McDonald’s™ Κύπρου Υπερήφανος Χορηγός Πρωταθλήματος Κοριτσιών κάτω των 17!

 
Στέλνει ένα δυνατό μήνυμα υπέρ της ισότητας των δύο φύλων στο ποδόσφαιρο και σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα τη συμμετοχή και των κοριτσιών στις ακαδημίες ποδοσφαίρου ​ #ProudΟfHerGoals! Με αυτό το σύνθημα, η McDonald’s Κύπρου δηλώνει έμπρακτα τη στήριξή της στο γυναικείο ποδόσφαιρο, ανακοινώνοντας επισήμως ότι θα είναι ο Υπερήφανος Χορηγός Πρωταθλήματος Κοριτσιών κάτω των 17, στο πλαίσιο των ποικίλων δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της. H σχετική συμφωνία υπογράφηκε το Φεβρουάριο του 2020, μεταξύ της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) και της McDonald’s Κύπρου, και προνοεί συνεργασία μέχρι το 2022.
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Με αυτή την ενέργεια, η McDonald’s στέλνει ένα ακόμα πιο δυνατό μήνυμα υπέρ της ισότητας των δύο φύλων στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και ευρύτερα σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Συνεχίζοντας διαχρονικά να προωθεί τις αξίες και τα οφέλη που προσφέρει ο αθλητισμός σε όλους τους ανθρώπους, κάθε ηλικίας, ενθαρρύνει τη συμμετοχή και των κοριτσιών στο ποδόσφαιρο, θέλοντας να τονίσει ξανά ότι δεν πρόκειται για ένα άθλημα που απευθύνεται αποκλειστικά στον ανδρικό πληθυσμό.

Τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια, έχουν τα ίδια όνειρα και στόχους στο πλαίσιο ενός δίκαιου παιχνιδιού που διέπεται από σεβασμό απέναντι σε όλους τους παίκτες ανεξαιρέτως. Κάθε παιδί που συμμετέχει σε μία ποδοσφαιρική ακαδημία με επαγγελματίες και έμπειρους προπονητές, μπορεί να αντιληφθεί στην πορεία του χρόνου τα οφέλη των προπονήσεων και των συμμετοχών του σε κάθε αγώνα. Κι όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε ομαδικό παιχνίδι, μπορεί να διδάξει πάρα πολλά στα παιδιά/εφήβους, αφού μέσα από αυτό μαθαίνουν να λειτουργούν με κανόνες, να σέβονται το αποτέλεσμα της πλειοψηφίας και να εκτιμούν την αξία της συνεργασίας προς όφελος της ομάδας. Με άλλα λόγια, το ποδόσφαιρο διδάσκει στα παιδιά ότι αυτό που μετράει περισσότερο σε κάθε αγώνα, όπως και στην ίδια τη ζωή, είναι η προσπάθεια, η συγκέντρωση, το εὖ ἀγωνίζεσθαι και η ομαδικότητα, όχι μόνο στο γήπεδο αλλά και στη μετέπειτα πορεία τους.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, κα Κατερίνα Ανδρέου: «Η McDonald’s Κύπρου, ως Υπερήφανος Χορηγός, φιλοδοξεί με σύμμαχό της την ΚΟΠ, να ενημερώσει το ευρύτερο κοινό για το γυναικείο ποδόσφαιρο και παράλληλα να ενθαρρύνει τη συμμετοχή όλο και περισσότερων κοριτσιών να εγγραφούν στις ποδοσφαιρικές ακαδημίες. Θέλουμε να ανατρέψουμε τη νοοτροπία που επικρατεί ότι το ποδόσφαιρο είναι αποκλειστικά ανδρικό άθλημα, αφού και τα κορίτσια έχουν ταλέντο, δεξιότητες, στόχους και όνειρα. Η ενασχόληση των παιδιών με το ποδόσφαιρο, τα μαθαίνει σταδιακά να θέτουν σωστές προτεραιότητες, να έχουν αυτοπεποίθηση, να κτίζουν δυνατές φιλίες, να αισθάνονται όμορφα με το σώμα τους και να εντάσσουν την άθληση στην καθημερινότητά τους. Γιατί στη τελική, μία ομάδα με ορθό ομαδικό πνεύμα ξέρει ότι δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείπει τον αγώνα και φυσικά δεν πρέπει να κρίνει ποτέ την απόδοση των παικτών της από το αποτέλεσμα και μόνο, γιατί γνωρίζει ότι η προσπάθεια αξίζει περισσότερο από τη νίκη».

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα των εστιατορίων

 
 

Δειτε Επισης

#Cannes Film Festival 2024: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις και όλα όσα έγιναν μέχρι στιγμής
Η Opening Fiesta του Guaba ήταν το απόλυτο success!
Μια εμπνευσμένη πρωτοβουλία από τα Μ&S για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Μαγνήτισε τα βλέμματα η Πρώτη κυρία, με το αστραφτερό χαμόγελο της, στα 16α #INBusinessAwards
Οι δυναμικές κυρίες του επιχειρείν, έκλεψαν τις εντυπώσεις και στο Red Carpet των 16ων #INBusinessAwards
Easter deserves LURPAK®! Ένα ξεχωριστό διήμερο απόλαυσαν οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι της LURPAK®
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Άνεση και κομψότητα σε κάθε βήμα, με τη νέα συλλογή PILLOW WALK της ALDO!
McDonald’s™ Κύπρου: Ο διαγωνισμός ‘Meet & Greet’, μέσω του McDonald’s™ App, ολοκληρώθηκε και οι νικητές γνώρισαν… τον Χρήστο Μάστορα!
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς