«Δεν είναι η πρώτη ατυχία στη ζωή μου» «Είμαι αποφασισμένη να νικήσω»

 

Η πρώτη εμφάνιση μετά την αποκάλυψη για τον καρκίνο με πολλαπλό μυέλωμα - Συγκινημένη η νύφη της Σία Κοσιώνημετέδωσε την είδηση για την Ντόρα Μπακογιάννη - Το μήνυμα του γιου της, Δήμαρχου Αθηναίων και του αδερφού της Πρωθυπουργού της Ελλάδας

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Η Ντόρα Μπακογιάννη αποκάλυψε σήμερα μέσα από τον λογαριασμό της στο Facebook πως διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα, στέλνοντας το δικό της μήνυμα για τον καρκίνο…

Δες αναλυτικά το κείμενο της Ντόρας Μπακογιάννη…

«Πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με Πολλαπλό Μυέλωμα στην Ελλάδα.​ Ένας από αυτούς είμαι πλέον κι εγώ.​ Πολλαπλό Μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου.​ Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο. ​

Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου ‘ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο. ​

Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν.​ Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται.​

Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου.​

Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου.​ Στους άλλους 499, ένα έχω να πω: αυτή είναι μια ασθένεια με την οποία μαθαίνεις να ζεις.​ Παράλληλα. Ταυτόχρονα.​

Είναι άλλη μια συνθήκη, άλλο ένα θέμα στην καθημερινότητα.​ Δεν είναι κάτι παραπάνω.​ Δεν θα λιποψυχήσουμε.​ Δεν θ’ αλλάξουμε.​ Πιστεύω ότι σας χρωστούσα την αλήθεια.​ Δεν είμαι άλλωστε το είδος του ανθρώπου που κρύβεται.​ Είμαι στα χέρια εξαιρετικών γιατρών που έχει η χώρα μας και νιώθω αποφασισμένη για αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον.​ ΝΜ» έγραψε στο facebook.  

  

 

Τι είναι το πολλαπλό μυέλωμα

Το πολλαπλό μυέλωμα είναι ένας καρκίνος που σχηματίζεται σε έναν τύπο λευκών αιμοσφαιρίων που ονομάζεται κύτταρο πλάσματος. Τα κύτταρα πλάσματος σας βοηθούν να καταπολεμήσετε λοιμώξεις δημιουργώντας αντισώματα που αναγνωρίζουν και επιτίθενται στα μικρόβια.

Το πολλαπλό μυέλωμα προκαλεί τη συσσώρευση καρκινικών κυττάρων στον μυελό των οστών, όπου ξεπερνούν σε αριθμό τα υγιή κύτταρα αίματος. Αντί να παράγουν χρήσιμα αντισώματα, τα καρκινικά κύτταρα παράγουν ανώμαλες πρωτεΐνες που μπορούν να προκαλέσουν επιπλοκές.

Η θεραπεία για το πολλαπλό μυέλωμα δεν είναι πάντοτε απαραίτητη για άτομα που δεν εμφανίζουν σημάδια ή συμπτώματα. Για άτομα με πολλαπλό μυέλωμα που χρειάζονται θεραπεία, διατίθενται αρκετές θεραπείες για τον έλεγχο της νόσου.

 

Συγκινημένη μετέδωσε την είδηση για την Ντόρα Μπακογιάννη

Η Σία Κοσιώνη, μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ δεν θα μπορούσε να μη μεταδώσει την καθόλου ευχάριστη είδηση πως η γνωστή πολιτικός και πεθερά της Ντόρα Μπακογιάννη δίνει τη δική της μάχη με τον καρκίνο. 

Η σύζυγος του Κώστα Μπακογιάννη και ανκοργούμαν του ΣΚΑΪ φανερά συγκινημένη αναφέρθηκε στην περιπέτεια υγείας της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ στη συνέχεια σχολίασε: 

«Μια ανακοίνωση που προκάλεσε συγκίνηση αλλά και ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης. Περαστικά της να είναι και θα είναι», δήλωσε χαρακτηριστικά η Σία Κοσιώνη στον αέρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

 

 

O Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε δημόσια για την αδερφή του.

«Η Ντόρα είναι μαχήτρια. Έχει δώσει πολλές μάχες και έχει ξεπεράσει μεγάλες δυσκολίες στο παρελθόν. Και σε αυτή τη μάχη θα βγει νικήτρια» ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος συνόδευσε την ανάρτησή του στο Twitter και με μία καρδούλα.

 

 Λίγες ώρες πριν και ο γιος της, Κώστας Μπακογιάννης έστειλε το δικό του μήνυμα για τη μάχη της μητέρας του και συγκίνησε με τα λόγια του.

«Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω για την αγάπη και τη στήριξη που μας δίνετε σήμερα. Η αγάπη σώζει. Και η μάνα μου παίρνει αυτή τη στιγμή περίσσευμα απ’όλους. Την δίνει όλη της τη ζωή απλόχερα και τώρα που την παίρνει πίσω της είναι πολύτιμη. Έχει περάσει πολλά. Αλλά είναι και ο πιο δυνατός άνθρωπος που ξέρω, αληθινός βράχος.Μια κουβέντα μόνο προς όλους: να εξετάζεστε, μην διστάζετε, η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να κάνει τη διαφορά»

 

 Λίγες ώρες μετά τη συγκλονιστική της ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση. Πιο συγκεκριμένα, η Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίστηκε σε δημόσια διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης. Η ίδια, μάλιστα, κλήθηκε να σχολιάσει το προσωπικό της ζήτημα υγείας από τον συντονιστή.

«Θεωρώ ότι είναι δημόσιο πρόσωπο που έχει κάνει χιλιόμετρα στην Πολιτική έχει υποχρέωση να πει την αλήθεια και για τα θέματα υγείας του. Πρέπει να στείλει ένα μήνυμα σε όλους περνούν το ίδιο ότι δεν είναι μόνοι τους. Να τους πει ότι ο καρκίνος είναι μια αρρώστια η οποία πολεμιέται, σήμερα ακόμα περισσότερο από το παρελθόν.

«Δεν θα το βάλουμε κάτω. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη. Δεν είναι η πρώτη ατυχία στη ζωή μου. Ελπίζω όμως να είναι η τελευταία. Ελπίζω κι από αυτή την προσπάθεια να βγω ακόμα πιο δυνατή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Τα μηνύματα που έχω λάβει είναι τόσο πολύ συγκινητικά. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη.

Δες το απόσπασμα μετά το 4:00:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Άγρια επίθεση με μπουνιές από αγνώστους δέχθηκε ο Sin Boy την ώρα που έκανε live σε κομμωτήριο
Αποκάλυψη σοκ για την Κate Middleton: «Πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου και υπεβλήθη σε υστερεκτομή»
Πίτσα Παπαδοπούλου: «Φώναξε η γειτόνισσα την μαμά μου και της είπε: Το παιδί σας το πάτησε το τραμ!»
Συγκινημένος ο Αντώνης Ρέμος στα θυρανοίξια του ναού που ανήγειρε με τον Κώστα Πηλαδάκη στη Μύκονο
Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση ο Δημήτρης Κόκοτας μετά το έμφραγμα που υπέστη
Υποψήφιος ξανά στις Ευρωεκλογές o Αλέξη Γεωργούλης - Η ανακοίνωση του
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κόκοτας - Υπέστη έμφραγμα
Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε βάφτιση του παιδιού μας με την Δανάη Μιχαλάκη»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;
Η αντίδραση του συνιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα του Αντώνη Ρέμου