωσε ως προσωπικότητα»

«Έχω χάσει τον ύπνο μου με όλες αυτές τις αποκαλύψεις. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι αυτό το ατελείωτο σεξουαλικό αλισβερίσι δεν είναι το θέατρο. Αισθάνομαι μια ηθική υποχρέωση απέναντι σε κάποια γεγονότα. Στο παρελθόν έχω βρεθεί κι εγώ αντιμέτωπη με παρόμοια κατάσταση απέναντι σε κάποιον. Δεν έχει καμία σχέση με σεξουαλική υπόσταση. Είναι μια μάχη που την έδωσα μόνη μου, την ξεπέρασα, φώναξα και δεν εισακούστηκα και δεν έχει αυτό ιδιαίτερη σημασία. Το bullying είναι μέσα στη ζωή.

Αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση αν αυτή η ιστορία καταλήξει στο δικαστήριο θα πάω σαν μάρτυρας στο θέμα. Όμως δεν πιστεύω ότι αυτό ωφελεί γιατί δεν είναι όλα τα περιστατικά το ίδιο. Κάποια είναι ποινικά κολάσιμα, δεν μπορείς να βάλεις τον βιασμό με τη σεξουαλική παρενόχληση. Είναι άδικο. Τους αλαζόνες τους αναλαμβάνει η ζωή μόνη της και τους εν δυνάμει βιαστές τους αναλαμβάνουν οι νόμοι. Υπήρξα ότι υπήρξα, ξέρουν οι παλαιότεροι. Δεν θα πω αν ήμουν θύμα ή θύτης. Εκείνο που έχει σημασία και κρατάω μέσα μου ως ένα λυπηρό γεγονός είναι ότι εκείνη την εποχή δεν βρήκα κάποιον να μου συμπαρασταθεί. Φυσικά και το φώναξα. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Μπορεί αυτές οι ιστορίες να είναι διαφορετικές μεταξύ τους, όμως έχουν κοινό παρανομαστή, την κατάχρηση εξουσίας», δήλωσε η Κοραλία Καράντη.

Δες το βίντεο:

Οι δηλώσεις της Κοραλίας Καράντη για όσα βλέπουμε να συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον χώρο του θεάτρου φαίνεται πως εξόργισαν τον Δημήτρη Καρατζιά. Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και ιδιοκτήτης της θεατρικής σκηνής Vault μέσω μιας μακροσκελούς ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ξέσπασε κατά της ηθοποιού.

Διάβασε παρακάτω ολόκληρη την ανάρτηση του Δημήτρη Καρατζιά:

«Κυρία Καράντη, δεν έχουμε γνωριστεί ποτέ, δεν έτυχε. Και μετά τη σημερινή σας συνέντευξη, που σοκαρισμένος παρακολούθησα, θα έλεγα ευτυχώς.

Είπατε (για τις καταγγελίες) : … “Κατ αρχήν ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως αυτό το ατελείωτο σεξουαλικό αλισβερίσι δεν είναι το θέατρο”…

-Ατελείωτο σεξουαλικό αλισβερίσι! Αλισβερίσι; Αυτό θεωρείτε ότι είναι όλες αυτές οι καταγγελίες; Ένα ατελείωτο σεξουαλικό ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ;

Είπατε : .. “Ανθρώπους που καταχρώνται την εξουσία τους συναντάει κανείς σε καθημερινή βάση στη ζωή… bullying μπορεί να σου κάνει και ο αλλοδαπός στα φανάρια, επειδή βλέπει ότι είσαι γυναίκα, και δεν πάει σε αυτόν που είναι άντρας, δίπλα του, έρχεται σε εσένα, και θέλει σώνει και ντε, να σου καθαρίσει το τζάμι και καμιά φορά σε απειλεί με το βλέμμα. Ο αλλοδαπός, ο τελευταίος στην κοινωνία!”…

– Έχετε παράξενες απόψεις κατ αρχάς για το τι είναι bulling! Τελευταίος στην κοινωνία, κυρία Καράντη, δεν είναι ο “αλλοδαπός” στα φανάρια, όπως τόσο υποτιμητικά είπατε! Τελευταίος στην κοινωνία είναι οποιοσδήποτε συμπολίτης μας, έχει απόψεις σαν τη δική σας και δεν ντρέπεται να τις εκθέσει δημόσια. Να εκθέτει, όπως είπατε την αλήθεια του, που στη δική σας περίπτωση είναι ακραίος ρατσισμός, όταν δημόσια, κατατάσσετε τον αλλοδαπό όπως ονομάσατε, ως “τελευταίο στην κοινωνία”.

Είπατε (για τις καταγγελίες): … “δεν πιστεύω ότι όλο αυτό ωφελεί Γιατί δεν είναι όλα τα περιστατικά το ίδιο. Σημασία έχει ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Σε μεγάλο βαθμό. Σε πολύ μεγάλο βαθμό. Και πρέπει να δίνει τη μάχη του. Δεν έχουν βέβαια όλοι οι άνθρωποι την τύχη (?) να μπορούν στη συγκεκριμένη στιγμή που τους συμβαίνει αυτό να δώσουν μάχη, γιατί συνήθως οι άνθρωποι που είναι εξ επαγγέλματος διώκτες, απομονώνουνε το θύμα που είναι ευάλωτο. Μπορεί να είναι ευάλωτο στη συγκεκριμένη στιγμή. Μπορεί να είναι ευάλωτο επειδή κουβαλάει κάτι από τα παιδικά του χρόνια. Μπορεί να είναι ευάλωτο λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού”…

– Λέτε ότι δεν πιστεύετε ότι όλες αυτές οι καταγγελίες ωφελούν! Ποιον δεν ωφελούν; Θεωρείτε δηλαδή ότι θα ήταν καλύτερα να συνεχιζόντουσαν αυτές οι συμπεριφορές και καταστάσεις και να μην μίλαγε κανείς; Αλήθεια τώρα; Ότι καθένας είναι υπέυθυνος για τον εαυτό του. Οτι πρέπει ο καθένας να το περνάει μόνος του; Να μην το καταγγέλει; Θεωρείτε ότι είναι τύχη να μπορείς να δώσεις μάχη εκείνη τη στιγμή που σου συμβαίνει κάτι τέτοιο; Τύχη;

– Επίσης ο σεξουαλικός προσανατολισμός καλό είναι να ξέρετε, ότι ούτε αδυναμία είναι, ούτε κάποιο παιδικό τραύμα, ούτε ευαλωτότητα. Τα χει λύσει αυτά η επιστήμη χρόνια τώρα!

Είπατε: … “Είναι περίπλοκα τα πράγματα. Η αλήθεια όμως δεν είναι κτήμα κανενός. Έχει και άσπρες και μαύρες και γκρίζες ζώνες! Η απόλυτη αλήθεια αφορά μόνο τις θεμελιώδες αξίες της ζωής. Και πρέπει να μαστε όλοι πάρα πολύ προσεκτικοί γιατί οτιδήποτε καταθέτουμε, δημόσια, εμπεριέχει την υποκειμενικότητα μας. Αυτό που μας αφορά! Αυτό που κουβαλάμε, τα απωθημένα μας! Τις εμπειρίες μας. Τις επιθυμίες μας”…

-Λέτε, ότι η αλήθεια του καθενός είναι υποκειμενική. Και την χρησιμοποιείτε αυτή τη φράση ως επιχείρημα για να μειώσετε τη δυναμική αυτών των καταγγελιών. Και βέβαια είναι. Αλλά μάθετε, ότι όταν συνοδεύεται η “αλήθεια του καθενός” από δεκάδες άλλες αλήθειες που ενώνονται σε κοινή καταγγελία, σε κοινές μαρτυρίες, παύουν πια να είναι υποκειμενικές. Γίνονται γεγονότα!

Θα θελα, βέβαια, μετά από αυτή σας τη συνέντευξη, πάρα πολύ να μάθω, ποιες είναι, κατά τη γνώμη σας, οι θεμελιώσης αξίες της ζωής!

-Επίσης καλό είναι να ξέρετε, επειδή κάποια από αυτά τα κορίτσια τα γνωρίζω προσωπικά, δεν ήταν ήδη ευάλωτα όπως λέτε. Έγιναν ευάλωτα. Εξαιτίας των συμπεριφορών αυτών των “συναδέλφων” μας. Που τόσο σας ενόχλησε που βγήκαν να καταγγείλουν.

-Και δεν κατέθεσαν “τα απωθημένα τους(?), τις εμπειρίες τους, τις επιθυμίες τους (?), όπως είπατε. Αλλά τα τραύματα τους, κυρία Καράντη. Τα τραύματα τους. Που δεν είχαν πριν. Αλλά απέκτησαν. Μετά. Κι αυτό έχει μεγάλη διαφορά. Πολύ μεγάλη διαφορά. Τεράστια!

Είπατε : … Αν η “αγορά του Δήμου” ελέγξει γρήγορα τον παραβάτη θα τον προστατεύσει κι ακόμα και από τον ίδιο του τον εαυτό. Θα τον σταματήσει, θα τον φρενάρει, δεν θα μπορεί αυτός ο άνθρωπος να προβεί σε κακότητες απέναντι στους άλλους ανθρώπους γύρω του. Και δεν θα γίνει και θύτης του ίδιου του εαυτού του. Γιατί θα σταματήσει. Και θα μπορεί να είναι χρήσιμος!”…

– Ελέγξει γρήγορα; Δηλαδή μετά τα πρώτα δύο, τρία, πέντε θύματα; Πόσο είναι για σας το γρήγορα; Και θεωρείτε χρέος της πολιτείας να προστατεύσει τον παραβάτη ακόμη και από τον ίδιο του τον εαυτό. Κι αν ο παραβάτης, ο θύτης κατά τα λεγόμενα σας, χρειάζεται προστασία, τότε τα θύματα τι χρειάζονται;

– Καλό θα ήταν, επίσης, να ξέρετε πως οποιοσδήποτε καταχράζεται την εξουσία του και κακοποιεί, τρομοκρατεί, φοβίζει συστηματικά και κατά συρροή τους συνεργάτες του, ή παρενοχλεί σεξουαλικά οποιονδήποτε βρίσκεται κοντά του, ΠΟΤΕ και σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν μπορεί να είναι χρήσιμος. ΠΟΥΘΕΝΑ! Ούτε σε αυτή, ούτε σε καμία άλλη κοινωνία!

Και κλείνοντας είπατε: Ελπίζω να μην μου την πέσουνε κάποιοι άνθρωποι γιατί δεν έχω διαδίκτυο, δεν έχω Instagram, δεν θα το μάθω εγκαίρως!

-Ευτυχώς που δεν έχετε. Γιατί αν είχατε, μια και είμαστε κλεισμένοι σπίτια μας, θα βλέπατε και θα διαβάζετε πόσο κατακριτέες κι επικινδυνες θεωρούνται απόψεις σαν τη δική σας… και δεν θα τις παραθέτατε! Δημόσια. Οπότε θα στερούσατε από εμάς την ευκαιρία να σας γνωρίσουμε. Μέσα από τις “τόσο ενδιαφέρουσες” απόψεις σας!

Ελπίζω κι εύχομαι, τα Ελληνικά σας, να μην είναι τόσο σωστά και να κατάλαβα ή να παρερμήνευσα τις δηλώσεις σας, την αλήθεια σας, την υποκειμενικότητα σας, που δημόσια παραθέσατε στην εκπομπή της συμπαθέστατης Δανάης. Σε αυτή την περίπτωση σας ζητάω προκαταβολικά συγνώμη. Σε αυτή την περίπτωση! Γιατί σε οποιαδήποτε άλλη εσείς πρέπει να ζητήσετε συγνώμη. Από πολύ κόσμο!!

Α!… Και κάτι τελευταίο. Οι απόψεις σας είναι παλαιάς κοπής! Πολύ παλιάς όμως!! Προσέξτε τες. Γιατί οι καιροί αλλάζουν… Ευτυχώς!!»

Παραθέτω και τη συνέντευξη της κυρίας Καράντη. Δείτε την και τα συμπεράσματα δικά σας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Τάμτα: «Περνάω μία φάση της ζωής μου που δεν έχει μόνο ωραία χρώματα»
Κατερίνα Καινούργιου για Δανάη Μπάρκα: «Δεν το έκανα εγώ δημόσιο, αλλά κάποιοι άλλοι με τις πράξεις τους»
Συγκλονίζει ο Liam Neeson: Η εξομολόγησή του για τη στιγμή που βρήκε τη σύζυγό του «κλινικά νεκρή»
Ρομαντική απόδραση στο Ναύπλιο για τον Στέφανο Τσιτσιπάς και την Πάουλα Μπαντόσα
Συγκινεί το μήνυμα της Δώρας Τσαμπάζη για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη: «Καμιά μέρα δεν είναι πιο δύσκολη»
Η Μαρία Καβογιάννη έγινε γκράφιτι με τον ρόλο της στο #Maestro & στέλνει ηχηρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας
Νίκος Μίχας: «Εγκλωβίστηκα και μια λύση για να ξεφύγω ήταν αυτό που είχα σπουδάσει, η Ιατρική»
Θανάσης Ευθυμιάδης: «Δεν μας ζήτησαν ποτέ ένα συγγνώμη για το ξύλο που φάγαμε. Τα θεωρούσαμε φυσιολογικά»
Κώστας Καραφώτης: «Ήθελα ο γάμος μου να είναι σε κλειστό κύκλο, αν και ήθελα να βγω να το φωνάξω»
Η πρώτη αντίδραση του Σάββα Πούμπουρα μετά το «κράξιμο» του Βασίλη Μπισμπίκη